Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2019 12:57
dejvosek

XXX.XXX.110.33

Vím, že by se granule střídat neměli a mělo by se zůstat u těch jedných, co psovi chutnají, ale je tu někdo, kdo granule pravidelně střídá a nemá s tím žádné problémy? Já krmím své pěti měsíční štěně granulemi Ontario a chtěl bych mu dávat i jiné příchutě této značky, protože je mi líto mu dávat to stejné pořád do kola

2.4.2019 13:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

je mi líto mu dávat to stejné pořád do kola

se nedivím, natož tohle
zkuste popřemýšlet

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

2.4.2019 13:56
dejvosek

XXX.XXX.110.33

lupus4 napsal(a):
je mi líto mu dávat to stejné pořád do kola

se nedivím, natož tohle
zkuste popřemýšlet

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

Můžete číst spoustu článků a ptát se spousty lidí, ale každý vám stejně řekne něco jiného. Každý si udělá svůj názor a krmí psa tím, co uzná za vhodné. Totéž platí pro granule. Je toho tolik, že si nevyberete a když se zeptáte ve zverimexu, nebo veterináře, která značka je lepší, tak vám pochopitelně poradí tu jeho a tu kterou potřebuje prodat. Když budete kupovat auto a ptát se lidí na názory, taky vám každý řekne něco jiného. Jakou značku granulí by jste mi teda doporučil vy? O barfování už jsem si něco četl, ale bál bych se, že ho nekrmím správně a měl obavy z infekcí. Příde mi to náročné

2.4.2019 14:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

Žádné vyráběné tepelnou exrtruzí...kde už samotný způsob výroby vylučuje
"zdravost". Když už musíte grancle, tož vybírejte mezi lisovanými za studena.. Jinak krmení přirozenou stravou se netřeba obávat ...masem- nemyslí se jen svalovinou, ale i chrupavky, kosti atd.
Sranda je, že přirozené krmení vyjde i finančně lépe , než "suprčupr" granule...
opět použiji citát od pana broučka, který to naprosto přesně vystihuje:
Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.

krásně srozumitelně najdete vše na http://manwe.eu - pravý sloupec

jinak ještě citace od saola :

pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.

2.4.2019 14:29
dejvosek

XXX.XXX.110.33

Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.

Něco na tom asi bude

2.4.2019 15:13
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já střídám. Pravidelně kupuji 2 pytle granulí stejné (tj. na cca 2 měsíce). V létě máme jiné receptury než v zimě. Dáváme i lisované za studena, při přechodu na ně i z nich si chvíli zvyká. Tím myslím jen to, že je baští trochu pomaleji a opatrně, nikoli trávicí problémy.
Nějaké přecházení vůbec neřeším, postupně přimíchávám jen ty, které jsou v receptuře nějak výrazně jiné.

Ony se ty názory strašně různí, někdo říká, že lisované za studena zachovávají více živin, někdo zas, že se hůře tráví (asi jako když dáte psovi syrovou a vařenou mrkev - z té první si vezme výrazně méně, některým psům ji najdete ve výkalech prakticky tak, jak ji psovi podáte). Nevím, no, našemu to je asi fakt jedno.
Jinak ono to Ontario není nic super hyper kvalitního, takže mu střídáním vhodných značek můžete dost pomoct.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2019 16:44

Co ce vlastně tráví déle - Barf, nebo granule?

K tématu - mému psovi nakonec nejvíc ze všeho vyhovuje střídání Barfu a granulí. Předpokládám, že u granulí budu střídat příchutě i značky a typy granulí. Asi má pes rád pestrou stravu

2.4.2019 16:48
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co ce vlastně tráví déle - Barf, nebo granule?

K tématu - mému psovi nakonec nejvíc ze všeho vyhovuje střídání Barfu a granulí. Předpokládám, že u granulí budu střídat příchutě i značky a typy granulí. Asi má pes rád pestrou stravu

Určitě se déle tráví granule.
A taky střídám barf a granule a granule střídám úplně běžně, klidně každý pytel (2-3 kg) jiná značka.
Měnění "příchutí" ani neříkám střídání

2.4.2019 17:02

Terven napsal(a):
Určitě se déle tráví granule.
A taky střídám barf a granule a granule střídám úplně běžně, klidně každý pytel (2-3 kg) jiná značka.
Měnění "příchutí" ani neříkám střídání

Děkuji. Ta délka trávení odpovídá mému pozorování. Když dostane pes dopoledne dávku v podobě masa a spol., večer ochotně slupne misku granulí. Obráceně by se klidně nimral i v mase (které má jinak radši), takže zřejmě ještě nemá hlad.

Ale kupovat tříkilovky granulí mi přijde dost neekonomické, mám v plánu objednat 2 větší pytle různých značek a střídat třeba po měsíci. Když se dobře uzavře pytel (neprodyšně), mělo by to vydržet, ne?

