AUO

XXX.XXX.166.7
Dobrý den,
moc prosím o radu.
Nedopatřením a mou blbostí se bohužel stalo, že mou fenu AUO red merle nakryl AUO red merle pes.
Prosím o vaše zkušenosti a rady jak by jste postupovali u své feny? Nelíbí se mi ani jedno řešení ale už se tak bohužel stalo a jedna z variant bude nutná.
a) podat hormonání preparát na potrat ihned
b) kastrace feny čili takový jiný potrat a pro fenu snad méně zatěžující???
c) nechat březost běžet a v případě že se skutečně narodí DOUBLE merle štěně, nechat ho bohužel uspat, zbylé zdravé jedince samozřejmě nechat žít.
d) počkat na potvrzení březosti a až poté potrat pro mně nepřipadá v úvahu, to mi přijde nejhorší varianta pro všechny zůčastněné (už jsou štěňata moc velká na můj vkus, aby se toto provádělo) a těžší dopad na fenu.
Moc děkuji !!!
AUO
napsal(a):
Dobrý den,
moc prosím o radu.
Nedopatřením a mou blbostí se bohužel stalo, že mou fenu AUO red merle nakryl AUO red merle pes.
Prosím o vaše zkušenosti a rady jak by jste postupovali u své feny? Nelíbí se mi ani jedno řešení ale už se tak bohužel stalo a jedna z variant bude nutná.
a) podat hormonání preparát na potrat ihned
b) kastrace feny čili takový jiný potrat a pro fenu snad méně zatěžující???
c) nechat březost běžet a v případě že se skutečně narodí DOUBLE merle štěně, nechat ho bohužel uspat, zbylé zdravé jedince samozřejmě nechat žít.
d) počkat na potvrzení březosti a až poté potrat pro mně nepřipadá v úvahu, to mi přijde nejhorší varianta pro všechny zůčastněné (už jsou štěňata moc velká na můj vkus, aby se toto provádělo) a těžší dopad na fenu.
Moc děkuji !!!
Pokud chcete na feně dále chovat, tak bych volila A) nebo pokud vás klub nerozcupuje a nepozastaví vám chovnost, tak C)
nadja
napsal(a):
Pokud chcete na feně dále chovat, tak bych volila A) nebo pokud vás klub nerozcupuje a nepozastaví vám chovnost, tak C)
KCHBO (pod kterým se chová i AUO) je v tomto směru k chovatelům docela vlídný, a pokud to je fakt nehoda, a ne chovatel průserář, tak se nesahá k nějakým exemplárním trestům, nebo odebrání chovnosti. Spíš pokud to aspoň trochu jde, tak se snaží, aby štěňata dostala PP (pokud chovatel dodá zdravotní vyšetření, udělá DNA testy, a rodiče nemají vyřazující vadu)
Uživatel s deaktivovaným účtem

matně tuším, že pro fenu jako takovou a její další chovnost je varianta A nejhorší
test: https://www.genomia.cz/cz/test/merle/#
cena 56 E
AUO

XXX.XXX.166.7
Všem moc děkuji za názory. Napsala jsem poradci chovu a uvidím co dál.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Proc A ano a D ne?