Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2019 17:08
Lola56

XXX.XXX.20.87

Dobrý den, mám dotaz. Byla jsem na vycházce a prostě druhy pes, který bývá agresivní vystartoval po mem psu. Stala se tragédie. Můj pes zemřel(vnitřní krvácení). A rozhodně to tak nechci nechat. Psovod druhého psa neměl na vodítku a ani neměl košík. Proto zmiňuji že bývá agresivní. Já mám názor takový že je to pochybení majitelky psa. Já svého měla na vodítku. Je podstatně menší a neměl se jak bránit. A chtěla bych se zeptat. Mám nějaké právo tohle řešit? Podat trestní oznámení nebo tak? Předem děkuji za odpověď. Nejde mi o to, dostat z majitelů peníze. Spíš jen to aby byli potrestáni. Samozřejmě beru to tak, že to není chyba psa. Ale psovoda.
PS. Doufám že chápete jak jsem to myslela 😀

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2019 17:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jasně, že máte právo to řešit. Na trestní oznámení to (asi) není, spíš se to bude řešit jako přestupek, policii jste měla volat hned, aspoň měšťáky. Rozhodně máte nárok i na finanční satisfakci, byla vám způsobena škoda jak materiální, tak psychická újma.

Jak se k tomu postavil/la psovod/majitelka druhého psa?

20.3.2019 17:46
PumaCZ

XXX.XXX.255.65

Zajděte na PČR a vše nahlaste, budou se tím muset zabývat. Měla jste je zavolat hned na místě, ale chápu, že jste nejspíš s pejskem spíše pospíchala na veterinu..
A zklamu Vás, protože s největší pravděpodobností majitel psa potrestán nebude.

21.3.2019 09:40
marushka

XXX.XXX.41.2

O trestný čin se nejedná (chybí úmysl), možná přestupek, pokud obecně závazná vyhláška nařizuje mít psa na vodítku. Víc, co se trestněprávní odpovědnosti týče, majiteli agresora nehrozí. Naopak v občanskoprávní rovině můžete požadovat náhradu škody minimálně za psa jako takového, za léčbu psa, a to i kdyby přesahovala hodnotu psa, a já bych se osobně nebála si říct i o nemajetkovou (citovou) újmu. Blbý je, že pokud majitel agresora dobrovolně nic nezaplatí, je třeba na něj podat žalobu k soudu. Nicméně osobně bych to jen tak nenechala, protože finanční postih majitele psa nejspíš donutí mít psa pod kontrolou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík