Dobrý den,. Máme s přítelem fenku. Jsou jí cca 2 roky, nevíme přesně, vzali jsme si jí od jedné nejmenované slečny, která jí měla půl roku. Tato slečna jí jako malé štěně nechala zavřenou na balkoně, když jí koupala, tak na ní u toho řvala a mlátila. Nechávala jí mezi malými dětmi, kteří si s ní dělali, co chtěli..
S přítelem jsme se jí ujali, protože by jinak skončila v útulku. Roxy má problém se socializací a důvěrou. Základní povely jsem jí naučila, je celkem poslušná, ale co se týče jídla a když po ní chci něco, co se jí nelíbí, tak začně okamžitě cenit zuby a vrčet. Ano, přiznám se, že z ní mám kolikrát strach. Tyto projevy strachové agese jsou hlavně u nás doma, a když jsme u někoho na návštěvě delší dobu, tak začne také ukazovat, že se jí neco nelíbí. Například, když jí jdu vykoupat, tak jí vezmu do ruky a začně vrčet a cenit zuby, ale když je už ve vaně, tak je naprosto v pohodě a hezky drží.. Děti miluje, ale po delší době jí začnou vadit a vrčí... Když si jí jen tak chci pomazlit, pohladit, vzít do ruky, najezi se a vrčí a ožene se kolikrát po ruce.. Je to kříženec Jorkšíra prý s boloňským psíkem. Veterinář mi řekl ať jí ukážeme, kdo je tu pán, ať jí seřežeme...Ale tohle není typická agrese, ale strachová..Bojí se..
Poradí mi někdo?
Děkuji...
Uživatel s deaktivovaným účtem

strachová, ale možná i vaše.
sežeňte jí pěkný dobře padnoucí košík, se kterým může být i doma a když půjdete koupat, tak prostě koupejte, odměna, tak je hodná. pokud si hlídá žrádlo, můžete zkusit krmit z ruky.
děti poučte, ať na ní nesahají a ani vy jí nenuťte do kontaktu, pokud ho nemá ráda. prostě buďte k dispozici. ale když jí budete potřebovat zvednout, tak to prostě udělejte, proto bude mít ten koš. Dejte tomu nějaké slovo, ať ví, co bude, ať prostě najednou neletí vzduchem, ale nebojte se jí!
Ukázat kdo je pán není o bití. Pán je ten, kdo je čitelný, kdo dává oporu, kdo je fér. A jako bonus se dělí o žrádlo i zábavu. Bojavý pes potřebuje, aby v každé situaci věděl, co se bude dít dál. Dejte jejímu životu nějaký pravidelný řád, že prostě věci se dělají tak a tak, dejte jí místo, kde za ní nikdy nepůjdou děti, nevnucujte se s mazlením.
psa rozhodně neřezat ani po něm nekřičet. Postupovat trpělivě a pomalu a dětem vysvětlit jak se ke psu chovat. Bude trvat dlouho než k vám najde důvěru. A košíkem se určitě nic nezkazí. A i vy buďte v klidu, pes spolehlivě pozná že se ho bojíte a to není dobré. U koupání klidně prokrmovat pamlsky. Takto jsme naučili psa koupání, stříhání, sahání na tlapky a na uši. Předtím nás chtěl pokaždé doslova pokousat...............(zděděný v 9 letech na manipulaci žádnou nebyl zvyklý). Ať se daří !