2.4.2019 17:03
PumaCZ

XXX.XXX.255.61

Také mám štěně, leč podstatně mladší, ale též se přikláním k míchání granulí a BARFu. Obzvlášť pro štěndo to vážně nezabere skoro žádné místo, viz foto. Koupila jsem cca 2,5 kg různých druhů mas (kuřecí křídla, krky, srdíčka a játra) a ta napytlíkovala po cca 50-70 g. Stačí jen vytáhnout den předem z mrazáku a následně přistrouhat či přikrájet trochu zeleniny. Je to práce ani ne na pět minut.

Střídám dávky granulí s masem a mléčnými výrobky (tvaroh, kefír, yogurt). Vše tak, aby to byla přesně půlka krmné dávky granulí a půlka BARF. A mrňousovi to očividně prospívá (krásné pevné bobky, neprdí, chutná mu).

A jinak granule střídám. Momentálně mám doma tři pytle různých značek i příchutí. Psovi se zdravým zažíváním by přechody neměly dělat problémy, natož u psa, který je krmen pestře. Takže nemám v plánu ani žádné pomalé přimíchávání apod.

2.4.2019 17:19
Terven

XXX.XXX.110.147

Děkuji. Ta délka trávení odpovídá mému pozorování. Když dostane pes dopoledne dávku v podobě masa a spol., večer ochotně slupne misku granulí. Obráceně by se klidně nimral i v mase (které má jinak radši), takže zřejmě ještě nemá hlad.

Ale kupovat tříkilovky granulí mi přijde dost neekonomické, mám v plánu objednat 2 větší pytle různých značek a střídat třeba po měsíci. Když se dobře uzavře pytel (neprodyšně), mělo by to vydržet, ne?

Je mi jasné, že malé pytle jsou neekonomické, ale 12 k pytel bych spotřebovávala možná rok a to se mi zdá moc. Pokud je jednou otevřený, na neprodyšné uzavření moc nevěřím.
A opravdu kvalitní granule (konkrétně třeba Essential) mají díky přírodní konzervaci poměrně krátkou expiraci, to bychom s velkým pytlem určitě přešvihly.

2.4.2019 17:28
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Terven napsal(a):
Je mi jasné, že malé pytle jsou neekonomické, ale 12 k pytel bych spotřebovávala možná rok a to se mi zdá moc. Pokud je jednou otevřený, na neprodyšné uzavření moc nevěřím.
A opravdu kvalitní granule (konkrétně třeba Essential) mají díky přírodní konzervaci poměrně krátkou expiraci, to bychom s velkým pytlem určitě přešvihly.

záleží na velikosti psa. Jinak se prodávají uzavíratelné barely na granule. My kupovali 12-15 kg pytle ale měli jsme velkého psa. Ale jak píše Puma střídali jsme též s masem, rýží, těstovinami. Vystřídali jsme několik druhů granulí, sedly mu Yoggies ale ty už si moc dlouho neužil ...............

2.4.2019 17:34

Terven napsal(a):

Co máte za psa? Mně to vychází 12kg pytel na cca 3-4 měsíce a pes má necelých 12kg.

2.4.2019 18:00
dejvosek

XXX.XXX.110.33

Varaxi napsal(a):
Já střídám. Pravidelně kupuji 2 pytle granulí stejné (tj. na cca 2 měsíce). V létě máme jiné receptury než v zimě. Dáváme i lisované za studena, při přechodu na ně i z nich si chvíli zvyká. Tím myslím jen to, že je baští trochu pomaleji a opatrně, nikoli trávicí problémy.
Nějaké přecházení vůbec neřeším, postupně přimíchávám jen ty, které jsou v receptuře nějak výrazně jiné.

Ony se ty názory strašně různí, někdo říká, že lisované za studena zachovávají více živin, někdo zas, že se hůře tráví (asi jako když dáte psovi syrovou a vařenou mrkev - z té první si vezme výrazně méně, některým psům ji najdete ve výkalech prakticky tak, jak ji psovi podáte). Nevím, no, našemu to je asi fakt jedno.
Jinak ono to Ontario není nic super hyper kvalitního, takže mu střídáním vhodných značek můžete dost pomoct.

A se kterými granulemi jste nejvíce spokojeni? Mě vždy někdo doporučí značku, že jsou fakt super atd. atd. a později se stejně zase od někoho jiného dozvím, že moc dobré nejsou. Už by jsem potřeboval koupit něco, na čem se shodne i více lidí, že jsou opravdu dobré. O kterých značkách se tedy ví, že patří k těm lepším? Hodně lidí mluví třeba o Yoggies.

2.4.2019 19:33
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ty Yoggies nejsou špatné našemu psovi chutnaly a měly dobrou velikost i pro menší psy. Nám je doporučila "psí zubařka" po extrakci zubů právě kvůli velikosti

2.4.2019 20:20

Záleží na ceně, jakou jste ochotni akceptovat.

Náš pes je trochu vybíravka, z kvalitních granulí mu nejvíc chutnají bezobilné N&D, ty jsou pro něj chuťově nejatraktivnější a cena cca 125Kč/kg při koupi velkého pytle. Pak mu celkem chutnaly lososové Wolfsblut, Acana Heritage a Esential Foods the Beginning, ty jsou v relaci cca 100Kč/kg. Yoggies chci vyzkoušet, sháním vzorek.

2.4.2019 20:21
Terven

XXX.XXX.110.147

Co máte za psa? Mně to vychází 12kg pytel na cca 3-4 měsíce a pes má necelých 12kg.

Fena má necelých deset kilo. Asi úplně nejvíc nám co se týče balení vyhovujou tříkilovky Essentialů. Jsou to poměrně nabušené granule, psi po nich spíš přibírají, takže dávkování je nižší. Na pytli jsem koukla na doporučenou denní dávku (je dost variabilní, což je správně). Zvolila jsem tak nějak střed a vydělila dvěma, protože fena má večer barf. Na odměrce jsem udělala orientační rysku, schválně to zejtra zkusím zvážit. Někdy dám míň, někdy víc, záleží, kolik vypamlskujeme při cvičení. Plus ty granule používám i jako pamlsky tzv. nižší hodnoty a občas jimi nakrmím i fenu jorka, co u nás bývá ve střídavce dobrat se relevantních počtů u mě bude těžké
Ale plus mínus bych řekla, že ta tříkilovka je u nás tak na dva měsíce a když vezmu v potaz, že po hárání má fena minimálně měsíc dlouhé období, kdy granule odmítá a žere jenom maso, tak ten 12 kg pytel by nám fakt trval cca rok a to i přes to, že hárá jen jednou ročně.

2.4.2019 20:32

Terven napsal(a):
Fena má necelých deset kilo. Asi úplně nejvíc nám co se týče balení vyhovujou tříkilovky Essentialů. Jsou to poměrně nabušené granule, psi po nich spíš přibírají, takže dávkování je nižší. Na pytli jsem koukla na doporučenou denní dávku (je dost variabilní, což je správně). Zvolila jsem tak nějak střed a vydělila dvěma, protože fena má večer barf. Na odměrce jsem udělala orientační rysku, schválně to zejtra zkusím zvážit. Někdy dám míň, někdy víc, záleží, kolik vypamlskujeme při cvičení. Plus ty granule používám i jako pamlsky tzv. nižší hodnoty a občas jimi nakrmím i fenu jorka, co u nás bývá ve střídavce dobrat se relevantních počtů u mě bude těžké
Ale plus mínus bych řekla, že ta tříkilovka je u nás tak na dva měsíce a když vezmu v potaz, že po hárání má fena minimálně měsíc dlouhé období, kdy granule odmítá a žere jenom maso, tak ten 12 kg pytel by nám fakt trval cca rok a to i přes to, že hárá jen jednou ročně.

No, my máme dorostence, takže tam je spotřeba vyšší kvůli růstu a neháráme, protože pes
A občas přilepším trochou i staříkovi, aby nezáviděl.

Essentialů jsem myslím dávala cca 180g/den v době, kdy jsem ještě krmila převážně granule. Teď krmím 1:1 s barfem, takže budu-li počítat polovinu krmné dávky 90g + trochu tomu staroušovi, denně bych zkrmila cca 100g. Při 12,5kg pytli to vychází na 125 dnů, tedy cca 4 měsíce.

2.4.2019 21:38
LájošM

XXX.XXX.14.251

Naopak. Když už z nějakého důvodu chcete cpát do psa vysušený kuličky nejasného složení, je lepší je střídat. Je tak větší šance, že se vyrovná to, co by v jednom druhu granulí chybělo.
On není žádný rozumný důvod, proč cpát roky do psa jen jedno složení amarounů.

2.4.2019 22:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

dejvosek napsal(a):
A se kterými granulemi jste nejvíce spokojeni? Mě vždy někdo doporučí značku, že jsou fakt super atd. atd. a později se stejně zase od někoho jiného dozvím, že moc dobré nejsou. Už by jsem potřeboval koupit něco, na čem se shodne i více lidí, že jsou opravdu dobré. O kterých značkách se tedy ví, že patří k těm lepším? Hodně lidí mluví třeba o Yoggies.

a to už jsem si myslel, že jste na dobré cestě
a vy zase jen granule ...granule...granule...
nechápu...
tak alespoň kombinujte, jen amarouny si žádnej pes nezaslouží...
protože mne unavuje se tu neustále opakovat a dohadovat s nechápavými granulomilci posílám vám vám podrobné vysvětlení do SZ

2.4.2019 23:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):

Já se třeba domlouvám s kamarádkou a vemem si ten velký pytel napůl. A také u koček to dělám tak, že z velkého si vždycky na týden-14dní odsypem do malého - aby se velký pořád neotevíral a nezavíral. Prostě odsypu a co nejvíc velký uzavřu a zatížím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík