KristýnaV

XXX.XXX.12.234
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám doma jezevčíka hladkosrstého trpasličího a má srostlé obratle na ocase z důvodu úrazu. Chtěla bych se zeptat jestli je to velká vada na kráse ohledně hodnocení na výstavách, popřípadě jestli má smysl ho ještě na nějaké přihlašovat. Děkuji za jakoukoliv odpověď.
KristýnaV
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám doma jezevčíka hladkosrstého trpasličího a má srostlé obratle na ocase z důvodu úrazu. Chtěla bych se zeptat jestli je to velká vada na kráse ohledně hodnocení na výstavách, popřípadě jestli má smysl ho ještě na nějaké přihlašovat. Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Záleží na tom, jestli je to vidět - pokud ano, tak už jsou výstavy vyhozené peníze.
KristýnaV

XXX.XXX.12.234
Děkuji za odpověď. Vidět to není, ale dá se to nahmatat, že je to srostlé.
KristýnaV
napsal(a):
Děkuji za odpověď. Vidět to není, ale dá se to nahmatat, že je to srostlé.
Pokud to není na první pohled vidět, a u jezevčíků není běžné, že se při posouzení na výstavě přeměřuje ocas, jako třeba u chrtů (což nepředpokládám), tak bych takového psa klidně dál vystavovala.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pokud to není na první pohled vidět, a u jezevčíků není běžné, že se při posouzení na výstavě přeměřuje ocas, jako třeba u chrtů (což nepředpokládám), tak bych takového psa klidně dál vystavovala.
Ocas se sice nepřeměřuje, ale velice často jej rozhodčí u jezevčíků prohmatávají - no ale zkusit to můžete, uvidíte. A je uchovněný? ještě před úrazem?
KristýnaV

XXX.XXX.12.234
Ano je uchovněný stihli jsme to ještě před úrazem.
KristýnaV

XXX.XXX.12.234
A to mám nechat napsat papír normálně u veterináře, že je to následkem úrazu ?
KristýnaV
napsal(a):
A to mám nechat napsat papír normálně u veterináře, že je to následkem úrazu ?
Mělo by Vám stačit dobrozdání veterináře, kde je uvedeno, kdy k úrazu došlo, a popsány jeho důsledky. ALE záleží jen a pouze na rozhodčím, jestli bude brát na takové potvrzení zřetel! Co si budeme povídat, známý veterinář mnohdy napíše a potvrdí klientovi v podstatě cokoliv. Berte to tak, že každá výstava bude určité dobrodružství a překvapení, jak se konkrétní rozhodčí k problému postaví.
Dasvo
napsal(a):
Mělo by Vám stačit dobrozdání veterináře, kde je uvedeno, kdy k úrazu došlo, a popsány jeho důsledky. ALE záleží jen a pouze na rozhodčím, jestli bude brát na takové potvrzení zřetel! Co si budeme povídat, známý veterinář mnohdy napíše a potvrdí klientovi v podstatě cokoliv. Berte to tak, že každá výstava bude určité dobrodružství a překvapení, jak se konkrétní rozhodčí k problému postaví.
Jj, já jsem vystavovala fenu barzoje po podobném úrazu (nikdo neví, kdy se jí to stalo - byla jsem s ní i na světovce, a tam to ještě neměla), a občas jí to někdo vytkl, protože chrtům se měří ocas pokaždé, ale i tak jsme po tom nasbírali ještě několik CACIBů