Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2019 09:27
Cassidyloll

XXX.XXX.136.227

Dobrý den, máme doma tří měsíční fenečku. Už měsíc jsme se nevyspali. Fenečka se 6x až 8x za noc probouzí a budí nás. Zezačátku jsme si mysleli že chce vyvenčit. Ale kvuli potřebě to nedělá. Žádá si pozornost, chce si hrát. Jak naučit fenku že v noci se spí? děkuji za rady.

28.2.2019 09:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Cassidyloll napsal(a):
Dobrý den, máme doma tří měsíční fenečku. Už měsíc jsme se nevyspali. Fenečka se 6x až 8x za noc probouzí a budí nás. Zezačátku jsme si mysleli že chce vyvenčit. Ale kvuli potřebě to nedělá. Žádá si pozornost, chce si hrát. Jak naučit fenku že v noci se spí? děkuji za rady.

Nevšímat si jí? Pořádně ji před spaním utahat, vyvenčit a pak na její dožadování se nereagovat. Možná by byla možnost i ta, zavírat ji na noc třeba do přepravky - pes se většinou naučí a pak si tam chodí spát sám, ale už se nemusí zavírat.

28.2.2019 09:46
Cassidyloll

XXX.XXX.136.227

Na noc je v chodbě, kde má svůj pelech, žrádlo aji pití. Chodí tam přes den spát sama. Utahaná je. Ale spí když přijdem z procházky a pak tak kolem 1 ráno to začne. :(

28.2.2019 09:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Cassidyloll napsal(a):
Na noc je v chodbě, kde má svůj pelech, žrádlo aji pití. Chodí tam přes den spát sama. Utahaná je. Ale spí když přijdem z procházky a pak tak kolem 1 ráno to začne. :(

A kdy přijdete z procházky? Pokud nějak navečer, pak fena spí, tak je potřeba ji unavit ještě večer těsně před spaním. Spíš psychicky - procvičovat nějaké povely, hlavolamy. A možná bych fakt zkusila tu přepravku - ale ani ji nezavírat - jen jí učit, že je to její místo, že tam má svůj klid - hodně psů má radši přepravku nebo klec než pelech - prostě nějaký uzavřený, tmavý prostor, takový jejich domeček. A pokud to nepůjde ani tak a stejně se bude budit a dožadovat pozornosti - tak potom, co už přepravku nebo klec bude brát za své bych ji tam na noc normálně zavřela. Ona se tím naučí, že v noci se prostě spí. Volila bych prostornou klec, kde bude mít i vodu, na jedné straně pelíšek a vedle třeba místo, kdyby potřebovala čůrat, ale radši bych s ní ještě v noci vyběhla ven.

28.2.2019 10:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Cassidyloll napsal(a):

Psovití jsou noční tvorové, takže se štěně chová tak, jak je od přírody naprogramované. Musíte ji naučit, že v noci se spí - návod viz. výše.

A jinak nezoufejte - první cca 2 měsíce se se štěnětem doma nevyspí nikdo

28.2.2019 10:31
Cassidyloll

XXX.XXX.136.227

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Psovití jsou noční tvorové, takže se štěně chová tak, jak je od přírody naprogramované. Musíte ji naučit, že v noci se spí - návod viz. výše.

A jinak nezoufejte - první cca 2 měsíce se se štěnětem doma nevyspí nikdo

Přijde mi že nás trochu cvičí. Když začne vyvádět jdu a pustím jí na zahradu, jestli nepotřebuje na záchod. Pak přijdem dom a ona se vyčůrá doma. To dělá ale většinou jenom v noci.

28.2.2019 10:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Cassidyloll napsal(a):
Přijde mi že nás trochu cvičí. Když začne vyvádět jdu a pustím jí na zahradu, jestli nepotřebuje na záchod. Pak přijdem dom a ona se vyčůrá doma. To dělá ale většinou jenom v noci.

Tak bych ji nepouštěla na zahradu samotnou, ale šla bych tam s ní a hlídala jestli se vyčůrá, byla bych tam, dokud se nevyčůrá. A až se vyčůrá tak pochvala.

28.2.2019 10:43
Cassidyloll

XXX.XXX.136.227

marcelaamax napsal(a):
Tak bych ji nepouštěla na zahradu samotnou, ale šla bych tam s ní a hlídala jestli se vyčůrá, byla bych tam, dokud se nevyčůrá. A až se vyčůrá tak pochvala.

Děkuji za rady. 🙂

28.2.2019 10:45
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Jéé, vím, že jsem tu špatně, ale to stejné potřebuju s jedním z mých kocourů - ten si chce zásadně hrát někdy uprostřed noci. A vynucuje si to tím, že mě buď hypnotizuje (až mě to probudí), anebo z nočního stolku schválně packou shazuje věci mně cenné (zarámované fotografie, apod.). Moc dobře ví, že mi to vadí...

28.2.2019 10:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Cassidyloll napsal(a):
Děkuji za rady. 🙂

Je ještě malinká, ono se to srovná :-) . Jen se snažte aby se co nejmíň stávaly ty "nehody" doma - je jasný, že se to u tak malého štěnda prostě stávat ještě bude, ale zkusit tomu co nejvíc zamezit. Chodit po každém hraní, hned jak se vzbudí tak ji popadnout a šupajdit ven, nebo jen co začne doma chodit a čmuchat, točit se atd... A venku hodně chválit.

Ono na tohle je dobrý, když máte štěně v posteli - okamžitě vás probudí jeho vzbuzení a hned vyletíte , ale chápu, že někdo psa v posteli nebo celkově v ložnici nechce

28.2.2019 11:16
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já teda s dvouměsíčním štěnětem (když si ho přivedu domů) spím cca tak týden na zemi (no na matraci, ale na podlaze). Příjde mi, že se tak štěně nejrychleji naučí že se v noci odpočívá, nebo spí. Když má potřebu dovádět, mám po ruce něco na kousání a dál ho neřeším - když to není požadavek na venčení. Někdy je hladím po bříšku - ale to jenom pár dnů. Je to takové hraní si na "fenu". Nikdy jsem s žádný štěnětem neměla problém. V posteli mi psi nespí, ale spí u postele. Štěňata hned pod postelí .... někdy potřebují mít kontakt pohlazením. Protože mám vlastně pidismečku, všimla jsem si, že aktivnější členové taky příjdou k ležícímu psu, jako by do něj šťouchli čumákem jestli bude nějaká akce a když ne, tak odchází nebo se přitulí a taky odpočívají.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2019 11:26

velmi souhlasím s růženou
ona to může být jenom potřeba kontaktu
je to mimino, normálně, nebýt organizováno lidmi, spalo v chumlu sourozenců, u mámy......
a souhlasím i s dalšími, štěňata, stejně jako děti, se nerodí s dospěláckým režimem a že se spí se učí tak, že se spí......a navíc, noční spánek psů je ten "lehký", hluboký je dopolední.- odpolední.

28.2.2019 20:59

Já teda štěňata jedině do postele...už kvůli venčení, v noci mě to probudí, když se štěndo vzbudí, takže ho okamžitě popadnu a tradá ven. Ještě jsem v tomhle režimu neměla jediný problém, že by štěně v noci nespalo, přijdem z venku, tzalehnem do pelíšku a klíďo štěndo hladím nebo se přitulí a krásně spinká......ale chápu, že ne každej chce mít psa v posteli, já jsem hodně pohodlnej člověk a takhle se nejvíc vyspim.

Přidejte reakci

Přidat smajlík