Stary pes, demence, močení doma

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2019 11:23
Zuzika

XXX.XXX.137.52

Hezký den, prosím o zkušenosti, jak jste řešili močení doma u starých psů. Mám menšího (10 kg) takřka osmnáctiletého psíka. Velmi špatně vidí a slyší,spatne chodi, je už často, zvláště v noci zmatený. Asi už rok se v noci počurává, zvládal chodit na podložku na chodbu, poslední dobou už ji ale asi nenajde a casto se vymočí na koberec v místnosti, kde spí,cca 1x za 3 tydny se pomočí behem spánku do pelechu. Stolice mu casto ujede kdykoliv kdekoliv,ale to lze snadno odstranit. Prosim tedy o zkusenosti s plenami a s odstraňování pachu moči(z koberce a lina). Detske pleny se mi neosvědčily - nepobraly to mnozstvi a spatne drzely. Do louze casto upadne, takze neustale drhnu koberec, koupu psa a cely byt ukrutne smrdi 😣

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2019 11:31

...myslím že už přišel čas se rozloučit, určitě by Vám vadilo padat a válet se vee vlastní moči a další Vami popisované problémy...

28.2.2019 13:48
Zuzika

XXX.XXX.55.139

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...myslím že už přišel čas se rozloučit, určitě by Vám vadilo padat a válet se vee vlastní moči a další Vami popisované problémy...

Moje babicka (89let) bez choditka neujde ani krok, ma pleny, spatne vidi a slysi, casto nevi, kdo jsem, spatne mluvi, ale zit chce a za kazdy dalsi novy den se rve jako lvice...
Zmineny pes ma stale apetit, vybizi stenata ke hre a zdravi zname psy a lidi(ikdyz na samotnou hru uz silu nema), vzdy jde rad ven(ikdyz ho musim chvili drzet na nohach, kdyz se po delsi dobe zvedne z pelechu) ano obcas s sebou pleskne i venku a za 20 minut s nim ujdu to, co s druhym psem za 5,ale je venku rad. Nevidim duvod mu brat ted zivot.

28.2.2019 13:50

Odstranit koberce, vše pravidelně čistit Savem a obrnit se trpělivostí.

28.2.2019 14:14

Odstranit koberce, vše pravidelně čistit Savem a obrnit se trpělivostí.

Ono s tím odstraněním koberců to není tak jednoduché, záleží na tom, co je pod nimi. Lino ? Pes bude padat ještě víc, bude mu to klouzat.
Smířit se s tím, že koberce vyhodí, až pejsek odejde?

28.2.2019 14:50

Ono s tím odstraněním koberců to není tak jednoduché, záleží na tom, co je pod nimi. Lino ? Pes bude padat ještě víc, bude mu to klouzat.
Smířit se s tím, že koberce vyhodí, až pejsek odejde?

No, to právě nevíme, co je priorita a jak to doma mají.
My třeba měli lino, který fakt neklouzalo, naopak na dlažbu jsme museli koupit takový ten levný černý zátěžovy koberec, jinak to bylo na zabití.

28.2.2019 16:06
Zuzika

XXX.XXX.55.64

Pod kobercem je korkova podlaha, hrozim se, ze i ta bude za chvili znicena. Lino mame v kuchyni a chodbe a tam se mu prave hrozne rozjizdi nohy.

28.2.2019 16:18

Zuzika napsal(a):
Moje babicka (89let) bez choditka neujde ani krok, ma pleny, spatne vidi a slysi, casto nevi, kdo jsem, spatne mluvi, ale zit chce a za kazdy dalsi novy den se rve jako lvice...
Zmineny pes ma stale apetit, vybizi stenata ke hre a zdravi zname psy a lidi(ikdyz na samotnou hru uz silu nema), vzdy jde rad ven(ikdyz ho musim chvili drzet na nohach, kdyz se po delsi dobe zvedne z pelechu) ano obcas s sebou pleskne i venku a za 20 minut s nim ujdu to, co s druhym psem za 5,ale je venku rad. Nevidim duvod mu brat ted zivot.

...tak to se omlouvám, ten první Váš příspěvek mi vyzněl, že už je na tom pejsek hodně špatně...bez koberce to bude pejskovi klouzat a bude padat....koupit kusové někde v partiovce s měnit....nic jiného asi nezbývá....

28.2.2019 16:32
impact

XXX.XXX.195.92

Co ho na noc zavřít do ohrádky? Aby necestoval po celým bytě.

28.2.2019 16:38
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
mám ten samí problém s 16,5letým pejskem. Jen u nás není močící podložka, ale máme inkontinenční pás pro pejsky a jsem spokojena.
Dája

28.2.2019 17:33

Zuzika napsal(a):
Pod kobercem je korkova podlaha, hrozim se, ze i ta bude za chvili znicena. Lino mame v kuchyni a chodbe a tam se mu prave hrozne rozjizdi nohy.

Ty zátěžové koberce jsou levné, koupila bych je na lino a pejska se snažila držet tam. Korková podlaha se vám tím prosakováním moči opravdu zničí.

28.2.2019 20:34
Zuzika

XXX.XXX.173.42

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
mám ten samí problém s 16,5letým pejskem. Jen u nás není močící podložka, ale máme inkontinenční pás pro pejsky a jsem spokojena.
Dája

Dajo, tohle https://www.spokojenypes.cz/inkontinencni-pas-se-softshell-rex-modry-xxl/gclid=CjwKCAiAqt7jBRAcEiwAof2uK3MexgUonPaa1Xa-IemBac9WSA2M1tojWVukjXpDAEZds84WFg2PChoC91MQAvD_BwE a do toho pasu davate co, aby to pojalo celou davku? 😀 Ja zkousela takto zapnout detske pleny, latkove i jednorázové a bez uspechu, to by bylo super, kdyby tohle pobralo vse.

1.3.2019 05:05
Dája6

XXX.XXX.40.42

Ano je to ono(i když mi to nejde ukázat, ale podle názvu vidí, že je to ono) pozdějí hodím sem co najdu já. Dovnitř dát savou vložku, ve zdravotních pomůckach se dají koupit super savé vložky pro nás starší občany:-) :-) :-)
Dája

1.3.2019 06:48
Dája6

XXX.XXX.40.42

https://www.zbozi.cz/vyrobek/samohyl-inkontinencni-pas-rex-l/?varianta=modry&utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=products-opesBB&utm_term=samohyl-inkontinencni-pas-rex-l

Doufám, že se to ukáže. Uvnitř by měl být jako pogumovaný, lépe udrží moč a pokud máte větší plemeno, že moči je hodně tak dát i třeba dvě vložky.
Dája

30.10.2019 20:20
Ebi

XXX.XXX.104.139

Dája6 napsal(a):
https://www.zbozi.cz/vyrobek/samohyl-inkontinencni-pas-rex-l/?varianta=modry&utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=products-opesBB&utm_term=samohyl-inkontinencni-pas-rex-l

Doufám, že se to ukáže. Uvnitř by měl být jako pogumovaný, lépe udrží moč a pokud máte větší plemeno, že moči je hodně tak dát i třeba dvě vložky.
Dája

Také by se mi tenhle hodil - fakt to drží? nemá tendenci si ho sundávat?

31.10.2019 05:24
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
opravdu drží, ale je pravda, že i na tohle musíte psa naučit. U nás během chvilky pes pochopil, že pás není na hraní. Dája:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík