LucyTheBlackLab

XXX.XXX.96.51
Dobrý deň, mám fenku čierneho labradora a máme ju na dvore. Každý deň som pri nej a starám sa o ňu. Idem ju vyvenčiť, pohrám sa s ňou a cvičím. Ale viem, že potrebuje úzky kontakt s majiteľom a ja pri nej nemôžem byť celý deň. A tak prosím, ako mám rodičov presvedčiť, aby sme ju mohli mať v dome? Som si vedomá všetkých plusov aj mínusov a mám aj riešenia, ktoré rodičia sami kúpili a vyriešili.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nijak. Je to dvůr i dům vašich rodičů. Pokud chcete s fenkou bydlet vevnitř, nezbývá než se odstěhovat.
LucyTheBlackLab
napsal(a):
Dobrý deň, mám fenku čierneho labradora a máme ju na dvore. Každý deň som pri nej a starám sa o ňu. Idem ju vyvenčiť, pohrám sa s ňou a cvičím. Ale viem, že potrebuje úzky kontakt s majiteľom a ja pri nej nemôžem byť celý deň. A tak prosím, ako mám rodičov presvedčiť, aby sme ju mohli mať v dome? Som si vedomá všetkých plusov aj mínusov a mám aj riešenia, ktoré rodičia sami kúpili a vyriešili.
Rozumím vám, jako dítě jsem byla úplně ve stejné situaci. Ale rodiče sem prostě nepřesvědčila a ani jsem to nijak nezkoušela - pes se pořizoval s tím, že bude venku, tak jak na vesnicích bývá a rovnou mi bylo řečeno, že teda psa jo, ale do baráku ne. Věděla jsem od začátku, že tohle nezměním.
Pak taky berte v potaz to (nevím jak je fena stará), že jak je fena zvyká venku tak už pak třeba ani nebude chtít být doma. I když většina lidí říká, že venkovní pes si na život doma zvykne snadno, tak u našeho psa to tak nebylo. Bylo docela těžké ho vůbec ke stáří naučit na chodbu, kvůli zdravotním problémům, ale to se ještě dalo. Pak jsem se s ním odstěhovala od rodičů a myslela si, že bude se mnou doma. Nechtěl. I když jsem nechávala otevřené dveře všude a bylo tam ještě štěně, které jsem měla pořád za zadkem, tak pes když si mohl vybrat tak byl venku na zahradě. Byl už starý, a byl tak celý život zvyklý.
Som si vedomá všetkých plusov aj mínusov a mám aj riešenia, ktoré rodičia sami kúpili a vyriešili.
A jaké máte řešení?
LucyTheBlackLab

XXX.XXX.96.51
Tak...na jej srsť mamka kúpila hrebeň, ktorý jej vyčeše aj chlpy, ktoré len odpadnú, potom ona ku nám do domu chodiť chce, aj mamka chce a rozprávajú sa so mnou O tom, že ju pustíme. Ona je vonku nerada. Už nám do domu niekoľko krát vybehla a nechcela ísť vonku. Tak sme ju museli vyvenčiť a dať ju na dvor. Aj jej predošlý majiteľ ju do domu púšťal, tak myslím, že ona by bola veľmi rada S nami V dome.
LucyTheBlackLab
napsal(a):
Tak...na jej srsť mamka kúpila hrebeň, ktorý jej vyčeše aj chlpy, ktoré len odpadnú, potom ona ku nám do domu chodiť chce, aj mamka chce a rozprávajú sa so mnou O tom, že ju pustíme. Ona je vonku nerada. Už nám do domu niekoľko krát vybehla a nechcela ísť vonku. Tak sme ju museli vyvenčiť a dať ju na dvor. Aj jej predošlý majiteľ ju do domu púšťal, tak myslím, že ona by bola veľmi rada S nami V dome.
A tak v cem je tedy problém? Jinak nechci děsit, ale ze psa budou v baráku chlupy pořád, i kdyz ho sebelepe vycesete. Trochu to pomůže, ale úplnému pousteni chlupů to nezabrání.
LucyTheBlackLab

XXX.XXX.96.51
JA rozumiem. Rodičia začali uvažovať. Aj som im sľúbila, že budem vysávať, mám S tým skúsenosti. Rodičia si len chcú byť istí, že sa na mňa musia spoľahnúť. Fenka vie aj povel miesto a pokiaľ sa niekomu niečo nepáči, raz ju stačí upozorniť a hneď prestane vystrajat.
LucyTheBlackLab
napsal(a):
JA rozumiem. Rodičia začali uvažovať. Aj som im sľúbila, že budem vysávať, mám S tým skúsenosti. Rodičia si len chcú byť istí, že sa na mňa musia spoľahnúť. Fenka vie aj povel miesto a pokiaľ sa niekomu niečo nepáči, raz ju stačí upozorniť a hneď prestane vystrajat.
Ale co teda chcete tady za rady? 😁 Pokud chcete dokázat rodičům, ze to zvládnete, tak asi bude nejlepší, aby vqm dali možnost to vyzkoušet.
LucyTheBlackLab

XXX.XXX.96.51
Vy už ste mi tie rady dali. To, ako ste mi písali príbeh alebo aj ďalšie informácie tak som si Z toho sformulovala jeden text a ten som rodičom povedala. Ale rodičia iba rozprávajú, že bude MOŽNO V dome, a ako ich poznám, pokiaľ nejako nepreukážem, že sa viem postarať O fenku V dome, tak sa rozhodnú negatívne. A preto som chcela, či by ste nemali nejaké nápady, ako ich V tomto stave udržať, až dokým psík nebude V dome.
Uživatel s deaktivovaným účtem

och, jak je fajn být člověkem v té rozhodující pozici