Zdravím a předem děkuju,
chci poprosit o radu a zkušenosti s nějakými přípravky proti klíšťatům. Doposud jsme velice spokojeně fungovali s antiparazitárním obojkem, ale teď máme ještě štěně a vzhledem k tomu, jakým způsobem si hrajou, odhaduju životnost obojku na obou psech na cca 5 minut a musím to začít řešit, jelikož se otepluje a klíšťat je u nás opravdu hodně.
TyVed
napsal(a):
Zdravím a předem děkuju,
chci poprosit o radu a zkušenosti s nějakými přípravky proti klíšťatům. Doposud jsme velice spokojeně fungovali s antiparazitárním obojkem, ale teď máme ještě štěně a vzhledem k tomu, jakým způsobem si hrajou, odhaduju životnost obojku na obou psech na cca 5 minut a musím to začít řešit, jelikož se otepluje a klíšťat je u nás opravdu hodně.
No vidíte, to mě vůbec nenapadlo. Já jsem spokojená s obojkem Beaphar, tak jsem si říkala, že je koupím i letos. Ale jakmile nechám psovi obojek tak štěně ho za to hned tahá, kouše. Snižuje nějak účinnost sundávání obojku? Že bych ho nasazovala jen na ven?
Omlouvám se za OT.
Uživatel s deaktivovaným účtem

marcelaamax
napsal(a):
No vidíte, to mě vůbec nenapadlo. Já jsem spokojená s obojkem Beaphar, tak jsem si říkala, že je koupím i letos. Ale jakmile nechám psovi obojek tak štěně ho za to hned tahá, kouše. Snižuje nějak účinnost sundávání obojku? Že bych ho nasazovala jen na ven?
Omlouvám se za OT.
Snižuje, když se obojek sundavá a nandavá, tak vlastně vůbec nefunguje.

Přípravky proti klíšťatům.
Pokud pes nespí v pelechu s kočkou, tak já osobně mám ráda spot-ony, ve kterých je permethrin plus něco. Minulý rok jsem propadla Vectře. Ale Advantix je taky fajn. Proč? Protože permethrin je jediný, co je i repelentní a já prostě nechci, aby se klíšťata buď jen přibližovala a byla nošena domů. Plus to odpuzuje i komáry a tenhle hnus. Nora jako malý rychle rostoucí štěně byla stříkaná Arpalitem a jak to fungovalo krásně.
Pokud se v blízkosti psa motá kočka, tohle použít nejde a pak nezbývá než Bravecto/Nexgard/Simparica, podle vkusu každého soudruha. Funguje to skvěle, ale repelentní efekt to prostě nemá. Mně osobně to vadí, ale na druhou stranu třeba pro psy, co jsou často koupaní, tak nic lepšího není.
napsal(a):
Pokud pes nespí v pelechu s kočkou, tak já osobně mám ráda spot-ony, ve kterých je permethrin plus něco. Minulý rok jsem propadla Vectře. Ale Advantix je taky fajn. Proč? Protože permethrin je jediný, co je i repelentní a já prostě nechci, aby se klíšťata buď jen přibližovala a byla nošena domů. Plus to odpuzuje i komáry a tenhle hnus. Nora jako malý rychle rostoucí štěně byla stříkaná Arpalitem a jak to fungovalo krásně.
Pokud se v blízkosti psa motá kočka, tohle použít nejde a pak nezbývá než Bravecto/Nexgard/Simparica, podle vkusu každého soudruha. Funguje to skvěle, ale repelentní efekt to prostě nemá. Mně osobně to vadí, ale na druhou stranu třeba pro psy, co jsou často koupaní, tak nic lepšího není.
No já mám psa ve vodě denně, když je hezky a to dost dlouho. Takže v tom případě spot-on není vhodný? Možná přece jednom zkusím zase obojek, tohle je oproti normálnímu obojku tenké, třeba to štěně ani nebude řešit.

marcelaamax
napsal(a):
No já mám psa ve vodě denně, když je hezky a to dost dlouho. Takže v tom případě spot-on není vhodný? Možná přece jednom zkusím zase obojek, tohle je oproti normálnímu obojku tenké, třeba to štěně ani nebude řešit.
Když pes vlítne do rybníka, to nevadí. Celodenní koupání nevím.
Teda u spot-onů by se pes neměl koupat bezprostředně po aplikaci, to se umeje. A taky bývávalo tam upozornění, že 48 hodin po aplikaci by se neměl koupat v přírodě, aby netrávil ryby.
Mám labradory a lovecky vedené, takže ve vodě pořád a účinnost spotů se nesnižuje (samozřejmě je třeba těch 48 hodin po aplikaci nekoupat). Používám léta Top spot stronger od Biovety a nemůžu si stěžovat. Ne že by nikdy neměli žádné klíště,ale minimálně. A vzhledem k početnosti smečky kupuju balení pro koně a odměřuju stříkačkou, složení je stejné a cenový rozdíl enormní
napsal(a):
Super, děkuju. Ten repelentní účinek by se opravdu hodil, jelikož komárů tu máme taky mraky. A hovada.
Kočky se k psiskům rozhodně netulí, sice z dálky obdivně sledujou jejich schopnost odehnat jiné kočky, ale v kontaktu se maximálně očuchají na zahradě.

impact
napsal(a):
Taky běžně používám na bázi permethrinu. Obyčejný Top spot od Biovety a pohoda lahoda.
Jo, je to taková čistá a účinná chemie. Ono z hlediska času je to vlastně "zastaralé", ale to je právě to dobré, protože mrchy na to nebývají příliš zvyklé. To je samej frontlajn a já nevím co a na tyhle věci se jak kdyby zapomnělo. Přitom jediná nevýhoda je fakt jen ta jedovatost pro kočku.
No a přesně, na velký smečky se dá vždycky rozkapat ten koňskej.

Taky dávám Top Spot on od Biovety, pokud možno maximálně 2x ročně, jinak stříkám sprejem na přírodní bázi z dm. Letos neplánujeme žádnou výstavu, tak chci zkusit i nějaké ty tinktury z aromatických olejů. Tabletu jsem ještě nedala.
marcelaamax
napsal(a):
Njn, já když vidím, jak mu malá neustále visí zakousnutá do té hřívy na krku, do uší a prostě tam, kde přesně by byl ten obojek, tak je mi jasné, že i když ho nebude řešit, tak jí do těch zubů rychle spadne a pak ho ještě rozkouše na kusy.