Přema

XXX.XXX.142.231
Ahoj, mohl by mi někdo, prosím, poradit, jak usušit maso pro pejsky v sušičce, aby zůstalo pěkně vláčné? 😊 U kupovaného, které je perfektní, ovšem velmi drahé, na obalech čtu, že ve složení je obsaženo určité % škrobu. Že by dělal tu vláčnost? A jak jej do toho masa dostat? Děkuji, haf 🐶
Uživatel s deaktivovaným účtem

glycerol ( glycerin) dela tu "pruznost".
domaci pamlsky jsou lepsi i když nejsou pruzne
Nedosušuju maso úplně dosucha(tvrda) a skladuju v zipovém sáčku v mrazáku. Ráno jdu, odsypu si trochu na stůl, než psa prohlédnu od klíšťat, vyčešu a jdem psem ven je rozmražené. Co nesníme a nerozdáme, dávám do večera. Škrob už taky? Býval tam ten glycerin, jak píše petrahei, proto jsem je už dávno přestala kupovat. Škrob by mi tak nevadil.
lupus4
napsal(a):
sušil jsem si kdysi hovězí, když jsme si s dětmi pokoušeli vyrábět "pemmikan" - nakrájet na co nejtenčí proužky(chce to ale opravdu ostrý řeznický nůž) skoro jako houby a sušičku na ovoce . jak dlouho se to sušilo už si přesně nepamatuju, ale extra dlouho to nebylo
Zaujalo me to sušení, pač naši pejsi masíčko fakt rádi (oni teda všechno 😊) a sušene taky rádi
Takže první nabrousím nůž a o víkend se do toho pustim
- Sušeni - poznám, že je hotovo stejne jako třeba u hub - nebo stejne jako u kupovaného sušeného?
- skladujete v mrazaku v pytliku viz příspěvek Lesnizinka
Uživatel s deaktivovaným účtem

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Mohla bych se zeptat na postup jak maso sušíte ? Postup, jaké je lepší x horší, ?
Detailně (jako pro blbce- začátečníka :-) - pokud by šlo 😊
dekuji
J.
zacala jsem susit kvůli vnitrnostem - starsi fena je nechtela syrove zrat.
takze plice -krajet mrazene -jinak klouzou. Pak srdce, svalovina, jatra, slezina. ledvinky trosku smrdi pri suseni -na oblibenosti to ale neubira :-D
krájim na cca pul cm platky -ale neresim - když je to tlusci/ tenci -jen se to susi dele/kratsi dobu.
susim na nejvyssi stupen. pres noc. co je uplne suche, jde do sklenice, co ne, jde do mrazaku.
pro predstavu je to cca 1/3 -3 kila masa a a jez toho cca kilco suseneho, plice jsou lehci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Šlo by maso sušit i v troubě, nebo je nutná sušička? Nezkoušel jste to někdo?
Psum davam jedine domaci susene. Susim jakekoliv netucne maso 6-8 hodin. Mam susicku ABC Dörer a tam jsou tri stulne- tak na tom nejvyssim. Susene mam normalne v doze v lednici a pohoda👍
Uživatel s deaktivovaným účtem

jde to i v troube - ale je to drahe na provoz.
tu susicku nekdo kdysi pocital, ze to vyjde na dvacku
Sušili jsme krůtí (v lidské kvalitě), bez problémů cca třímilimetrové nudličky v sušičce přes noc, pro psy bez problémů, je to dostatečně suché pro uchování v dóze ve špajzu, pro lidi na mlsání jsem zvlhčila kousky před konzumací trochu vodou (postříkala jemným rozprašovačem) a obalila v sypkém lahůdkovém droždí - kam se hrabou chipsy.
S droždím to žerou i psi samozřejmě, ale lidi holt víc,no.
Lexaurin
napsal(a):
Psum davam jedine domaci susene. Susim jakekoliv netucne maso 6-8 hodin. Mam susicku ABC Dörer a tam jsou tri stulne- tak na tom nejvyssim. Susene mam normalne v doze v lednici a pohoda👍
pejsek se už nemůže dočkat. 😊..
Koukám, že máte nejen stejnou sušičku ale desku na lince 👍
Super, díky vyzkouším