Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2019 15:31
Houfec

XXX.XXX.67.124

Dobrý den, mám křížence jezevčíka z útulku (4,5 roku). V listopadu 2018 prodělal dvě operace, a od té doby mu vypadává srst. Spíše vypadlo jen takové kolečko.
Snažím se aby srst narostla všemi různými způsoby.
Krmím ho převážně syrovou stravou ale občas (výlety) má kvalitní granule.
Do stravy přidávám lososový olej a pivovarské kvasnice. Občas i kokosový olej.
Kokosovým olejem mu jednou denně natírám vypadlé místo.
Když ho koupu, tak používám šampón na citlivou pokožku.
Už je to 5 měsíců od operací a srst stále nechce narůst zpět.
Proto se chci zeptat na radu co zkusit, popřípadě co dělám zle.
A na závěr, nechci znít jako nějaký fanatik který potřebuje za každou cenu aby její pes vypadal ,,tip top", ale chybějící srst jde vidět dost z dálky a už se mě na to ptají i lidi v parku.
Samozřejmě je pro mě zdravý pes > dobře vypadající pes důležitější. Takže pokud to nejde spravit, budiž.
Děkuji za odpovědi.

18.3.2019 15:47
šavlozubka

XXX.XXX.76.116

Byl jste s tím na veterině? Našemu jezevci (mix hlaďase s drsňákem) začaly asi ve dvou letech v zimě lysat uši. Udělali mu testy na štítnou žlazu a zjistili mu nedostatečnou funkci. Ale bohužel ani přes medikaci mu uši v zimě lysat nepřestaly. Paraziti, plísně a další kožní problémy byly vyloučeny jako první. Od jara do podzimu lysá pořád. Co jsem pátrala prý je takhle sezónní lysavost obzvášť u drsňáků častá. Být vámi zajdu na veterinu, aby se vyloučil zdravotní problém.

18.3.2019 15:54
Houfec

XXX.XXX.67.124

šavlozubka napsal(a):
Byl jste s tím na veterině? Našemu jezevci (mix hlaďase s drsňákem) začaly asi ve dvou letech v zimě lysat uši. Udělali mu testy na štítnou žlazu a zjistili mu nedostatečnou funkci. Ale bohužel ani přes medikaci mu uši v zimě lysat nepřestaly. Paraziti, plísně a další kožní problémy byly vyloučeny jako první. Od jara do podzimu lysá pořád. Co jsem pátrala prý je takhle sezónní lysavost obzvášť u drsňáků častá. Být vámi zajdu na veterinu, aby se vyloučil zdravotní problém.

Děkuji za odpověď.
Veterinářka na to koukla během stříhání drápů, a řekla něco ve stylu že je to v pohodě.
Za týden jdeme na očkování tak si vyžádám kožní testy a seškrab kůže kvůli plísně/parazitů.

18.3.2019 15:57
šavlozubka

XXX.XXX.76.116

Totiž od podzimu do jara. Nejvíc když jsou delší mrazy.

18.3.2019 15:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nějak jsem to nepochopila: byl operovaný v místě vypadané srsti, nebo úplně s něčím jiným, jinde. Na co prosím, jestli to není tajné...S plísněma a pod. sice zkušenost nemám, ale nemyslím si, že by to vypadalo takhle a jen v jednom místě.

18.3.2019 16:04
Houfec

XXX.XXX.67.124

lesnížínka napsal(a):
Nějak jsem to nepochopila: byl operovaný v místě vypadané srsti, nebo úplně s něčím jiným, jinde. Na co prosím, jestli to není tajné...S plísněma a pod. sice zkušenost nemám, ale nemyslím si, že by to vypadalo takhle a jen v jednom místě.

První operace byla kastrace kvůli prostaty. O dva dny později akutní operace močových kamenů.
Po operacích bral ATB, od té doby má problémy se srstí a alergií.

18.3.2019 16:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Houfec napsal(a):
První operace byla kastrace kvůli prostaty. O dva dny později akutní operace močových kamenů.
Po operacích bral ATB, od té doby má problémy se srstí a alergií.

Jen dohady, ale když je kastrovaný, že by hormonální problémy? Ale divné, že jen na tom jednom místě. Kde přesně to má?

18.3.2019 17:00
Houfec

XXX.XXX.67.124

lesnížínka napsal(a):
Jen dohady, ale když je kastrovaný, že by hormonální problémy? Ale divné, že jen na tom jednom místě. Kde přesně to má?

foto

18.3.2019 17:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Houfec napsal(a):
foto

Ale chuďato, má to jako by ho střelili Divné, divné místo na nějaké plísně apod, jak píšete. Mě to přijde, jako by tam chyběla srst po nějakém úrazu Jinak vypadá hezky

18.3.2019 17:11
Houfec

XXX.XXX.67.124

lesnížínka napsal(a):
Ale chuďato, má to jako by ho střelili Divné, divné místo na nějaké plísně apod, jak píšete. Mě to přijde, jako by tam chyběla srst po nějakém úrazu Jinak vypadá hezky

Psa nebiji. Takže jediný úraz se mohl stát když jsem s ním na rybách, že někde se o něco odřel.
Chodíme na velké procházky (6+ hodin) klidně i 5x týdně takže šancí na úraz má venku plno.
A děkuji za pochvalu, sice teď po zimě nabral hodně tuku takže nevypadá tak atleticky jako normálně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2019 17:18

pokud to začalo po nějaké veterině, tak bych si myslela, že tam dostal podkožně antibiotika nebo jinou injekci. a to takovou plešku jako nežádoucí účinek udělat umí.

18.3.2019 17:20
Houfec

XXX.XXX.67.124

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
pokud to začalo po nějaké veterině, tak bych si myslela, že tam dostal podkožně antibiotika nebo jinou injekci. a to takovou plešku jako nežádoucí účinek udělat umí.

Ano, dostal dvě injekce přesně na to místo kde mu vypadává srst, měl tam i boule.
Poté ještě bral ATB ve formě takových velkých růžových tabletek.

18.3.2019 18:02

No tak to může být ono.

V tom případě se ale taky může stát, že srst nedoroste nikdy, že je to vlastně jizva.

18.3.2019 19:46
Houfec

XXX.XXX.67.124

Děkuji za objasnění

18.3.2019 21:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak to může být ono.

V tom případě se ale taky může stát, že srst nedoroste nikdy, že je to vlastně jizva.

No vida, takže jsem se skoro trefila Stačilo, aby se nakouk někdo kompetentní

Přidejte reakci

Přidat smajlík