Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Iro

6.3.2019 21:25
Iro

XXX.XXX.142.122

Zdravím, chtěl bych se zeptat co znamená v inzerátu, prodám čistokrevná plemena , štěňata budou zacipovane s pet pasem, pet pas očkovací průkaz nebo průkaz původu?

6.3.2019 21:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Iro napsal(a):
Zdravím, chtěl bych se zeptat co znamená v inzerátu, prodám čistokrevná plemena , štěňata budou zacipovane s pet pasem, pet pas očkovací průkaz nebo průkaz původu?

PP obvykle znamená průkaz původu - rodokmen. Jinak pet pas je vlastně očkovací prukaz a "cestovní" pas v jednom.

Ale co znamená čistokrevný v inzerátu těžko říct - protože spousta rádoby chovatelů považuje psy bez PP za čistokrevné. Ale čistokrevný pes je jedine pes s průkazem původu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2019 22:06

Někteří machři píšou do inzerátu přímo PP jako Pet-passport, tj. očkovák. Dokonce jsem už narazila na dva pejskaře, kteří si mysleli, že si pořídili papírového psa. Netušili, vysvětlil jim to až vet. Je samozřejmě chvályhodné, že štěně je očipované a řádně očkované, ale v jednom případě jsem málem upadla. Mladá dáma "nechtěla psa na výstavy", nevěděla nic, neřešila. Fenka cca 2 kg, dlouhosrstá, fakt hezká čivava, černá nebo hnědá s pálením. Holka dostala očkovák alias PP a vysolila 20 000 Kč.

6.3.2019 22:10

Ale no tak, i pes bez PP může být čistokrevný, tj. bez příměsi jiného plemene, "skalní " chovatelé, majitelé se tohoto "rozdělění" drží jako ho+no košile .
(např. rodiče s PP neuchovnění- majitelé nemají ambice, neví co a jak a kde, mají potomky , ti jsou bez PP ale čistokrevní, určitě se to nedá nazvat kříženec. je to prostě zástupce daného plemene bez PP (pokud vypadá odlišně - ne vada plemene, což může i zástupce s PP, je nasnadě uvažovat o kříženci) Vím, že u štěňat se to těžko poznává, co z něj vyroste... Kříženec- hybrid : potomek dvou různých druhů(osel x kůň ) nebo variet druhů ( boxer x NO) V tomdle se prostě s mnoha zdejšími neshodnu.
Edit: pokud nemám chovatelské ambice, nechci chodit po výstavách, nedělám sport, myslivost, koupit psa s PP i o mnohdy o mnoho tisíc dráž a mít to samé bez PP ....jen je při výběru dobré mít oči otevřené. Tím myslím, nenaletět, nechytit se na první inzerár, kouknout jakého prostředí štěně jde, nepodlehnout emocím....

Iro

6.3.2019 22:23
Iro

XXX.XXX.142.122

No paní chce 8500, jen to mi tam nějak dohromady nesedělo

6.3.2019 22:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale no tak, i pes bez PP může být čistokrevný, tj. bez příměsi jiného plemene, "skalní " chovatelé, majitelé se tohoto "rozdělění" drží jako ho+no košile .
(např. rodiče s PP neuchovnění- majitelé nemají ambice, neví co a jak a kde, mají potomky , ti jsou bez PP ale čistokrevní, určitě se to nedá nazvat kříženec. je to prostě zástupce daného plemene bez PP (pokud vypadá odlišně - ne vada plemene, což může i zástupce s PP, je nasnadě uvažovat o kříženci) Vím, že u štěňat se to těžko poznává, co z něj vyroste... Kříženec- hybrid : potomek dvou různých druhů(osel x kůň ) nebo variet druhů ( boxer x NO) V tomdle se prostě s mnoha zdejšími neshodnu.
Edit: pokud nemám chovatelské ambice, nechci chodit po výstavách, nedělám sport, myslivost, koupit psa s PP i o mnohdy o mnoho tisíc dráž a mít to samé bez PP ....jen je při výběru dobré mít oči otevřené. Tím myslím, nenaletět, nechytit se na první inzerár, kouknout jakého prostředí štěně jde, nepodlehnout emocím....

pokud nemám chovatelské ambice, nechci chodit po výstavách, nedělám sport, myslivost, koupit psa s PP i o mnohdy o mnoho tisíc dráž a mít to samé bez PP ....jen je při výběru dobré mít oči otevřené. Tím myslím, nenaletět, nechytit se na první inzerár, kouknout jakého prostředí štěně jde, nepodlehnout emocím....

Já s tímhle nesouhlasím. Pokud mi nezáleží na zdraví,vzhledu a povaze psa, tak si vezmu psa z útulku. Ale pokud chci psa s povahou, jakou má dané plemeno mít (a nechci ani jezdit po výstavách, dělat sport, myslivost) tak si prostě pořídím psa s PP. Kde se mohu podívat do rokodkmenu na předky, mohu si zjistit jak jsou na tom zdravotně, exteriérově a povahově.... Ti, kteří psa s PP neuchovnili k tomu asi měli nějaký důvod... Navíc kdo vám zaručí, že třeba otec psa je skutečně otcem? Navíc když někdo uvádí v inzerátu, že rodiče jsou s PP, tak to ani nemusí být pravda. Pokud mám psa s PP, který nemá žádné vady tak uchovnění už není zase takový problém.

Ve 13ti letech mi rodiče pořídili psa - zletého retrívra - "čistokrevného" bez PP. Ale nevzali jsem první štěně, které nám padlo pod ruku. Vybírali jsme. Viděli jsme oba rodiče, kteří jako zlaťáci vypadali a měli takovou i povahu - milovali lidi, jakékoli a hlavně děti. Byli super. O štěňata se "chovatele" výborně starali, vyrůstali v dění rodiny, chodili tam "socializační" návštěvy, štěnda byla vymazlená. No, jenže z našeho štěněte vyrostl pes, který s retrívrem povahově neměl nic společného - vyloženě neměl rád děti - a to neměl špatnou zkušenost. Nemusel celkově ani cizí lidi, byl výborný hlídač a navíc byl dost samostatná jednotka - prostě fakt z povahy rodičů neměl nic... Vzhledově byl taky trochu jiný.

Edit.: pokud na tom chci teda ušetřit, tak si mohu počkat na nějaké štěně nevhodné do chovu, což leckdy stojí pomalu stejně, jako pes bez PP. Ale ty záruky jsou tam mnohonásobně větší.

6.3.2019 22:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Iro napsal(a):

O jaké plemeno se jedná?

6.3.2019 22:40

I někteří chovatelé s PP nehledí na linie a rodiny, pak se může stát, že ač pes s PP neodpovídá standartu, což je možné i bez PP, prostě nejbližší pes- fena. I v čistokrevné plemenitbě najdete chovatelské novinky na uhlopříčkách homo-heterozygotů. (kratší -delší srst, barva, výška-délka, povaha a.t.d.)

6.3.2019 22:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

I někteří chovatelé s PP nehledí na linie a rodiny, pak se může stát, že ač pes s PP neodpovídá standartu, což je možné i bez PP, prostě nejbližší pes- fena. I v čistokrevné plemenitbě najdete chovatelské novinky na uhlopříčkách homo-heterozygotů. (kratší -delší srst, barva, výška-délka, povaha a.t.d.)

Tak samozřejmě, že i psa s PP je nutné vybírat.

Edit.: každého věc, já už bych prostě do bez PP psa nešla, po zkušenosti s "retrívrem" a mnoha dalšími zkušenostmi, které mám kolem sebe. Je to parťák na několik let a jsem schopná tomu výběru věnovat čas a investovat do toho peníze..

A pokud někdo nemá peníze na psa s PP, tak útulky jsou plné... V tomhle se prostě neshodneme.

