Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2019 13:02
Moniňoň

XXX.XXX.59.91

Ahoj, prosím o rady.
Chtěla bych psa, zkušenosti mám. Jako dítě jsem měla německýho ovčáka, neskutečnej pes, úžasnej ve všem. Chci ale něco jinýho, NO pro mě bude v srdci jen ten jeden. Zaujala mě australská kelpie, ale to bude asi magor jako borderka :D taky se mi líbí kolie dlouhosrstá, ale mám obavu kvůli zdravotnímu stavu. Chodský pes, líbí se mi i ohaři, ale to nevím, no.. Takže něco, co není úplně zatížený vadami. prostě bych chtěla psa, kterej bude v pohodě s dětma, nebude to chronickej zdrhač, aby mohl běhat navolno a aportovat např. (mám teď Jorka a čivaváka) aby to nebyl úplnej pecivál, ale zase aby netrpěl, kdyz nebude příležitost jít na dlouho ven (např nemoc dětí, to fakt nebudu moct jít na 2 hodiny ven se psem)
Děkuju za rady

18.3.2019 13:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Moniňoň napsal(a):
Ahoj, prosím o rady.
Chtěla bych psa, zkušenosti mám. Jako dítě jsem měla německýho ovčáka, neskutečnej pes, úžasnej ve všem. Chci ale něco jinýho, NO pro mě bude v srdci jen ten jeden. Zaujala mě australská kelpie, ale to bude asi magor jako borderka :D taky se mi líbí kolie dlouhosrstá, ale mám obavu kvůli zdravotnímu stavu. Chodský pes, líbí se mi i ohaři, ale to nevím, no.. Takže něco, co není úplně zatížený vadami. prostě bych chtěla psa, kterej bude v pohodě s dětma, nebude to chronickej zdrhač, aby mohl běhat navolno a aportovat např. (mám teď Jorka a čivaváka) aby to nebyl úplnej pecivál, ale zase aby netrpěl, kdyz nebude příležitost jít na dlouho ven (např nemoc dětí, to fakt nebudu moct jít na 2 hodiny ven se psem)
Děkuju za rady

Pokud se líbí choďák, tak si myslím, že by mohl vyhovovat. Kelpie je oproti němu hodně aktivní - znám osobně tři a všechny jsou v pohodě, vychované, poslušné a chodí na volno. Ale jsou v rukách lidí, kteří mají dlouholeté zkušenosti se psy, a taky s nimi cvičí a pracují.

No a ohaři jsou taky aktivní,a tam bych se možná bála i zvěře. Co se týče pohybu navolno, tak s choďákem to bude jednodušší než s ohařem.

A jork a čivavák jsou peciválové?

Edit.: a k té nemoci - na to si zvykne asi většina psů, mám hodně temperamentní psy, ale pokud jsem nemocná, tak jsou schopni se mnou proležet celý den v posteli. S tím, že se jim doma teda snažím zaměstnat hlavu hlavolamy nebo tak - ale to spíš jen pro můj pocit, zvládli by to i bez toho. Ale zase pokud by měli být třeba týden bez nějaké fyzické aktivity, tak se asi zblázněj.

18.3.2019 13:16
Moniňoň

XXX.XXX.59.91

marcelaamax napsal(a):
Pokud se líbí choďák, tak si myslím, že by mohl vyhovovat. Kelpie je oproti němu hodně aktivní - znám osobně tři a všechny jsou v pohodě, vychované, poslušné a chodí na volno. Ale jsou v rukách lidí, kteří mají dlouholeté zkušenosti se psy, a taky s nimi cvičí a pracují.

No a ohaři jsou taky aktivní,a tam bych se možná bála i zvěře. Co se týče pohybu navolno, tak s choďákem to bude jednodušší než s ohařem.

A jork a čivavák jsou peciválové?

Edit.: a k té nemoci - na to si zvykne asi většina psů, mám hodně temperamentní psy, ale pokud jsem nemocná, tak jsou schopni se mnou proležet celý den v posteli. S tím, že se jim doma teda snažím zaměstnat hlavu hlavolamy nebo tak - ale to spíš jen pro můj pocit, zvládli by to i bez toho. Ale zase pokud by měli být třeba týden bez nějaké fyzické aktivity, tak se asi zblázněj.

Jork je otřesnej. Není to teda přímo můj pes, ale rodičů. My máme barák napůl. A to je hroznej pes. Nechce chodit moc ven, nebo jen na krátkou dobu. A čivava zase zdrhá. Umí i stopovat, ale ten je zlatej. Úžasnej i k děckam.

Jako mám možnost, aby mi rodiče děcka pohlídali, ale ne každej den :)

Děkuju moc

18.3.2019 13:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Moniňoň napsal(a):
Jork je otřesnej. Není to teda přímo můj pes, ale rodičů. My máme barák napůl. A to je hroznej pes. Nechce chodit moc ven, nebo jen na krátkou dobu. A čivava zase zdrhá. Umí i stopovat, ale ten je zlatej. Úžasnej i k děckam.

Jako mám možnost, aby mi rodiče děcka pohlídali, ale ne každej den :)

Děkuju moc

Neberte si to ve zlém. Ale nebylo by lepší nejdřív trošku zapracovat na té čivavě? Myslím si, že naučit čivavu přivolání by zase nemusel být extra problém. Pokud nemáte čas na naučení čivavy, budete ho mít na dalšího psa? Aby se vám pak nestalo, že místo čivavy vám budou zdrhat dva psi, protože ten druhý pravděpodobně poběží za ní. A nebo to bude tak, že čivava už na procházky chodit nebude když zdrhá a bude chodit jen druhý pes?

18.3.2019 14:01
Moniňoň

XXX.XXX.59.91

marcelaamax napsal(a):
Neberte si to ve zlém. Ale nebylo by lepší nejdřív trošku zapracovat na té čivavě? Myslím si, že naučit čivavu přivolání by zase nemusel být extra problém. Pokud nemáte čas na naučení čivavy, budete ho mít na dalšího psa? Aby se vám pak nestalo, že místo čivavy vám budou zdrhat dva psi, protože ten druhý pravděpodobně poběží za ní. A nebo to bude tak, že čivava už na procházky chodit nebude když zdrhá a bude chodit jen druhý pes?

Čivavě je přes 10 let už. A zdrhá ze zahrady za hrající fenou např. pod bránou proklouzne. Na přivolání se vrátí, umí poslouchat, ale když jdu třeba do patra na WC, tak jde na procházku s fenou od sousedů. Není to o tom, že by to byl samorost na kterýho se.ru, to zas jako ne a ani to nikde nepíšu ;)

18.3.2019 14:02
Moniňoň

XXX.XXX.59.91

A nechápu, proč by nemohl chodit na procházky, když zdrhá. Zdrhá i teď a na procházky chodí. Jen je na vodítku. Je dost impulsivní a egoista, ale neznamená to přece, že je zavrenej celý dny ve sklepě, ne?

18.3.2019 14:45
Moniňoň

XXX.XXX.59.91

Víte co, ono je to s ním trochu složitější. Je to úžasnej pes, ale byl dřív tak trochu tyranej, takže úplně v cajku není. Ale nikdy by nikomu neublížil, od děcek si nechá líbit vše a je to celkem hlídač a uštěkanec. Moc nemusí cizí psy. Ty co zná, miluje, ale cizí moc ne, ale nikdy nekousne. Vyjíždí, ale nekouše, spíš jen machruje. Je trochu nevyrovnanej, co se týče cizích psů, ale bohu žel to jsou nejspíš následky toho, jak s ním zacházel můj ex

18.3.2019 17:39
GAELLE

XXX.XXX.55.67

z toho výběru co jste napsal bych volila chodského psa........................

18.3.2019 18:40
orionka

XXX.XXX.234.108

Nějak tu dnešní dobu ( tedy spíš lidi ) nechápu. Zadavatelka má děti, je na ně sama, žije u rodičů, jednoho psa má. Proč potřebuje dalšího a velkého psa? To fakt má tolik času a nakonec i peněz ?
Ano je to OT.

18.3.2019 18:41
Moniňoň

XXX.XXX.128.91

Uvítám i další typy, ale do choďáka jsem tak nějak dost zamilovaná :D děkuju moc

18.3.2019 18:45
Moniňoň

XXX.XXX.128.91

Co na tom nechápete? To jako ženský, co mají děti nesmí mít psa? Toto zase nechápu já. Můžete mi vysvětlit důvod, proč bych nemohla mít psa? Logicky, když už jednoho mám, tak se asi o něj starám, ne? A nebydlim u rodičů, máme dům napůl, jestli jste to četla. Jaksi čtyřpatrový dům je trochu velký jen pro dva lidi. Nebudu si zbytečně kupovat byt přece, ne? Když mám tady svůj byt a zahradu k tomu. A na děti nejsem sama, na to jste přišla jak?

18.3.2019 19:41
Moniňoň

XXX.XXX.128.91

No, jste těžce ot. Neznáte moji situaci, proto nechápu, že si můžete dovolit soudit. Nevíte, jak velký děti mám, jakou mám pracovní dobu a jaký mám finanční možnosti. Řekla bych, že je mám lepší, než spousta lidí zde. Opravdu mi váš příspěvek připadá dost přes čáru. Zmínila jsem se jen o tom, že když jsou děti nemocný (zhruba týden, max 14 dní za rok) tak nemůžu jít na dvouhodinovou procházku se psem. Mít děti = nemít psa?? Co to je za blbost? Já mám psi od malinka a je to to nejlepší, co pro mě rodiče mohli udělat. Už když mi bylo 10 let, tak jsem chodila sama ven s NO. Sama jsem si ho vycvičila. S pomocí rodičů samozřejmě, ale většinu povelů měl ode mě

18.3.2019 19:59
saola

XXX.XXX.140.71

A kolik je vám let, Moniňoň?
Když vezmu v úvahu přezdívku, styl vyjadřování, gramatiku a protiřečení si, moc důvěryhodnosti ve vašich příspěvcích nezbývá.
Tak se nedivte, že se někdo diví.

18.3.2019 20:18
Moniňoň

XXX.XXX.128.91

saola napsal(a):
A kolik je vám let, Moniňoň?
Když vezmu v úvahu přezdívku, styl vyjadřování, gramatiku a protiřečení si, moc důvěryhodnosti ve vašich příspěvcích nezbývá.
Tak se nedivte, že se někdo diví.

Pane bože.. neuvěřitelný. Přezdívku pouzivam asi dvacet let, automaticky se mi vyplnila i zde, tak jsem to tak jednoduše nechala. Příliš nechápu, co vám na tom tak vadí. Mě zase vadí tady takový odsuzování podle prezdivky. Pracuju ve školce a tohle je chování obvykle pro malé deti. Jaká gramatika? A jaký protiřečení si? Divím se, opravdu ano.

18.3.2019 20:28
Moniňoň

XXX.XXX.128.91

Jinak teda pokud vám tak moc jde o tu přezdívku, tak se jmenuji Monika a mám dobrou kamarádku, která bydlí v Mimoni ;) přejmenovávat se kvůli vám opravdu nebudu. Vaše přezdívka mě taky moc nezaujala, ale nebudu vám to vyčítat, jako vy mě

18.3.2019 21:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No nějak taky nechápu proč, když máte v rodině už dva psy, potřebujete dalšího? Ještě jste nevzala v úvahu, že čivavák je poměrně nesnášenlivý ke psům a když si nesednou, tak co? Zavřete čivaváka navždy doma a v zahradě bude jen nový pes?

18.3.2019 21:59
Moniňoň

XXX.XXX.128.91

Jak jsem již psala, nebudu se opakovat :)

Byla bych raději, kdyby někdo přidal užitečnou radu, jako např doporučení na chovatelskou stanici atd. Upřímně jsem nečekala zrovna na takových stránkách takový reakce. Překvapuje mě to. Můžete se, prosím, věnovat tématu a ne mým rodinným, finančním a jiným poměrům?

18.3.2019 23:26
b.k

XXX.XXX.210.23

Upřímně ,působíte docela vznětlivě.. až hrubě
Přece nikdo nemluvil o Vašem zázemí či finančních možnostech ,to až Vy.
Upřímná rada z mé strany je taková - pokud už máte dvě děti a dva psy,nechtějte třetího.
Asi Vám to bude jedno,ale rozdíl mezi čivavou,jorkem a třeba NO na prostor ,čas,péči...a já nevím co všechno ještě..je fakt velký..
Na vašem místě bych všechnu energii dala do dětí a stávajících psů,protože i s těmi plemeny co už máte se dá nějakým způsobem pracovat..

19.3.2019 07:04
Moniňoň

XXX.XXX.128.91

Ano, je možný, že to tak působí. Vy se ještě divíte? Pravdou je, že jsem rozladěná.Za prvé máme dnes pohřeb, není to lehký a za druhé jsem naštvaná, protože furt řešíte něco, o co jsem nežádala. A nikdo nectete text. Taky by se vám to nelíbilo. Jak jsem již psala, s NO zkušenosti mám. Mám zkušenosti s borderkou taky, s kokršpanělem a s oriskama. Zajímal mě spíš jen rozdíl v NO a choďákovi. Ráda chodím běhat, máme tu lesy a s civavou jsem sice běhat dřív chodila, ale jaksi je mu už přes 10 let. Sice je čilej, zdravej atd, ale x km s ním už nechci riskovat, nehledě na to, že bych teď raději psa, kterej trochu budí respekt. Jen jsem chtěla poradit jak je to s choďákem ze zkušeností, ne jen z toho, co píšou na netu. V okolí choďáka lidi nemají, případně poradit podobný plemeno. Jestli se vám zdám hrubá, tak mě to mrzí, ale nedivte se. Zaměřili jste se pouze na to, že psa už mám a že mám děti. A co jako? To snad neznamená, že se jim všem nemůžu věnovat, ne? Mě osobně v dětství dal především pes a jsem vděčná, že mi to rodiče dopřáli. Nejlepší stravenej čas pro mě byl vždy se psem. Čekám na něj již spoustu let a před pár měsíci konečně nastal čas, že si to můžu dovolit. Děkuju za pochopení

19.3.2019 08:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Moniňoň napsal(a):
Ano, je možný, že to tak působí. Vy se ještě divíte? Pravdou je, že jsem rozladěná.Za prvé máme dnes pohřeb, není to lehký a za druhé jsem naštvaná, protože furt řešíte něco, o co jsem nežádala. A nikdo nectete text. Taky by se vám to nelíbilo. Jak jsem již psala, s NO zkušenosti mám. Mám zkušenosti s borderkou taky, s kokršpanělem a s oriskama. Zajímal mě spíš jen rozdíl v NO a choďákovi. Ráda chodím běhat, máme tu lesy a s civavou jsem sice běhat dřív chodila, ale jaksi je mu už přes 10 let. Sice je čilej, zdravej atd, ale x km s ním už nechci riskovat, nehledě na to, že bych teď raději psa, kterej trochu budí respekt. Jen jsem chtěla poradit jak je to s choďákem ze zkušeností, ne jen z toho, co píšou na netu. V okolí choďáka lidi nemají, případně poradit podobný plemeno. Jestli se vám zdám hrubá, tak mě to mrzí, ale nedivte se. Zaměřili jste se pouze na to, že psa už mám a že mám děti. A co jako? To snad neznamená, že se jim všem nemůžu věnovat, ne? Mě osobně v dětství dal především pes a jsem vděčná, že mi to rodiče dopřáli. Nejlepší stravenej čas pro mě byl vždy se psem. Čekám na něj již spoustu let a před pár měsíci konečně nastal čas, že si to můžu dovolit. Děkuju za pochopení

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse?q=chodsk%C3%BD+pes

19.3.2019 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A vy se zase nedivte, že lidi, co jim záleží na psech, tady reagují podrážděně. Třeba já určitě. Mám v okolí dvě rodiny, co si pořídily choďandy. A nejsou to mladí lidé. Zpočátku i s nima chodili ven. Pak je nechali zabřeznout a nechali si štěndo. Obojí teď mají matku s dcerou. A jsou v zahradě a ven nechodí, protože jsou dvě, tak se zabaví. A majitelé mají čerstvá vnoučátka, takže na psy už se kašle. To bylo řečí, jak jim na jejich fenečce záleží. No, asi tak tři roky. Jenže pes se dožije 12ti...

19.3.2019 14:06
sarusha01

XXX.XXX.77.49

Moniňoň napsal(a):
Víte co, ono je to s ním trochu složitější. Je to úžasnej pes, ale byl dřív tak trochu tyranej, takže úplně v cajku není. Ale nikdy by nikomu neublížil, od děcek si nechá líbit vše a je to celkem hlídač a uštěkanec. Moc nemusí cizí psy. Ty co zná, miluje, ale cizí moc ne, ale nikdy nekousne. Vyjíždí, ale nekouše, spíš jen machruje. Je trochu nevyrovnanej, co se týče cizích psů, ale bohu žel to jsou nejspíš následky toho, jak s ním zacházel můj ex

Choďáci jsou zlatí, takže do toho bych klidně šla - ALE - z vašich přispěvků mi přijde, že nemáte úplně zvládnutou výchovu 2 stávajících pejsků a mám obavu, že když k nim teď pořídíte třetího, obzvášť štěndo, naučí se chování od nich a pak najednou nebudete mít na výchovu jen ,,nováčka”, ale rovnou 3 nevhodně se chovající pejsky! Jinak přeju hodně stěstí s výběrem i výchovou .

Přidejte reakci

Přidat smajlík