Nedá mi to nenapsat - jelikož co jsem na tyto stránky vstoupila nad tím přemýšlím 😊
Proc se zde na dotazy odpovidá tak zle, ironicky, namachrovaně,urážlivě a povýšeně?
Myslela jsem prvně, že je to jen muj pocit, ale po přečtení par příspěvků vidim, že s tímto pocitem odchází většina tazatelu.
Téměř kazdy nový kdo se na něco zeptá je ve svem příspěvku ztrapňován, urážen 😩
Je to škoda, našla jsem s radostí tyto stránky, že zde najdu fajn rady, podiskutuji o pejsich - a získám info od zkušených - ale místo toho jsem vždy absolutně zklamaná 😨
Přeci lidi se ptají, že nemají zkušenosti a chtějí poradit - vysvětlit se dá vše naprosto v klidu a mile - proc hned urážet?
Navíc, kde berete jistotu, že zrovna Váš názor je ten správný pro toho dotyčného - kde berete jistotu, že máte pravdu ?
Vždyť toho člověka ani jeho psa neznáte - jak ho můžete soudit? Nebo zpochybňovat jeho IQ 😲
Přeji všem jen to nejlepsi a hodně radosti s jejich 4nohými 🐕🐶🐩
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Nedá mi to nenapsat - jelikož co jsem na tyto stránky vstoupila nad tím přemýšlím 😊
Proc se zde na dotazy odpovidá tak zle, ironicky, namachrovaně,urážlivě a povýšeně?
Myslela jsem prvně, že je to jen muj pocit, ale po přečtení par příspěvků vidim, že s tímto pocitem odchází většina tazatelu.
Je to škoda, našla jsem s radostí tyto stránky, že zde najdu fajn rady, podiskutuji o pejsich - a získám info od zkušených - ale místo toho jsem vždy absolutně zklamaná 😨
Přeci lidi se ptají, že nemají zkušenosti a chtějí poradit - vysvětlit se dá vše naprosto v klidu a mile - proc hned urážet?
Navíc, kde berete jistotu, že zrovna Váš názor je ten správný pro toho dotyčného - kde berete jistotu, že máte pravdu ?
Vždyť toho člověka ani jeho psa neznáte - jak ho můžete soudit? Nebo zpochybňovat jeho IQ 😲
Nevím, co přesně máte na mysli. Ale když tady někdo čtyřikrát do týdne napíše třeba to, že štěně trestá za to, že udělalo někdo loužičku a nebo co má dělat ,že štěně, které má doma dva dny nereaguje na přivolání - to už vás pak opravdu trošku vytočí. Dobře, když je to poprvé,podruhé tak se snažíte normálně v klidu vysvětlit, jak funguje štěně (což už by měl ale majitel štěněte dávno mít zjištěné), no a když se pak ten tazatel začne ještě rozčilovat, že on má pravdu, že on dělá všechno dobře - on si vlastně nechce nechat poradit... tak co potom.
A jestli je to narážka na tu čivavu za 6000 (jako že asi jo) - tak na těch reakcích (nečetla jsem tedy úplně všechny) na těch není nic urážlivého - to je jen holá pravda, že si zadavatelka koupila pěkného voříška za 6000.
Marcel, je to narážka mimo jine na čivavu. Ze pani nemyslí mi přijde docela dost urážlive. Navíc nikdo nemá jistotu že to není 100% čivava tak proc ji urážet? Proc tu napadat ze její stene pochází z bůh ví jakých podmínek? Když to nikdo nevi? Nikdo tam nebyl ? Proc napadat tu chovatelku když ji osobně neznáte? Vše jsou jen dohady...
Další případ - pan se ptal na to štěně Husky - opět hlupák, špatne ho pojmenoval, ničemu nerozumí. Pan uznal chybu ale stejne byl xkrat nazván bezmozkem. Už neměl šanci a jen další rypave odpovedi. ..
Přečetla jsem jen pár vláken a mohla bych pokračovat.
