Jaký pes se k nám hodí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LMM

19.3.2019 16:37
LMM

XXX.XXX.248.40

Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem rasy. Co je tak rozhodnuté je, že to bude fena. Taky bychom chtěli, aby zbuzoval respekt okolí a aby hlídal. Uprednostňujeme větší jedince. Máme dům se zahradou. Pejsek by mohl být jak doma tak venku. Taky máme v plánu se věnovat nějakému sportu. Ne třeba závodně, ale pro zábavu a zpestření dne. Zkušenosti taky máme. Vím, že každému sedí jiný pes, nebo muže jít taky hlavně o výchovu. Ale nějak obecně😉.

19.3.2019 16:37
GAELLE

XXX.XXX.55.67

německý ovčák, černý ruský teriér, velký knírač ?
http://www.vyberpsa.cz/
a nebo toto můj favorit se tam našel

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2019 17:02

opět hovawart

19.3.2019 17:07
Markéta80

XXX.XXX.176.1

GAELLE napsal(a):

ten výběr je super, na prvním místě mne vyšel pes kterého chci

LMM

19.3.2019 17:27
LMM

XXX.XXX.248.40

Markéta80 napsal(a):
ten výběr je super, na prvním místě mne vyšel pes kterého chci

Jako první mi vyšel NO a pak jsem tam měla ještě AUO nebo taky Australskou kelpii. Nějaké větší zkušenosti s těmito rasami? Nějaké pro a proti? Taky jsem si vždycky myslela, že AUO není úplně hlídač🤔. Jak to tedy je?

19.3.2019 17:54
sarusha01

XXX.XXX.143.148

LMM napsal(a):
Jako první mi vyšel NO a pak jsem tam měla ještě AUO nebo taky Australskou kelpii. Nějaké větší zkušenosti s těmito rasami? Nějaké pro a proti? Taky jsem si vždycky myslela, že AUO není úplně hlídač🤔. Jak to tedy je?

Co já mám zkušenosti s ausíky, jsou to spíš vítači než hlídači, nevím, jak moc se u nich dá třeba výchovou toto chování ovlivnit ... každopádně kelpie naproti tomu obecně není tak hrr do mazlení s cizinci, ta by se, za mě, na hlídání klidně hodila :)

19.3.2019 17:59
Markéta80

XXX.XXX.176.1

LMM napsal(a):

dle toho co požadujete bych šla do NO To hlídač je, jen dobře vybírat chovnou stanici

LMM

19.3.2019 18:04
LMM

XXX.XXX.248.40

Markéta80 napsal(a):
dle toho co požadujete bych šla do NO To hlídač je, jen dobře vybírat chovnou stanici

A co bych si měla všechno u té chs ověřit?

19.3.2019 18:57

Dovolím si otázku. Proč, v dnešní bezbrehe době internetu, člověk hodí do diskuze naprosto cizích lidí otázku - jakého psa, aspon 3x týdne.
Přece sám vím co chci a po tom patram, čtu si o plemenech, jsou stovky webu věnovaných různým rasám, chovatelské stanice, kam když napíšete, rádi vám o svém chovu řeknou.
Ale s prominutím, "chci velkého psa na hlídání", nebo"chci středního psa na mazleni"... Kam se poděla snaha něco si zjistit z vlastní iniciativy? Zeptat se na diskuzi je fajn, například když už mám vybráno a o daném plemeni se fakt nic moc zjistit nedá, je malopocetne, apod.
Nevím, asi je to jen výkřik do tmy, jen mě to prostě napadlo, když to tady člověk vidí X krát do týdne. Kam se poděla schopnost samostatně se rozhodovat...

19.3.2019 19:06

A proto je nejlepší si domů naprosto neplánovaně přinést miminko křížence. člověk si ušetří pátrání po tom, která rasa by k němu nejlíp šla.

mě ten test navrhuje zlaťáka, labradora, NO, podenga, bernskýho salašnickýho, barzoje a landseera, tak nevím

19.3.2019 19:14

GAELLE napsal(a):

Dobrá aplikace. Z plemen, která mi vyšla, bych si rozhodně vybrala a ne jedno plemeno.

19.3.2019 19:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):

Taky mi to vybralo to, čeho mám plný barák!👍

19.3.2019 19:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A proto je nejlepší si domů naprosto neplánovaně přinést miminko křížence. člověk si ušetří pátrání po tom, která rasa by k němu nejlíp šla.

mě ten test navrhuje zlaťáka, labradora, NO, podenga, bernskýho salašnickýho, barzoje a landseera, tak nevím

Tak jsem to nemyslela. Přece když něco chci tak zjišťuji a čtu. A neplacnu dotaz chci aby pes byl takový a makovy, ale líbí a hodí se mi víc chrtoidni psi než ovcaci a cizí lidi v diskuzi to těžko poznají.
Sama si teď po dvouměsíčním čekání dovezu domu štěně tibetské dogy, s PP z výborné Chs, jezdím za nim od jeho 5. týdne věku, o plemeni vím z dostupných zdrojů vše, mám už i známé chovajíci stejnou rasu a doporučení na cvičák, kde už tibetaky měli, a ví jak na jejich povahy.
A nestalo mě to nic víc než pátrat, nejprve jaké plemeno a pak už zjišťovat i konkrétních chovatelů a majitelů. A šlo to i bez deseti témat na diskuzi.

19.3.2019 19:26

a o čem by se tady asi plkalo, bóže.....
takový dotaz je dobrý na hrubý rozstřel, proč s tím mít problém?!

výběr mi nabídl hovíka i pointra i tibetskou dogu....... někde bude chybka

19.3.2019 21:46

A mně vyšel na prvním místě beagle harrier... plemeno neznám, ale náš polobígl šmrncnutý špicem možná není povahou tak úplně mimo

20.3.2019 09:04
assil

XXX.XXX.84.76

Mě to našlo plemena úplně mimo. A to jsem tam schválně zaškrtla, že chci psa do zimy a sněhu a vybralo mi to bígla a podenga.

20.3.2019 09:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

assil napsal(a):
Mě to našlo plemena úplně mimo. A to jsem tam schválně zaškrtla, že chci psa do zimy a sněhu a vybralo mi to bígla a podenga.

U mě se to taky moc netrefilo . Jedním ze psů byl thajský ridgeback, podenga jsem tam měla taky pak norského losího psa, barbet, porcelaine, puli - ten nevím, kde se vzal když jsem chtěla krátkosrstého . No jediné plemeno z toho výběru, nad kterým bych vůbec uvažovala by byl boxer .

20.3.2019 09:25
PumaCZ

XXX.XXX.255.65

Mně také vychází psi, které bych si nikdy nepořídila - tedy až na vlkodava, o kterém jsem i dost přemýšlela :)

Bernský salašnický pes
Malorská doga
Portugalský podengo velký hrubosrstý
Zlatý retrívr
Boerboel - Búrský buldok
Irský vlkodav
Pikardský ovčák
Výmarský ohař dlouhosrstý
Curly coated retrívr

edit: Nevíte náhodou, jak se vlkodavové pohybují cenově? :)

20.3.2019 09:35
tralalák

XXX.XXX.14.251

Taky mi vyšli psi, které bych si nikdy nepořídil. A na prvním místě dokonce "neplemeno" labradoodle, takže neustálené spojení. A lovečáci, kterým se vyhýbám, protože na ně absolutně nemám povahu.
A thajský ridgeback jako výborně cvičitelné plemeno, tolerantní ke psům :-) To jsem málem spadl ze židle.

20.3.2019 09:38

PumaCZ napsal(a):
Mně také vychází psi, které bych si nikdy nepořídila - tedy až na vlkodava, o kterém jsem i dost přemýšlela :)

Bernský salašnický pes
Malorská doga
Portugalský podengo velký hrubosrstý
Zlatý retrívr
Boerboel - Búrský buldok
Irský vlkodav
Pikardský ovčák
Výmarský ohař dlouhosrstý
Curly coated retrívr

edit: Nevíte náhodou, jak se vlkodavové pohybují cenově? :)

Teď nevím, ale řekla bych kolem dvacky...

20.3.2019 09:40
tralalák

XXX.XXX.14.251

Zaškrtnul jsem dlouhosrsté psy, takže mi vyšel boxer, ridgeback, staford... :-)
Test je evidentně jen tak na oko a výsledkem je nahodilý výběr ze seznamu plemen.

20.3.2019 12:13
šavlozubka

XXX.XXX.76.116

Mně vyšli samí teriéři. To od jezevčíka není zas až tak mimo, ale nepořídila bych si ani jednoho z nich.

20.3.2019 13:06
Markéta80

XXX.XXX.176.1

mne vyšel na 1. místě brabantík ale pak tam byl i fr. buldoček a na posledním pudl kterého bych teda nechtěla.

20.3.2019 16:52
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Mně vyšel leonberger, irský vlkodlav, novofundlanský pes, bordeauxská doga, cane corso, hovawart, bulmastif, podhalaňský ovčák a český horský pes.

Doma mám středně velkého křížence.

V budoucím životě plánuju buď zlatého retrievra, dobrmana nebo výmarského ohaře. No... trošičku odlišné. Ti psi, co mně vyšli zrovna nemám nějak extra v lásce...

20.3.2019 18:00

Tak leonberger by nemusel být marný pes pro mě. Nebo čuvač. Nebo moskevák. Nebo zase hovawart... i když obě dvě hovice byly dost bojácné a zpětným pohledem mi teda víc vyhovuje kombinace naprosto neotřesitelnýho sebevědomí a asi z něj vycházející přátelskosti a nulové agresivity.

Přidejte reakci

Přidat smajlík