Dobrý den prosím vás o radu a pomoc. V pátek 1.3 jsem si domů přivezl jacka štěně huskyho. Od té doby probíhalo vše v pohodě mazlil se, hrál si semnou v noci semnou spal v posteli atd. Poslední 3 dny je jak vyměněny nechce si semnou hrát, když už teda si hraje tak 10 minut pak ztratí zájem. S brachou a ostatními si hraje úplně v pohodě. Venku na přivolání ke mě nereaguje dříve ano. Odměňování pamlsky za vykonání potřeby odměnuji pamlsky někdy si vezme někdyse otočí a odejde.
Potrestal jsem ho 2x a to chycením z kůži na krku když naschvál se vymočil na koberec chodím s ním ven každé dvě hodiny . A 1x za žraní něčeho po čem furt blil. Jsem bezradný už a bojím se že jsem tím u něho stratil důvěru.
P.S. O výchově toho mám hodně přečteno.
Tomas_3
napsal(a):
Dobrý den prosím vás o radu a pomoc. V pátek 1.3 jsem si domů přivezl jacka štěně huskyho. Od té doby probíhalo vše v pohodě mazlil se, hrál si semnou v noci semnou spal v posteli atd. Poslední 3 dny je jak vyměněny nechce si semnou hrát, když už teda si hraje tak 10 minut pak ztratí zájem. S brachou a ostatními si hraje úplně v pohodě. Venku na přivolání ke mě nereaguje dříve ano. Odměňování pamlsky za vykonání potřeby odměnuji pamlsky někdy si vezme někdyse otočí a odejde.
Potrestal jsem ho 2x a to chycením z kůži na krku když naschvál se vymočil na koberec chodím s ním ven každé dvě hodiny . A 1x za žraní něčeho po čem furt blil. Jsem bezradný už a bojím se že jsem tím u něho stratil důvěru.
P.S. O výchově toho mám hodně přečteno.
To čtete ale hodně špatné věci! Kde jste se dozvěděl to, že máte štěně za počůrání škubat za krk?!! Jste vůbec normální?! Budete třepat se svým miminem, až to pustí do plenek? Je to psí mimino a neovládá svěrače. Když s ním chodíte každé dvě hodiny, tak to většinou nepustí, či pustí, kdy má, ale stačí, aby se víc napilo a je hotovo. Nevím, který b.b vám taky poradit pořídit si huskyho, ještě předpokládám, že do paneláku, ale jak koukám, co je napsáno, nerozumíte psům ani za mák a tohle plemeno rozhodně není pro takové lidi vhodné...
}O výchově toho máte hodně načteno? A můžete konkrétně vyjmenovat něco, co jste četl? . Protože podle toho co píšete, tak nemáte načteno vůbec nic.
Naprosto souhlasím s Lupusem a Lesní žínkou.
A ještě dodám k tomuto:
Venku na přivolání ke mě nereaguje
Tohle je tady poslední dobou jak nějaký mor. Lidi si myslí, že štěně bude umět přivolání. Ne, dokud ho to nenaučíte tak to umět nebude a proto nebude reagovat. Dokud je štěně ještě malé a "neotrkané" tak se to učí nejlíp. Potom psa začne víc zajímat okolí než vy a už to tak nejde, obzvlášť u huskyho. Ale jestliže ho trestáte taháním za kůži, tak můžete rovnou na přivolání zapomenout a taky vůbec na to, že by jste se psem měli hezký vztah. A prosím, nemyslete si, že to štěně se na koberec vyčůralo naschvál.
Fakt mě štve, že si štěně pořídí někdo, kdo vůbec nic neví. Ani ty naprosto základní informace.
Proč jste si pořídil zrovna huskyho?
Tomas_3
napsal(a):
Jen tak aby celý den ležel v koutě nebo n gauči.
Ja nevím no co se asi tak dělá s haskama?
Tak s huskama se normálně dělá tohle: https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10298893704-go.