6.3.2019 22:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
pokud nemám chovatelské ambice, nechci chodit po výstavách, nedělám sport, myslivost, koupit psa s PP i o mnohdy o mnoho tisíc dráž a mít to samé bez PP ....jen je při výběru dobré mít oči otevřené. Tím myslím, nenaletět, nechytit se na první inzerár, kouknout jakého prostředí štěně jde, nepodlehnout emocím....

Já s tímhle nesouhlasím. Pokud mi nezáleží na zdraví,vzhledu a povaze psa, tak si vezmu psa z útulku. Ale pokud chci psa s povahou, jakou má dané plemeno mít (a nechci ani jezdit po výstavách, dělat sport, myslivost) tak si prostě pořídím psa s PP. Kde se mohu podívat do rokodkmenu na předky, mohu si zjistit jak jsou na tom zdravotně, exteriérově a povahově.... Ti, kteří psa s PP neuchovnili k tomu asi měli nějaký důvod... Navíc kdo vám zaručí, že třeba otec psa je skutečně otcem? Navíc když někdo uvádí v inzerátu, že rodiče jsou s PP, tak to ani nemusí být pravda. Pokud mám psa s PP, který nemá žádné vady tak uchovnění už není zase takový problém.

Ve 13ti letech mi rodiče pořídili psa - zletého retrívra - "čistokrevného" bez PP. Ale nevzali jsem první štěně, které nám padlo pod ruku. Vybírali jsme. Viděli jsme oba rodiče, kteří jako zlaťáci vypadali a měli takovou i povahu - milovali lidi, jakékoli a hlavně děti. Byli super. O štěňata se "chovatele" výborně starali, vyrůstali v dění rodiny, chodili tam "socializační" návštěvy, štěnda byla vymazlená. No, jenže z našeho štěněte vyrostl pes, který s retrívrem povahově neměl nic společného - vyloženě neměl rád děti - a to neměl špatnou zkušenost. Nemusel celkově ani cizí lidi, byl výborný hlídač a navíc byl dost samostatná jednotka - prostě fakt z povahy rodičů neměl nic... Vzhledově byl taky trochu jiný.

Edit.: pokud na tom chci teda ušetřit, tak si mohu počkat na nějaké štěně nevhodné do chovu, což leckdy stojí pomalu stejně, jako pes bez PP. Ale ty záruky jsou tam mnohonásobně větší.

To bude možná tim, že se mezi zlaté retrívry semtam přimíchal plavý Hovawart, popř. jeho kříženec 🤐

6.3.2019 22:46
Markéta80

XXX.XXX.176.1

Iro napsal(a):

záleží jaké plemeno? Pokud jde o psa bez PP je to dost předražené když ani není jistota co z toho vyroste

6.3.2019 22:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
To bude možná tim, že se mezi zlaté retrívry semtam přimíchal plavý Hovawart, popř. jeho kříženec 🤐

No, povahově měl určitě blíž k HW než ke zlaťákovi.

6.3.2019 22:56

to Verun

Při koupi štěněte bez PP můžete mít oči otevřené, jak chcete, a bez rodného listu stejně nevíte, resp. případné podezření na nesrovnalosti nemáte šanci řešit. A neuchovnění PP rodiče - to skoro vždycky zavání zdravotním problémem. Uchovnění u drtivé většiny plemen není nic složitého. Hlavní je zdraví, na které pseudochovy kašlou, ale kolikrát i kluby, tj. si člověk musí vybírat i ChS s nepovinnými zdravotními testy. Dobrý chovatel nemrská štěňata výhradně na mazlíky a testuje všechno možné. V PP chovu si ten výběr můžete maximálně pohlídat, mimo chov nemáte šanci.

6.3.2019 22:56

..."(např. rodiče s PP neuchovnění- majitelé nemají ambice, neví co a jak a kde, mají potomky , ti jsou bez PP ale čistokrevní, určitě se to nedá nazvat kříženec".......
Majitelé nemají ambice - to je nejčastější "důvod".
A nebo taky : Syn skočil na matku, sestru
Fena neprošla zdravotními nebo povahovými testy ( asi ten nejhorší scénář )
A nebo fenu kryl sousedův vořech
Když chovatele neznáte osobně, nikdy nevíte, kde je pravda.

6.3.2019 23:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):

Vzhledově taky

6.3.2019 23:04

marcelaamax napsal(a):

...mám psa s PP papillona, ale nevhodného do chovu i na výstavy - bílé chlupy na jednom uchu.....dala jsem za něj polovinu ceny......ale až na těch pár bílých chlupů , které už jsou teď v jeho takřka dvou letech takřka neviditelné, je to motýl se vším všudy........

6.3.2019 23:15

Ja píše Ollie výše- uchovnění není u většiny plemen nic složitého, jestliže je to i na klubové výstavě o to méně (lecos se promine, protože je to v rámci plemene běžné- třeba zuby u bulíků) Uchovní se s PP kde co. - ošklivě řečeno. Pokud není budoucí majitel úplná lama, dokáže si zjistit zdravotní problémy u daného plemene, povinné testy k uchovnění (pokud se vyzná i v barvách bonus) může se solidně orientovat.
Psa s PP mám..........

6.3.2019 23:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ja píše Ollie výše- uchovnění není u většiny plemen nic složitého, jestliže je to i na klubové výstavě o to méně (lecos se promine, protože je to v rámci plemene běžné- třeba zuby u bulíků) Uchovní se s PP kde co. - ošklivě řečeno. Pokud není budoucí majitel úplná lama, dokáže si zjistit zdravotní problémy u daného plemene, povinné testy k uchovnění (pokud se vyzná i v barvách bonus) může se solidně orientovat.
Psa s PP mám..........

A vy znáte někoho, kdo chová na neuchovněných psech se zdravotním vyšetřením psů? Já tedy ne.

Když už si dá někdo tu práci s testy, RTG, atd... a vše dopadne dobře, tak proč by rovnou neuchovnil?

6.3.2019 23:24

marcelaamax napsal(a):
A vy znáte někoho, kdo chová na neuchovněných psech se zdravotním vyšetřením psů? Já tedy ne.

Když už si dá někdo tu práci s testy, RTG, atd... a vše dopadne dobře, tak proč by rovnou neuchovnil?

Neznám, nechovám, nemíním se tomu věnovat, ale stačí mi se podívat na rodiče neuchovněného psa s PP (pokud je to dohledatelné), jaké mají testy oni....
Taky edit: protože pes třeba onemocní, majiteli se to nehodí, je to daleko, neumí to, nechce chovat...kdo ví.

6.3.2019 23:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Neznám, nechovám, nemíním se tomu věnovat, ale stačí mi se podívat na rodiče neuchovněného psa s PP (pokud je to dohledatelné), jaké mají testy oni....
Taky edit: protože pes třeba onemocní, majiteli se to nehodí, je to daleko, neumí to, nechce chovat...kdo ví.

Když já nevím - čistě teoreticky - myslíte, že vám ten člověk řekne papírové jméno svého psa? Nebo jeho rodičů? Už jen kvůli tomu, že jeho chovatel by asi neměl radost z toho, že chová bez PP psy.

No těžko říct, u mě to bude vždy pes s PP nebo útulek, takže tohle řešit nemusím.

Edit.: a když se zamyslím, tak osobně ani neznám nikoho, kdo by si dal s výběrem psa bez PP takovou práci - maximálně to, že chce vidět oba rodiče, ale to (viz můj případ) není k ničemu.

6.3.2019 23:42

marcelaamax napsal(a):
Když já nevím - čistě teoreticky - myslíte, že vám ten člověk řekne papírové jméno svého psa? Nebo jeho rodičů? Už jen kvůli tomu, že jeho chovatel by asi neměl radost z toho, že chová bez PP psy.

