Milovaní pejsci a asi alergie u dítěte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2019 10:03
Nekupujadoptuj

XXX.XXX.161.56

Milovaní pejsci a asi alergie u dítěte
Na alergologii se teprve Budem objednávat. Takže omlouvám se, je to vaření z vody, ale mám takové nervy a jsem nešťastná… Předem říkám, že své dítě miluji a je pro mě vším, jeho zdraví je nejdůležitější a nechci, ať příspěvek vyzní, že miluju víc psy atd.

Moje psi moc miluju, jsou mi hrozně moc blízcí a moc pro mě znamenají. Pelech mají v domě v předsíni. Prožili si kdysi své a velmi na mě visí a taky na svém místečku doma. Jsou sice v předsíni, ale to místo je dost průchozí, takže alergeny se tahají po domě. Hygienu dodržuji.

Dítě od podzimu do teď mělo asi 5 laryngitid(4 se podařilo zvládnout bez kortikoidy., jedna s kortikoidy.). Začlo to nachlazením a já už vždy sevřená strachy, protože z blbé rýmy laring. a dlouhé léčení.

Od včerejška záchvaty suchého. drážd. kašle bez nachlazení. A já už fakt nemůžu. Čeká nás 3 týdny v zimě, nervy z každého zakašlání a noční rozdychávání laryngitidy.

A mě napadlo, co když je to že psů. Hlavně teď to tak vypadá. Začalo to po dlouhé jízdě v autě, ve které vozim i psy, bylo zapnuté topení a suchý vzduch. I když mohl něco chytit i od lidí, vraceli jsme se z oslavy a bylo unavené. Doma když sáhne na psy nekýchá, neslzí, nemá vyrážku, nerozkašlává se u nich. Ale kašle doma a je mi jasné, že alergeny tu všude jsou. Ty minulé laryng. kašlal kdekoliv u kohokoliv doma, u lidí, kteří psi nemají, dráždil ho suchý teplý vzduch. Ale zas, mohlo se mu to rozjet že psů, co když spouštěč jsou psi:'(

Zažil někdo laryngitidy nebo suché dráždivé kašle a pak se ukázalo, že je to že psů? Máte někdo dítě(my 3,5 leté), s alergií a psem? Jak jste to řešili? Moc děkuji za každou odpověď, jsem teď opravdu na nervy

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2019 10:08

podle mně jste si vysnila bubáka a teď se ho bojíte.

laryngytidy se psem nemusí mít vůbec nic společnýho. při alergii bych čekala vyrážku nebo rýmu, záněty spojivek, možná i astma, ale ne laryngytidy.

18.3.2019 10:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Děti mám velké a díky Bohu byly vždy zdravé. K té alergii na zvíře. Mám jednu známou,která nade vše miluje koně. Ale jako dítě měla obrovské problémy se ke koním jen přiblížit. Ihned jí natekly oči a smrkala a kašlala. Ale nevzdala to a v dospělosti byla hrdou majitelkou několika koní a alergie se někam vytratila. Takže nezoufejte. Určitě najdete řešení.

18.3.2019 10:37
Nekupujadoptuj

XXX.XXX.161.56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
podle mně jste si vysnila bubáka a teď se ho bojíte.

laryngytidy se psem nemusí mít vůbec nic společnýho. při alergii bych čekala vyrážku nebo rýmu, záněty spojivek, možná i astma, ale ne laryngytidy.

Nojo ale dítě mi pokaždé před laryng.tyden dva suše kašle( opatření musíme mít jako při laryng.,to je vlhký vzduch, zima v baráku,jsou to fakt záchvaty kašle, jinak to přejde do laryngitidy. I přes tyto opatření už dvakrát zkončil v nemocnici, jinak by se mi doma zadusil..) pokaždé to bylo spojeno s nachlazením , tak podezření jsem měla, že by to s pejsky mohlo souviset, ale upnula jsem se na nemoc. Ale teď od soboty záchvaty suchého kašle, stoptussin moc nepomáhá, na noc musí mít fenistil(to vždy, pokud je horší, tak dithiaden a při nemožnosti zabránit udušení kortikoidy prednison. A nachlazený právě vůbec není! Dítě od podzimu s malými přestávkami pořád na stoptussinu a fenistilu. Prezivame tady v zimě, odnáší to druhé menší dítě. Teď od soboty(příspěvek jsem psala včera na emimino) má fakt drsný suchý kašel a já už teď vím, že dva týdny do něj budu rvát léky, Budem v zimě, v noci Budem nespat a chodit po venku v zimě, ať nemusím dávat kortikoidy a já už nevím, čím to může být. Vždyť zdravý byl týden a předtím měsíc nemocný. Já jsem totálně na nervy z představy, že je to z pejsků. Jsou pro mě jako další děti a rve mi to srdce, co kdyby to bylo fakt z nich....

18.3.2019 10:42

ale tohle se prostě děje a jsou děti, co jsou na laryngytidu chabrus a třeba doma žádné zvíře není. prostě laryngo je něco jiného než alergie. jo, kdyby byl astmatik, nebo měl rýmu a oteklé oči, ale tahle....

18.3.2019 10:45
Markéta80

XXX.XXX.176.1

nezbývá ne počkat na alergo at tam udělají testy.Dítě jen na určité onemocnění může jen trpět nebo tam ta alergie bude

18.3.2019 11:08

Nechala bych udělat testy na alergologii, ať máte jistotu, jinak se můžete pořád jen dohadovat. Ale....manžel je alergik silný, testy mu kdysi dělali, nejhůř mu to vyšlo na psí chlupy, přitom v reálu tvrdí, že mu to nic nedělá a naopak nejvíc slzí a smrká, když kvetou traviny. My jsme alergici vlastně celá rodina, ale jde spíš o kožní alergie, všechny děti měly, nejmladší stále má silné akné. Jako dítě měl i laryngitidy, záněty průdušek a podobné nemoci z nachlazení, ale přičítala jsem to spíš školkovému prostředí, kde se nemoci rychle šíří. Jakmile začal sportovat, tak to přestalo.

18.3.2019 11:35
Nekupujadoptuj

XXX.XXX.161.56

Nechala bych udělat testy na alergologii, ať máte jistotu, jinak se můžete pořád jen dohadovat. Ale....manžel je alergik silný, testy mu kdysi dělali, nejhůř mu to vyšlo na psí chlupy, přitom v reálu tvrdí, že mu to nic nedělá a naopak nejvíc slzí a smrká, když kvetou traviny. My jsme alergici vlastně celá rodina, ale jde spíš o kožní alergie, všechny děti měly, nejmladší stále má silné akné. Jako dítě měl i laryngitidy, záněty průdušek a podobné nemoci z nachlazení, ale přičítala jsem to spíš školkovému prostředí, kde se nemoci rychle šíří. Jakmile začal sportovat, tak to přestalo.

Ano, taky jsem si říkala, že je nemocný že školky. V září poprvé nastoupil a už to jelo. Nám se to táhne fakt od října. Od jara do podzimu nebýval nemocný, ani kašel, nic, a to pejsci jsou ve stejném režimu. To by přece měl alergií i přes léto? Je pravda ,že v létě jsou přes den psi fenku, ale i tam se motají kolem dětí, olizují je atd. Laryngitidy od podzimu do jara míval i před nástupem do školky, ale nikdy ne s takovou intenzitou . Možná to souvisí s boreliózou, v září jsme našli flek a testy pozitivní. Možná i to mu zahybalo s imunitou , ale možná i to mu mohlo spustit příp.alergii

18.3.2019 11:43
Markéta80

XXX.XXX.176.1

Nekupujadoptuj napsal(a):
Ano, taky jsem si říkala, že je nemocný že školky. V září poprvé nastoupil a už to jelo. Nám se to táhne fakt od října. Od jara do podzimu nebýval nemocný, ani kašel, nic, a to pejsci jsou ve stejném režimu. To by přece měl alergií i přes léto? Je pravda ,že v létě jsou přes den psi fenku, ale i tam se motají kolem dětí, olizují je atd. Laryngitidy od podzimu do jara míval i před nástupem do školky, ale nikdy ne s takovou intenzitou . Možná to souvisí s boreliózou, v září jsme našli flek a testy pozitivní. Možná i to mu zahybalo s imunitou , ale možná i to mu mohlo spustit příp.alergii

to bych viděla na školku, možná nižší imunita? Nejstarší od mimina neustále zánět průdušek . alergie jsme dost očekávali. A jednou na ko že to je počínající astma, potvrzena i alergie na psy . Vyhodili jsme koberec a po pár letech alergie na psy žádná. A to má snad na veškeré pyly a trávy. Mladší mají astma ale alergie žádné. Chce to ty testy a před tím žádné léky,ale viděla bychhlavní podíl na školce . Syn bral imunoglukan v sirupu a hodně se mu vše zlepšilo

18.3.2019 12:07
Nekupujadoptuj

XXX.XXX.161.56

Markéta80 napsal(a):
to bych viděla na školku, možná nižší imunita? Nejstarší od mimina neustále zánět průdušek . alergie jsme dost očekávali. A jednou na ko že to je počínající astma, potvrzena i alergie na psy . Vyhodili jsme koberec a po pár letech alergie na psy žádná. A to má snad na veškeré pyly a trávy. Mladší mají astma ale alergie žádné. Chce to ty testy a před tím žádné léky,ale viděla bychhlavní podíl na školce . Syn bral imunoglukan v sirupu a hodně se mu vše zlepšilo

Děkuji za odpověď. Ještě se můžu zeptat? A vy jste v té době měli psy doma?

18.3.2019 12:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

U nás nikdo potvrzenou alergii nemá, ale muž má, či měl s určitostí na nějaký jarně kvetoucí strom a pak trávy. Klasické příznaky - neustálé kýchání, teklo mu z nosu, slzely oči. S pobytem v zahradě(po přestěhování z paneláku) mu alergie prakticky vymizela. Párkrát kýchne, smrkne a konec. Ty alergo testy...nějak jim už přestávám věřit, jak jsem psala jinde na fóru u psů, protože aby měl pes alergii na všechny běžně dostupné druhy masa je prostě divné. A lidi?!? Sousedka, teď už skorodospělá slečna, má potvrzenou alergii snad na 20 věcí, mezitím i na mrkev. Prosím vás, slyšeli jste někdo, že je někdo alergický na mrkev? Nevím pro koho je tohle výhodný byznys, ale jistě pro někoho, protože tohle už jsou vážně blbiny

18.3.2019 12:54
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Chtěla jsem se zeptat, zda chodí do školky.
Dočetla jsem se, že chodí.
Je to téměř jasné..
Děti si ty virózy poctivě předávají, tak to holt je.
Ještě mohou mít fanatickou otužovatelku učitelku,
která je dá spát na lehátka a otevře na ně okna.
"Otuží jim i ledviny" . (opakovaně)
A pořádně oblékat. Při zemi táhne a dítě nemá
ani tílko, má holá záda.
Nebo tedy i ta alergie.

18.3.2019 13:31

znám víc než důvěrně
alergie na prach a něco, na psy nic, kočky buď nic nebo málo...už si nepamatuji
může to být potravinová alergie
homeo nic, wobenzym nic
stav zlepšila léčba imunity

18.3.2019 13:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

znám víc než důvěrně
alergie na prach a něco, na psy nic, kočky buď nic nebo málo...už si nepamatuji
může to být potravinová alergie
homeo nic, wobenzym nic
stav zlepšila léčba imunity

Mohu se zeptat (klidně do SZ) o jakou léčbu imunity se jednalo? Děkuji.

18.3.2019 13:42

marcelaamax napsal(a):
Mohu se zeptat (klidně do SZ) o jakou léčbu imunity se jednalo? Děkuji.

je to už moc moc dávno a fakt si na název nemůžu vzpomenout, takové to co se pár dnů, bere, pak pauza zase bere, pauza.......dneska už ta léčba a hlavně diagnostika budou zase jinde....

18.3.2019 13:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

je to už moc moc dávno a fakt si na název nemůžu vzpomenout, takové to co se pár dnů, bere, pak pauza zase bere, pauza.......dneska už ta léčba a hlavně diagnostika budou zase jinde....

Ahaa i tak díky

18.3.2019 15:02
malea

XXX.XXX.239.75

ale tohle se prostě děje a jsou děti, co jsou na laryngytidu chabrus a třeba doma žádné zvíře není. prostě laryngo je něco jiného než alergie. jo, kdyby byl astmatik, nebo měl rýmu a oteklé oči, ale tahle....

Náš "chabrus" byl s laryngitidou v nemocnici 12x. A to nepočítám ty, se kterými v nemocnici nebyl. Žádné zvíře jsme doma neměli a do školky šel v pěti.
Jinak byl alergický na kdeco, ale jeho alergie se v tomhle věku (školkovém) projevovaly pouze kašle. Žádná rýma, oteklé oči, nic. Jen kašel.

18.3.2019 16:13
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Můj syn měl nemoci z nachlazení pomalu od narození. A to máme zvířectvo venkovní. Taky jsme s laryngitydou skončili v nemocnici paradoxně v červnu kdy bylo venku krásně teplo. Pak v létě měl pořád kašel a byl zahlenený. Přes rok byl pomalu víc doma než ve školce. Nakonec nám pomohli vitamíny na imunitu. A hlavně domácí jitrocelový sirup. Teď máme doma papouška a křečka. A je zdravý. Myslím si že dítě potřebuje mít doma zvířata od narození aby se s tím imunita vypořádala.

18.3.2019 16:25

Možná trochu OT, ale mně na alergii (zřejmě plísně, prach) doma hodně pomohla ionizační čistička vzduchu.

18.3.2019 20:12
Nekupujadoptuj

XXX.XXX.161.56

Všem moc děkuji za odpověďi. Tu čističku vzduchu zvažuji.

18.3.2019 21:06
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Pritele jsem taky povazovala za alergika na psy, ted testy prokazaly alergii na roztoce. Prubeh ma podobny - od rijna kasel, zanety nosohltanu. Pomaha otevrene okno (vic nez cisticka) a protiroztocova opatreni. Pockejte na vysledky testu, vyrabi se hromada spreju, co neutralizuji alergeny ze vzduchu, tkanin, daji se i strikat primo na psa...

22.3.2019 15:34
Nekupujadoptuj

XXX.XXX.161.56

Jen jsem chtěla dát informace.

Dítěti to sedá na průdušky,stále unavené, kašel už vlhčí, soplí.

Čekám na výsledky z krve, zda jde o alergii. Nepozná se sice, jestli na pejsky, ale pozná se, jestli je na něco alergický. Doktorka se přikláněla spíše k nemocnosti ze školky, ale jen než zjistila, že psi máme v domě. Prý by spíš pokašlával v kuse, červené oči, kýchání, vyrážka, ale jak říkám, je než zjistila, že jsou doma. To pak sama navrhla test z krve.

Nemá cenu stahovat kalhoty,kdyz brod je daleko. Ale já se tak bojim!!!!

22.3.2019 19:06
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Nebojte. Držím vám moc palce.
S opakovaným nastydnutim, kašlem, a hlavne laryngitidou trpěly opakovane děti mych kamarádek a neměli doma ani rybičky.... ted zrovna to řeši kolegyně s 5 ti letou holčičkou - s nástupem do MS má skoro každý měsíc laryngitidu ( vyjma prázdnin) - doma nemají žádné zvířátko

Nejspis vše je ze školek a děti nástupem do první třídy vyrostly, vyzrala jim imunita a bylo vše v pořádku. ..

Myslím,že 99 % deti si tímto projde ve skolce i když někdo v mnohém menší měřítku

Alergie by byla asi s jinými příznaky.
Vůbec to nemusí byt od pejsků a i kdyby bylo - da se to řešit ku spokojenosti vsech❤

Myslím na Vás a dejte vědět, jak jste dopadli !

22.3.2019 20:00
dark

XXX.XXX.105.96

lesnížínka napsal(a):
U nás nikdo potvrzenou alergii nemá, ale muž má, či měl s určitostí na nějaký jarně kvetoucí strom a pak trávy. Klasické příznaky - neustálé kýchání, teklo mu z nosu, slzely oči. S pobytem v zahradě(po přestěhování z paneláku) mu alergie prakticky vymizela. Párkrát kýchne, smrkne a konec. Ty alergo testy...nějak jim už přestávám věřit, jak jsem psala jinde na fóru u psů, protože aby měl pes alergii na všechny běžně dostupné druhy masa je prostě divné. A lidi?!? Sousedka, teď už skorodospělá slečna, má potvrzenou alergii snad na 20 věcí, mezitím i na mrkev. Prosím vás, slyšeli jste někdo, že je někdo alergický na mrkev? Nevím pro koho je tohle výhodný byznys, ale jistě pro někoho, protože tohle už jsou vážně blbiny

Moje sestra má alergii na syrovou mrkev, nesmí být poblíž když se strouhá nebo krájí, jinak otéká a nemůže dýchat.
(Jako dítě svých různých alergií pěkně využívala, aby nemusela pomáhat v kuchyni 😀)

23.3.2019 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A nejmenuje se sestra Monika? Každopádně díky za info. A má pořád ty stejné alergie, nebo jí časem některé vymizeli a některé naopak přibyly? I to hodně kolem sebe slyším, jak se to věkem mění...

23.3.2019 13:41
fikovnice

XXX.XXX.135.170

marcelaamax napsal(a):
Ahaa i tak díky

Na imunitu je dobrý Immunor. Ale pekelně drahý...

24.3.2019 12:06
dark

XXX.XXX.105.96

lesnížínka napsal(a):
A nejmenuje se sestra Monika? Každopádně díky za info. A má pořád ty stejné alergie, nebo jí časem některé vymizeli a některé naopak přibyly? I to hodně kolem sebe slyším, jak se to věkem mění...

Monika to není.
Myslím že alergie na mrkev zůstala, ale ostatní se vytratili nebo změnili (jablka, brambory, pyl, roztoče...).
Já mám střídavě ekzém od narození, posledních 10 let po něm nebylo ani stopy a teď se zase vrátil.

24.3.2019 17:04

"Prosím vás, slyšeli jste někdo, že je někdo alergický na mrkev? "

Nakonec zjistíte, že alergie na mrkev není tak ojedinělá. I můj vnuk je alergický na syrovou mrkev. Trne mu v puse, svědí, oteče. A také na některé odrůdy jablek.

Jinak u doktorů je pes ( kočka ) u alergika jak červený hadr. Syn je alergický na některá antibiotika. Psa nám dětská lékařka kategoricky zakázala. Za to mu předepsala tetracyklin, po kterém opuchl tak, že nastoupil do nemocnice. Pes mu nakonec nikdy nevadil. Ani kočky.

Dost lidí si vyvolá různé alergie používání stále agresivnější chemie v domácnosti ( a chudáci děti, když v tom rostou ).
Takhle přišla totálně opuchlá a zarudlá kolegyně do práce. Použila nějaký nový dezinfekční úklidový prostředek ( reklama - musela mít aseptický domov - přitom v bytě žije s manželem, bez zvířat, bez dětí ) - no nekupte to, když to tak vychválili.

26.3.2019 23:36
Nekupujadoptuj

XXX.XXX.161.56

Jen mě napadlo , pro některé z vás, co tu psaly , že mají ekzém. Doporučuji najděte si na modrý koník poradna pro atopický ekzém a proti kvasinková dieta, obojí paní Věrka zikova. Té paní bych ruce líbala, zachránila obě moje děti od ekzému. Než mi ji poradily, první dítě bohužel absolvovalo kortikoidove masti(já osobně mám šílené zkušenosti s kožními, ale byla jsem zoufalá, miminko zasazene celé tělo až do masa, nedalo se ani chytit, zabalit plina, zažilo si chudatko svoje, no a kožní jen dávali kortikoidy, kdy to ustoupilo aby se ještě v hruznejsim stavu ekzém vrátil. Bylo to hrozné období , az pak paní Věrka poradila a zachránila mi dítě. Ve fotogalerii tam má i fotky ekzému, dítě mělo jeden z tech hodně rozjetych... U druhého ekzém nastal taky, taky ve velkém a poměrně těžkém rozsahu, ale už jsem věděla , o co jde, tak jsme to zvládli. Okolí bylo proti, protože dítě dlouho vypadalo hrozně,a mě považovali za paní chytrou, co ze sebe dělá chytřejší než doktoři, ale pak se to zlomilo a kůži má zdravou. To mě jen tak napadlo, kdyby to někomu pomohlo.

P.s. krevní testy ukázaly vše v pořádku. Pode krve je úplně zdravý. Kromě právě toho testu na alergie, prý dyl trvá, tak se ho dovim až v pátek! Tak ještě čekám...

27.3.2019 07:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fikovnice napsal(a):
Na imunitu je dobrý Immunor. Ale pekelně drahý...

Děkuji, mrknu na to. Dříve jsem delší dobu užívala Wobenzym, ale bez výsledku.

27.3.2019 15:22
fikovnice

XXX.XXX.131.20

marcelaamax napsal(a):
Děkuji, mrknu na to. Dříve jsem delší dobu užívala Wobenzym, ale bez výsledku.

Wobenzym je jeden z mála přípravků, které uznávám také. Každopádně ten Immunor je vázán na předpis a pojišťovna se prohne - mám pocit, že cena na obalu byla asi 3 nebo 4 tis. Kč. A je možné, že je tam preskripční omezení - že jej může napsat jen imunolog nebo alergolog. Až budu mít víc času, kouknu na to.

27.3.2019 15:23
fikovnice

XXX.XXX.131.20

fikovnice napsal(a):
Wobenzym je jeden z mála přípravků, které uznávám také. Každopádně ten Immunor je vázán na předpis a pojišťovna se prohne - mám pocit, že cena na obalu byla asi 3 nebo 4 tis. Kč. A je možné, že je tam preskripční omezení - že jej může napsat jen imunolog nebo alergolog. Až budu mít víc času, kouknu na to.

Ještě omluva - píše se s jedním "m", takže IMUNOR.

29.3.2019 07:14

No, zrovna alergici na Wobenzym pozor, oranžová žluť, kterou se barví tablety, aby byly přitažlivě oranžové, je zrovna silný alergen. Hlavně pro děti je třeba počítat s opatrností. Ale mám vyzkoušeno krátkodobě a výjimečně na synovi jako rychlou pomoc při nachlazení a horečce a pomohlo.

29.3.2019 08:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fikovnice napsal(a):

No on i ten Wobenzym byl celkem drahý, v tom množství, ve kterém jsem ho brala já - ale prohla jsem se jen já, pojišťovna ne . Jinak aby mi to napsal imunolog, to by snad neměl být problém. Až tam půjde, tak se na to zeptám.

29.3.2019 17:10
fikovnice

XXX.XXX.131.20

marcelaamax napsal(a):
No on i ten Wobenzym byl celkem drahý, v tom množství, ve kterém jsem ho brala já - ale prohla jsem se jen já, pojišťovna ne . Jinak aby mi to napsal imunolog, to by snad neměl být problém. Až tam půjde, tak se na to zeptám.

Jj, znám jeho cenu. Mně byl doporučován po operaci (nebyla jsem na jedné, ale na více) a ťuk ťuk - hojení probíhalo vždy úžasně dobře. To, že jednou došlo k velmi závažnému pooperačnímu stavu, by bohužel Wobenzym nevyřešil...

7.5.2019 12:40
Nekupujadoptuj

XXX.XXX.161.56

Tak koho zajímá, nové info....

Dítě 8 dní ve školce a nanovo kašel. Zpočátku to vypadalo nadějně, že suchého se měnil na vlhký. Jenže pak suchý dráždivý už dva týdny!!!!!! Dokonce při zatopení to opět přechází do záchvatovitého kašle a ten pokud bychom nezasáhli by šel do laryngitidy.

Dnes dostal nový lék u dr, poslechla si ho a prý tam pořád něco je. Takže do pátku se bud zlepší nebo pojede na rentgen plic a předpokládám že i na alergologii.

Takže jsme tři týdny zas doma a asi nemusím popisovat jak mi je.... Ten strach co mu najdou a bezmoc že nejsem schopná mu pomoct. No takže uvidíme. Každopádně dr to chce řešit.

7.5.2019 14:47

Nekupujadoptuj napsal(a):
Tak koho zajímá, nové info....

Dítě 8 dní ve školce a nanovo kašel. Zpočátku to vypadalo nadějně, že suchého se měnil na vlhký. Jenže pak suchý dráždivý už dva týdny!!!!!! Dokonce při zatopení to opět přechází do záchvatovitého kašle a ten pokud bychom nezasáhli by šel do laryngitidy.

Dnes dostal nový lék u dr, poslechla si ho a prý tam pořád něco je. Takže do pátku se bud zlepší nebo pojede na rentgen plic a předpokládám že i na alergologii.

Takže jsme tři týdny zas doma a asi nemusím popisovat jak mi je.... Ten strach co mu najdou a bezmoc že nejsem schopná mu pomoct. No takže uvidíme. Každopádně dr to chce řešit.

Ahoj. Tak já mám 7 letého syna 1,5 roční dceru. U holky se zatím nic neprojevilo. Ale u syna jsem šla k alergoložce už ve dvou letech a pár měsících a dělala mu testy i přesto, že je to brzy. Od roka ho trápily laryngitidy, ale neměl ty nejhorší projevy, že jsem s ním musela do chladu. Prostě jsme prospali v sedě ty horší noci. Ale březnem začalo utrpení. Testy zjistily, že má cca čtyřicetinásobně překročenou alergii na břízu. No a při těch testech potvrdili velkou alergii na arašídy a mírnou na psa. Pes ještě v té době s námi bydlel, ale občas byl na dovolené u našich na zahradě. Syn promarodil strašně moc do toho pátého roku. Nebral moc antibiotik, ale prostě z každé začínající rýmy byla horečka a minimálně týdenní absence. Od toho pátého roku se ta jeho imunita už zlepšila. Od toho pátého roku už nemocný nebývá, akorát od března do května, kdy zhruba kvete bříza je často nemocný. Alergoložka říká, že je to tím, že je oslaben tou alergií, a pak ho každý bacil zmůže. A to pak kašle vždy až do zvracení. Taky mi vysvětlila, že pokud je někdo alergický na roztoče, tak bude mít tu imunitu oslabenou celoročně a bude daleko více nemocný. Jinak já jsem taky mírně alergická na psa a psa stejně chci mít. Ale u mě se ta alergie neprojevuje jak alergie na kočky, kdy mi během chvíle otečou oči. Jsem alergická na psí sliny. Když mě olízne, tak na tom místě se během chvilky projeví kožní reakce. Tak jdu a umyju si ruku a je klid.

7.5.2019 15:08

Ahoj. Tak já mám 7 letého syna 1,5 roční dceru. U holky se zatím nic neprojevilo. Ale u syna jsem šla k alergoložce už ve dvou letech a pár měsících a dělala mu testy i přesto, že je to brzy. Od roka ho trápily laryngitidy, ale neměl ty nejhorší projevy, že jsem s ním musela do chladu. Prostě jsme prospali v sedě ty horší noci. Ale březnem začalo utrpení. Testy zjistily, že má cca čtyřicetinásobně překročenou alergii na břízu. No a při těch testech potvrdili velkou alergii na arašídy a mírnou na psa. Pes ještě v té době s námi bydlel, ale občas byl na dovolené u našich na zahradě. Syn promarodil strašně moc do toho pátého roku. Nebral moc antibiotik, ale prostě z každé začínající rýmy byla horečka a minimálně týdenní absence. Od toho pátého roku se ta jeho imunita už zlepšila. Od toho pátého roku už nemocný nebývá, akorát od března do května, kdy zhruba kvete bříza je často nemocný. Alergoložka říká, že je to tím, že je oslaben tou alergií, a pak ho každý bacil zmůže. A to pak kašle vždy až do zvracení. Taky mi vysvětlila, že pokud je někdo alergický na roztoče, tak bude mít tu imunitu oslabenou celoročně a bude daleko více nemocný. Jinak já jsem taky mírně alergická na psa a psa stejně chci mít. Ale u mě se ta alergie neprojevuje jak alergie na kočky, kdy mi během chvíle otečou oči. Jsem alergická na psí sliny. Když mě olízne, tak na tom místě se během chvilky projeví kožní reakce. Tak jdu a umyju si ruku a je klid.

To jste kaskadérka, když při těch vyjmenovaných alergiích a potížích vašeho syna a vášich chcete psa. Obávám se, že když si ho pořídíte, tak poměrně brzy budeme číst inzerát, v němž budete nabízet psa kvůli alergii dětí.
Člověk nemůže mít všechno.

7.5.2019 17:02

To jste kaskadérka, když při těch vyjmenovaných alergiích a potížích vašeho syna a vášich chcete psa. Obávám se, že když si ho pořídíte, tak poměrně brzy budeme číst inzerát, v němž budete nabízet psa kvůli alergii dětí.
Člověk nemůže mít všechno.

Ono to tak vypadá, ale syn se narodil a pes už měl 4 roky a alergie zjištěna, když pes měl 6 roků. Všechno konzultuji s paní doktorkou. A i teď mám plán psa až do půl roku. Do té doby už mám naplánovano několik návšěv u psích rodin a děti v té srsti chci vyloženě vytřít, abych věděla. Kdyby byla reakce, tak bohužel. To bych asi musela zvolit plemeno do kotce. Syn měl i potravinové alergie. Nejprve na heřmánek a dost i na mléko. Teď už na mléko alergii nemá a pije ho už ve velkém.

8.5.2019 08:04

Ono to tak vypadá, ale syn se narodil a pes už měl 4 roky a alergie zjištěna, když pes měl 6 roků. Všechno konzultuji s paní doktorkou. A i teď mám plán psa až do půl roku. Do té doby už mám naplánovano několik návšěv u psích rodin a děti v té srsti chci vyloženě vytřít, abych věděla. Kdyby byla reakce, tak bohužel. To bych asi musela zvolit plemeno do kotce. Syn měl i potravinové alergie. Nejprve na heřmánek a dost i na mléko. Teď už na mléko alergii nemá a pije ho už ve velkém.

Prosím Vás, i za toho psa, žádné plemeno psa “do kotce” neexistuje, to si žádného raději nepořizujte.

8.5.2019 09:07

Tak to je novinka. Pokud má někdo psa v kotci a nevěnuje se mu, tak je to chudák. Ale znám lidi, co v kotci psy mají celoročně a jsou to spokojení psi. Záleží na plemeni.

8.5.2019 09:11

Tak to je novinka. Pokud má někdo psa v kotci a nevěnuje se mu, tak je to chudák. Ale znám lidi, co v kotci psy mají celoročně a jsou to spokojení psi. Záleží na plemeni.

Reaguji na to, jak jste to napsala. Vhodné plemeno do kotce neexistuje žádné, jsou jen taková, která to snáší lépe.

8.5.2019 09:17

Však ano. Kdybych nemohla mít psa v domě, tak volím nejvhodnější plemeno do kotce. Zatím o tom neuvažuji. Protože mám ráda psí společnost doma, u sebe. Nejhorší jsou ty zimní měsíce, kdy je člověk více zavřený doma. Ale spousta lidí tak funguje. Jsou ti co se věnují a ti co ne.

8.5.2019 09:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Však ano. Kdybych nemohla mít psa v domě, tak volím nejvhodnější plemeno do kotce. Zatím o tom neuvažuji. Protože mám ráda psí společnost doma, u sebe. Nejhorší jsou ty zimní měsíce, kdy je člověk více zavřený doma. Ale spousta lidí tak funguje. Jsou ti co se věnují a ti co ne.

A co třeba nějaký naháč? Teda pokud je syn alergický na srst.

Jinak ja mam kamarádku s alergií na psa, ale někteří psi ji vadí méně, jiní více a někteří vůbec, podle typu srsti.

8.5.2019 09:22

Máte dvě malé děti. Na psa nebudete mít čas. Kolik času denně budete moci strávit v zimě s kotcovým psem?

8.5.2019 09:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ja myslim, ze nejde takto jednoznačně soudit. Znám matky s dvemi dětmi, i se třemi, kteří na psa venku čas mají. Na dlouhou procházku se da jet i s kočárem. Na cvicak nam taky jezdí některé matky i s dětmi - vždycky se to nejak udělá. A pak někdo ma taky možnost casteho hlídání děcek. Některé matky maji na psy vic casu na mateřské, než kdyz chodi do práce. Ale je na každým, v zájmu psa, aby si řekl, jestli ten cas bude nebo nebude.

8.5.2019 10:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Máte ráda psí společnost doma, ale když to nepůjde, tak bude venku v kotci... A proč? Když psa nemůžu mít, protože děcko je na něj alergické, tak si ho prostě nepořídím. Protože nejsem sobec. A proč do kotce? Měla jsem dva velké psy v zahradě a žádný kotec nemám.

8.5.2019 11:29
Markéta80

XXX.XXX.176.4

ta alergie se může projevit až časem a co potom se psem. Pokud má alergii na sliny bude vadit každý pes, i ten venkovní. To bych počkala, alergie se může před pubertou zlepšit a to hodně. Co potom se psem, budete chudáci všichni včetně psa Navíc alergie jsou dost dědičné takže to může mít i to mladší. Udělala bych nové těsty i i u mladšího dítěte

8.5.2019 11:30
Markéta80

XXX.XXX.176.4

marcelaamax napsal(a):
Ja myslim, ze nejde takto jednoznačně soudit. Znám matky s dvemi dětmi, i se třemi, kteří na psa venku čas mají. Na dlouhou procházku se da jet i s kočárem. Na cvicak nam taky jezdí některé matky i s dětmi - vždycky se to nejak udělá. A pak někdo ma taky možnost casteho hlídání děcek. Některé matky maji na psy vic casu na mateřské, než kdyz chodi do práce. Ale je na každým, v zájmu psa, aby si řekl, jestli ten cas bude nebo nebude.

ale ne když děti budou mít alergii, pes bude venku a děti se k němu nebudou moct přiblížit A i tak děti budou na lécích protože alergen bude pořád blízko

8.5.2019 11:37
GAELLE

XXX.XXX.55.67

psa bych za této situace určitě nepořizovala...............................

8.5.2019 13:19
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

- tak volím nejvhodnější plemeno do kotce....
""""""""""""""""""""""""""
Proboha, kdo si zaslouží žít v kleci ?
Milovaní pejsci ?

8.5.2019 14:34

Těžko se diskutuje, když si někdo není schopen přečíst pořádně co druhý napsal, a pak jen opakuje dokola jedno a to samé. Proto se už zdržím této diskuse. Myslím si, že vše bylo už napsáno a já tady nebudu znovu opakovat co zamýšlím apod. A k poslednímu příspěvku od rapotacka11 ??? Takže lidi, kteří mají psi celoročně v kotci je vlastně týrají??? Přece tady tím není myšleno, že ti psi neznají nic než kotec. Ale to je jedno. Odpověď bude opět smyčka.

9.5.2019 07:30
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Už to tu nedávno bylo, teď jen pro zadavatelku
k popřemýšlení.
http://www.psiskolafalco.cz/pribehy.htm#kotec

9.5.2019 07:55
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Alergie se často mění a vyvíjí, a to oběma směry. Kamarádka jako dítě měla knírače a neměla problém. V dospělosti se jí alergie rozjela a v místnosti se psem nemohla být bez léků. Pak jsme spolu s mým psem začaly hodně jezdit na víkendy, její sestra si pořídila taky psa a za rok bylo po alergii. Takže bych nebyla s tím "máte dítě alergika" tak radikální.

9.5.2019 08:22

jazzinka napsal(a):
Alergie se často mění a vyvíjí, a to oběma směry. Kamarádka jako dítě měla knírače a neměla problém. V dospělosti se jí alergie rozjela a v místnosti se psem nemohla být bez léků. Pak jsme spolu s mým psem začaly hodně jezdit na víkendy, její sestra si pořídila taky psa a za rok bylo po alergii. Takže bych nebyla s tím "máte dítě alergika" tak radikální.

....kdysi dávno.moje známá ze cvičáku měla obě děti silné alergiky, i přes to měla dva NO neb byla náruživá sportovní pejskařka a nechtěla se toho vzdát......děti na tom byly občas dost blbě......dětská doktorka ji pravidelně seřvávala v ordinaci s tím, že pokud psy nedá z bytu od dětí pryč, odmítá ji děti léčit, popřípadě si bude jejich léčbu hradit sama.....moc jsem to nesledovala, jen z doslechu na cvičáku nebo co sama občas prohodila........nakonec se přestěhovala na barák aby měla psy venku, ale to už byly děti takřka v pubertě........

9.5.2019 09:04
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

rapotacka11 napsal(a):
Už to tu nedávno bylo, teď jen pro zadavatelku
k popřemýšlení.
http://www.psiskolafalco.cz/pribehy.htm#kotec

Pardon, ne pro zadavatelku, ale
pro Deaktivovaný účet,
který si psa hodlá pořídit.

9.5.2019 12:11
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Plemeno "do kotce"?!? Nic takového, prosím, nedělejte. To se toho psa nebudete vůbec dotýkat? Nebo jen v rukavicích? To jsou otřesné příspěvky zde, promiňte, ale myslete na to, že pes je živá bytost a na svém pánovi bývá pevně vázán, mnohdy závislák. Nedělejte žádnému takovémuto tvorovi takovéto útrapy. Bude-li alergie potvrzena, pořiďte si, co já vím, gekona. Teda až si řádně vše o něm nastudujete...

Přidejte reakci

Přidat smajlík