Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2019 16:46
Ferdaasek

XXX.XXX.11.80

Dobrý den, vlastním 7 mi měsíční fenku, pravidelně chodí k veterináři - zrovna cca před měsícem byla na očkování proti vzteklině + jsme znovu odčervovali. V pátek jsem nebyla doma, v sobotu když jsem přijela měla fena lysé místo, dle mamky tam v pátek měla pouze chuchvalec srsti, tak to neřešili protože je venku a věčně bývá od něčeho špinavá - je to naše prasátko :D ale dneska se to katastrofalne zvetsilo. Zítra skrz práci asi nestíhám věta, takže musím počkat do úterý nebo jet zítra k jinému. Zatím jsem to ocistila a asi ostříham chlupy okolo, nevím, bojím se do toho jakkoliv zasahovat. Má to na zadní noze a velmi mě to děsí.. nesetkal se s tím někdo?

3.3.2019 16:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ferdaasek napsal(a):
Dobrý den, vlastním 7 mi měsíční fenku, pravidelně chodí k veterináři - zrovna cca před měsícem byla na očkování proti vzteklině + jsme znovu odčervovali. V pátek jsem nebyla doma, v sobotu když jsem přijela měla fena lysé místo, dle mamky tam v pátek měla pouze chuchvalec srsti, tak to neřešili protože je venku a věčně bývá od něčeho špinavá - je to naše prasátko :D ale dneska se to katastrofalne zvetsilo. Zítra skrz práci asi nestíhám věta, takže musím počkat do úterý nebo jet zítra k jinému. Zatím jsem to ocistila a asi ostříham chlupy okolo, nevím, bojím se do toho jakkoliv zasahovat. Má to na zadní noze a velmi mě to děsí.. nesetkal se s tím někdo?

Možná hotspot? Ale nevím jestli by se to takhle rychle rozjelo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2019 17:15

Já bych se taky příklonila k hotspotu., koukněte na to na net...pes je asi venkovní. mohl se někde namočit a zapařit v chlupech si toho dlouho nikdo nevšimne, že se něco s kůží děje, pokud psa neotlapkáváte. Mě se takhle zapařil pes domácí- bytový na tváři, po koupání nedoschl v kožichu a když odpočíval udělalo se mu to.

3.3.2019 18:40

To je hlavně něco hodně rozblemcaného. Buď hotspot nebo nějaké zranění, něco vraženého, sekanec od zubu nebo škrábanec od něčeho, je to au a musí to fenku opravdu bolet a štvát. Zkuste to ostřihat, co půjde kolem rány, vyčistit ředěnou betadinou a hlavně zamezit, aby si tu zadní nohu dál ošetřovala jazykem. A k vetovi ideálně zítra, aby do toho nechytla ještě infekci. Když píšete, že je to "prasátko".

4.3.2019 09:44
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Hotspot. Podle popisu a fotek téměř jistě. Tohle bez veterináře nezvládnete! Obzvlášť jestli to jde tak rychle. Budou potřeba antibiotika, límec a důsledné ošetřování. Jeďte co nejdřív, velmi to bolí!

4.3.2019 14:23
Ferdaasek

XXX.XXX.238.150

Tak všem děkuji, měli jste pravdu. Zařídila jsem si to raději a jela jsem hned dnes, protože když jsem to chtěla očistit fena šílela bolestí. Bohužel si to dle vet moc rozlizala a podrazdila, takže jsme dostali límec a antibiotika..
Teď už jen hlídat a za pár dnů frcime zase na kontrolu, protože měla i teplotku.

4.3.2019 14:31
Ferdaasek

XXX.XXX.238.150

Dasvo napsal(a):
Hotspot. Podle popisu a fotek téměř jistě. Tohle bez veterináře nezvládnete! Obzvlášť jestli to jde tak rychle. Budou potřeba antibiotika, límec a důsledné ošetřování. Jeďte co nejdřív, velmi to bolí!

A pro vás, já to ani nehodlala bez věta zvládnout :) Zaprvé nejsem blbá, zadruhé fenku miluju a zatreti já chodím k vetovi s každou hovadinou :D jen jsem se chtěla zeptat, kdyby někdo věděl, čím ji zatím můžu ulevit nebo tak, protože bohužel u nás veti nemají otevřeno přes víkendy..

4.3.2019 16:16

tak hotspot se zvládá i bez veta, ale ne takto rozjetý

ale počítej s opakováním, rizikové jsou jaro a podzim
důkladně a často vyčesávej
všímejte si, jestli se někde začíná kousat, drbat.... ze začátku se to může zvládnou i roztokem betadiny nebo hypermanganu, dá se použít sudocrem, možno potírat aloevera, tuším alavis má též mastičku na hotspoty....důležité je, ať si do toho pes neleze, neb tam zanese své bakterie a už to jede, a třeba ten sudocrem tlumí svědění, bolest

4.3.2019 17:01
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Ferdaasek napsal(a):
A pro vás, já to ani nehodlala bez věta zvládnout :) Zaprvé nejsem blbá, zadruhé fenku miluju a zatreti já chodím k vetovi s každou hovadinou :D jen jsem se chtěla zeptat, kdyby někdo věděl, čím ji zatím můžu ulevit nebo tak, protože bohužel u nás veti nemají otevřeno přes víkendy..

Nikde jsem nenapsal, že jste blbá! Ptala jste se, co to může být, tak jsem Vám odpověděl (a zjevně jsem se trefil :-) ) a doporučil zajet na veterinu co nejdřív. Toť vše.

4.3.2019 19:55
Ferdaasek

XXX.XXX.11.80

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak hotspot se zvládá i bez veta, ale ne takto rozjetý

ale počítej s opakováním, rizikové jsou jaro a podzim
důkladně a často vyčesávej
všímejte si, jestli se někde začíná kousat, drbat.... ze začátku se to může zvládnou i roztokem betadiny nebo hypermanganu, dá se použít sudocrem, možno potírat aloevera, tuším alavis má též mastičku na hotspoty....důležité je, ať si do toho pes neleze, neb tam zanese své bakterie a už to jede, a třeba ten sudocrem tlumí svědění, bolest

Jo, to mi dnes řekla i vetka že na to pravděpodobně bude trpět s její srstí a že to mám raději pořádně hlídat :/ ale moc děkuji za komentář a rady, kouknu se na to

4.3.2019 19:57
Ferdaasek

XXX.XXX.11.80

Přijměte mou omluvu, já jsem vztahovacna žena a prsty (i pusa) mi jedou dřív než se nad tím zamyslim😅🙂

4.3.2019 20:13
Terven

XXX.XXX.110.147

Ferdaasek napsal(a):
Přijměte mou omluvu, já jsem vztahovacna žena a prsty (i pusa) mi jedou dřív než se nad tím zamyslim😅🙂

Krásná omluva, tohle se na ifauně málokdy vidí
Hotspot hodně souvisí s oslabenou imunitou, proto se často objevuje zjara, jak psala hmn. Fena mojí sestry (zlatý retrívr) je mívá zhruba touhle dobou anebo v časném jaře, kdy se oteplí a ona se vykoupe. Předloni skončila též na ATB, měla to podobného rozsahu jako vaše fenka.
U vás tu imunitu klidně mohlo oslabit očkování proti vzteklině.
Mám dobrou zkušenost s výrobky Aromafauny, i když konkrétně toto na hotspot vyzkoušené nemám
https://www.aromafauna.eu/clanky/fauna-desinf-vynikajici-na-hot-spot

5.3.2019 08:09
conie

XXX.XXX.206.202

Moje fena měla hotspot jednou, pod krkem, prvotním původcem byl zřejmě antiparazitní obojek, protože nikdy předtím ani potom se to neobjevilo. Vyléčila jsem docela rychle, ostříhala jsem srst dost kolem, omývala heřmánkovým roztokem střídavě s hypermanganem a zasypávala Bajazinem. I vet se divil, jak krásně jsme to zvládli bez antibiotik, která můj pes špatně snáší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík