Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LucyTheBlackLab

3.3.2019 20:15
LucyTheBlackLab

XXX.XXX.96.51

Dobrý deň, mám fenku čierneho labradora a máme ju na dvore. Každý deň som pri nej a starám sa o ňu. Idem ju vyvenčiť, pohrám sa s ňou a cvičím. Ale viem, že potrebuje úzky kontakt s majiteľom a ja pri nej nemôžem byť celý deň. A tak prosím, ako mám rodičov presvedčiť, aby sme ju mohli mať v dome? Som si vedomá všetkých plusov aj mínusov a mám aj riešenia, ktoré rodičia sami kúpili a vyriešili.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2019 20:27

Nijak. Je to dvůr i dům vašich rodičů. Pokud chcete s fenkou bydlet vevnitř, nezbývá než se odstěhovat.

4.3.2019 08:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

LucyTheBlackLab napsal(a):
Dobrý deň, mám fenku čierneho labradora a máme ju na dvore. Každý deň som pri nej a starám sa o ňu. Idem ju vyvenčiť, pohrám sa s ňou a cvičím. Ale viem, že potrebuje úzky kontakt s majiteľom a ja pri nej nemôžem byť celý deň. A tak prosím, ako mám rodičov presvedčiť, aby sme ju mohli mať v dome? Som si vedomá všetkých plusov aj mínusov a mám aj riešenia, ktoré rodičia sami kúpili a vyriešili.

Rozumím vám, jako dítě jsem byla úplně ve stejné situaci. Ale rodiče sem prostě nepřesvědčila a ani jsem to nijak nezkoušela - pes se pořizoval s tím, že bude venku, tak jak na vesnicích bývá a rovnou mi bylo řečeno, že teda psa jo, ale do baráku ne. Věděla jsem od začátku, že tohle nezměním.

Pak taky berte v potaz to (nevím jak je fena stará), že jak je fena zvyká venku tak už pak třeba ani nebude chtít být doma. I když většina lidí říká, že venkovní pes si na život doma zvykne snadno, tak u našeho psa to tak nebylo. Bylo docela těžké ho vůbec ke stáří naučit na chodbu, kvůli zdravotním problémům, ale to se ještě dalo. Pak jsem se s ním odstěhovala od rodičů a myslela si, že bude se mnou doma. Nechtěl. I když jsem nechávala otevřené dveře všude a bylo tam ještě štěně, které jsem měla pořád za zadkem, tak pes když si mohl vybrat tak byl venku na zahradě. Byl už starý, a byl tak celý život zvyklý.

Som si vedomá všetkých plusov aj mínusov a mám aj riešenia, ktoré rodičia sami kúpili a vyriešili.

A jaké máte řešení?

LucyTheBlackLab

4.3.2019 18:03
LucyTheBlackLab

XXX.XXX.96.51

Tak...na jej srsť mamka kúpila hrebeň, ktorý jej vyčeše aj chlpy, ktoré len odpadnú, potom ona ku nám do domu chodiť chce, aj mamka chce a rozprávajú sa so mnou O tom, že ju pustíme. Ona je vonku nerada. Už nám do domu niekoľko krát vybehla a nechcela ísť vonku. Tak sme ju museli vyvenčiť a dať ju na dvor. Aj jej predošlý majiteľ ju do domu púšťal, tak myslím, že ona by bola veľmi rada S nami V dome.

4.3.2019 18:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak...na jej srsť mamka kúpila hrebeň, ktorý jej vyčeše aj chlpy, ktoré len odpadnú, potom ona ku nám do domu chodiť chce, aj mamka chce a rozprávajú sa so mnou O tom, že ju pustíme. Ona je vonku nerada. Už nám do domu niekoľko krát vybehla a nechcela ísť vonku. Tak sme ju museli vyvenčiť a dať ju na dvor. Aj jej predošlý majiteľ ju do domu púšťal, tak myslím, že ona by bola veľmi rada S nami V dome.

A tak v cem je tedy problém? Jinak nechci děsit, ale ze psa budou v baráku chlupy pořád, i kdyz ho sebelepe vycesete. Trochu to pomůže, ale úplnému pousteni chlupů to nezabrání.

LucyTheBlackLab

4.3.2019 18:48
LucyTheBlackLab

XXX.XXX.96.51

JA rozumiem. Rodičia začali uvažovať. Aj som im sľúbila, že budem vysávať, mám S tým skúsenosti. Rodičia si len chcú byť istí, že sa na mňa musia spoľahnúť. Fenka vie aj povel miesto a pokiaľ sa niekomu niečo nepáči, raz ju stačí upozorniť a hneď prestane vystrajat.

4.3.2019 18:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

JA rozumiem. Rodičia začali uvažovať. Aj som im sľúbila, že budem vysávať, mám S tým skúsenosti. Rodičia si len chcú byť istí, že sa na mňa musia spoľahnúť. Fenka vie aj povel miesto a pokiaľ sa niekomu niečo nepáči, raz ju stačí upozorniť a hneď prestane vystrajat.

Ale co teda chcete tady za rady? 😁 Pokud chcete dokázat rodičům, ze to zvládnete, tak asi bude nejlepší, aby vqm dali možnost to vyzkoušet.

LucyTheBlackLab

4.3.2019 19:03
LucyTheBlackLab

XXX.XXX.96.51

Vy už ste mi tie rady dali. To, ako ste mi písali príbeh alebo aj ďalšie informácie tak som si Z toho sformulovala jeden text a ten som rodičom povedala. Ale rodičia iba rozprávajú, že bude MOŽNO V dome, a ako ich poznám, pokiaľ nejako nepreukážem, že sa viem postarať O fenku V dome, tak sa rozhodnú negatívne. A preto som chcela, či by ste nemali nejaké nápady, ako ich V tomto stave udržať, až dokým psík nebude V dome.

4.3.2019 19:20

och, jak je fajn být člověkem v té rozhodující pozici

Přidejte reakci

Přidat smajlík