Vážne me to mrzí, protoze pak člověk odchází jen s pocitem ze je hlupák a je mi to lito.diskutovat se dá i normálne .a když nemá někdo chuť odpovídat tak přeci nemusí
Nic ve zlém a nic proti vám. Jen mi to tak napadlo. Proste asi tyhle stránky nejsou muj šálek kávy 😊
No jako mě někdy přijde, že někteří zakládají diskuse vlastně k ničemu. Jako takové ty "mimotémata" jsou v pohodě. Každý se potřebuje nad něčím zasmát .
Ale třeba "Pes nechce spát v pelechu". Paní psala, že její pejsek poškrábal synkovi ručičku a kousnul ho. Naprostá HRŮZA ! Já v dětství jsem domů přicházela pokousaná a poškrábaná od koček, když jsme si hráli . Věčně jsem v sobě měla zabodané trní a třísky no a žiju. Když mě kousl pes, tak mi rodiče řekli, že to mám za to, že ho otravuju .
Paní šílí, málem jede o půl noci na pohotovost kvůli tomu, že malé štěně poškrábalo a kouslo synečka !
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Marcel, je to narážka mimo jine na čivavu. Ze pani nemyslí mi přijde docela dost urážlive. Navíc nikdo nemá jistotu že to není 100% čivava tak proc ji urážet? Proc tu napadat ze její stene pochází z bůh ví jakých podmínek? Když to nikdo nevi? Nikdo tam nebyl ? Proc napadat tu chovatelku když ji osobně neznáte? Vše jsou jen dohady...
Další případ - pan se ptal na to štěně Husky - opět hlupák, špatne ho pojmenoval, ničemu nerozumí. Pan uznal chybu ale stejne byl xkrat nazván bezmozkem. Už neměl šanci a jen další rypave odpovedi. ..
Vážne me to mrzí, protoze pak člověk odchází jen s pocitem ze je hlupák a je mi to lito.diskutovat se dá i normálne .a když nemá někdo chuť odpovídat tak přeci nemusí
Nic ve zlém a nic proti vám. Jen mi to tak napadlo. Proste asi tyhle stránky nejsou muj šálek kávy 😊
Nic ve zlém, ale ti, co se v plamenech psů vyznají (těch je tu na ifauně mnoho), tak Vám na 100% řeknou, že to není čivava .
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Čivava bez PP, která má v 9 týdnech 1,2 kg opravdu není 100 % čivava. A nemyslím to ve zlém. Spíš mi připadá, že paní nechce uznat "chybu", nechce uznat, že trochu naletěla a že mohla podpořit množírnu - což nevíme nikdo, z jakých podmínek to štěně je. Dobře, urážky, že paní nemyslí to beru - to nebylo potřeba.
U huskyho taky bylo něco řečeno dost tvrdě, ale nadruhou stranu si mylsím, že tam zadavatel dostal taky dost dobrých rad.
A asi jo, asi to na někoho, kdo je tady nový může působit "divně". Jenže ti co sem chodí často a denně tu čtou jak štěňata neposlouchají, že si někdo pořídil plemeno, které se absolutně nehodí, že štěně dělá loužičky, že mám psa bez PP a on je nějaký větší nebo vypadá trochu jinak - je to pořád dokola a občas diskutujícím asi rupnou nervy. Já se teda snažím být slušná, ale svůj názor na věc na rovinu napíšu.
Jeana12

XXX.XXX.141.140
Jednoduchá odpověď - protože anonymita dává lidem křídla.
Uživatel s deaktivovaným účtem

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
..i já jsem tu v podstatě nová (2 roky zhruba) oproti jiným.......i já jsem leckdy musela spolknout hořkou piluli, ale ten kdo mi jí naordinoval měl pravdu..........spoustu věcí mi tady došlo a spoustu jsem se tady toho naučila......občas zasmála, občas i slzu uronila, ale hodně lidí aniž by se to kdy dozvěděla mně nasměrovala někam dál........nikdy jsem nezalitovala, že jsem tehdy tyto stránky otevřela.....možná tady něco ztratíte, ale hodně najdete....
napsal(a):
..i já jsem tu v podstatě nová (2 roky zhruba) oproti jiným.......i já jsem leckdy musela spolknout hořkou piluli, ale ten kdo mi jí naordinoval měl pravdu..........spoustu věcí mi tady došlo a spoustu jsem se tady toho naučila......občas zasmála, občas i slzu uronila, ale hodně lidí aniž by se to kdy dozvěděla mně nasměrovala někam dál........nikdy jsem nezalitovala, že jsem tehdy tyto stránky otevřela.....možná tady něco ztratíte, ale hodně najdete....
Já tady nejsem ani půlrok.
Diskuse jsem si pročítala sice i před registrací, ale víc než rok tu nejsem!
Přispůsobila jsem se. Je to stejné jako v realitě....
Taky ničeho nelituju.

No musím uznat, že někdy je to tady fakt "veselý".....což mě trochu mrzí, protože kdybychom šli na to v klidu a věcně, tak by si třeba dotyčný nechal poradit...takhle spíš "uteče"...........bohužel někdy dostane dobrých rad nepočítaně a místo, aby napsal...díky vyzkouším, tak hledá výmluvy proč to nebo tamto nejde a obhajuje svoje "nesmysly"....neříkám, že je to pravidlo, ale stává se to.....a pak se nedivím, že se příspěvky začínají přiostřovat.
Na druhou stranu, kdybych měla problém, tak to sem klidně písnu...."holky...a kluci...mám problém, dělám to a to a nefunguje mi to, poraďte" a třeba si i klidně nechám vynadat, že jsem úplná.......a že takhle ne, ale vím, že nějaká ta rada, co by stála minimálně za vyzkoušení by padla........
A ještě - on je každej nějakej, každej je svůj. Někdo si s někým prostě nesedne. Jak na diskuzi, tak v běžném životě. Znám i mezi psy takové lidi, že většina se od nich drží dál, když vám chce ten člověk poradit tak si připadáte, jakoby vám kázal, jakoby byl arogantní, ale když ho poznáte blíž - tak zjistíte, že je to úplně super člověk a že ty jeho rady jsou fakt dobré a že on vám chce pomoci. Jen to podá tak jak to podá a ne každý to tak snese. Někdo po prvním setkání řekne, že toho člověka už nechce nikdy vidět, ale někdo mu dá ještě šanci a nakonec je za to fakt vděčný. A někdo vám vyloženě řekne, že něco takového potřeboval, že teprve tohle mu otevřelo oči.
Ono někdy i to co se nám nezdá může být myšleno dobře.
čivava bez pp prostě není čivava. Paní teď možná došlo (s křížkem po funuse) že za menší příplatek mohla mít čistokrevnou čivavu s pp. Když mám psa s pp nemusím se ptát na anonymní diskusi co si o tom kdo myslí a co soudí podle fotky.
Proč se ptá když ta její skvělá veterinářka jí přece jasně řekla že to čivava je.
No a vy vlastně to samé. Oba psy máte bez pp a ptáte se zda si máte pořídit štěňátka. Někdy nad těmi otázkami fakt zůstává rozum stát.
Ale souhlasím psát že paní mozek nemá je blbost. Ona ho má jen ho při nákupu psa nepoužila.
A pán s husky? Takoví psi pak právě končí v těch útulkách.................až se zjistí že nemůžou být v bytě a že potřebují vyžití které jim nedokáže zajistit.
Jak píše Marcela to si sakra má každý zjistit a prověřit než si toho živého tvora za kterého bude zodpovědný dalších min 10 let přinese domů.
No vám možná rozum zůstává stát nad otázkami nás neznalých, - ale proto se ptáme 😊 chápu že i me přijdou některé otázky hloupe , ale zkušenosti bere praxi každý
Me by zase možná zůstal rozum stát nad vaši otázkou z jiného oboru 😅 který je me naprosto jasný. .. Proto se tady právě ptám. ..
A možná by jste se divil - ptala jsem se právě proto, ze v mem sirokem okoli snad nebyl člověk, který by se nezeptal, zda budeme mít štěňata. .. Byt všichni ví, že jsou bez PP. Ptala se i veterinářka .
A když jsem řekla, že ne.odpověď byla vždy stejna: ze to Roza 1x za zivot potřebuje.