Ale nevěřím tomu, že člověk, který používá fyzické tresty za to, že se štěně naschvál vyčůrá, má v plánu tohle dělat...
Ano uznávám že chycení za kůži byla obrovská blbost a dost toho lituju.
Vím že je malej a že nebude reagovat na povel k noze a hnedka bude sedět u nohy, myslel jsem to tak že když odběhl někam dál a zavolal jsem jacku pojd ke mě tak přiběhl a to bylo do doby očkování. Pak přestal reagovat a to bylo v době ještě než jsem udělal tu blbost.
Pes v paneláku není to bych si nepořídil huskyho ale jezevčíka nebo kočku.
Tomas_3
napsal(a):
Ano uznávám že chycení za kůži byla obrovská blbost a dost toho lituju.
Vím že je malej a že nebude reagovat na povel k noze a hnedka bude sedět u nohy, myslel jsem to tak že když odběhl někam dál a zavolal jsem jacku pojd ke mě tak přiběhl a to bylo do doby očkování. Pak přestal reagovat a to bylo v době ještě než jsem udělal tu blbost.
Pes v paneláku není to bych si nepořídil huskyho ale jezevčíka nebo kočku.
Ale ono nejde o to, jestli je v paneláku. Ale o to, co s ním budete dělat? Jaké s ním máte plány, proč jste si to plemeno vybral?
Edit.: jinak si nemyslím,že by to nějak souviselo s očkováním. Jedině, že by mu bylo po očkování špatně, někteří psi to tak mají. Začněte se psem hlavně budovat vztah, přestaňte ho trestat. Hodně si s ním hrajte, buďte k němu laskavý, ale zároveň důsledný. Přivolání učte hrou - musíte nejdřív štěně zaujmout, až pak volat a když přijde tak hodně chválit, pohrát si. Mě se třeba osvědčilo zkrmit celou dávku z ruky a to tím způsobem, že třeba klidně chodíme po zahradě a já vyslovím jméno štěněte - to přiběhne, dostane pár granulí, nechám odběhnout a pořád dokola. Štěně si tak spojí jméno s odměnou a pak už vyloženě čeká, kdy řeknu jeho jméno. To samé pak funguje i venku. Ovšem nevím, jak jsou na tom štěňata huskyho, já mám psy spolupracující a žravé. Doporučuji vám zadat tady do vyhledávače "štěně" nebo "výchova" a myslím, že toho najdete dost...
Tomas_3
napsal(a):
Na léto jsem s ním plánoval běhání, koloběžku a túry.
V zimě běžky atd.
Nepořídil jsem si ho protože je to husky nebo barvě očí jako někteří. A taky to byl můj sen.
achjo.. obávám se, že sibiřský husky běhání a koloběžku v létě moc neocení, pokud nebudete běhat v noci...
Jinak tedy přeji se psem hodně štěstí a pročtěte si něco o té výchově..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Obvious troll is obvious....
To jak se chová vaše štěně není specifikum huskyho, chová se jako úplně každé normální štěně. Štěňata se nerodí poslušná a naučená čistotnosti.. To je Vaše práce ho to naučit a dá se to naučit bez použití fyzických trestů.
Takže jen základ: po každém jídle a pokaždé, když se štěně vzbudí, jděte se štěnětem ven, i kdyby to bylo třeba půl hodiny po posledním venčení. Musíte se také naučit vypozorovat, kdy se štěně chystá potřebu vykonat, většinou i štěně vysílá nějaké signály. Jinak žádné štěně a žádný pes nedělá nikdy nic naschvál!!!! Dělat věci naschvál není psí vlastnost. Zkuste k tomu takto přistupovat a třeba nebudete mít potřebu dávat psovi za vyučenou. Nicméně minimálně do půl roku se obrňte trpělivostí, to štěňata prostě nejsou v čistotnosti 100% (a znovu opakuji, že naschvál to nedělají).
Přivolání: zezačátku přišel, protože jste pro něj byl zajímavý. Poté, co přiběhl ale pravděpodobně nic zajímavého nenásledovalo (hra, pamlsek) čili příště už nepřišel. Popřípadě byl zaujat něčím zajímavějším. Já třeba štěně, které je zaujato něčím jiným (například hra s jiným psem) vůbec nepřivolávám, pokud si nejsem jistá, že by přiběhlo. Přivolání učte v klidném prostředí, huskyho spíše na pamlsky než na hračku. Až teprve bude vědět, co konkrétní povel znamená, tak ztěžujte prostředí. Počítejte ale s tím, že cca od půl roku husky stejně skončí na vodítku. Jsou to lovci a lov je pro něj vždy přednější než nějaký pamlsek.
Očkování s tímto chováním nemá žádnou souvislost.
Už žádné fyzické tresty!!!
Očkování mu hodně ublížilo nesl to špatně a to protože mu veterinář dal vakcínu kterou měl dostat až na po 3. Bylo to jeho první očkování hnedka dostal velkou dávku a ještě ho u toho hnedka odčervil a to jsem se pak dozvěděl že ho měl až za týden od očkování.
Nebudu už ho trestat to nemám už ani v plánu a lituju že jsem to udělal. Snažím se s ním mazlit, hrát. Dneska v noci přišel ke mě do postele a začal se tulit což nedělal.
Za vyvenčení venku dostává masový tyčky. Když doma udělá potřebu na podložku tak ho chválím. Pouze když udělá na koberec tak mu řeknu nesmíš a odnesu ho na podložku.
Přišlo mi že to dělá naschvál z důvodu než jsme přišli domů tak se 2x vyčůral dostal odměnu a jak jsme přišli domu tak hnedka odběhl a hnedka další loužička.

Tomas_3
napsal(a):
V zimě běžky atd.
Nepořídil jsem si ho protože je to husky nebo barvě očí jako někteří. A taky to byl můj sen.
Já vás chápu. Úmysly dobré, představy trochu zidealizované
Máte 2 možnosti:
A) Vrátíte štěně chovateli, protože způsobem, kterým to děláte z něj rozhodně vysněného parťáka nevychováte.
B) Zamakáte na sobě (nejdřív na sobě!) a ono to nějak půjde. Ale najděte si lepší zdroj informací, než doposud, třepání za krk a podezřívání štěněte ze schválností je hodně mimo.
Píšu to jako člověk, co taky přecenil svoje schopnosti a pořídil domů rodině křížence bígla. Taky makám
Tomas_3
napsal(a):
Očkování mu hodně ublížilo nesl to špatně a to protože mu veterinář dal vakcínu kterou měl dostat až na po 3. Bylo to jeho první očkování hnedka dostal velkou dávku a ještě ho u toho hnedka odčervil a to jsem se pak dozvěděl že ho měl až za týden od očkování.
Nebudu už ho trestat to nemám už ani v plánu a lituju že jsem to udělal. Snažím se s ním mazlit, hrát. Dneska v noci přišel ke mě do postele a začal se tulit což nedělal.
Za vyvenčení venku dostává masový tyčky. Když doma udělá potřebu na podložku tak ho chválím. Pouze když udělá na koberec tak mu řeknu nesmíš a odnesu ho na podložku.
Přišlo mi že to dělá naschvál z důvodu než jsme přišli domů tak se 2x vyčůral dostal odměnu a jak jsme přišli domu tak hnedka odběhl a hnedka další loužička.
Tak podle mě by mohla být chyba i v podložce - pes nevidí rozdíl mezi podložkou a kobercem a pokud za vyčůrání na podložku dostane pamlsek, no tak to pak zkusí na koberec (nevidí rozdíl) a čeká odměnu. Fakt bych si neučila psa, a už vůbec ne takhle velkého čůrat doma na podložku.
napsal(a):
Já vás chápu. Úmysly dobré, představy trochu zidealizované
Máte 2 možnosti:
A) Vrátíte štěně chovateli, protože způsobem, kterým to děláte z něj rozhodně vysněného parťáka nevychováte.
B) Zamakáte na sobě (nejdřív na sobě!) a ono to nějak půjde. Ale najděte si lepší zdroj informací, než doposud, třepání za krk a podezřívání štěněte ze schválností je hodně mimo.
Píšu to jako člověk, co taky přecenil svoje schopnosti a pořídil domů rodině křížence bígla. Taky makám
Je hezký, když někdo uzná chybu, uzná že si nepořídil úplně vhodné plemeno - to se vidí málokdy. A je ještě hezčí, když si člověk fakt uvědomí, že za to nemůže ten pes a snaží se na tom makat. Držím palce .

Kolik je tomu steneti?
Mě právě odměna za podložku byla původním majitelem doporučená a i jsem to četl na internetu. Ze začátku když se probudil nebo při hraní potřeboval vyvenčit tak přišel zakňučel nebo mě jemně kousl a šlo se, snažím se ho hlídat a jak víc courá tak jdeme ven. Taky mi bylo řečeno že na procházce nemám ho nechat očuchávat a jemně zatáhnout za vodítko. Ale to mě osobně přijde jako blbost.
Zapracuji na sobě a už ho nebudu trestat to slibuju.

marcelaamax
napsal(a):
Je hezký, když někdo uzná chybu, uzná že si nepořídil úplně vhodné plemeno - to se vidí málokdy. A je ještě hezčí, když si člověk fakt uvědomí, že za to nemůže ten pes a snaží se na tom makat. Držím palce .
No, díky za uznání , ale mně to přijde normální. Přece nebudu zavírat oči před realitou, to bych se z místa nepohla už vůbec.
Ale já jsem ve výhodě - mám zkušenosti trojnásobné matky. Temperament a schopnosti dítěte, co se vám narodí, výběrem plemene neovlivníte a taky pak musíte makat s tím, co je
Tomas_3
napsal(a):
učit venčit na podložku huskyho? To není ok. Pes nevidí rozdíl mezi podložkou, kobercem a nechápe proč za jedno dostane pamlsek a za něco vynadáno Ta podložka vše prodlouží a pes bude jen zmatený
Tomas_3
napsal(a):
Mě právě odměna za podložku byla původním majitelem doporučená a i jsem to četl na internetu. Ze začátku když se probudil nebo při hraní potřeboval vyvenčit tak přišel zakňučel nebo mě jemně kousl a šlo se, snažím se ho hlídat a jak víc courá tak jdeme ven. Taky mi bylo řečeno že na procházce nemám ho nechat očuchávat a jemně zatáhnout za vodítko. Ale to mě osobně přijde jako blbost.
Zapracuji na sobě a už ho nebudu trestat to slibuju.
Mě se ty podložky prostě nelíbí. A navíc nevím, jak velká by ta podložka musela být, aby se na ní v dospělosti husky trefil?
Kamarádka má maltézáčka, který je naučený na psí záchod, ve kterém je taky podložka, ale je to celé ohraničené. Naučil se, že jakmile se tam vyčůrá, tak dostane pamlsek. Takže když má chuť na pamlsek (a klidně je i vyvenčený) tak prostě jde na tech záchod a ucvrkne si - vyžaduje za to pamlsek. A právě se kolikrát stane, že ani ten maltézák se netrefí...
napsal(a):
No, díky za uznání , ale mně to přijde normální. Přece nebudu zavírat oči před realitou, to bych se z místa nepohla už vůbec.
Ale já jsem ve výhodě - mám zkušenosti trojnásobné matky. Temperament a schopnosti dítěte, co se vám narodí, výběrem plemene neovlivníte a taky pak musíte makat s tím, co je
Jo, je to normální, ale dneska to fakt moc často nevidím. Místo toho vidím to, že pes je podle pánů prostě "deb*l" a když je tak blbej, tak bude v kotci, protože jinak ničí zahradu, nebo když je tak blbej a nedokáže jít na vodítku normálně a tahá, no tak nebude chodit na procházky, například... Ale že by uznali, že si pořídili nevhodné plemeno, které má málo vyžití? Nebo že nejsou schopni psa něco naučit? Ne neuznají, pes je debi*l a tím to končí, chyba je v psovi, ne v nich nebo ve špatném výběru..
pes se nebije, nekřičí se po něm, netahá se za kůži. A štěně už vůbec ne. Neumím si představit že by v bytě velký dospělý pes konal potřebu na podložku.
Ve Vašem případě bych nabídla štěně zpět chovateli a pořídila si něco menšího a povahou více vyhovujícího........................nebo raděj plyšového či gumového aspoň do doby než si o výchově a výcviku psa opravdu něco naučíte.

Tak pán uznal, že udělal chybu ve výchově a snaží se jí napravit....proč furt to kopání? Vy jste nikdy neudělali žádnou chybu?
Je s PP ? Jinak bych ho okamžitě přejmenoval Jack, Jim atd. jsou naprosto nevhodná jména - budete-li chtít v budoucnu jezdit .
Dodnes vidím jistého "drsňáka s huskym" jak huláká Džime, džíí NEEE a skončil na zcela opačné straně - než chtěl (v rybníce)
džííí - povel pro odbočení vpravo
hooo - vlevo
ale nevím, zda se u vás této fáze vůbec "dožijete" (lze učit už od štěněte)
Nenechte se otrávit některými komentáři.. je fajn, že se svůj problém apoň snažíte řešit. Předpokládám, že štěndo má mezi 2-3 měsícema. Počůrávání je v tomhle věku normální i při vašem intervalu venčení. Jemu samotnému je to venku příjemnější, takže se to časem naučí samo. Není důvod ho trestat natož fyzicky. Haskyové jsou velmi citlivý na tón hlasu (myslím intonaci a ne hlasitost-křičení je kontraproduktivní). To bude pro něj naprosto dostatečný trest za počůrání doma. Jinak podložky doma jsou podle mě blbost-jen se malýmu dělá bordel v hlavě-jednou doma může a jednou ne. Jsou to temperamentní psíci, kteří se snadno uprdnou a stáhnou do ulity. Bude chvilku trvat než si získáte zpět důvěru, ale prcek je malinkej-není to nic, co by nešlo zvrátit. Krmte výhradně vy, klidně i z ruky, vybízejte ke hře...Začne se o vás zase zajímat. Štěňátko se povely musí teprve naučit, takže pokud nepřiběhne na přivolání je to úplně normální. Vemte si dlouhou šňůru a po přivolání pomalu přitahujte. Jakmile bude až u vás pochvalte a odměňte-spojí si příchod k vám s pozitivníma věcma. Metod je spousta ale chce to vzhledem k věku i plemenu trpělivost a osobitej přístup (chtít od huskyho perfektní přivolání je stejně utopie)... Hodně štěstí
Btw: Ve jménu nevidím problém, třeba je pán koňák a aby se mu to nepletlo bude volat čehý a hot. Není žádnej zákon, že to musí dělat jako ostatní. I kdyby vyřválal např. "sněhulák" a "lubrikační gel" je to čistě jeho věc

lupus4
napsal(a):
Je s PP ? Jinak bych ho okamžitě přejmenoval Jack, Jim atd. jsou naprosto nevhodná jména - budete-li chtít v budoucnu jezdit .
Dodnes vidím jistého "drsňáka s huskym" jak huláká Džime, džíí NEEE a skončil na zcela opačné straně - než chtěl (v rybníce)
hooo - vlevo
A mě tohle už přijde jako zbytečný rejpání. Možná mu jako začátečníkovi nedošlo, že by se to psovi mohlo plést, nebo se mu to jméno jenom líbí, a je mu jedno, že se musheři jako vy budou pohoršovat nad tím, že na zatáčení nebude používat dží a hoo, pokud by se to psovi pletlo. Psovi je upřímně dost jedno, jestli ho naučíte zatáčet na jů a hele, nebo třeba večerníček a mrkvička.
