Zdravím,
Mohu se zeptat, jak je to s tou socializací? Prý by se mělo štěně setkat s co nejvíce věcmi do 12ti týdnů. Ale tou dobou nebude mít ještě veškerá očkování.(Jen tu první vakcinaci od chovatelky)
Mám se obávat? Chci, aby se setkával s lidmi, psy, situacemi,mhd..... , myslíte, že když budu seznamovat do té doby se psy co znám a vím, že jsou zdraví, tak to bude v pořádku? Je to nebezpečné v MHD? Nechci, aby pes chytil nějakou nemoc, ale zároveň z něco chci mít psychicky zdravého jedince.
Děkuji za odpovědi, zkušenosti a nějaké rady ohledně socializace. :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já osobně chodím ven se štěňaty hned od začátku, akorát mezi psy, které známe a to hlavně kvůli povaze psů.......jezdíme výtahem, jdeme se kouknout na nádraží, pravidelně chodíme do města, jdeme do zoo atd atd...
Co se týče očkování .......s mojí první fenou jsme dodržovali tu dobu, kdy štěně "není chráněné" byla buˇd doma a nebo na zahradě a stejně se nám nevyhla parvoviróza.

neobávejte se.
parvovirus je natolik stálý ve vnějším prostředí, že pokud nemáte doma hygienickou smyčku s šatnami a sprchou, tak parvovirózu můžete donést do bytu vy a štěně nemusí vystrčit ani chlup.
takže bez rizika nákazy nejste do hotového očkování nikde a akorát přicházíte o to socializační období.

Se stěnětem jsem chodila normálně ven, jen jsem dávala pozor na to, co vzalo do tlamky, případně jsem vyměňovala fujky věci za pamlsek.

Já nedávno narazila na zajímavý článek, nedokážu posoudit nakolik je pravdivý, ale samotnou by mně to zaímalo... co říkáte, vy zkušenější?
https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/co-by-kazdy-kynolog-mel-znat-o-vyvojovych-stadiich-a-kritickych-obdobi-vyvoje-psa?fbclid=IwAR3wuW2Wn9qk1demaBwF5njwfpUlaNbiwBEaTDh0rOMIcELAe23TglZpH9g

Já jsem měla štěně v pohodě - ze smečky, navíc u chovatelky je tohle období jak na Václaváku. Točí se tam zájemci, přátelé, majitelé minulých odchovů, tj. taky přátelé... Hned po druhém očkování mazal ven mezi psy známých, do práce, jakmile vydržel řádit delší dobu, půl km do parku mezi spousty dalších psů. A i když je na pánskou konkurenci typicky držkatý, tak starší psy, co zná odmalička, bezvýhradně respektuje. Prostě partička.
napsal(a):
Já jsem měla štěně v pohodě - ze smečky, navíc u chovatelky je tohle období jak na Václaváku. Točí se tam zájemci, přátelé, majitelé minulých odchovů, tj. taky přátelé... Hned po druhém očkování mazal ven mezi psy známých, do práce, jakmile vydržel řádit delší dobu, půl km do parku mezi spousty dalších psů. A i když je na pánskou konkurenci typicky držkatý, tak starší psy, co zná odmalička, bezvýhradně respektuje. Prostě partička.
ikdyz je na panslou konkurenci drzkary? 🤣neboli bazlivy? uuuuuuuuu hadala bych 👏👏👏👏👏👏bravicko

Moncůlinka
napsal(a):
ikdyz je na panslou konkurenci drzkary? 🤣neboli bazlivy? uuuuuuuuu hadala bych 👏👏👏👏👏👏bravicko
to multinick
Vyfičte, trolle. Tohle je diskuze o psech.

napsal(a):
Já nedávno narazila na zajímavý článek, nedokážu posoudit nakolik je pravdivý, ale samotnou by mně to zaímalo... co říkáte, vy zkušenější?
https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/co-by-kazdy-kynolog-mel-znat-o-vyvojovych-stadiich-a-kritickych-obdobi-vyvoje-psa?fbclid=IwAR3wuW2Wn9qk1demaBwF5njwfpUlaNbiwBEaTDh0rOMIcELAe23TglZpH9g
tak nějak to fakt je
jenom, jak se v článku i píše, je to ovlivněno plemenem a samozřejmě individualitou
však i zde byly dotazy typu včera v pohodě a dnes se bojí.....