Zažívací obtíže - alergie na granule?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2019 10:33
Vava10

XXX.XXX.189.167

Dobrý den,
máme ročního pejska něco mezi labradorem a ohařem, ale na tom asi nesejde. Od jeho malička má problém se zažíváním. (Teď se trochu omlouvám za nechutnosti :D). Prostě pokaždé když jde na wc, tak má první stolici normální, ale pak (za chvíli jde podruhé) to už je průjem. V průběhu jeho života se to zlepšovalo a zhoršovalo. Dvakrát přestal mít chuť žrát, ale to měl průjem pořád. Za ten rok nám dvakrát extrémě línal (teď to vypadá, že bude potřetí) a vylizoval si tlapky. Měli jsme granule Brit care, Carnilove (ani jedny vůbec nešly - měl po nich i záněty v očích), petkult (tady nám veterinářka řekla ať koupíme hypoalrgenní, tak jsme pořídili Barking Heads Chop Lickin’ Lamb a situace se opakuje. Zpočátku to vypadalo ok a teď jsme zase tam, kde jsem byli.

Do granulí mu někdy dávám ostropestřec (olej) a když bylo nejhůř koupili jsme enterozoo - to byl zázrak, ale chvíli po dobrání se vše vrátilo zpět (a nemůže to přeci mít až do konce života).
Nemá někdo podobné zkušenosti? Co pejskovi pomohlo?
Děkuji za rady. :)

2.4.2019 14:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

S těmi průjmy, jsme to měli se psy naprosto stejné. A to jsem měla dva psy, úplně odlišných ras a oba měli po granulích tyto potíže. Ne na tlapkách, ani oči. Ale prostě kadili i několikrát po sobě během jedné větší prochajdy, poprvé jakž takž bobek a pak už to šlo až do úplně řídké. Věčně měli posr..zadky(chlupatí psi) Tehdy, před více jak 10lety, se alergie nějak neřešily, ale pomohlo mi až to, že jsem psy začala krmit masem, oni jen vařené, syrové nechtěli. Postupně jsem jim to ovařovala jen tak, aby se to trochu zatáhlo. A časem některé maso(jen když tam byla i kost) snědli i syrové. Průjmy ustávaly a za nějakou dobu už mohli klidně i granule, třeba jako jednu dávku. Tehdy začali Wolfsblut a psům(narozdíl od všemožných ostatních, co jsme dva roky zkoušeli) chutnaly. Od té doby, víc jak 8let měním jen příchutě. Pes už je jen jeden a ty granule má raděj než to maso Ale když hárají feny a prakticky nežere, takže vařit mu a vyhazovat to nehodlám, dostává třeba týden-14dní jen granule, tak mu řídká stolice postupně zase začne. Po mase se to hned upraví a jak píšu, klidně může i třeba ráno maso, večer granule a dobrý. Maso myslím samozřejmě s kostma, ne jen svalovinu. Nejlíp začít třeba králíkem, nebo krůtím, něčím, co alergenní není. Mí psi měli ale nejraděj vepřová žebra.

3.4.2019 11:07
Vava10

XXX.XXX.189.167

Děkuji za rady a zkušenosti. Na BARF si netroufám. (když nepoznám na srsti, že krmím špatně, tak to poznám na kostech až když bude pejsek starý- což je pozdě) Kombinovat granule s masem se mi líbí a určitě vyzkouším. Myslím si, že s @lesnížínka máme stejný problém.

Kdyby se objevil ještě někdo s podobnou zkušeností budu ráda. :)

3.4.2019 12:03
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Vava10 napsal(a):
Děkuji za rady a zkušenosti. Na BARF si netroufám. (když nepoznám na srsti, že krmím špatně, tak to poznám na kostech až když bude pejsek starý- což je pozdě) Kombinovat granule s masem se mi líbí a určitě vyzkouším. Myslím si, že s @lesnížínka máme stejný problém.

Kdyby se objevil ještě někdo s podobnou zkušeností budu ráda. :)

Můžete zkusit vařit rýži, těstoviny s mrkví a vařeným masem. Jinak také jsme střídali granule (zkuste Yoggies nechci propagovat značku ale našemu psovi chutnaly a bobky měl po nich pěkné) a vařené a syrové maso. Bohužel pes nám nežral zeleninu ani ovoce. Naopak měl rád mléko a po něm žádné problémy neměl.

3.4.2019 12:27
GAELLE

XXX.XXX.55.67

rapotacka11 napsal(a):
Na BARF si netroufám...
"""""""""""""""

https://www.stream.cz/adost/10030066-psi-zradlo-co-je-odpad-za-velke-penize-a-cim-zvire-rozhodne-nekrmit?rss&dop-ab-variant=9&seq-no=3

já si ale také u svého budoucího štěněte (bude to větší plemeno) na barf netroufám..............budeme asi zas krmit kombinovaně jako předchozího psa. Nakonec dříve nebyl Barf ani granule a předchozí ovčák se dožil 17ti let.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2019 12:33

Nakonec dříve nebyl Barf

dříve nebylo syrové maso (v širším slova smyslu)? kosti? zelenina? ovoce? obecně přílohy?.......?

3.4.2019 12:40
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nakonec dříve nebyl Barf

dříve nebylo syrové maso (v širším slova smyslu)? kosti? zelenina? ovoce? obecně přílohy?.......?

no to samozřejmě ano ale nikdo tomu neříkal Barf. Blbě jsem se vyjádřila. sorry

3.4.2019 14:15
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Teď se spoustě věcí říká jinak.
Zdravý úsudek - obecně už taky vadí ...

3.4.2019 14:34

rapotacka11 napsal(a):
Teď se spoustě věcí říká jinak.
Zdravý úsudek - obecně už taky vadí ...

" Teď se spoustě věcí říká jinak."

nemyslim si,ze se zmenil jen nazev.
syrova zelenina -a vlastne i maso - nebylo zase tak obvykle krmit.
varilo se to.
staci se podivat do vojenských manualu na krmeni psu.

3.4.2019 15:00
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Neměla jsem manuál.
Měla jsem NO.
Byl nádherný, mohutný, zdravý.
Syrové maso odmítal.
Sežral jen nevařené drštky.
Do masa spařené vločky, rýži, těstoviny. Roboran.
Tvaroh, vejce. Co zrovna bylo.
Krmili jsme tak všichni.
Ráno klidně misku mléka a housku.
Měl to rád a neměl problém.

3.4.2019 15:00
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Co mám známé, kteří chovali za dob komunistických a předkomunistických, tak rozhodně nekrmili běžným masem. Asi ne všichni a ne všude, ale tady v ČR bylo maso příliš drahé a cenné, aby se dávalo psům.
Pro psy byly odřezky, hlavy, pařáty, nucený výsek a podobně, ale to není barf, jak je obecně chápán dnes. Aby někdo dával psovi králíka či kuřecí stehna, to se prostě nedělalo, a taky se ty odřezky psům obvykle vařily. Navíc toho bývalo často málo nebo bylo drahé, tak se psům hojně přidávaly těstoviny, knedlíky, pečivo atd.

3.4.2019 15:03
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Pajšl, krky, žaludky, drštky, slezinka, vemeno.
Vše, co se sehnalo.
Když děti chroupaly mrkev, dal si taky.

3.4.2019 15:13

Varaxi napsal(a):
Co mám známé, kteří chovali za dob komunistických a předkomunistických, tak rozhodně nekrmili běžným masem. Asi ne všichni a ne všude, ale tady v ČR bylo maso příliš drahé a cenné, aby se dávalo psům.
Pro psy byly odřezky, hlavy, pařáty, nucený výsek a podobně, ale to není barf, jak je obecně chápán dnes. Aby někdo dával psovi králíka či kuřecí stehna, to se prostě nedělalo, a taky se ty odřezky psům obvykle vařily. Navíc toho bývalo často málo nebo bylo drahé, tak se psům hojně přidávaly těstoviny, knedlíky, pečivo atd.

me se to nechtelo takhle rozepisovat, ale presne.

uz taky neco pamatuju -ale ovoce nebo syrova zelenina, ze by se davala do misky -na to jsem si musela zvykat

"Pajšl, krky, žaludky, drštky, slezinka, vemeno"

me zajimaji ty drstky.
vazne jste krmila zelene drstky - kdysi? nebo jen bile, nevhodne pro lidi?

to nebyl klasicky "odpad" pri porazeni zvirat, ktery by se daval psum.
prislo to jako moda az prave s barfem.

3.4.2019 15:24
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Normální syrové, bílé drštky z masny.(pro lidi)
Miloval je. 4kč/kg

3.4.2019 15:25

rapotacka11 napsal(a):
Normální syrové, bílé drštky z masny.(pro lidi)
Miloval je. 4kč/kg

jj. to pak ano.

Přidejte reakci

Přidat smajlík