Dobrý den máme 8 měsíčního pejska, zajímalo by mě zda by měl pes kakat každý den. Dávám mu jíst 3x denně ráno, odpoledne dostává jen malou hrst a večer v 6 hodin, má granulky Calibra na citlivé zažívání ale pejsek kaká obden například ve středu nekakal vubec ve čtvrtek kakal ráno a večer a v pátek kakal jen večer a dnes vůbec. Jen by mě zajímalo zda vaši pejsci kakají každý den, děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mám dospělé psy, krmím 5x denně, kakáme určitě minimálně 2x....stopro ráno na prochajdě a pak večer..........ještě se mi nestalo, že by pes kadil obden...možná s vyjímkou nějaké zácpy.
napsal(a):
mám dospělé psy, krmím 5x denně, kakáme určitě minimálně 2x....stopro ráno na prochajdě a pak večer..........ještě se mi nestalo, že by pes kadil obden...možná s vyjímkou nějaké zácpy.
krmíte fakt 5x denně dospělé psy? proč jestli se smím zeptat? jaká je to rasa?

Fatia
napsal(a):
nedá mi to... vy také kakáte minimálně 2x denně?
Copak "kakáme". Ale když panička volá z dálky : My háráme. To pobaví.
Krmím psa ofiko 2x denně, mezi tím, ale dostane mlsky, dostane něco dobrého....u nás proto, že jsem do něj potřebovala dostat alespoň nějaké jídlo, protože toho v miskách nikdy moc nesnědl, někdy vůbec večeři, někdy ne snídani. A co se týče kadění - odjakživa minimálně 2x denně, pokud jsme na delší prochajdě, klidně i dvakrát za tu prochajdu, takže třikrát denně!
Obden mi přijde až neuvěřitelné. A jakou konzistenci kadí? Tvrdé bobky, řidší, nebo úplně měkké? Proč má granule na citlivé trávení?

Fatia
napsal(a):
nedá mi to... vy také kakáte minimálně 2x denně?
jasně....MY děláme všechno dohromady, bohužel používám mluvu maminek s miminkama...takže opravdu MY papáme, MY jdeme na procházku.....
lesnížínka
napsal(a):
My kakáme asi proto, že má dva psy? Já to taky tak používám. No a? To je snad jedno. A k věci?
Myslím, že to není tím, že by měla dva psy. Spoustu lidí to takhle používá i u jednoho psa, někdo u psů, někdo u dětí - venčíme se , krmíme se atd... Já to asi občas taky použiju, ale ve spojení s kákáním zrovna ne . Nicméně myslím, že to holky nemysleli nijak špatně, ale že je to spíš pobavilo
A abych se vyjádřila i k tomu kadění - tak starší pes je kadí dvakrát denně, štěně třikrát. Někdy když jsme na dlouhé procházce tak je to vícekrát a někdy naopak třeba jen jednou denně - starší pes. Ale ob den mi přijde málo.

GAELLE
napsal(a):
krmíte fakt 5x denně dospělé psy? proč jestli se smím zeptat? jaká je to rasa?
Psi jsou kříženci bernardýna a BSP....v září jim bude 10 let. Když byla štěňata, tak jsem krmila tak 5-6x denně...pak jsem to postupně skrouhla na 3x denně....a to tedy všude oficiálně říkám......máme po procházce snídani, pak kolem druhé odpoledne oběd samozřejmě následovaný poledním klidem a pak hlavní jídlo dne ...večeře..........no a pak nějaká dopolední sváča, třeba nějakej jogurt, jablíčko nebo vepřový ucho na kousání, no a odpolení sváča, když se pesové probudí....to je povětšinou chlebík s paštikou nebo se sýrem nebo s máslem nebo syrový kuřecí křídlo....
To krmení 3x denně jsem nechala hlavně jako prevenci torze žaludku (i když těžko říct, jestli to má na případnou torzi nějaký vliv)....a ty další dvě sváči, se tak nějak postupně přidaly. Tak nějak se nám to hodí do denního režimu.......máme ho vlastně dost podobný jako u štěňat ....já vim, že jsem asi blázen, ale tak nějak už to měnit nebudu

Tak to bych pak mohla říct, že psice žere jednou denně - celý den :-))
( Dokonce bych mohla říct, že ........jednou denně celý den, ale pak bych asi použila slovo "jíme" )
napsal(a):
Psi jsou kříženci bernardýna a BSP....v září jim bude 10 let. Když byla štěňata, tak jsem krmila tak 5-6x denně...pak jsem to postupně skrouhla na 3x denně....a to tedy všude oficiálně říkám......máme po procházce snídani, pak kolem druhé odpoledne oběd samozřejmě následovaný poledním klidem a pak hlavní jídlo dne ...večeře..........no a pak nějaká dopolední sváča, třeba nějakej jogurt, jablíčko nebo vepřový ucho na kousání, no a odpolení sváča, když se pesové probudí....to je povětšinou chlebík s paštikou nebo se sýrem nebo s máslem nebo syrový kuřecí křídlo....
To krmení 3x denně jsem nechala hlavně jako prevenci torze žaludku (i když těžko říct, jestli to má na případnou torzi nějaký vliv)....a ty další dvě sváči, se tak nějak postupně přidaly. Tak nějak se nám to hodí do denního režimu.......máme ho vlastně dost podobný jako u štěňat ....já vim, že jsem asi blázen, ale tak nějak už to měnit nebudu
Tak to ano, děkuji za vysvětlení u velkých psů to chápu. My nechali vyrobit stojánek aby měl misky ve výšce právě kvůli té torzi ale krmili jsme jen 2x denně. Než měl stojánek tak u jídla ležel a misku měl mezi packama. Nejsou ti psi hloupí :)
GAELLE
napsal(a):
Tak to ano, děkuji za vysvětlení u velkých psů to chápu. My nechali vyrobit stojánek aby měl misky ve výšce právě kvůli té torzi ale krmili jsme jen 2x denně. Než měl stojánek tak u jídla ležel a misku měl mezi packama. Nejsou ti psi hloupí :)
Ne-e, tak to není. Samojed přijde z prochajdy a protože už ho bolí moc nohy, lehne a leží, kolikrát by se chtěl jít napít vody, ale než by se zvednul, radši bude mít žízeň(samozřejmě mu vodu přinesu) Ale vždycky mu za chvilku přinesu nějakou dobrotku: pribińák(když je to moc velká prochajda) nebo jen kousek šunky, palačinku od snídaně, do které dám rozpustit eidam, nebo třeba jen namazanou půlku rohlíku s máslem. Dřepnu si k němu, aby nemusel vstávat, trhám mu to, aby s tím nemusel bojovat a on přesto vyskočí jak péro z divana - prostě on to vleže jíst nebude, ani takovou blbost
lesnížínka
napsal(a):
Ne-e, tak to není. Samojed přijde z prochajdy a protože už ho bolí moc nohy, lehne a leží, kolikrát by se chtěl jít napít vody, ale než by se zvednul, radši bude mít žízeň(samozřejmě mu vodu přinesu) Ale vždycky mu za chvilku přinesu nějakou dobrotku: pribińák(když je to moc velká prochajda) nebo jen kousek šunky, palačinku od snídaně, do které dám rozpustit eidam, nebo třeba jen namazanou půlku rohlíku s máslem. Dřepnu si k němu, aby nemusel vstávat, trhám mu to, aby s tím nemusel bojovat a on přesto vyskočí jak péro z divana - prostě on to vleže jíst nebude, ani takovou blbost
tak náš před pořízením "krmítka" jedl zásadně vleže

GAELLE
napsal(a):
No ještě bych podotkla, že moje fena je strašně žravá.....kdybychom jí nechali jíst kolik ona sama chce, tak by buď praskla a nebo by z ní už byla koule neschopná pohybu.Ta snad kdyby neměla ty svačiny a oběd, tak umře do večera hlady. Navíc strašně hltá, takže myslím, že jídlo rozdělené do těch 3+2 dávek je pro ní lepčatější.
A to samozřejmě nepočítám to, co jim dám ze svého jídla...minimálně poslední sousto a to co třeba dostanou když vařím, nějak to máme asi jako Orionka.
Blbý je, že jak jsem zvyklá na tenhle režim, tak si neumím představit, že bych dalšího psa krmila JENOM 2x denně....samozřejmě pokud to nebude nežravka a nebudu ho večer přemlouvat, aby něco spapal.....

GAELLE
napsal(a):
Naopak...šelma taky u jídla nestojí, ale pěkně si k tomu papáníčku lehne...třeba takovej lev

Já se přiznám, že nevím. Nora někdy kadí na procházce, někdy ne. A na zahradě chodí zásadně do míst, kde není vidět, takže pak není vidět ani hromádka. Teda v jejím případě nevím, jestli je vhodná ta zdrobnělina. Každopádně nepochybuju o tom, že když procházím zahradu s kýblem a prodírám se křovím a hledám, že toho spoustu prostě nikdy nenajdu.
Takže netuším. Jednou za dva dny to asi nebude, možná jednou denně, možná.
napsal(a):
No ještě bych podotkla, že moje fena je strašně žravá.....kdybychom jí nechali jíst kolik ona sama chce, tak by buď praskla a nebo by z ní už byla koule neschopná pohybu.Ta snad kdyby neměla ty svačiny a oběd, tak umře do večera hlady. Navíc strašně hltá, takže myslím, že jídlo rozdělené do těch 3+2 dávek je pro ní lepčatější.
A to samozřejmě nepočítám to, co jim dám ze svého jídla...minimálně poslední sousto a to co třeba dostanou když vařím, nějak to máme asi jako Orionka.
Blbý je, že jak jsem zvyklá na tenhle režim, tak si neumím představit, že bych dalšího psa krmila JENOM 2x denně....samozřejmě pokud to nebude nežravka a nebudu ho večer přemlouvat, aby něco spapal.....
náš taky hltal jak blázen, to jsem ještě nevěděla že jsou takové misky s výstupky aby to tak rychle nežral. Ale snědl kolik potřeboval a víc nic. Když jsme nebyli doma a nechali jsme mu nasypané granule tak je stejně většinou sežral až večer po našem příchodu. Asi si je šetřil co kdybychom se nevrátili ?
Asi si je šetřil co kdybychom se nevrátili ? - to je ale chytré No náš pes k snídani má krom hromady kokin, co dostane s pejskama na obchůzce, ještě ty chrupavky z vepřových žeber. Ono to vypadá jako žebra, ale jsou to spíš jen ty chrupky. Ráno je sní málokdy, někdy v poledne, někdy až večer...a to se pak nimrá s večeří, či spíš ji nežere vůbec...pochopitelně.