Uživatel s deaktivovaným účtem

Pilně se připravujeme na nástup do psí školky a chci se vás zeptat na zkušenosti. S pamlsky si poradím, to už se tu probíralo mockrát, ale máme mít i 2 stejné hračky. Co byste tak doporučili? Na procházky se osvědčil uzel na přetahování, ale nevím, co se hodí na cvičák
Cokoliv, s čím si pes rád hraje
Hračky jsme střídali - uzel, balónek na šňůrce...občas jsme nosili i plyšáky a střídali jsme je. Fena byla vždycky překvapená, co to tahám z batohu a do hry pak celá divá
Pokud vím, nehodí se tenisák či prostě míček bez šňůry, který se psu dá pouze házet.

hracku si vybira pes
takze cokoliv, s cim si hodne rad hraje.
neni vetsi poteseni pro instruktora, nez kdyz nekdo dorazi s uplne novou hrackou ktere se pes odmita dotknout

U nás byl nejoblíbenější balónek na šňůrce, zničila jich několik.

Našeho psa balónky na šňůrce nezaujaly vůbec, myslela jsem, že je na něj míček moc velký, ale není to tím. Tenisák miluje, ale jen samostatně, jak je to napojené na šňůru, chytá do huby jen tu šňůru nad balonkem. Takže na přetahování vedou uzly všeho druhu (postupně likviduji zásobu lichých ponožek)
Plyšáky pouze cupuje, to je k prdu.
Pak ho zaujaly hračky, co vydávají zvuk - tedy pískací míček a samodomo vyráběný pešek z půllitrové petflašky (opět posloužila lichá fusekle, do které jsem tu petku vsunula a zauzlovala)
Na šňůrce je pro nás použitelný pouze střapec, to by taky šlo?
Co se na cvičáku vlastně s těmi hračkami dělá? A nepište, že hraje, to je jasné.... ale kdy a proč?

piskaci moc vhodna není -bude/muze rusit ostatní.
hracka a hra s ni je - odmena -jednoduse receno.
pripadne hra uklidnuje a uvolnuje psa.

napsal(a):
piskaci moc vhodna není -bude/muze rusit ostatní.
hracka a hra s ni je - odmena -jednoduse receno.
pripadne hra uklidnuje a uvolnuje psa.
OK, tak o víkendu vyrobím s dcerou střapce a uzly prezentovatelné i na veřejnosti, ať neděláme ostudu.
A netušíte, proč máme hračky vždy 2 stejné?

napsal(a):
OK, tak o víkendu vyrobím s dcerou střapce a uzly prezentovatelné i na veřejnosti, ať neděláme ostudu.
A netušíte, proč máme hračky vždy 2 stejné?
"A netušíte, proč máme hračky vždy 2 stejné? "
aby je pes ochotne vymenoval a nepreferoval jen jednu, která je oblibenejsi - z jeho pohledu.
u nekterych psu je to třeba, u jiného ne.
nejčastěji se uci takhle poustecka.

Dík

ještě -nevim, jestli to z toho vyznelo - ze by bylo dobře, aby se ten strapec dal i házet
tak ho vyrobte trosku tezsi
napsal(a):
hracku si vybira pes
takze cokoliv, s cim si hodne rad hraje.
neni vetsi poteseni pro instruktora, nez kdyz nekdo dorazi s uplne novou hrackou ktere se pes odmita dotknout
A tak to u nás je vždycky nejoblíbenější právě ta nová hračka . Jakmile donesu něco nového, tak ty starší jdou stranou a ta nová je top
U nás teda vedou pešci a sřapečky, a potom balonky na šňůrce.
napsal(a):
Našeho psa balónky na šňůrce nezaujaly vůbec, myslela jsem, že je na něj míček moc velký, ale není to tím. Tenisák miluje, ale jen samostatně, jak je to napojené na šňůru, chytá do huby jen tu šňůru nad balonkem. Takže na přetahování vedou uzly všeho druhu (postupně likviduji zásobu lichých ponožek)
Plyšáky pouze cupuje, to je k prdu.
Pak ho zaujaly hračky, co vydávají zvuk - tedy pískací míček a samodomo vyráběný pešek z půllitrové petflašky (opět posloužila lichá fusekle, do které jsem tu petku vsunula a zauzlovala)
Na šňůrce je pro nás použitelný pouze střapec, to by taky šlo?
Co se na cvičáku vlastně s těmi hračkami dělá? A nepište, že hraje, to je jasné.... ale kdy a proč?
jak je to napojené na šňůru, chytá do huby jen tu šňůru nad balonkem
Tohle mi dělá starší pes taky, ale záměrně. Chytne tu šňůru úplně nakonci, pak běhá dokola, třepe hlavou a plnou silou se mlátí tím balonkem do hlavy a když se náhodou přiblíží a trefí do mě - tak to fakt bolí . Měla jsem někde video, ale nemůžu ho najít.

třepe hlavou a plnou silou se mlátí tím balonkem do hlavy
Možná má pak dojem, že zabíjí skutečnou kořist a ona se mu brání

napsal(a):
ještě -nevim, jestli to z toho vyznelo - ze by bylo dobře, aby se ten strapec dal i házet
tak ho vyrobte trosku tezsi
Dělám střapce s "hlavičkou", vypadá to pak trochu jako chobotnice a házet se to dá dobře. Letí to "hlavičkou" napřed, následují třásně coby chapadýlka a šňůrka to na konci stabilizuje.

marcelaamax
napsal(a):
A tak to u nás je vždycky nejoblíbenější právě ta nová hračka . Jakmile donesu něco nového, tak ty starší jdou stranou a ta nová je top
U nás teda vedou pešci a sřapečky, a potom balonky na šňůrce.
jj. znam. Nova hracka je top pro moji starsi fenu. te mi dělalo radost kupovat hracky, to byly casy
ale pak prisla mlada -a to je konzerva.
ta funguje jen na jeden jediny micek- vždycky mi uplne zkazi den, když dovlecu nejakou novinku a ona jen otoci hlavu a dela, ze to nevidi, natoz do toho kousnout.
ted, po dlouhe době zkouseni - puller vzala na milost. ale s tim se zase blbe cvici me...
napsal(a):
třepe hlavou a plnou silou se mlátí tím balonkem do hlavy
Možná má pak dojem, že zabíjí skutečnou kořist a ona se mu brání
Jj, je to tak, i kdyzto vypada jako vtip. Moje fena zabiji hracky uz od dvou mesicu a presne tak to pak dela i s mysi 😃. Maji to vrozene.

napsal(a):
jj. znam. Nova hracka je top pro moji starsi fenu. te mi dělalo radost kupovat hracky, to byly casy
ale pak prisla mlada -a to je konzerva.
ta funguje jen na jeden jediny micek- vždycky mi uplne zkazi den, když dovlecu nejakou novinku a ona jen otoci hlavu a dela, ze to nevidi, natoz do toho kousnout.
ted, po dlouhe době zkouseni - puller vzala na milost. ale s tim se zase blbe cvici me...
Puller jsem si musela vygooglit, to by se u nás asi taky ujalo, díky za inspiraci.
Jinak já ráda hračky pro psy tvořím doma. Nejde jen o to, že to vyjde levněji, ale hlavně k tomu můžu přibrat dceru, která ráda vyrábí cokoli a štěně je oficiálně její.
I na tom cvičáku s ním bude cvičit primárně ona, aby se s ním naučila pracovat, já budu dohled (také se učící) a případný pomocník, kdyby to nezvládala. Časem pak bude se psem cvičit samostatně a s kamarádkou, která má 3měsíční čubinku budou chodit venčit na louku, zatím jsou ale obě holky malé, tak je to víc na mně.
napsal(a):
Puller jsem si musela vygooglit, to by se u nás asi taky ujalo, díky za inspiraci.
Jinak já ráda hračky pro psy tvořím doma. Nejde jen o to, že to vyjde levněji, ale hlavně k tomu můžu přibrat dceru, která ráda vyrábí cokoli a štěně je oficiálně její.
I na tom cvičáku s ním bude cvičit primárně ona, aby se s ním naučila pracovat, já budu dohled (také se učící) a případný pomocník, kdyby to nezvládala. Časem pak bude se psem cvičit samostatně a s kamarádkou, která má 3měsíční čubinku budou chodit venčit na louku, zatím jsou ale obě holky malé, tak je to víc na mně.
K tomu cvičáku - když k nám přijde takhle dítě s rodičem, tak pes většinou s dítětem vůbec nechce spolupracovat, pořád kouká po rodiči, hledá tu autoritu. Takže třeba ve školičce to teď rodiče dělají tak, že tam děti vysadí a pak pro ně přijedou. Psi pak fungují mnohem líp, když nevidí toho rodiče. Ale možná by stačilo, se jen někam schovat. A třeba to tak u vás taky vůbec nebude

Když ho dcera poveluje pod mým dohledem, zezačátku po mě pes kouká, co já na to, ale pak už se soustředí plně na ni. Jemu jde hodně o to, kdo má u sebe pamlsky.
Uvidím, jak to půjde, já bych to ráda aspoň pozorovala, abych věděla, co a přesně jak procvičovat, dcera všechny ty informace asi nepojme, je jí 10.
A představuji nám naši chobotnici střapcovou, dcera zajásala a zahájila velkovýrobu
marcelaamax
napsal(a):
K tomu cvičáku - když k nám přijde takhle dítě s rodičem, tak pes většinou s dítětem vůbec nechce spolupracovat, pořád kouká po rodiči, hledá tu autoritu. Takže třeba ve školičce to teď rodiče dělají tak, že tam děti vysadí a pak pro ně přijedou. Psi pak fungují mnohem líp, když nevidí toho rodiče. Ale možná by stačilo, se jen někam schovat. A třeba to tak u vás taky vůbec nebude
Tak to muj pesan se mohl zblaznit, kdyz jsem “zmizela” a nechala psa na cvicaku jen s pritelem, aby se taky naucil, jak spravne se psem pracovat.
Po ani ne deseti minutach mi psal zoufalou zpravu, ze mu VYCVIKARKA rekla, ze pokud neprijdu a psa si neuklidnim (porad se otacel a hledal me, obcas steknul, zadny nezvladnutelny cirkus), tak mame odejit.
Pritom by clovek rekl, ze od toho tam ten vycvikar je, aby psovodu vysvetlil, jak si psa srovnat. Za co jinak clovek platil tech 20€?!
PumaCZ
napsal(a):
Tak to muj pesan se mohl zblaznit, kdyz jsem “zmizela” a nechala psa na cvicaku jen s pritelem, aby se taky naucil, jak spravne se psem pracovat.
Po ani ne deseti minutach mi psal zoufalou zpravu, ze mu VYCVIKARKA rekla, ze pokud neprijdu a psa si neuklidnim (porad se otacel a hledal me, obcas steknul, zadny nezvladnutelny cirkus), tak mame odejit.
Pritom by clovek rekl, ze od toho tam ten vycvikar je, aby psovodu vysvetlil, jak si psa srovnat. Za co jinak clovek platil tech 20€?!
Němci jsou divní

Ještě mě napadá jedna věc - potřebuje štěně do školičky košík? Jako malého jsem ho na něj zvykala (seděl mu košík staršího psa, co máme doma), ale už z něj vyrostl a zatím jsem nový nekoupila. Pes je absolutně nekonfliktní, takže běžně na procházky koš nepotřebujeme. Výhledově bych ho ale stejně kupovala, kvůli cestování vlakem či busem, jen předpokládám, že se mu velikost ještě změní.
napsal(a):
Ještě mě napadá jedna věc - potřebuje štěně do školičky košík? Jako malého jsem ho na něj zvykala (seděl mu košík staršího psa, co máme doma), ale už z něj vyrostl a zatím jsem nový nekoupila. Pes je absolutně nekonfliktní, takže běžně na procházky koš nepotřebujeme. Výhledově bych ho ale stejně kupovala, kvůli cestování vlakem či busem, jen předpokládám, že se mu velikost ještě změní.
Pokud je pes nekonfliktní, tak nepotřebuje :)