Sušené maso pro pejsky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Přema

24.3.2019 06:59
Přema

XXX.XXX.142.231

Ahoj, mohl by mi někdo, prosím, poradit, jak usušit maso pro pejsky v sušičce, aby zůstalo pěkně vláčné? 😊 U kupovaného, které je perfektní, ovšem velmi drahé, na obalech čtu, že ve složení je obsaženo určité % škrobu. Že by dělal tu vláčnost? A jak jej do toho masa dostat? Děkuji, haf 🐶

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2019 07:12

glycerol ( glycerin) dela tu "pruznost".

domaci pamlsky jsou lepsi i když nejsou pruzne

24.3.2019 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nedosušuju maso úplně dosucha(tvrda) a skladuju v zipovém sáčku v mrazáku. Ráno jdu, odsypu si trochu na stůl, než psa prohlédnu od klíšťat, vyčešu a jdem psem ven je rozmražené. Co nesníme a nerozdáme, dávám do večera. Škrob už taky? Býval tam ten glycerin, jak píše petrahei, proto jsem je už dávno přestala kupovat. Škrob by mi tak nevadil.

24.3.2019 18:34
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Mohla bych se zeptat na postup jak maso sušíte ? Postup, jaké je lepší x horší, ?

Detailně (jako pro blbce- začátečníka :-) - pokud by šlo 😊
dekuji
J.

24.3.2019 19:03
lupus4

XXX.XXX.205.61

sušil jsem si kdysi hovězí, když jsme si s dětmi pokoušeli vyrábět "pemmikan" - nakrájet na co nejtenčí proužky(chce to ale opravdu ostrý řeznický nůž) skoro jako houby a sušičku na ovoce . jak dlouho se to sušilo už si přesně nepamatuju, ale extra dlouho to nebylo

24.3.2019 20:33
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

lupus4 napsal(a):
sušil jsem si kdysi hovězí, když jsme si s dětmi pokoušeli vyrábět "pemmikan" - nakrájet na co nejtenčí proužky(chce to ale opravdu ostrý řeznický nůž) skoro jako houby a sušičku na ovoce . jak dlouho se to sušilo už si přesně nepamatuju, ale extra dlouho to nebylo

Zaujalo me to sušení, pač naši pejsi masíčko fakt rádi (oni teda všechno 😊) a sušene taky rádi

Takže první nabrousím nůž a o víkend se do toho pustim

- Sušeni - poznám, že je hotovo stejne jako třeba u hub - nebo stejne jako u kupovaného sušeného?

- skladujete v mrazaku v pytliku viz příspěvek Lesnizinka

24.3.2019 21:12

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Mohla bych se zeptat na postup jak maso sušíte ? Postup, jaké je lepší x horší, ?

Detailně (jako pro blbce- začátečníka :-) - pokud by šlo 😊
dekuji
J.

zacala jsem susit kvůli vnitrnostem - starsi fena je nechtela syrove zrat.
takze plice -krajet mrazene -jinak klouzou. Pak srdce, svalovina, jatra, slezina. ledvinky trosku smrdi pri suseni -na oblibenosti to ale neubira :-D

krájim na cca pul cm platky -ale neresim - když je to tlusci/ tenci -jen se to susi dele/kratsi dobu.

susim na nejvyssi stupen. pres noc. co je uplne suche, jde do sklenice, co ne, jde do mrazaku.
pro predstavu je to cca 1/3 -3 kila masa a a jez toho cca kilco suseneho, plice jsou lehci.

24.3.2019 21:14

Šlo by maso sušit i v troubě, nebo je nutná sušička? Nezkoušel jste to někdo?

24.3.2019 21:15
Lexaurin

XXX.XXX.113.140

Psum davam jedine domaci susene. Susim jakekoliv netucne maso 6-8 hodin. Mam susicku ABC Dörer a tam jsou tri stulne- tak na tom nejvyssim. Susene mam normalne v doze v lednici a pohoda👍

24.3.2019 21:22

jde to i v troube - ale je to drahe na provoz.
tu susicku nekdo kdysi pocital, ze to vyjde na dvacku

24.3.2019 21:28
saola

XXX.XXX.85.88

Sušili jsme krůtí (v lidské kvalitě), bez problémů cca třímilimetrové nudličky v sušičce přes noc, pro psy bez problémů, je to dostatečně suché pro uchování v dóze ve špajzu, pro lidi na mlsání jsem zvlhčila kousky před konzumací trochu vodou (postříkala jemným rozprašovačem) a obalila v sypkém lahůdkovém droždí - kam se hrabou chipsy.
S droždím to žerou i psi samozřejmě, ale lidi holt víc,no.

24.3.2019 21:29
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Lexaurin napsal(a):
Psum davam jedine domaci susene. Susim jakekoliv netucne maso 6-8 hodin. Mam susicku ABC Dörer a tam jsou tri stulne- tak na tom nejvyssim. Susene mam normalne v doze v lednici a pohoda👍

pejsek se už nemůže dočkat. 😊..

Koukám, že máte nejen stejnou sušičku ale desku na lince 👍

Super, díky vyzkouším

Přidejte reakci

Přidat smajlík