Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2019 07:53
RadkaKocovka

XXX.XXX.64.181

Zdravím po delší době. Prosím, je tady někdo, kdo má opravdu zkušenosti s nefunkční slinivkou? Já v tom docela tápu. Po dvou měsících na Pankreolanu a veterinárních granulích pejsek nepřibral, ba stále hubnul. Když jsem šla na veterinu, tak mi bylo vždy akorát sděleno...přidat další Pankrolan. Už jsme byli na 18 tabletách denně. Tak jsem začala shánět další informace...byly mi doporučeny jiné prášky "Almazme Astoral" a začít barfovat. Tak jsem začala psíkovi předkládat masíčko, rýži, mrkvičku, a další... Nic co slinivkář nemůže. Baští s obrovskou chutí, málem sežere i misku. Na doporučení dávám ráno a v poledne "studený barf" - holistické, za studena lisované granule se sníženým množstvím tuku a večer větší dávku masa a spol. Do každého krmení přidávám 2 tablety Almazyme a do večerního krmení 4 tablety. Kadí dobře, menší množství 2x - 3x denně. Přibral 5 gr., pak 10 gr. a po včerejším vážení zase tech 10 gr. shodil. Takže jsme opět na 16 kg (výška 49-50 cm). Je opravdu hubený, alespoň mě to přijde... Vitální je celkem v pohodě, ale stále snadno unavitelný. Dále mi byl doporučen KREON 25000. to jsem zatím nezkoušela. Prosím, po jaké době bych měla očekávat zvyšování hmotnosti a energie. Mám něco změnit? Hodí sem někdo nějaké zkušenosti. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2019 08:04

kreon, pankreolan a almazyme jsou všechno to samé, enzymy slinivky. almazyme se liší tím, že je to veterinární produkt, určený přímo pro psy, takže má přinejmenším příjemné dávkování.

nemyslím si, že barf je pro slinivkáře to nejlepší, tepelná úprava zvyšuje stravitelnost a to oni potřebují ze všeho nejvíc, co největší stravitelnost.

20.3.2019 08:05

Jo, není to úplně prkotina, jakože dám prášky a změním krmení a pes přibere a bude jako dřív. Nebude.

20.3.2019 10:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak já bych naopak dávala jen to syrové maso, pokud mu fakt chutná. Granule vůbec, žádné. V syrovém mase jsou trávící enzymy, které se varem ničí a které mu u té slinivky právě můžou pomoct ne? A i vícekrát než dvakrát denně - v malých dávkách prostě. Ale na rozdíl od Bodlinky nejsem vetka, jen tak uvažuju.

20.3.2019 10:28

lesnížínka napsal(a):
Tak já bych naopak dávala jen to syrové maso, pokud mu fakt chutná. Granule vůbec, žádné. V syrovém mase jsou trávící enzymy, které se varem ničí a které mu u té slinivky právě můžou pomoct ne? A i vícekrát než dvakrát denně - v malých dávkách prostě. Ale na rozdíl od Bodlinky nejsem vetka, jen tak uvažuju.

v syrovém mase žádné trávicí enzymy nejsou. přirozeně hodně "předtrávené" syrové maso je už maso kazící se.

trávící enzymy jsou leda v syrové slinivce, to se krmit dá, to jo.

20.3.2019 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
v syrovém mase žádné trávicí enzymy nejsou. přirozeně hodně "předtrávené" syrové maso je už maso kazící se.

trávící enzymy jsou leda v syrové slinivce, to se krmit dá, to jo.

Ježíš enzymy, ne trávící enzymy, to jsem se upsala. Alespoň tak jsem to někde četla. Jo, slinivku jsem taky psu sehnala, když jsem si myslela, že to špatné trávení má také ze špatné funkce slinivky...nepomohlo to a slinivku měl údajně dobrou.

oluša

22.3.2019 10:55
oluša

XXX.XXX.207.122

Měla jsem německého ovčáka s nefunkční slinivkou a zvládali jsme to dobře.Podávala jsem mu veterinární dietu CDD-HY Specific. Krmila ho 3x denně a podle množství granulí na dávku jsem si musela vyzkoušet Kreony 25000j. Takže, když měl jednu dávku třeba 160g granulí, tak mu stačilo přidat k té dávce 6-7 Kreonů 25000j.Dávkování enzymů závisí na kvalitě stolice.Enzymy se musí přidávat do každého jídla.Kreony jsou tobolky, mikrotabletky jsem vysypávala přímo do granulí a tu želatinu obal jsem vyhazovala.Granule jsem ale máčela.Almazyme si myslím, že je pro slinivkáře na nic. Je to spíše pro starší psy s poruchou trávení.Když se podíváte na jednotky amylásy, lipázy, proteazy u Kreonu s porovnáním Almazyne, tak je to nic.Pejsek při tomto onemocnění nebude nikdy tlustý, jde o to aby nehubnul. Nevím jaské máte plemeno. Držím palce

Přidejte reakci

Přidat smajlík