Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2019 19:20
lalipoop

XXX.XXX.255.70

Ahoj potřebovala bych pomoc . Kde jste koupili svoje miláčky (pitbulíky) ? popřípadě mohli by jste mi doporučit nějakou chovnou Stanici(cenu) či lokálního chovatele nikoli množitele! předem moc děkuji

Nick123

10.3.2019 19:56
Nick123

XXX.XXX.245.242

Než začnete řešit odkud psa pořídit, položím Vám jinou otázku: máte dost zkušeností, abyste takové plemeno zvládla správně vychovat?
Miláčků pitbulíků (často i s PP) jsou plné útulky a není to bezdůvodné-ve většině případů je to neuvážená koupě a následné nezvládnutí psa. Znám i pár rodin, které nechali takového miláčka zastřelit, protože se báli, že jim napadne dítě apod...
Nejsem z těch kteří křičí po zákazu bojových plemen, ale taky si nemyslím, že je to pes pro každého komu se zalíbí.

10.3.2019 20:19
lalipoop

XXX.XXX.255.70

Nick123 napsal(a):
Než začnete řešit odkud psa pořídit, položím Vám jinou otázku: máte dost zkušeností, abyste takové plemeno zvládla správně vychovat?
Miláčků pitbulíků (často i s PP) jsou plné útulky a není to bezdůvodné-ve většině případů je to neuvážená koupě a následné nezvládnutí psa. Znám i pár rodin, které nechali takového miláčka zastřelit, protože se báli, že jim napadne dítě apod...
Nejsem z těch kteří křičí po zákazu bojových plemen, ale taky si nemyslím, že je to pes pro každého komu se zalíbí.

Ano mám dostatek i nadstandard zkušeností , doma již jednoho pitbula(z útulku) máme a už to bude rok co nám umřela fenka Staforda - tu jsme měli již od mého narození. Hlásím se na Sš kde je nutné mít psa a mé rozhodnutí pro plemeno bylo jasné našeho Maxe mi rodiče nedovolí vzít na školu takže se musím začít hledat. Takže ano troufám si říct že mám zkušenosti . děkuji

10.3.2019 20:46
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Já bych si raději, než pitbula, pořídila staforda. Je to to samé plemeno (pochází ze stejného základu), jen ustálenější (nejen vzhled, ale hlavně povaha). Navíc staford se chová pod FCI, což dává jakousi kontrolu, co se v chovu děje. U pitů se (pokud se nic nezměnilo) chová pod AKC a co pes, to originál.

10.3.2019 21:26
lalipoop

XXX.XXX.255.70

PumaCZ napsal(a):
Já bych si raději, než pitbula, pořídila staforda. Je to to samé plemeno (pochází ze stejného základu), jen ustálenější (nejen vzhled, ale hlavně povaha). Navíc staford se chová pod FCI, což dává jakousi kontrolu, co se v chovu děje. U pitů se (pokud se nic nezměnilo) chová pod AKC a co pes, to originál.

Souhlasím i když se mi kolikrát zdá pitbull víc v klidu nebo spíš méně temperamentní naše bývalá fenečka byla temperament celá ( na ostatní psi) jinak byla nejvíc hodná . Jen už sem se rozhodla pro pitbullku ale moc si cením rady a asi o tom i popřemýšlím

11.3.2019 00:22
b.k

XXX.XXX.210.23

Nick123 napsal(a):

Miláčky s pp v útulku fakt nenajdete .. To je vše co bych k tomu chtěla říct.

11.3.2019 00:26
b.k

XXX.XXX.210.23

PumaCZ napsal(a):

A tomuto příspěvku zadavatelko tématu nevěnujte pozornost - je totiž zcela scestný.

11.3.2019 03:23
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Co je to za školu, kam se musí se psem ?

11.3.2019 07:57
GloriaTheWhippet

XXX.XXX.158.2

A počítáte s tím, že když si pořídíte pita s PEDem, tak je velká pravděpodobnost, že od současného psa ho pak budete muset držet odděleně?

11.3.2019 08:29
PumaCZ

XXX.XXX.251.17

b.k napsal(a):
A tomuto příspěvku zadavatelko tématu nevěnujte pozornost - je totiž zcela scestný.

A co je na nej zcestneho, pokud se mohu zeptat?
Jednoho pitbulla s “PP” jsem totiz mela, takze mluvim z vlastni zkusenosti. Alespon pred temi nekolika lety to takto bylo.

11.3.2019 08:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PumaCZ napsal(a):

No ustálený vzhled pitbul sice nemá - což je vidět na každé akci, kdy jsou psi v rozmezí od 15 do 30 kg. A každý vypadá jinak. Ale povahově bych řekla, že ustálení jsou - tedy ty s PEDem. Právě proto bych řekla, že se tolik nehledí na vzhled - že jde při šlechtění hlavně o povahu a vzhled zůstává na druhém místě.

11.3.2019 09:09
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

GloriaTheWhippet napsal(a):
A počítáte s tím, že když si pořídíte pita s PEDem, tak je velká pravděpodobnost, že od současného psa ho pak budete muset držet odděleně?

Určitě počítá.
Píše: Ano mám dostatek i nadstandard zkušeností ...
Kolik jí může být 14 - 15 ?
Ach , to mládí ....

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2019 09:33

rapotacka11 napsal(a):
Určitě počítá.
Píše: Ano mám dostatek i nadstandard zkušeností ...
Kolik jí může být 14 - 15 ?
Ach , to mládí ....

11.3.2019 11:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

rapotacka11 napsal(a):

V minulosti jsem uvažovala nad oborem kynologie v Kostelci nad Orlicí - tam měl každý student od prvního ročníku štěně, ale nevybíral si ho sám, "dostal" ho od školy a byli to NO. Po ukončení studia si mohl psa za nějakou směšnou částku odkoupit. Nevím jestli je to tak i dnes.

A pak jsem uvažovala ještě nad jednou školou - kde bylo možné mít vlastní štěně, jakéhokoli plemene, a pracovat s ním - ale to bylo až od 4tého ročníku té školy a už si nevzpomenu, jaká škola to byla.

Andy789

11.3.2019 11:25
Andy789

XXX.XXX.231.163

rapotacka11 napsal(a):

Obor kynologie je dneska na každý druhý zemědělce, pes je většinou "povinný" ve vyšších ročnících, kdy ho žákům přidělí škola, nebo si mohou pořídit vlastního. Většinou má však škola specifikovaná plemena, která mohou žáci mít, divila bych se že by povolili pitbuly a jim podobné. Ale třeba ano.
Každopádně, kombinace nevyzrálého člověka (ač s nadstandardními zkušenostmi) a štěněte tohoto plemene mi nepřipadá ideální.

11.3.2019 13:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
V minulosti jsem uvažovala nad oborem kynologie v Kostelci nad Orlicí - tam měl každý student od prvního ročníku štěně, ale nevybíral si ho sám, "dostal" ho od školy a byli to NO. Po ukončení studia si mohl psa za nějakou směšnou částku odkoupit. Nevím jestli je to tak i dnes.

A pak jsem uvažovala ještě nad jednou školou - kde bylo možné mít vlastní štěně, jakéhokoli plemene, a pracovat s ním - ale to bylo až od 4tého ročníku té školy a už si nevzpomenu, jaká škola to byla.

A viděla jste potom i "hotové produkty" těchto škol? Znám jich několik, a jejich vědomosti a schopnosti cvičit psy jsou naprosto katastrofální!

11.3.2019 15:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
A viděla jste potom i "hotové produkty" těchto škol? Znám jich několik, a jejich vědomosti a schopnosti cvičit psy jsou naprosto katastrofální!

Nene, neviděla. A věřím tomu, že to dopadá hrozně.

Andy789

11.3.2019 18:20
Andy789

XXX.XXX.148.72

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Bohužel, kynologie a podobné lákavé obory vznikají většinou čistě z nouze - tedy z potřeby nalákat na školu požadovaný počet studentů. Podle toho pak vypadá kvalita výuky a odbornost absolventů. A co se týká uplatnění po škole, tak nad tím se snad radši ani nezamýšlet.

11.3.2019 18:22
conie

XXX.XXX.206.202

GloriaTheWhippet napsal(a):

To je jedna stránka a pak pravděpodobně na škole by se mělo se psem cvičit a pak i tady můžou vznikat problémy s ostatními psy.

11.3.2019 20:13

conie napsal(a):
To je jedna stránka a pak pravděpodobně na škole by se mělo se psem cvičit a pak i tady můžou vznikat problémy s ostatními psy.

Jo jo, pitbul je vyloženě vhodné plemeno do takového prostředí.

11.3.2019 20:40
neluše

XXX.XXX.146.210

marcelaamax napsal(a):

Jen to upřesním 😉
V Kostelci nad Orlicí se kynologie učí od třetího ročníku, takže se o štěňátko staráte 2 roky. Na 1 štěně jsme byli 3-4 a kdo dřív přišel, ten si vybral.
Vyzkoušeli jsme si zkoušky a výstavy. Nějaká teorie taky proběhla. Bylo to fajn, ale za 2 roky nikdo nemůže čekat, že se z nás stanou mistři světa ve sportovní kynologii 🙂 Spíš jsme dostali základy a komu to vydrželo, už alespoň trochu věděl, do čeho jde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík