Ahojte 😊 aké dlhé by mali byť prechádzky s 5-6 mesačným šteniatkom?
... je to staffbullík, je veľmi živý, ale tak ako rád behá a hrá sa, aj rád spí 😁😊 zo začiatku, čo ho máme doma mal krátke prechádzky, postupne pridávame.. 1-2x do týždňa zvyčajne vybehneme do ohradeného priestoru pre psy, kde sa zvykne hrať s inými psíkmi, prípadne my s ním beháme, hádžeme paličky..
Nakoľko je to aktívne plemeno, aj malému mu chceme dopriať dostatok pohybu, na kĺby dostáva aj kĺbovku 😊 občas s ním skočíme na prechádzku, ktorá trvá cca hodinku.. čo je hádam v poriadku.
Ďakujem za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

V tomhle věku jsem chodila se štěnětem na daleko delší dobu. Ale nebylo to jen o pohybu, hlavně čmuchání a jiná zábava, co psa překvapivě unaví víc.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
V tomhle věku jsem chodila se štěnětem na daleko delší dobu. Ale nebylo to jen o pohybu, hlavně čmuchání a jiná zábava, co psa překvapivě unaví víc.
Asi to není na mne, jen dodám, že časově to doba byla dlouhá, štěnda jen nešlapou, nebo...skoro vůbec nešlapou, ale motají se, čmuchají, hrabou myši...A krom toho byla ranní kratší prochajda.
Přesně jak píšou holky výš - mám skoro 6ti měsíční stafbulku, a na procházce jsme třeba i tři hodiny - ale není to jen o chození. Občas někde zastavíme, občas něco potrénujeme, při procházce do města si klidně třeba sednu na půl hodiny na lavičku na přelidněném náměstí.. Jinak co se týče trasy tak taková naše nejčastější má cca 6,5 km. Ale o víkendu už někdy dáváme i delší trasu - ta bude mít tak 9 si myslím. A to štěndo naběhá mnohem víc, protože si dělá celou procházku kolečka okolo nás. Já si myslím, že pokud jdete pomalu v klidu, podle tempa štěňete, někde v přírodě, dáte třeba nějakou pauzu - tak můžete klidně ujít 10 km.
Jinak pak jezdíme jednou týdně do štěněcí školky, jednou až dvakrát týdně na individuální trénink, jednou za 14 dní na orbany. Občas do města na socializační procházku. Pak trénujeme venku s udičkou, začínáme s peškem a příští týden jedeme poprvé na trénink bull sportů.