SimcaSasa

XXX.XXX.45.109
Dobrý den, mam 17mesicniho německého boxera. Je naprosto uzasny, divoch, cvok a milacek. Ma citlive traveni, takže ma dietu uz několik mesicu (granule hills vejce s ryzi). Odmala je to muj maly blázen. Poslední dobou je ale vic unaveny, vic a rad spi pres den. Jde si do postele a lehne si. Když neco slysi, tak vyleti, steka. Byl nachlazeny, mel antibiotika, je tri tydny ockovany, takže ven jsme az moc nechodili. Bydlíme v dome se zahradou. Zase jsme zacali chodit. Chci se zeptat, jestli by ta unava mohla byt z prichodu jara. Na veterine vzdycky desne zlobi, ale nadsene, tak vypadám trochu jako blazen, když rikam, ze doma vic spi a prijde mi unavenejsi a ze to neni moc ten blazen, co si vzdycky lehnul jen na chvilku a hned zase zlobi. Myslíte si, že by se zklidnil z toho zlobeni, ze z toho vyrostl? Ze by to mohlo byt i pocasim? Ze třeba i zlenivel? Na prochazce je divoch a cvok. Jen doma vic spi. Vzdycky si pozlobi, chvili hraje a jde si lehnout a chrni. Predtim zlobil dal, vic. Mam ho strasne rada, tak se bojim. Moc dekuju za odpovedi. Doufam, ze bych jen vysilovala.
SimcaSasa
napsal(a):
Dobrý den, mam 17mesicniho německého boxera. Je naprosto uzasny, divoch, cvok a milacek. Ma citlive traveni, takže ma dietu uz několik mesicu (granule hills vejce s ryzi). Odmala je to muj maly blázen. Poslední dobou je ale vic unaveny, vic a rad spi pres den. Jde si do postele a lehne si. Když neco slysi, tak vyleti, steka. Byl nachlazeny, mel antibiotika, je tri tydny ockovany, takže ven jsme az moc nechodili. Bydlíme v dome se zahradou. Zase jsme zacali chodit. Chci se zeptat, jestli by ta unava mohla byt z prichodu jara. Na veterine vzdycky desne zlobi, ale nadsene, tak vypadám trochu jako blazen, když rikam, ze doma vic spi a prijde mi unavenejsi a ze to neni moc ten blazen, co si vzdycky lehnul jen na chvilku a hned zase zlobi. Myslíte si, že by se zklidnil z toho zlobeni, ze z toho vyrostl? Ze by to mohlo byt i pocasim? Ze třeba i zlenivel? Na prochazce je divoch a cvok. Jen doma vic spi. Vzdycky si pozlobi, chvili hraje a jde si lehnout a chrni. Predtim zlobil dal, vic. Mam ho strasne rada, tak se bojim. Moc dekuju za odpovedi. Doufam, ze bych jen vysilovala.
Nemůže to souviset s nachlazením a antibiotiky?
Uživatel s deaktivovaným účtem

vzhledem k tomu, že boxer je plemeno predisponované k DCM bych to srdíčko určitě vyšetřila, pro jistotu
SimcaSasa

XXX.XXX.45.109
Moc dekuju za odpovedi. Doktor ho poslouchal, pred ockovanim dukladne prohlidnul, predtim ho taky viděl a kontroloval. Rikal, ze je zdravy, na veterine jsme celkem casto, zlazky, kruceni v brisku, znaji ho, poslouchali srdicko, plíce. Antibiotika, je to uz asi tak 5 tydnu, tak snad ne. Vždycky nasi pejsci byli takovi pecivalove a bylo jich vic pohromade. Tenhle je prvni sam a jedinej zlobivej blázinek :) Vzdycky se nejak ode mne nehnul, spal když byl obcas doma s mamou, ted mu staci me videt pobliz. Prijde mi, ze takhle haja hlavne dopoledne. Ted jsmen byla pryc asi tak hodinu a pul a byl cily, zlobil a vubec nespal. Jeste jednou dekuju :)
SimcaSasa
napsal(a):
Moc dekuju za odpovedi. Doktor ho poslouchal, pred ockovanim dukladne prohlidnul, predtim ho taky viděl a kontroloval. Rikal, ze je zdravy, na veterine jsme celkem casto, zlazky, kruceni v brisku, znaji ho, poslouchali srdicko, plíce. Antibiotika, je to uz asi tak 5 tydnu, tak snad ne. Vždycky nasi pejsci byli takovi pecivalove a bylo jich vic pohromade. Tenhle je prvni sam a jedinej zlobivej blázinek :) Vzdycky se nejak ode mne nehnul, spal když byl obcas doma s mamou, ted mu staci me videt pobliz. Prijde mi, ze takhle haja hlavne dopoledne. Ted jsmen byla pryc asi tak hodinu a pul a byl cily, zlobil a vubec nespal. Jeste jednou dekuju :)
No ono z běžné veterinární prohlídky se nic zjistit nemusí. Nechci děsit, ale rozhodně bych nechala psa pro jistotu pořádně vyšetřit.
Mám taky aktivní psy a kdyby mi začali více polehávat nebo pospávat, tak by to pro mě byl signál, že je něco špatně.
Edit.: čtu to ještě jednou pořádně - píšete, že spí a odpočívá hlavně doma - to moji psi taky, učím je, že doma se odpočívá. Pokud je pes vylítaný a unavený z venku, tak mi přijde normální, že doma pak polehává a odpočívá. Ale pokud bych měla jakékoli pochybnosti, tak bych psa vyšetřit nechala, pro jistotu.
SimcaSasa

XXX.XXX.45.109
Ano, jen doma, jak zacalo slunicko, tak si lehal na teply schody, vyhrival se a hovel si. Mam ho hlavne doma a na velkym dvorku, ted mame rozkopanou zahradu, tak vsude nemuze. Venku je to blazen, taha na voditku, nevi kam se podivat driv. Ja si porad rikam, jestli fakt nezlenivel. Jak dnes svitilo slunicko, tak jsme blbli s provazem. Kdyz jsem prisla domu tak zlobil, okusoval me, najedl se. Rikam si, jestli se treba nenudi, tak si jde lehnout. Jsme spolu jinak porad. Dnes ma koupeny novy hračky a jeste se perou budou susit. Vcera vecer si sam vybral starou hracku ze supliku a hrali jsme si asi do deviti, nebyl vubec unaveny. Jako kazdej mi doma rika, ze je v pohode, jen ja jsem cvok :) jak si ctu, co pisu, muze to vyznit trochu vic.
SimcaSasa

XXX.XXX.45.109
Na veterine mi sestricka rikala, ze je jak maly dite, rozdovadi se, pak muze pul dne prospat. Jeste jednou moc dekuju za odpovedi :)

Nechci aby to vyznělo jako kritika vůči vám, ale vy sama musíte poznat jestli je jen unavený z procházky - jestli je z ní unavený víc než obvykle (při stejné zátěži), nebo je to stejné a nebo celkově není ve své kůži.
Máte zatím štěně tak nejste možná úplně sžití a nemáte ho tolik přečteného. Což je logické. Já vás vůbec nechci děsit, naopak to píšu abych pomohla - mám dospělého psa 7 a půl roku a když se minulý rok v létě začal chovat jinak, nebyly to žádné velké změny, byl jen víc unavený a rychleji unavený. Panovaly vysoké teploty, nebyla jsem si jistá jestli to s tím souvisí, zároveň jsem ho ale znala a věděla že to není jak má být. Na veterině po vyšetření krve, sona a rtg břicha mi řekli že je naprosto v pořádku. Za měsíc se zjistilo že je vážně nemocný a v ohrožení života.
Teď už od září bojujeme o jeho život. Většina veterinářů mě zklamala na plné čáře, nenechte se odbít, pokud vy budete mít pocit že s ním není něco v pořádku, neřešte že je akční a nadšený na veterině (to je můj i teď když je nemocný) a trvejte na dalších a podrobných vyšetřeních. Jde o život vašeho pejska. Musela jsem to napsat, klidně nad tím mávnějte rukou, ale třeba vám to nějak pomůže. Držím vám i pejskovi palce
SimcaSasa

XXX.XXX.45.109
Moc dekuji i za Vaši reakci, take si ji vazim a jsem rada ze jste mi take napsala. Moc a moc drzim pesti pejskovi i vam, aby se uzdravil.

SimcaSasa
napsal(a):
Moc dekuji i za Vaši reakci, take si ji vazim a jsem rada ze jste mi take napsala. Moc a moc drzim pesti pejskovi i vam, aby se uzdravil.
Děkujeme, snad už je to teď na dobré cestě