Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2019 18:29
bobulka

XXX.XXX.124.156

Zdravím venčily jsme s kamarádkou naše 4 měsíční borderky (obě holky) a ta její začla napadat tu mou neznám duvod takového jednání u štěňat ještě u borderek čím to může být ? obě socializované .Moje vyrustá ve smečce je naprosto nekonfliktní

18.3.2019 19:09
PumaCZ

XXX.XXX.255.65

Nehlídala si paničku?

18.3.2019 21:13
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Jak to vypadalo? Tipuji, ze si proste hraly.

19.3.2019 06:57
bobulka

XXX.XXX.124.156

No nejdřív běhaly a hrály si ale pak jsme se přemístily na jine psí hřiště a tam to začalo kdykoliv se moje přiblížila ona po ní vystartovala..

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2019 07:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

asi bych moc nefilosofovala proč, ale určitě bych ji to dělat nenechala

19.3.2019 08:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

jazzinka napsal(a):
Jak to vypadalo? Tipuji, ze si proste hraly.

Tak nemusela to být jen hra. Mě je štěně taky schopné vyjet na štěně nebo jiného psa. Takže já ji při seznamování a hrách prostě bedlivě sluduji a už poznám, kdy ta chvíle přijde - je naježená, ocas jak prut - v tu chvíli ji okřiknu, přeruším to,co dělá, zavolám si ji a zachvíli ji zase pustím.

A k zadavatelce - to, že štěně vyrůstá ve smečce a je naprosto nekonfliktní ještě neznamená, že bude naprosto v pohodě i k jiným psům, ta smečka je něco jiného. A z vlastní zkušenosti musím říct, že psi, kteří vyrůstají doma ve smečce pak nemají takovou potřebu si hrát venku s cizími psy, jako pes "jedináček".

Jinak bych štěně pozorovala a zarazila to dřív, než vyjede.

19.3.2019 09:29
bobina65

XXX.XXX.124.148

marcelaamax napsal(a):
Tak nemusela to být jen hra. Mě je štěně taky schopné vyjet na štěně nebo jiného psa. Takže já ji při seznamování a hrách prostě bedlivě sluduji a už poznám, kdy ta chvíle přijde - je naježená, ocas jak prut - v tu chvíli ji okřiknu, přeruším to,co dělá, zavolám si ji a zachvíli ji zase pustím.

A k zadavatelce - to, že štěně vyrůstá ve smečce a je naprosto nekonfliktní ještě neznamená, že bude naprosto v pohodě i k jiným psům, ta smečka je něco jiného. A z vlastní zkušenosti musím říct, že psi, kteří vyrůstají doma ve smečce pak nemají takovou potřebu si hrát venku s cizími psy, jako pes "jedináček".

Jinak bych štěně pozorovala a zarazila to dřív, než vyjede.

Má vyjíždět ta co je jedináček. Podle mně si holky sedly a ta už si hrát nechtěla.

19.3.2019 09:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

bobina65 napsal(a):
Má vyjíždět ta co je jedináček. Podle mně si holky sedly a ta už si hrát nechtěla.

Jo jasně, i to je možné :-).

S tím, že psi ze smečky tolik nevyhledávají kontakt s ostatními psy, tolik si nehrají - to jsem myslela spíš obecně. Nebo alespoň v mém okolí to tak většinou je.

19.3.2019 13:51
jazzinka

XXX.XXX.18.113

bobulka napsal(a):
No nejdřív běhaly a hrály si ale pak jsme se přemístily na jine psí hřiště a tam to začalo kdykoliv se moje přiblížila ona po ní vystartovala..

Takze si proste uz nechtela hrat a zahanela ji. To bych jako napadani neoznacila. Vase fenka se naopak musi naucit, ze proste ne kazdy a ne vzdy na ni ma naladu. Osobne bych to neresila, ale kdyz uz, spis bych se snazila zamezit vasi fence v otravovani te druhe nez se zlobit na kamaradky fenku, ze se brani.

19.3.2019 15:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nechtěla jsem se k tomu ani vyjadřovat, protože napadání u 4 měsíčního štěnda...mi přijde poněkud přehnaný výraz. Fenečky se teprve učí komunikovat. Ta druhá jestli to správně chápu, je sama, tak nemá možnost si to zkoušet doma. Jak jinak si představujete, že pes dá najevo, že něco nechce? Říct to nemůže, no, mohl by to hodit na FB ale je to pes, tak prostě zavrčí, vyjede. Druhý pes by měl pochopit a neotravovat, jinak si koleduje. Pro mne prostě normální psí komunikace.

20.3.2019 06:32
bobulka

XXX.XXX.124.156

ty jo takže nakonec za to muže moje tak to jsem fakt nečekala druha fena začala napadat aniž jí moje otravovala a tohle mi fakt nepřijde normální aby se takhle chovalo štěně a byla dominantní ona má kamošku se kterou si hraje ale ta jeji pozici zřejmě respektuje no mně se to teda nelíbí ani trochu aby se mlade štěně chovalo takto ona přibehla k nam chvíli se očuchavaly a druha pak začla vrčet a napadat.