Já používám pravá a levá, nějak nevidím smysl v tom aby se strany jmenovaly jinak za chůze na volno a jinak v zápřahu. A i když mám pět psů s R ve jméně, nikdy se mi nestalo, že by mi zatáčely do prava když na ně volám. Naopak ta šestá se jmenuje Andí, to by se nám asi pletlo s dží víc.
Moc vám děkuji za podporu a rady jsem za ně rád. Ano udělal jsem chybu to jsem uznal, snažím se a jackovy se věnuji co to jde. Už si zase hraje, vrčí je jako předtím, běháme spolu po zahradě. V noci sám přišel a začal se mazlit a pak semnou spal až do rána. A celý den je zase takový veselý. Ano jsou mu 3.

lupus4
napsal(a):
To jsou zase "chytrolinský" kecy...jen jsem mu napsal, co se používá...
stejně tak , jako třeba sedni pro sedni...nepochopili ?
Ps. štěně má tejden...
Houby chytrolínský kecy, jen se mi znelíbil ten rejpavý ifaunovský styl, jakým se tu občas dávají rady začátečníkům. Uznávám, že ta moje citace nebyla uplně přesná, neb jsem reagovala především na toto:
Už i jméno psa, svědčí o tom , že "o tom" nemáš ani páru....
a
ale nevím, zda se u vás této fáze vůbec "dožijete"
Já se přiznám, že kdybych se rozhodla používat dží a hoo, tak by mi ta nevhodnost jména taky nejspíš došla až v momentě, kdy bych zapřáhla Andí a skončila jak ten váš "drsňák s huskym". Holt ne každý se narodíme "s citem pro věc".
Nicméně pokud se mu jméno líbí, a nechce objíždět závody, nějak nevidím problém v tom, zatáčet třeba na to pravá levá (i když třeba takový "mrkvička" a "rohlíček" by bylo taky zajímavý, jak by řekl můj bratr jako malý "lidi budou divit")

lupus4
napsal(a):
hooo - vlevo
to je zajímavé, má to nějakou zásadní výhodu oproti vlevo vpravo, třeba?
ne, že bych chtěla huskouna, ale pořád mě neopustila myšlenka zapřáhnout za kárku Noru....
lupus4
napsal(a):
To jsou zase "chytrolinský" kecy...jen jsem mu napsal, co se používá...
stejně tak , jako třeba sedni pro sedni...nepochopili ?
Ps. štěně má tejden...
Chytrolínský kecy, který se Tomas 3 snaží poradit a ne do něj rýpat. Ostatně o to taky prosil-o radu a pomoc a ne o nadřazený oznámení toho co se používá. A pro PS: Tomas 3 má sice psa týden, ale samotný štěně má 2-3 měsíce (o tom jsem mluvila já). Předpokládám, že v týdnu stáří psa by asi nebyl neštastnej z přivolání.
Hezký večer
napsal(a):
to je zajímavé, má to nějakou zásadní výhodu oproti vlevo vpravo, třeba?
ne, že bych chtěla huskouna, ale pořád mě neopustila myšlenka zapřáhnout za kárku Noru....
Nejsem lupus4, ale mám pocit, že:
a) džííí a hóóó jsou na první poslech nezaměnitelná a úplně odlišně znějící slova a psi je snadno rozlišují i při hektickém běhu a atmosféře závodu
b) v musherském sportu jsou univerzálně a mezinárodně platná a pokud bude tenhle husky (pokud opravdu existuje - ukázaná platí - aspoň fotky by to chtělo) závodit, nikde není psáno, že to nebude s jiným majitelem ve smečce, kde se tyto povely prostě používají.
U Nory se asi nepředpokládá, že poběží Iditarod jako člen smečky, takže co si vyberete za povely ke kárce, je vaše zcela soukromá volba
džííí a hóóó jsou na první poslech nezaměnitelná a úplně odlišně
přesně tak, a když pracujete k infarktu , lapáte po dechu , tak jakéko-li dvojslabičné slovo je k prdu, jste rád , že můžete hejknout jen něco jednoduchýho a krátkýho
jinak si učte zatáčet třeba na jabko x hrušku, mě je to FU(c)K
Tomas_3
napsal(a):
Takže bude lepší se zbavit podložek?
to určitě. Vždyt se učí že se má venčit v bytě,ale přece se má naučit venčit venku. Ten pes tomu ani nerozumí že na podložku je to fajn a dobře a o kus dál špatně. Čím méně nehod doma tím rychleji pochopí že jen venku. Ale musí se chodit pravidelně a často
Včera v 19:00 odstartoval nejdelší evropský závod na 1205 km Finnmarkslopet, dnes ve 13:00 startuje i kratší varianta FL 600 (569km)
Na 1200 máme JH, jako jediná jede se RPB - 14 SH, takže red latern je jistá. Pokud se nic nepo a nenechá se otrávit pořadateli (donutit ke skončení) tak v Po 18.(ráno) by měla dojet
(poslala mi svůj "plán postupu")
http://results.finnmarkslopet.no/race/results/status.jsp?rid=69
Startovala 19:46, úsek 131km do Kautokeino s 4hod of (na trati) plánuje zvládnout do cca 11:00 po 6 hod of bude pokračovat
Tak ja zírám tedy jaky styl nehezky se tady používá. Člověk aby se bál zeptat, aby ho tu někteří pro jeho opovazlivost neukamenovali . Asi se ptam, protoze nevim a lip se zeptat, nez neco zvrtat.... kazdy hsme zacinal....kde se to vas lidi bere !
Jinak Tome určite podložky vyhodit. Náš první pejsek bez podložky během chvíle se naučil chodit ven. Ale druha -fenka - koupili jsme ji ve 3 měsících a byla ucena na podložku. Zmatek totalni - vycurala se fakt na cokoliv co našla na zemi az v 6 ti mesicich jsme bez nehod.
Držím palce a hodně radosti obema
No jo, no, tady je to holt jedna čarodějnice vedle druhé.
Pokud zadavatel štěně ještě má a nezbavil se ho (a vládne cizozemským jazykem), může investovat třeba do této inspirace:
https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/siberian-husky-activities-siberian-husky-tricks-games-agility-includes.html
https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/new-book-how-to-train-and-understand-your-siberian-husky-puppy-or-dog.html
lupus4
napsal(a):
Tak 569 km vyhrála Norka Hanna Lyrek startovala 9/3 v 14:22,
dojela 12/3 v 04:45
čili 40:23 on / 22:00of
Na 1200 JH to zabalila na 450
první jedou už za půlkou do Paskviku (633 km)
a závod na 1205 km vyhrál taky Nor Thomas Wærner - vyrazil 8/3 19:32 se 14 psy a dorazil 15/3 14:38 s 9 , 99:16 on / 63:50 of
favorit a několinásobný vítěz Iditarodu Dallas Seavey to zabalil na 718 km

lupus4
napsal(a):
Včera v 19:00 odstartoval nejdelší evropský závod na 1205 km Finnmarkslopet, dnes ve 13:00 startuje i kratší varianta FL 600 (569km)
Na 1200 máme JH, jako jediná jede se RPB - 14 SH, takže red latern je jistá. Pokud se nic nepo a nenechá se otrávit pořadateli (donutit ke skončení) tak v Po 18.(ráno) by měla dojet
(poslala mi svůj "plán postupu")
http://results.finnmarkslopet.no/race/results/status.jsp?rid=69
Startovala 19:46, úsek 131km do Kautokeino s 4hod of (na trati) plánuje zvládnout do cca 11:00 po 6 hod of bude pokračovat
Pro nás blbý, co znamená RPB? :-)

Dík.
To pure bread jsem odhadla, registered mě nenapadlo.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!