PROTO JSEM SE PTALA.PROTOZE JSEM SI NEBYLA JISTA. A myslím že lip se zeptat, než zbytečně udělat chybu. A dostalo se mi odpovědi, ktera mi to ujasnila.a za ni Děkuji. Ale rozhodne si nemyslím že bych byla kvůli tomu bezmozek 😊
SOUHLASÍM ze anonymita dáva křídla a věřim by málokdo z oči do oči toto řekl. .. je to smutne. .
A souhlasím Marcel asi ne z každým si člověk sedne. 😊
Děkuji to máte pravdu 😊
Phyllobatesvittatus12
napsal(a):
Nic ve zlém, ale ti, co se v plamenech psů vyznají (těch je tu na ifauně mnoho), tak Vám na 100% řeknou, že to není čivava .
To ano ať řeknou, ale nemusí urážet. O to mi šlo. O příjemnou komunikaci, ja se o to snažím vždy a všude. .. Ale jsem asi divná v teto době 😄
I děti mi říkají "mami, ty máš ze všeho furt radost " 😊
Tak proto me pak mrzí urážlive diskuze. Ale uznávám ze každý je JINÝ 😍

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
To ano ať řeknou, ale nemusí urážet. O to mi šlo. O příjemnou komunikaci, ja se o to snažím vždy a všude. .. Ale jsem asi divná v teto době 😄
I děti mi říkají "mami, ty máš ze všeho furt radost " 😊
Tak proto me pak mrzí urážlive diskuze. Ale uznávám ze každý je JINÝ 😍
Když ono tady spoustu lidí štve chování, které psy obecně vlastně poškozuje, což je i koupě "čivavy". Lidi nemyslí, tj. poptávka je a dost často na úkor zdraví. Ať už feny, nebo štěňat. Čert vem exteriér, to je boj dotyčného. Kdyby paní napsala, že má voříška a co ostatní tipují, že ze štěňátka vyroste, že vypadá jako čivava... Asi by nikdo nestartoval. Ale někdo se rozčiluje dál, protože voříšek za docela dost peněz není nehoda ani "chci po své fence štěňata".
I PP chovky se musí vybírat, žádná sto pro záruka to není, ale když chci určité plemeno, tak mi koupě bez PP hlava nebere. Je to sice jednorázová investice, ale když jí vydělím průměrným věkem psa, třeba 12... Jinak když jsem svého času hledala vořecha podle svých představ, tak jsem byla rozhodnutá, že v útulku nechám částku v průměru pořizovací ceny mnou vybraných plemen.
Ono totiž když někdo týrá zvířata, ať osobně nebo tomu pomáhá, tak si nic jiného než ostřejší komentář nezaslouží. Když totiž stále dokola lidem vysvětlujete a vysvětlujete a oni si stále vedou svou, že za nic nemohou, že přece na podvraťákovi za 6 tisíc nikdo nevydělá... Nebo by chtěla poplácat po rameni, jak je úžasná, když podporuje přeplněný útulky?
Zkuste si najet na pár webů organizací, co zachraňují vyhozené a týrané psy. Kolik tam najdete psů s PP? A kolik takových, že odpovídají standardu nějakého plemene? Minimum. A pokud tam jsou, tak jsou to právě odebraní psi z množíren, a to většinou malých módních plemen, co si kupují bezmozkové paničky, takže čivavy a jorci. Takže pro mne každé zbytečné množení psů bez PP je týrání a každý, kdo si takového psa koupí, je tyran.
A to chápu, že se může stát nehoda, pes podhrabe plot, nakryje fenu. Ale takoví vořeši se neprodávají za 6 tisíc, většinou jsou jen za náklady očkování.
protože je tady spousta lidí, kteří vidí do zákulisí. pokud se jedná o diskuze o výchově či výcviku psů, rozčílí a emoce na uzdě neudrží zkušení pejskaři. protože podobnou otázku zodpovídali na internetu nebo na živo už 1000x a již dopředu tuší, že jejich rada nebude vyslyšena, jako již v 990 případech předtím. pokud se jedná o chovatelské otázky, odpovídají ti, kteří se chovem zabývají, případně se zabývají situací chovu psů v ČR všeobecně. pak taky dochází k dezinterpretaci, psaný text klame. někdy přidává ironii tam, kde není a naopak. souhlasím s tím, že někdy by věci pomohlo sednout si na ruce a nenapsat nic Na druhou stranu, chápu, že to prostě nejde vždycky :D
Phyllobatesvittatus12
napsal(a):
No jako mě někdy přijde, že někteří zakládají diskuse vlastně k ničemu. Jako takové ty "mimotémata" jsou v pohodě. Každý se potřebuje nad něčím zasmát .
Ale třeba "Pes nechce spát v pelechu". Paní psala, že její pejsek poškrábal synkovi ručičku a kousnul ho. Naprostá HRŮZA ! Já v dětství jsem domů přicházela pokousaná a poškrábaná od koček, když jsme si hráli . Věčně jsem v sobě měla zabodané trní a třísky no a žiju. Když mě kousl pes, tak mi rodiče řekli, že to mám za to, že ho otravuju .
Paní šílí, málem jede o půl noci na pohotovost kvůli tomu, že malé štěně poškrábalo a kouslo synečka !
Jestli vám přijde v pořádku že pes muže být agresivní a vyjíždet po vás když jste u jeho misky tak okey ;) můj syn je hodný a byla jsem u toho když se to stalo , dával ji jídlo a ona ho začala kousat do nohy a pak když se k ní sklonil vyjela po něm;) od ty doby za ní nechce jít a bojí se ji , malého roztomilyho štěněte:)
Maila101
napsal(a):
Jestli vám přijde v pořádku že pes muže být agresivní a vyjíždet po vás když jste u jeho misky tak okey ;) můj syn je hodný a byla jsem u toho když se to stalo , dával ji jídlo a ona ho začala kousat do nohy a pak když se k ní sklonil vyjela po něm;) od ty doby za ní nechce jít a bojí se ji , malého roztomilyho štěněte:)
Tak si nemáte kupovat nesocializované štěně..... Váš problém :).

Maila101
napsal(a):
Ne v pořádku to teda není.....bohužel u štěňat je situace jiná....šťeně není agresivní, štěně může být kousavé, štěně může vrčet, může po vás vyjíždět, může na vás útočit, ale všechno je to v rámci hry, trénuje na život........když tohle budete pozorovat v rámci fungování štěňat ve vrhu, tak se pomalu každý rozplývá, jak je to roztomilý a ...koukni na toho vzteklouna, ale jakmile to štěně udělá v nové rodině, tak je hned agresivní. Přeci je na nás, abychom štěňátku laskavou výchovou "vysvětlili", že k lidem se takhle chovat nemá....respektive mu řekli, jak se má k lidem chovat.....všechno chvíli trvá....
napsal(a):
Ne v pořádku to teda není.....bohužel u štěňat je situace jiná....šťeně není agresivní, štěně může být kousavé, štěně může vrčet, může po vás vyjíždět, může na vás útočit, ale všechno je to v rámci hry, trénuje na život........když tohle budete pozorovat v rámci fungování štěňat ve vrhu, tak se pomalu každý rozplývá, jak je to roztomilý a ...koukni na toho vzteklouna, ale jakmile to štěně udělá v nové rodině, tak je hned agresivní. Přeci je na nás, abychom štěňátku laskavou výchovou "vysvětlili", že k lidem se takhle chovat nemá....respektive mu řekli, jak se má k lidem chovat.....všechno chvíli trvá....
Vesměs souhlasím. Ale některá štěňata si misky opravdu hlídají a tam už to není v rámci hry. Když byl můj pes štěně, dělal to taky - opravdu si tu misku hoodně bránil a hra to nebyla. Ale byla to otázka asi tak 3 dnů? Než jsme to odnaučili...
napsal(a):
No musím uznat, že někdy je to tady fakt "veselý".....což mě trochu mrzí, protože kdybychom šli na to v klidu a věcně, tak by si třeba dotyčný nechal poradit...takhle spíš "uteče"...........bohužel někdy dostane dobrých rad nepočítaně a místo, aby napsal...díky vyzkouším, tak hledá výmluvy proč to nebo tamto nejde a obhajuje svoje "nesmysly"....neříkám, že je to pravidlo, ale stává se to.....a pak se nedivím, že se příspěvky začínají přiostřovat.
Na druhou stranu, kdybych měla problém, tak to sem klidně písnu...."holky...a kluci...mám problém, dělám to a to a nefunguje mi to, poraďte" a třeba si i klidně nechám vynadat, že jsem úplná.......a že takhle ne, ale vím, že nějaká ta rada, co by stála minimálně za vyzkoušení by padla........
Já tu jsem zhruba čtyři roky registrovaná a minimálně další čtyři jsem je tu bez registrace pročítala.
Zrovna vaše jméno v diskuzích vídám nejraději. Nikdy neurážíte, nezesměšňujete, nejste ironická. Normální ženská. Ostatní tady známé firmy by se měly raději občas hodit do klidu a nebýt typickými hysterickými ženskými všem pro smích. 😊

VENULEE
napsal(a):
Já tu jsem zhruba čtyři roky registrovaná a minimálně další čtyři jsem je tu bez registrace pročítala.
Zrovna vaše jméno v diskuzích vídám nejraději. Nikdy neurážíte, nezesměšňujete, nejste ironická. Normální ženská. Ostatní tady známé firmy by se měly raději občas hodit do klidu a nebýt typickými hysterickými ženskými všem pro smích. 😊
Děkuji...potěšilo.....
ono je to někdy těžké, když třeba někdo trestá štěně za loužičky, což psí mimčo nemá šanci ovlivnit, tak to mě teda taky nadzvedne ze židle.... Nicméně některé "ironické" ženské zde mají zkušenosti, které třeba já nenasbírám do konce života....a když člověk přehlédne nějakou tu ironii, nějakou tu urážku, tak zbyde to jádro, ta rada, která může býti k nezaplacení.
Teď teda nepočítám dohady a hádky takříkajíc "o ničem"....

marcelaamax
napsal(a):
Vesměs souhlasím. Ale některá štěňata si misky opravdu hlídají a tam už to není v rámci hry. Když byl můj pes štěně, dělal to taky - opravdu si tu misku hoodně bránil a hra to nebyla. Ale byla to otázka asi tak 3 dnů? Než jsme to odnaučili...
Jo tak jasně....hlídání misky je kapitola sama pro sebe, to se pejsek naučit musí.
ale to co bylo popsáno v příspěvku:
dával ji jídlo a ona ho začala kousat do nohy a pak když se k ní sklonil vyjela po něm;)
Ono se to s písmenek těžko posuzuje, ale kousání do nohy podle mě není "hlídání misky"...když se k ní sklonil, tak vyjela.......je to štěně, mě takhle fena i pes několikrát málem vyrazili zuby, fena mi dokonce zub urazila, na to se musí dávat bacha, zvlášť u malých dětí, štěndo mohlo klidně kousnout i do obličeje....
Prostě tohle mi nepřišlo jako typické bránění misky, ale spíš rozpustilá tvrdší hra.
napsal(a):
Jo tak jasně....hlídání misky je kapitola sama pro sebe, to se pejsek naučit musí.
ale to co bylo popsáno v příspěvku:
dával ji jídlo a ona ho začala kousat do nohy a pak když se k ní sklonil vyjela po něm;)
Ono se to s písmenek těžko posuzuje, ale kousání do nohy podle mě není "hlídání misky"...když se k ní sklonil, tak vyjela.......je to štěně, mě takhle fena i pes několikrát málem vyrazili zuby, fena mi dokonce zub urazila, na to se musí dávat bacha, zvlášť u malých dětí, štěndo mohlo klidně kousnout i do obličeje....
Prostě tohle mi nepřišlo jako typické bránění misky, ale spíš rozpustilá tvrdší hra.
Jasně, nevíme jak to bylo přesně. Já to brala podle tohodle že pes muže být agresivní a vyjíždet po vás když jste u jeho misky tak okey ;).

marcelaamax
napsal(a):
Jasně, nevíme jak to bylo přesně. Já to brala podle tohodle že pes muže být agresivní a vyjíždet po vás když jste u jeho misky tak okey ;).
Jo u tý misky o tom ani po tom, přes to vlak nejede......já měla vždycky psy s dětma, takže tam ten důraz je o to větší, i když člověk nedovoluje dětem otravovat psa u jídla a podobně, tak známe děti, člověk se otočí a dítě už večeří se psem z jedné misky ......tak zase když to jsou echt kvalitní granule, tak bude mít dítě třeba lesklou srst

Phyllobatesvittatus12
napsal(a):
Tak si nemáte kupovat nesocializované štěně..... Váš problém :).
to není problém koupě nesocializovaného štěněte ale nezodpovědnosti dospělého, že nechá malé dítě (pokud dobře chápu a jde o malé dítě) manipulovat s jídlem a takto se chovat u malého štěněte, které dosud nemůže mít naučena nějaká ta pravidla.......
Maila101
napsal(a):
Malé roztomilé štěně prostě NENÍ agresivní - jen si hraje, je nevyběhané, nemá dostatečně nastavené hranice atd. atd. - prostě za to může jeho majitel, ne to psí mimino! A komunikace dítě - pes, to je kapitola sama pro sebe, tu musíte hlídat a řídit vy, jako dospělý člověk a ne se divit tomu, o se stane. Pokud máte jejich interakci pod kontrolou, pak víte, co se děje, proč je pes nespokojený, pro se dítě chová tak a tak a včas zasáhnete.
napsal(a):
Pěkně napsáno!

fikovnice
napsal(a):
Pěkně napsáno!
...ó děkuji......

tož když k zamyšlení, tak k zamyšlení :
saola mi píše :
"Jsi jak hysterická fena
Vůbec ti nejde o smysluplnou radu, jen o to, abys mohla plivat na druhé.
O psech nevíš skoro nic, ale ťafnout si opakovaně do druhých - tomu neodoláš nikdy.
Zahazovat se s tebou veřejně na diskuzi opravdu nebudu - - když už si tedy tykáme, i když jsem ti to rozhodně nedovolila (a neumíš se ani chovat).
S. "
to JE k zamyšlení, což.........?!
napsal(a):
saola mi píše :
"Jsi jak hysterická fena
O psech nevíš skoro nic, ale ťafnout si opakovaně do druhých - tomu neodoláš nikdy.
Zahazovat se s tebou veřejně na diskuzi opravdu nebudu - - když už si tedy tykáme, i když jsem ti to rozhodně nedovolila (a neumíš se ani chovat).
S. "
Tak to je hustý.
Ale jsem smutná. Mě nikdy nic takovýho do SZ neposlala a to jsem si myslela, že jsem její šampion.
Jinak teda mazec. Ta musí mít dobrej salát v hlavě, jestli tohle lidem vypisuje. Za tohle by mi asi nikdo na diskuzi nestál.
napsal(a):
saola mi píše :
"Jsi jak hysterická fena
S. "
Nějak jsem dnes nemohla spát. Vůbec nevím, co mě to napadlo, ale vytáhla jsem si na Kočkách staré vlákno "Podivné chování kocoura" a celé je znovu pročítala (je o mé někdejší anabázi s FeLV u útulkového kocoura, jak jsem jej léčila, dostala do remise, ale napodruhé se to pak už nepodařilo a přišla jsem o něj ). Téměř jsem zapomněla na tehdejší obrovskou solidaritu a cenné rady od zde diskutujících. A jedna z těch radících jste byla Vy. Takže si nemyslím, že neumíte smysluplně poradit (i když šlo o kočky).

saola
napsal(a):
Každý normální člověk je občas v pokušení si plivnout do dlaní, vztyčit černou vlajku a začít uřezávat hlavy
O čem by si impact pošpitala, kdyby fňukna hmn_ nepobrekávala veřejně?
Vy dvě jste se teda sešly, dámy.
Není tohle už trochu zbytečný??
Phyllobatesvittatus12
napsal(a):
Nechci se tady moc vplétat, ale přidám sem i svůj názor.
Tohle není narážka na Vás, protože se osobně neznáme Saolo.
Jen mi přijde, že jste někdy na ty začátečníky až moc hrubá... A vlastně já jsem taky začátečník...
To je jen cynismus, protože mám pocit, že mnoho věcí už tu bylo a že jsou prostě líní hledat, takže raději opakovaně položí stejný dotaz znovu.