20.3.2019 07:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

bobulka napsal(a):
ty jo takže nakonec za to muže moje tak to jsem fakt nečekala druha fena začala napadat aniž jí moje otravovala a tohle mi fakt nepřijde normální aby se takhle chovalo štěně a byla dominantní ona má kamošku se kterou si hraje ale ta jeji pozici zřejmě respektuje no mně se to teda nelíbí ani trochu aby se mlade štěně chovalo takto ona přibehla k nam chvíli se očuchavaly a druha pak začla vrčet a napadat.

Jo takhle. Neviděla jsem to na živo, ale jsem celkem přesvědčená, že to byla výzvake hře. Jsou to ,,malé děti", o napadání bych fakt nemluvila.

20.3.2019 07:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Jo takhle. Neviděla jsem to na živo, ale jsem celkem přesvědčená, že to byla výzvake hře. Jsou to ,,malé děti", o napadání bych fakt nemluvila.

Taky jsem tu situaci neviděla, takže nevím. Ale popíšu vám třeba situaci u nás, s 5ti měsíční fenou. Přijdeme do školičky, kam chodíme od malinka. Je tam 10 štěňat cca, přijdeme - fenku pustím, ona jde se třemi štěňaty se normálně očuchá a na 4 štěně rovnou skočí a neskutečně řve, prostě fakt ostře vyjede. Takže v tu chvíli jsem ji dala jasně najevo, že takhle ne. Pak byla jak milius a mezi všemi štěňaty se pohybovala v pohodě, jen si s tím jedním nehrála. Stalo se mi pak to samé ještě jednou a od té doby ji fakt sleduji a už to poznám, takže stačí okřiknout. Ale tohle asi není případ zadavatelky. To spíš k tomu, že prostě je možné, že štěně ve 4 měsících napadá.

Edit.: ještě k tomuto - u té jedné feny po které mi skočila (to byla čsv), tam mi bylo vysvětleno, že ta fena je už jako štěně hodně "nadřazená" nebo jak to říct a že to z ní úplně vyzařuje - protože při kontaktu s ní, se ježili i štěňata, která jsou jinak absolutně v pohodě a neježí se. A prý zrovna tohle ta fena potřebovala, kvůli tomu tam majitelé byli....

Pak mi taky dá fena dost viditelně najevo, když už jí druhý pes otravuje - ale tam ji nechávám, to je něco jiného než v prvním případě.

20.3.2019 08:17
marushka

XXX.XXX.41.2

lesnížínka napsal(a):

No mně některé bordery v poslední době přijdou dost labilní a už jsem fakt viděla tvrdě startovat i takto malé štěně, takže já bych se už nedivila ničemu.

Pro zadavatelku jednoduchá rada: s druhou borderou nevenčete. Já bych nechtěla, aby nějaký jiný pes vyjížděl po mém štěněti...

20.3.2019 08:47
sarusha01

XXX.XXX.143.148

marushka napsal(a):
No mně některé bordery v poslední době přijdou dost labilní a už jsem fakt viděla tvrdě startovat i takto malé štěně, takže já bych se už nedivila ničemu.

Pro zadavatelku jednoduchá rada: s druhou borderou nevenčete. Já bych nechtěla, aby nějaký jiný pes vyjížděl po mém štěněti...

Přestat venčit je za mě až krajní řešení, obzvlášť u štěnda - kdyby majitelka každou nestandardni situaci řešila ústupem, fenečka si je nevyzkouší, nenaučí se je sama umět řešit a přemýšlet u toho.

Samozřejmě než aby se měly nedej bože rvát, je lepší je k sobě nepustit, ale hned bych to z jednoho ,,vyjetí” nedramatizovala a jen byla obezřetnějši

20.3.2019 08:55
bobina65

XXX.XXX.124.148

bobulka napsal(a):

Tak prostě na hřiště kde na ní startuje nechoďte.Možná se míň vyspala než ta vaše a už asi chtěla mít od té vaší pokoj. Moji psi a nebo vnoučata si také pořád nechtějí hrát.

20.3.2019 17:52
bobulka

XXX.XXX.124.156

Takhle viděly se dvakrát byla i u nas doma a napadla moji i u mně doma asi dvakrat no neřešila jsem to tehdy neviděla začátek ted podruhe si hrály běhaly ale po příchodu na jine hřiště nejdřív dobrý pak majitelka jen zavolala mojí a dala ji pamlsek ta přibběhla a od te doby to začalo jakmile se jen někde ocitla v blízkosti bylo zle bohužel majitelka misto pokárání psa hned kontrolovala jestli se ji nic nestalo a hladila ji a konejšila ja si svoji odvolala od te doby ale bylo mezi fenama napětí moje i tak neutočila byla naprosto vpohodě při odchodu z hřiště opět přiběhla fena k nám já měla svoji na vodítku a druhá měla halti ohlavku feny si nejdřív hrály ale pak zase ač na zádech začala druhá vrčet a pokusila se napadnout moje se bránila ale opravdu k ničemu nedošlo spíš to byla vyhružka než kousání no majitelka byla naštvaná a opět kontrolovala sveho psa a byla naštvana že jsem si svojí nestáhla ihned pak už odešli s majitelkou jsme známe myslely jsme že bude fajn když budem společně venčit štěnda stejně staré ale bohužel no evidentně toto není možné mně spíš zajímá jak je možné že tato mila fenka má takové psychopatické chování chápu žárlivost i když u nás netoleruju mám 3 bordery a ani jedna není agresivní spíš mně napadá jestli majitelka nevyvolává svými reakcemi toto chování ve fence protože mně příjde ta mala velice dominantní když si ani dospělá fena netroufne vzít svou hračku když jí má ta malá ani po příkazu .

20.3.2019 19:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

bobulka napsal(a):
Takhle viděly se dvakrát byla i u nas doma a napadla moji i u mně doma asi dvakrat no neřešila jsem to tehdy neviděla začátek ted podruhe si hrály běhaly ale po příchodu na jine hřiště nejdřív dobrý pak majitelka jen zavolala mojí a dala ji pamlsek ta přibběhla a od te doby to začalo jakmile se jen někde ocitla v blízkosti bylo zle bohužel majitelka misto pokárání psa hned kontrolovala jestli se ji nic nestalo a hladila ji a konejšila ja si svoji odvolala od te doby ale bylo mezi fenama napětí moje i tak neutočila byla naprosto vpohodě při odchodu z hřiště opět přiběhla fena k nám já měla svoji na vodítku a druhá měla halti ohlavku feny si nejdřív hrály ale pak zase ač na zádech začala druhá vrčet a pokusila se napadnout moje se bránila ale opravdu k ničemu nedošlo spíš to byla vyhružka než kousání no majitelka byla naštvaná a opět kontrolovala sveho psa a byla naštvana že jsem si svojí nestáhla ihned pak už odešli s majitelkou jsme známe myslely jsme že bude fajn když budem společně venčit štěnda stejně staré ale bohužel no evidentně toto není možné mně spíš zajímá jak je možné že tato mila fenka má takové psychopatické chování chápu žárlivost i když u nás netoleruju mám 3 bordery a ani jedna není agresivní spíš mně napadá jestli majitelka nevyvolává svými reakcemi toto chování ve fence protože mně příjde ta mala velice dominantní když si ani dospělá fena netroufne vzít svou hračku když jí má ta malá ani po příkazu .

Ono některá štěňata si prostě nesednou. Taky se mi stalo, že jsme šli se štěndem, se kterým si moje štěně hrát nechtělo, byla z něho vyloženě otrávená, pak se k nám přidalo jiné štěně a s tím nadšeně řádila. A ve školičce je taky krásně vidět, jak si štěňata tvoří skupinky - třeba po dvou nebo po třech a s těmi ostatními si nehrají. Některá štěňata si nejradši hrají tak, že se honí, jiná zase tak, že se po sobě válí a okusují se. Třeba moje fena je ten typ - že se chce honit, chce lítat - když narazíme na štěně, které si s ní bude hrát takhle, tak je to super. Ale když jdeme třeba s kámošky pastevcem - který samozřejmě není tak akční, tak hbitý a ten se chce spíš okusovat a válet po sobě - tak si taky pohrají, ale ona ho pořád vybízí aby běhal, on už pak nemůže a jen leží a číhá, běhat se mu nechce - tak jí to pak už taky přestane bavit.

Z toho co popisujete mi to připadá, jako že to druhé štěndo prostě žárlí. A pocity majitelky se taky můžou projevit - chodila jsem ven se známou, která se při kontaktu jejího štěněte s druhým psem hrozně bála - no a štěndo se samozřejmě bálo taky. Pokud šlo štěndo s páníčkem, tak bylo v pohodě. Pokud má panička nějaké obavy, je nejistá, nervózní - tak to přenáší i na štěně. A vím to i z vlastní zkušenosti - když jsem řešila, že mi pes startuje po psech - já už jsem tušila problém a byla vynervovaná - pes startoval. Pak jsem si ale jednou řekla, že takhle to nejde, dala jsem psovi košík (abych byla i já víc v klidu) a řekla jsem si, že prostě startovat nebude - a ejhle, najednou hrozná změna a šlo to.

Ale fakt nevím, nikdo z nás to neviděl na živo - třeba to je fakt jen signál, jak dává vaší fence najevo, že se ji něco nelíbí. Třeba je to i drsnější hra.

Přidejte reakci

Přidat smajlík