Co mám dělat? Rychle roste...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mia29

14.3.2019 08:47
Mia29

XXX.XXX.21.155

Dobrý den. Mám pejska s PP a hrozně moc rychle roste nevím jak tomu zabránit chtěla jsem menší holčičku ale vypadá to ze bude dost velká... granuli dávám přesně na dávky jaké ma určené. Rodiče měly oba méně než ta moje malá ted. Je pravda ze ven tolik nechodime... ale jinak pohyb ma. Tak jsem premyslela ze by to mohlo byt i tím. Pamlsek dostane jen tehdy když se ucime povely a nebo udela něco správně. Četla jsem tady par článku a podle odpovědi par lidi jsem zjistila ze můj pejsek ma opravdu půl kila až kilo nahoru než by stěně mělo mít. Milovat ji budu i kdyby měla v dospělosti i 10 kilo. Ale zajímají mě názory ostatních lidi :) děkuji

14.3.2019 08:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mia29 napsal(a):
Dobrý den. Mám pejska s PP a hrozně moc rychle roste nevím jak tomu zabránit chtěla jsem menší holčičku ale vypadá to ze bude dost velká... granuli dávám přesně na dávky jaké ma určené. Rodiče měly oba méně než ta moje malá ted. Je pravda ze ven tolik nechodime... ale jinak pohyb ma. Tak jsem premyslela ze by to mohlo byt i tím. Pamlsek dostane jen tehdy když se ucime povely a nebo udela něco správně. Četla jsem tady par článku a podle odpovědi par lidi jsem zjistila ze můj pejsek ma opravdu půl kila až kilo nahoru než by stěně mělo mít. Milovat ji budu i kdyby měla v dospělosti i 10 kilo. Ale zajímají mě názory ostatních lidi :) děkuji

A s chovatelkou jste se radila? Ostatní štěňata z vrhu nejsou velká?

A jinak - neuděláte s tím nic. Přesným dávkováním na granulích se neřídím, upravuji to podle potřeb psa. Pokud je štěně vyloženě tlusté, tak můžete maximálně snížit krmnou dávku, ale jinak s tím neuděláte nic. Tomu růstu nezabráníte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2019 09:27

co má v genech, to má v genech, s tím nic nenaděláš
ale může mít rychlé tempo růstu a dřív se zastaví
krmná dávka se řídí potřebou a tedy kondicí štěněte, nesmí být ani tlusté ani hubené, ne vizí velikosti dle člověka.....

Mia29

14.3.2019 09:49
Mia29

XXX.XXX.21.155

Ano s paní majitelkou jsem si psala a je ji to hrozně líto protože její minula fenka z předešlého vrhu ma 7 měsíců a ma 2 kila .. s moji princeznou byl ještě bratricek ale o nem paní chovatelka nevi pan ji neodpovida. Tlustá není ba naopak.

14.3.2019 09:54

Mia29 napsal(a):
Ano s paní majitelkou jsem si psala a je ji to hrozně líto protože její minula fenka z předešlého vrhu ma 7 měsíců a ma 2 kila .. s moji princeznou byl ještě bratricek ale o nem paní chovatelka nevi pan ji neodpovida. Tlustá není ba naopak.

,,,za tohle opravdu nikdo nemůže.........prostě budete mít většího pejska, pokud nepočítáte s uchovněním a výstavami, tak se přeci nic neděje.....naopak oni ty malí křehcí pejsci jsou sice roztomilí, ale moc praktické to pro běžný život není........a nějaký slon Vám z něj opravdu nevyroste......a jak píše hm, může se to zastavit......

14.3.2019 10:17
davidka

XXX.XXX.14.251

Genetiku žrádlem neočuráte.
Psovi dávejte nažrat tak, jak potřebuje a podle jeho energetického výdeje.
Moc nechápu to, že má dost pohybu, ale chodí málo ven. To běhá po pokoji? Pro správný růst je pohyb hodně důležitý.
A socializujete kde, když nechodíte moc ven?

Mia29

14.3.2019 10:24
Mia29

XXX.XXX.21.155

Napsala jsem ze pohyb ma ale ze nechodime tolik ven. Nenapsala jsem ze ma dost pohybu lítá po zahradě. A není to tak ze bych s ni ven nechodila jen někdy ten čas nevychází. Ano na to vyvenceni chodíme každý den i 5 krát denně ale myslím ty hodinové procházky.
A nechtěla jsem nějakého malého pejska to opravdu ne .. jen jsem zas nechtěla aby mi z ni vyrost 8mi kilovy pesjsek. Jinak dekuju za jakékoliv odpovědi a názory :)

14.3.2019 10:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vy někdo víte, co je to za rasu? Já se nějak nedočetla

14.3.2019 10:30

Mia29 napsal(a):
Napsala jsem ze pohyb ma ale ze nechodime tolik ven. Nenapsala jsem ze ma dost pohybu lítá po zahradě. A není to tak ze bych s ni ven nechodila jen někdy ten čas nevychází. Ano na to vyvenceni chodíme každý den i 5 krát denně ale myslím ty hodinové procházky.
A nechtěla jsem nějakého malého pejska to opravdu ne .. jen jsem zas nechtěla aby mi z ni vyrost 8mi kilovy pesjsek. Jinak dekuju za jakékoliv odpovědi a názory :)

..no a co to tedy vlastně je za rasu pokud se mohu zeptat.......

14.3.2019 10:32
davidka

XXX.XXX.14.251

Odhaduji čivava nebo jork :-)

14.3.2019 10:33

Ani nepíšete, jak je štěně staré. V námi odchovaném vrhu byl jeden pejsek výrazně větší, než ostatní štěňata a nakonec je v dospělosti nejmenší.

14.3.2019 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Náš berňák byl také největší štěňátko a nakonec z něj vyrostl pes těsně nad dolní hranici výšky.

14.3.2019 12:52

lesnížínka napsal(a):
Náš berňák byl také největší štěňátko a nakonec z něj vyrostl pes těsně nad dolní hranici výšky.

.....já když si brala jorkšířici, tak to byl kilový ošklivý buřt opatřený vzadu ocáskem.......byla ze dvou štěňat, její brácha byl menší........nakonec vyrostla do 2.30 kg a zbonitovaná byla na výbornou......

Mia29

14.3.2019 17:04
Mia29

XXX.XXX.21.155

Omlouvám se.. mám jorka ma 3 měsíce a 8dni a váží 2,3kilo
23.1.2019 vážila 1 kilo
Poté 12.2.2019 kilo a půl
A teď 12.3.2019 2,3 kilo.

14.3.2019 17:11

Mia29 napsal(a):
23.1.2019 vážila 1 kilo

Zkusila jsem to zadat do této on-line kalkulačky a počítá mi to váhu v dospělosti cca 4 kg.
http://www.puppychart.com/

Neregistrovaný uživatel

14.3.2019 17:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.243

Pokud je to barevnej jork je mozny ze vahu přesáhne. Stava se to u nich kort u tech s rodici na horni hranici.

14.3.2019 19:47
Markéta80

XXX.XXX.176.1

Mia29 napsal(a):
23.1.2019 vážila 1 kilo

to bude velká, roste dost takže bych počítala že přes 4kg mít bude. Naše měla v 8 týdnech skoro kilo a v roce necelé 2kg.

15.3.2019 06:57
marushka

XXX.XXX.33.227

Nooo já chtěla psa, co bude mít v dospělosti kolem 33 kg a v 8 měsících má 34 a tlustej fakt není. Co nadelam, prostě mám doma koně Hlavně, že je zdravej, to je nejdůležitější, zbytek vem čert.

15.3.2019 07:11

Mia29 napsal(a):
23.1.2019 vážila 1 kilo

A je s průkazem původu FCI?

15.3.2019 07:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

marushka napsal(a):
Nooo já chtěla psa, co bude mít v dospělosti kolem 33 kg a v 8 měsících má 34 a tlustej fakt není. Co nadelam, prostě mám doma koně Hlavně, že je zdravej, to je nejdůležitější, zbytek vem čert.

Kamarádka si takhle pořizovala psa s tím, že bude maximálně pod kolena. A jako štěňátko byl fakt malinkej. Byl to kříženec a viděla štěně po stejných rodičích, které fakt bylo po kolena. No a vyrostl z toho pes 40 kg

15.3.2019 08:22
marushka

XXX.XXX.41.2

marcelaamax napsal(a):
Kamarádka si takhle pořizovala psa s tím, že bude maximálně pod kolena. A jako štěňátko byl fakt malinkej. Byl to kříženec a viděla štěně po stejných rodičích, které fakt bylo po kolena. No a vyrostl z toho pes 40 kg

Možná se tam vloudil ještě jiný taťka :-D Já mám štěně ze svého chovu, takže mám o rodičích celkem jasnou představu a štěňák je už teď velký jak jeho otec. Ale to je prostě genetika, s tím nic nenaděláme :-)

15.3.2019 18:53

Jen pozor, aby snaha o co "nejmenšího" psa nezklouzla následně k takovému omezování krmné dávky, hraničící s podvýživou....i takové přístupy některých makitelů čivav a jorků, jsem zažila...

15.3.2019 18:56

No já pořád přemýšlím, kdy aplikovat ten soudek piva ala maxipes Fík, ale už jsem to asi prokaučovala a je celkem fuk, jestli pes má pětapadesát nebo pětašedesát

15.3.2019 19:13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No já pořád přemýšlím, kdy aplikovat ten soudek piva ala maxipes Fík, ale už jsem to asi prokaučovala a je celkem fuk, jestli pes má pětapadesát nebo pětašedesát

Přidejte reakci

Přidat smajlík