No těžko říct, u mě to bude vždy pes s PP nebo útulek, takže tohle řešit nemusím.

Edit.: a když se zamyslím, tak osobně ani neznám nikoho, kdo by si dal s výběrem psa bez PP takovou práci - maximálně to, že chce vidět oba rodiče, ale to (viz můj případ) není k ničemu.

Čistě teoreticky- pokud budu já číst inzerát a mít o takové štěně zájem, budu si chtít ověřit "papírovost" feny, a když mi "chovatel" nesdělí jméno, ztrácím zájem......asi tak.

Útulek už jsem si splnila(manžel tomu říká pejskařská povinnost- kdyby si vzal každý pejskař jednou za život psa z útulku, bylo by v útulcích psíků méně), bezpapíráka a papíráka taky......

6.3.2019 23:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Čistě teoreticky- pokud budu já číst inzerát a mít o takové štěně zájem, budu si chtít ověřit "papírovost" feny, a když mi "chovatel" nesdělí jméno, ztrácím zájem......asi tak.

Útulek už jsem si splnila(manžel tomu říká pejskařská povinnost- kdyby si vzal každý pejskař jednou za život psa z útulku, bylo by v útulcích psíků méně), bezpapíráka a papíráka taky......

A kdyby si každý vzal buď psa s PP nebo z útulku, tak by pak bylo podstatně méně i množitelů a psů bez PP .

edit.: ale osobně mám i křížence z neplánovaného spojení (nehoda) a už bych si ani takové štěně nevzala.

Teď koukám na fotky vaší bulinky - je krásná

6.3.2019 23:59

Hm, pak by jste mohla na psa šetřit i několik let nebo si vzít půjčku

Já bych svou bezpapírovou erdelu vzala znova všemi deseti...

Pro zadavatelku dotazu:
nechte psa dožít a pak si kupte , co potřebujete, mě osobně se to nelíbí pořizovat si ke psímu seniorovi štěně, stařeček bude potřebovat hodně péče, která by vám s dospívajícím druhým psem mohla uniknout. Prostě já mám psy jedináčky, nově příchozí do smečky je jen vnučka, což se psa přímo netýká.....
Každý to máme jinak, určitě by se mi líbilo mít bulíky dva, alemám se natolik ráda, že tomu nedopustím......

7.3.2019 07:02
impact

XXX.XXX.54.177

marcelaamax napsal(a):

Ja tam po pravde toho zlataka ani moc nevidim. Kamoska ma hovici s PP a tenhle pejsek je ji teda naramne podobny.

7.3.2019 07:15
Čajda

XXX.XXX.44.117

marcelaamax napsal(a):

Ano, znám. Matka i otec s PP, dovoz z ciziny, všechna možná vyšetření, psi naprosto nepříbuzní, povahy odpovídající plemeni, vše v nejlepším pořádku. Avšak majitelka 50Kg i s postelí a pes 82Kg středoasiat Jednoduše si s ním na výstavu mezi hordu lidí a psů netroufla a asiata jen tak někomu na předvedení nedáte. Takže neuchovněn. Štěňata (za 3 roky 1 vrh) jsem viděla, nádherní SAOšci se vším všudy.
Údajně bylo možné získat PP pro štěňata i tak, ale majitelka to buď nevěděla, nebo se na to vybodla, kdosi mi ten postup vysvětloval, ale nepamatuju si to.

7.3.2019 07:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

impact napsal(a):
Ja tam po pravde toho zlataka ani moc nevidim. Kamoska ma hovici s PP a tenhle pejsek je ji teda naramne podobny.

Jo jako když porovnám zlaťáky tak on prostě vypadal jinak no. Ty jooo tak já nakonec měla howíka .

Ne, úplně jako howík asi taky nevypadal - na něho by byl malý a přijde mi, že HW má takový užší a protáhlejší čumák... Kdo ví, co všechno se tam přimíchalo , ale povahově by fakt na HW docela seděl..

7.3.2019 07:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Čajda napsal(a):
Ano, znám. Matka i otec s PP, dovoz z ciziny, všechna možná vyšetření, psi naprosto nepříbuzní, povahy odpovídající plemeni, vše v nejlepším pořádku. Avšak majitelka 50Kg i s postelí a pes 82Kg středoasiat Jednoduše si s ním na výstavu mezi hordu lidí a psů netroufla a asiata jen tak někomu na předvedení nedáte. Takže neuchovněn. Štěňata (za 3 roky 1 vrh) jsem viděla, nádherní SAOšci se vším všudy.
Údajně bylo možné získat PP pro štěňata i tak, ale majitelka to buď nevěděla, nebo se na to vybodla, kdosi mi ten postup vysvětloval, ale nepamatuju si to.

No jo, ale tak to bude asi hodně ojedinělý případ....

Já nemíním někde zkoumat, jestli chovatel nelže, jestli je otec fakt otec, a co z toho co říká je a není pravda, když si můžu normálně koupit psa s PP, kde je všechno tak nějak jasnější.

I kdybych viděla inzerát, kde oba rodiče mají PP, i zdravotní vyšetření, ale nejsou chovní - tak do toho prostě nepůjdu, bude to pro mě tak nějak divné. A pak si taky myslím, že tam asi nebude zas až tak markantní rozdíl v ceně jako u psa s PP.

7.3.2019 08:10
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
No jo, ale tak to bude asi hodně ojedinělý případ....

Já nemíním někde zkoumat, jestli chovatel nelže, jestli je otec fakt otec, a co z toho co říká je a není pravda, když si můžu normálně koupit psa s PP, kde je všechno tak nějak jasnější.

I kdybych viděla inzerát, kde oba rodiče mají PP, i zdravotní vyšetření, ale nejsou chovní - tak do toho prostě nepůjdu, bude to pro mě tak nějak divné. A pak si taky myslím, že tam asi nebude zas až tak markantní rozdíl v ceně jako u psa s PP.

Také už jedině psa s PP. Nebo z útulku. Ty jsou plné nechtěných a problémových psů půvoně rádoby s PP ...................nakonec ani u psa s PP nikdo nezaručí následné zdravotní problémy. Vím třeba o chovatelce co chová na psu s dysplazií ovšem je to zahraniční krytí ! Dodnes štěně od listopadu v inzerátu nabízí......................

7.3.2019 08:50
LájošM

XXX.XXX.14.251

Iro napsal(a):

Přece nekupuji psa jen podle kusých informací z inzerátu. Dnes už má většina chovek web, všechny kluby plemen mají web. Všechno najdete, aniž byste zvedli zadky od počítače.
Jako první se vždy zeptám na jméno chovky a jména rodičů štěněte, pak koukám po jejich předcích a sourozencích. I když nemám výstavní a chovatelské ambice, pátrám, jestli se někde neobjeví informace o nějaké nemoci, brzkém úmrtí. Samozřejmostí je si zjistit zdravotní testy rodičů štěněte. Přece nevyhodím plno peněz za psa, u kterého nemám aspoň nějaký předpoklad dobrého zdraví. A to nejde jen o ty peníze, které stojí léčba. Ale nikdy bych se nechtěl dívat na nemocné zvíře, které se narodilo jen proto, že nějaký blboun musel mít štěňata a nic o chovu nevěděl.
Ano, i pes s PP může být nemocný, ale já bych měl čisté svědomí, že jsem udělal vše pro to, abych toto riziko snížil na minimum. Oni ani chovatelé psů s PP nejsou všichni zodpovědní, ale já jako zájemce mám možnost si vybrat. A je super, že v dnešní době už jsou informace dobře dostupné.

7.3.2019 09:19
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Přece nekupuji psa jen podle kusých informací z inzerátu.

Jsou lidé, kteří samozřejmě kupují.
Obyčejná paní řekne: to je krásný pejsek,
takový by se mi líbil. A syn nebo zeťák, (žádný blb)
který se o psy nikdy nezajímal, jí klidně to štěně k nějaké příležitosti daruje.
Je s PP a nebylo levné .... znám takový případ.
Dárce opravdu nic nezjišťoval, jen aby šlo o rasu, která se jí líbila.
A dárek se vydařil.

7.3.2019 09:21

A je super, že v dnešní době už jsou informace dobře dostupné.
fakt myslíš?

7.3.2019 09:24
GAELLE

XXX.XXX.55.67

rapotacka11 napsal(a):

který se o psy nikdy nezajímal, jí klidně to štěně k nějaké příležitosti daruje.
A dárek se vydařil.

no a pak jsou totálně nevhodné živé dárky, které 9 let žijí na dvoře a v domě bez kontaktu s okolím, o špatné stravě a zacházení a po smrti obdarovaného mají být utraceni. Tak se k nám dostal náš pes..............................místo utracení jsme se ho ujali a užil si s námi parádní zbytek života, bohužel už jenom 5 let ..................... takže já jsem zásadně proti darování živých bytostí bez souhlasu obdarovaného předem......."dárek se neodmítá" byla slova toho pána

7.3.2019 09:25

rapotacka11 napsal(a):

A dárek se vydařil.

Asi se paní líbila ta správná ( vhodná ) rasa. Btw - má hodného syna ( nebo zeťáka )

7.3.2019 11:48
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Čajda napsal(a):

Nezlobte se, ale to je výmluva. Nebo lež. Pro SAO NENÍ na uchovnění povinná výstava. Takže to asi bylo trochu jinak, že?! Všechna štěňata jsou krásná, takže... Víte třeba, jaký stupeň DKK ti dva rodiče mají?

7.3.2019 11:57
Čajda

XXX.XXX.44.117

Dasvo napsal(a):
Nezlobte se, ale to je výmluva. Nebo lež. Pro SAO NENÍ na uchovnění povinná výstava. Takže to asi bylo trochu jinak, že?! Všechna štěňata jsou krásná, takže... Víte třeba, jaký stupeň DKK ti dva rodiče mají?

Já se nezlobím, mně je to úplně jedno

7.3.2019 12:01
LájošM

XXX.XXX.14.251

rapotacka11 napsal(a):

A dárek se vydařil.

Ti, kteří takto kupují, samozřejmě hloupí jsou. Neváží si života, živého tvora.

A i syn nebo zeťák, pokud není blb, si může sednout na hoďku k počítači a něco si o nákupu psů přečíst. Nebo se poradit s někým, kdo se vyzná.
Když někdo kupuje auto a nerozumí tomu, jde vybírat s automechanikem. A to auto je přitom jen neživá věc.

7.3.2019 13:35
LájošM

XXX.XXX.14.251

A je super, že v dnešní době už jsou informace dobře dostupné.
fakt myslíš?

Jasně že tam nemusí být vše a jsou i nepoctiví chovatelé. Ale pokud něco nenajdu nebo se mi to nezdá, jdu o dům dál. Nikdo mě nenutí kupovat psa z podmínek, o kterých si nejsem jistý, že jsou dobré.

Já se třeba držím chovatelky, která se mi svým přístupem k chovu zalíbila už před 25 lety. Před pořízením prvního psa od ní jsme si dopisovali (ještě nebyl mail) a volali. Pak jsem se byl u ní podívat, párkrát jsme se sešli na výstavách, popovídali si o tom, jak ona chce chovat a jaké jsou její cíle. Šlo mi víc o zdraví než o perfektní výstavní vzhled, na čemž jsme se shodli. A také o pracovní schopnosti.
A co oceňuji nejvíc, pokud se někde v chovu vyskytne zdravotní problém, nezatajuje ho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík