Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2019 17:55
Leninn

XXX.XXX.220.11

zdravím mám dotaz jak je to s krmení v noci u 5týdenního štěněte jak ho převést aby vydrželo celou noc?pořád v noci kňučí a vyžaduje jídlo.diky

20.3.2019 18:58
sarusha01

XXX.XXX.143.148

Leninn napsal(a):
zdravím mám dotaz jak je to s krmení v noci u 5týdenního štěněte jak ho převést aby vydrželo celou noc?pořád v noci kňučí a vyžaduje jídlo.diky

A vy už v 5 týdnech máte štěně doma? V 5 tydnech nema štěně u nového majitele co dělat!
K dotazu - jak víte, že štěně kňučí práve pro to, že vyžaduje zrovna jídlo? Máte nějakou bližší specifikaci kdy a jak kňučí?

20.3.2019 19:02
Leninn

XXX.XXX.220.11

ano mám vzala jsem si ho proto,aby nezemrelo...protože bývalý majitelé škoda mluvit uz to řeší kvs,je to časově tak po 3-4hod po jídle...vět mi doporučila noční krmení vynechavat,ale nevim jak aby zase neměl hlad

20.3.2019 19:04
Leninn

XXX.XXX.220.11

sarusha01 napsal(a):
A vy už v 5 týdnech máte štěně doma? V 5 tydnech nema štěně u nového majitele co dělat!
K dotazu - jak víte, že štěně kňučí práve pro to, že vyžaduje zrovna jídlo? Máte nějakou bližší specifikaci kdy a jak kňučí?

chápu vaši rozhorcenost nad tím,ze je brzy ale majitelé 4odložili někdo je našel dal do útulku,fena se prý,,utopila,, najednou 2tydny po tom co se vše odehrálo...

20.3.2019 19:08
lupus4

XXX.XXX.205.61

Co je to za plemeno ? Má být u mámy...
Spíš nechce být samo , dejte si ho k sobě pod peřinu...
Jinak namleté syrové hovězí posypané sunarem mu prospěje a udrží delší dobu nasyceného...

20.3.2019 19:12
sarusha01

XXX.XXX.143.148

Leninn napsal(a):
ano mám vzala jsem si ho proto,aby nezemrelo...protože bývalý majitelé škoda mluvit uz to řeší kvs,je to časově tak po 3-4hod po jídle...vět mi doporučila noční krmení vynechavat,ale nevim jak aby zase neměl hlad

V takovém případě chápu, každopádně tím štěně přišlo o důležitých pár týdnu u matky.
Za mě v noci kňučí spíš protože je vyjukané z nového prostředí, bez mámy, sourozenců... ještě jsem neslyšela o tom, že by štěndo mívalo v noci hlad, spíš počítat s tím, že udrží moč tak maximálně 3-4 hodiny a pak může taky zakňučet. Nemyslím si, že příčinou bude hlad. Pokud máte mrně u sebe v pelíšku v ložnici, když zakňučí, maximálne pohladit, vlídne prohodit pár slov, nedělat kolem toho vědu, nerozsvěcet světlo, prostě bohoda, ať ví, že je u vás v bezpečí a mělo by si zvyknout

20.3.2019 19:15
Leninn

XXX.XXX.220.11

lupus4 napsal(a):
Co je to za plemeno ? Má být u mámy...
Spíš nechce být samo , dejte si ho k sobě pod peřinu...
Jinak namleté syrové hovězí posypané sunarem mu prospěje a udrží delší dobu nasyceného...

je to kříženec husky...ano mělo by být u mami ale když už zemřela navíc celých 14jsme každý den na veterině byl podviziveny stra il i 2dny na infuzich,špatně mu fungoval žaludek neposlouchal mu potravu dál,měl v sobě zánět tak zkoncil i na antibiotikach je to velmi složité jsem ráda že to nejhorší obdobi zvládl ale ma přikryl od vet recovery liquid a nyní jsme dnes dostali poprvé i granule jeho zažívání není nejlepší proto musíme se všemi změnami v jídelníčku pomaleji než obvykle...mám i i první zprávy od vet

20.3.2019 19:16
Leninn

XXX.XXX.220.11

sarusha01 napsal(a):
V takovém případě chápu, každopádně tím štěně přišlo o důležitých pár týdnu u matky.
Za mě v noci kňučí spíš protože je vyjukané z nového prostředí, bez mámy, sourozenců... ještě jsem neslyšela o tom, že by štěndo mívalo v noci hlad, spíš počítat s tím, že udrží moč tak maximálně 3-4 hodiny a pak může taky zakňučet. Nemyslím si, že příčinou bude hlad. Pokud máte mrně u sebe v pelíšku v ložnici, když zakňučí, maximálne pohladit, vlídne prohodit pár slov, nedělat kolem toho vědu, nerozsvěcet světlo, prostě bohoda, ať ví, že je u vás v bezpečí a mělo by si zvyknout

mám ohradku přímo vedle postele kde ma i podložku ...dobře tak díky za radu :-)

20.3.2019 19:25
sarusha01

XXX.XXX.143.148

Tak hodne stesti a hlavne poradnou socializaci a zkusit nahradit co ztratilo tím brzkým odloučením ( nahradit myšleno výchovou a ne lítostí ;) )

20.3.2019 19:28
Leninn

XXX.XXX.220.11

díky jsem ráda za každý názor:-) mám doma kočku s tou celkem kamarádi občas to vypadá jak kdyby to byly sourozenci :-D

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2019 20:34

to stene vazi 3/4 kila, dle zprávy je podvyzivene.
normalne ho v noci krmte, když si říká -nutne potrebuje zrat.

20.3.2019 20:39

na druhou stranu, těžko říct, jestli si říká o krmení nebo prostě o společnost.

20.3.2019 20:46

ted koukam, ze ta zprava je skoro14 dni stara. tak nic...

20.3.2019 20:46

říká si o krmení, záchod i společnost
prostě normální mimino......

21.3.2019 21:18
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Pětitýdenním štěňatům nechávám na noc misku s granulemi k dispozici. Přes den krmím přirozeně, v noci dávám granule ad libitum.
Netuším ale samozřejmě, jestli je tohle konkrétní štěně ve stavu, kdy to tímhle způsobem dá. Pokud ne, nezbyde Vám nic jiného, než k němu vstávat na venčení a krmení i v noci.
Jak je ale psáno výše,u takového „asociála“ (nemyšleno zle!!! spíš mi jde o chybějící psí výchovu a socializaci s matkou a sourozenci) je nesmírně důležitá dobrá socializace s lidmi, psy i nejrůznějšími prostředími.

22.3.2019 08:09
Leninn

XXX.XXX.220.11

Dasvo napsal(a):
Pětitýdenním štěňatům nechávám na noc misku s granulemi k dispozici. Přes den krmím přirozeně, v noci dávám granule ad libitum.
Netuším ale samozřejmě, jestli je tohle konkrétní štěně ve stavu, kdy to tímhle způsobem dá. Pokud ne, nezbyde Vám nic jiného, než k němu vstávat na venčení a krmení i v noci.
Jak je ale psáno výše,u takového „asociála“ (nemyšleno zle!!! spíš mi jde o chybějící psí výchovu a socializaci s matkou a sourozenci) je nesmírně důležitá dobrá socializace s lidmi, psy i nejrůznějšími prostředími.

ja zatím granule namacim :-) a jak to mají s vodou?u nás jak mile není větší poměr mléka tak to nechce

22.3.2019 08:11
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Mléko bych mu dopřála.
Kdyby měl mámu, ještě by se od ní napil.

22.3.2019 08:15
Leninn

XXX.XXX.220.11

rapotacka11 napsal(a):
Mléko bych mu dopřála.
Kdyby měl mámu, ještě by se od ní napil.

s mlékem máme problém po tom zvracime mÁme od vět místo mléka prikrmy od royal canin...mléko dáváme spíše s vodou po malých dávkách jak mile vypije více než 20ml tak zvraci

22.3.2019 08:22
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Dávejte tedy co mu sedí.

22.3.2019 09:09

Leninn napsal(a):
s mlékem máme problém po tom zvracime mÁme od vět místo mléka prikrmy od royal canin...mléko dáváme spíše s vodou po malých dávkách jak mile vypije více než 20ml tak zvraci

"vypije více než 20ml"

a kolik ted vazi, jak casto se krmi a kolik toho a ceho sezere za den?

22.3.2019 09:25
perutacka

XXX.XXX.172.99

Zkuste mu dát do pelíšku nějaký kousek Vašeho oděvu - pokud možno "navoněného" od Vás. My tak uspávali/klidnili naši fenku, když byla malá - cítí známou vůni, tak je pak klidnější. Ideálně pokud máte chlupatého.

22.3.2019 09:46
Leninn

XXX.XXX.220.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"vypije více než 20ml"

a kolik ted vazi, jak casto se krmi a kolik toho a ceho sezere za den?

teď váží 1025g teď už i ty granule 30g za den k tomu ještě ty prikrmy od royal canin tak 30ml za den a jednou denně mléko 20ml

22.3.2019 09:46
Leninn

XXX.XXX.220.11

perutacka napsal(a):
Zkuste mu dát do pelíšku nějaký kousek Vašeho oděvu - pokud možno "navoněného" od Vás. My tak uspávali/klidnili naši fenku, když byla malá - cítí známou vůni, tak je pak klidnější. Ideálně pokud máte chlupatého.

to jsem udělala hned dala jsem mu moje tričko

22.3.2019 10:15

Leninn napsal(a):
teď váží 1025g teď už i ty granule 30g za den k tomu ještě ty prikrmy od royal canin tak 30ml za den a jednou denně mléko 20ml

to je fakt porad strasne malinkaty na xhuskyho.
ty davky jsou asi odpovidajicic momentalni vaze -ale malinkate taky.
to fakt neni jeste k tomu, nejak ho "vychovavat"a v noci, ze uz nema zrat.

nevim, co snese, to vite nejlepe vy - ale grancle bych urcite nechavala rozmacet v mleku a zkusila bych mlete maso s mlekem nabizet.
ty prikrmy od RC neznam

vodu by mel mit k dispozici a cistou, bez mleka. aby se ji naucil pit.
pokud jsou prikrmy tekute -nemusi si ji jeste par dni vsimat, ale misku s ni by mel mit v dosahu.

at se mu dari co nejlepe a vy vydrzte!

22.3.2019 10:58
Leninn

XXX.XXX.220.11

to je fakt porad strasne malinkaty na xhuskyho.
ty davky jsou asi odpovidajicic momentalni vaze -ale malinkate taky.
to fakt neni jeste k tomu, nejak ho "vychovavat"a v noci, ze uz nema zrat.

nevim, co snese, to vite nejlepe vy - ale grancle bych urcite nechavala rozmacet v mleku a zkusila bych mlete maso s mlekem nabizet.
ty prikrmy od RC neznam

vodu by mel mit k dispozici a cistou, bez mleka. aby se ji naucil pit.
pokud jsou prikrmy tekute -nemusi si ji jeste par dni vsimat, ale misku s ni by mel mit v dosahu.

at se mu dari co nejlepe a vy vydrzte!

on bude menší než je husky spíše ma hlavně zbarvení ale velikostne jeho rodiče nebyly nějak velcí.ma i granule od rc a dávka odpovídá věku i váze...vodu ma pořád zkouším mu ji i nabízet pres prst ale nic :-( jak tam není mléko tak vubec

22.3.2019 14:55
Leninn

XXX.XXX.220.11

ještě jeden dotaz můžu mu dát do granuly tvarohacek?:-)nebude mu to dělat zle?

22.3.2019 15:10

Leninn napsal(a):
ještě jeden dotaz můžu mu dát do granuly tvarohacek?:-)nebude mu to dělat zle?

Proč tvaroháček? zahuštěný škrobem a gumou ochucený cosi.

Ale tvaroh může, proč ne. A proč do granulí, proč ne se syrovým vejcem?

22.3.2019 16:36

Tvaroháček složení: tvaroh 54%, smetana, ochucující složka 21% (cukr, voda, čokoláda v prášku 15%, glukózo-fruktózový sirup, karamelizovaný cukr, sušené mléko, přírodní aroma. Bez lepku.
Škrob a gumu neobsahuje, to obsahuje třeba Lipánek.
Nic to ale nemění na tom, že bych to psovi nedala, nejlepší koupit obyčejný čistý tvaroh.

22.3.2019 19:57
Leninn

XXX.XXX.185.79

Proč tvaroháček? zahuštěný škrobem a gumou ochucený cosi.

Ale tvaroh může, proč ne. A proč do granulí, proč ne se syrovým vejcem?

oki dobře díky:) tak uvidíme jak ho to nasytit za jak dlouho se vzbudí :-)

22.3.2019 19:57
Leninn

XXX.XXX.185.79

Všem díky za názory:-)

22.3.2019 21:58
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Leninn napsal(a):

Po jakém mléku zvrací? Po sušeném mléku pro štěňata?

23.3.2019 05:29
Leninn

XXX.XXX.220.11

Dasvo napsal(a):
Po jakém mléku zvrací? Po sušeném mléku pro štěňata?

ano zkoušeli jsme i jiného výrobce

23.3.2019 08:02
Andrýsek3

XXX.XXX.55.23

Vzala bych si ho k sobě do postele..je to opravdu miminko potřebuje kontakt. Čtyřtýdenní kotě jsem hned první den měla v posteli, ani by mě nenapadlo jinak.. hnízdečko z ručníků hned u mé hlavy.. ještě další dva měsíce mi spal pod hlavou pak už ne. Mňoukal také jinak pořád. Chce jídlo (granule bych nedávala, spíše masovou kaši), kontakt a vyprazdňovat se, s tím bych mu tedy ještě pomáhala.
Neseparujte ho ohradkou, potřebuje cítit bezpečí.
Hodně štěstí ať se malému daří.🐾🐾

23.3.2019 08:22
Leninn

XXX.XXX.220.11

Andrýsek3 napsal(a):
Vzala bych si ho k sobě do postele..je to opravdu miminko potřebuje kontakt. Čtyřtýdenní kotě jsem hned první den měla v posteli, ani by mě nenapadlo jinak.. hnízdečko z ručníků hned u mé hlavy.. ještě další dva měsíce mi spal pod hlavou pak už ne. Mňoukal také jinak pořád. Chce jídlo (granule bych nedávala, spíše masovou kaši), kontakt a vyprazdňovat se, s tím bych mu tedy ještě pomáhala.
Neseparujte ho ohradkou, potřebuje cítit bezpečí.
Hodně štěstí ať se malému daří.🐾🐾

děkujeme zdá se mi ale ze je lepší :-) me vet říkala s tou posteli opatrně aby ji pak nevyžadoval čím dál víc ze uz je ve věku kdy bude zkoušet co povolim

23.3.2019 08:27

vet říkala s tou posteli opatrně aby ji pak nevyžadoval čím dál víc ze uz je ve věku kdy bude zkoušet co povolim

Tak v tomhle tedy vet nemá pravdu, v tomhle věku by se měl tulit se sourozenci a fenou, je to jeho potřeba, nikoli rozmazlenost.

23.3.2019 08:30
saola

XXX.XXX.85.88

Jo, tak vy máte takovýhleho veta - no, tak na něj určitě dejte...jojo.
Myslela jsem, že takovéhle názory na odchov či výchovu už se nevyskyují, ale ono jo, a i u ohledně zvířat studovaných. Ach jo
Naopak, využijte co půjde, abyste měla štěně co nejvíc ve své blízkosti, až bude větší, bude se vám tento vztah a vazba zvlášť u xhuskyho moc hodit.

23.3.2019 08:39
Andrýsek3

XXX.XXX.55.23

Leninn napsal(a):
děkujeme zdá se mi ale ze je lepší :-) me vet říkala s tou posteli opatrně aby ji pak nevyžadoval čím dál víc ze uz je ve věku kdy bude zkoušet co povolim

Dobře, tak se vykašlete na postel a spěte s prckem v ohrádce na zemi :)
Já bych tyhle věci brala selským rozumem a (očekávám výsměch) nějakým mateřským pudem..neb když máte doma půlroční mimčo, tak sice si někdo může říct, že asi vytrapuje, že v noci brečí, ale normální matka ho pochová, protože má určité potřeby ve vývoji, které se nedají přeskočit. Štěně v pěti týdnech má tu potřebu stejnou.

23.3.2019 10:01

Leninn napsal(a):

...na to bych se teď vykašlala, prioritou je aby se štěně cítilo co nejbezpečněji a bylo spokojené...takže tulit v posteli spolu....kdysi jsem takhle zachraňovala kotěcí mimi - nejspojenější bylo v noci spící mi na krku pod mou bradou....kotě spokojeně oddychovalo já trnula kdy ho zalehnu.......

23.3.2019 13:10
Leninn

XXX.XXX.220.11

neříkám nechat ho at si dělá co chce vzít si ho pomazlit pohladit pak zase dát zpět

29.3.2019 11:41
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Leninn napsal(a):
neříkám nechat ho at si dělá co chce vzít si ho pomazlit pohladit pak zase dát zpět

Jako v sirotčinci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík