Uživatel s deaktivovaným účtem

Občas potkáváme pejska o pár měsíců staršího, než je náš, podobná váhová kategorie, který se chová podivně. Kluci se znají od doby, co ten náš byl ještě malinké štěňátko, druhému bylo 10 měsíců. Už tehdy měl ten starší tendenci podrobit si 4 měsíční štěně, převaloval ho na záda a chytal pod krkem, přitom stál nad ním. Pak se chvilku hravě okusovali relativně normálně a za chvíli to samé. Oproti jiným psům mi ta "hra" přišla podivná, role si nikdy nevyměnili. Ale je to basenji a ti jsou v projevech dost jiní...
Před měsícem jsme se potkali u háravé fenky, to už basenji po našem vyjel ostře, panička ho okřikla. Připisovala to přítomnosti háravky, kterou si chtěl ten starší nárokovat. Nelíbilo se mi to, ale neřešila jsem to, jen okomentovala směrem k našemu psovi ve smyslu "pojď, je protivnej, kašlem na něj".
Včera jsme se potkali od té doby poprvé, psi se k sobě hrnuli jakože kámoši, ale po očichání začal ten druhý hrozit a posléze i vyjíždět. Náš sice zaujal podřízenou pozici, když to ale ke smíru nestačilo, vrknul už také. Neohnal se, ale upřímně řečeno jsem na to ani čekat nechtěla. Takže jsem opět s průpovídkou odešla, náš to dále neřešil, ale ani se po basenjim neohlédl, což je u něj neobvyklé, většinou známé psy opouští nerad.
Co radíte do budoucna? Zkoušet to nějak dát dohromady, nebo se vyhýbat? Nerada bych, aby tahle šikana podmínila agresi i u našeho psa.

Já bych to viděla tak, že ten starší si prostě chce na někom honit triko - to nemá nic společnýho s dominancí.
k takovým psům prostě svýho nepouštím, proč by měl někomu dělat otloukánka, že.
napsal(a):
Občas potkáváme pejska o pár měsíců staršího, než je náš, podobná váhová kategorie, který se chová podivně. Kluci se znají od doby, co ten náš byl ještě malinké štěňátko, druhému bylo 10 měsíců. Už tehdy měl ten starší tendenci podrobit si 4 měsíční štěně, převaloval ho na záda a chytal pod krkem, přitom stál nad ním. Pak se chvilku hravě okusovali relativně normálně a za chvíli to samé. Oproti jiným psům mi ta "hra" přišla podivná, role si nikdy nevyměnili. Ale je to basenji a ti jsou v projevech dost jiní...
Před měsícem jsme se potkali u háravé fenky, to už basenji po našem vyjel ostře, panička ho okřikla. Připisovala to přítomnosti háravky, kterou si chtěl ten starší nárokovat. Nelíbilo se mi to, ale neřešila jsem to, jen okomentovala směrem k našemu psovi ve smyslu "pojď, je protivnej, kašlem na něj".
Včera jsme se potkali od té doby poprvé, psi se k sobě hrnuli jakože kámoši, ale po očichání začal ten druhý hrozit a posléze i vyjíždět. Náš sice zaujal podřízenou pozici, když to ale ke smíru nestačilo, vrknul už také. Neohnal se, ale upřímně řečeno jsem na to ani čekat nechtěla. Takže jsem opět s průpovídkou odešla, náš to dále neřešil, ale ani se po basenjim neohlédl, což je u něj neobvyklé, většinou známé psy opouští nerad.
Co radíte do budoucna? Zkoušet to nějak dát dohromady, nebo se vyhýbat? Nerada bych, aby tahle šikana podmínila agresi i u našeho psa.
prostě si ho nevšímejte - není důvod dávat dva cizí psy dohromady. Fungování psovitých šelem v přírodě taky není Beverly Hills, ani gay club kde se všichni mají rádi a jsou na sebe sladcí tak, že by jeden dostal cukrovku …

"vyhýbat? Nerada bych, aby tahle šikana podmínila agresi i u našeho psa."
víc netřeba dodávat.....

Nevím, kde se bere názor, že všichni psi spolu musí kamarádit.

napsal(a):
Nevím, kde se bere názor, že všichni psi spolu musí kamarádit.
Nemám takový názor. Pokud by to byl pro nás neznámý pes, odepsala bych ho jako protivu rovnou. Tady je rozdíl, že se spolu znají odmala, i když ideální to asi nebylo od začátku. Ostatní psí kámoši "od štěněte" jsou mega kámoši...

napsal(a):
"vyhýbat? Nerada bych, aby tahle šikana podmínila agresi i u našeho psa."
víc netřeba dodávat.....
Dík, intuitivně vnímám, že další pokus o sbližování nemá smysl, jen jsem to nechtěla odpískat předčasně.

napsal(a):
Nemám takový názor. Pokud by to byl pro nás neznámý pes, odepsala bych ho jako protivu rovnou. Tady je rozdíl, že se spolu znají odmala, i když ideální to asi nebylo od začátku. Ostatní psí kámoši "od štěněte" jsou mega kámoši...
je rozdíl, že se spolu znají odmala, i když ideální to asi nebylo od začátku.
no - ted jen dospeli.

napsal(a):
Ani u psů, kteří se znají odmala, není pravidlem, že se v dospělosti kamarádí, či se vůbec snesou.

No když mě právě přijde, e pokud člověk nemá psa, který se s každým snese, který si s každým pohraje, tak se hned jedná o zanedbanou socializaci a nebo výchovu.
Když si vzpomenu na svýho afgána, tak to byl opravdu přátelský pes, miloval všechny psy, s každým by si pohrál...v jeho případě teda spíš "hej kámo, jdeme si zaběhat?", ke každému psu přistupoval sluníčkově přátelsky a to i v případě, že se po něm cizí pes ohnal nebo zavrčel......chrt nikdy neskončil jako "otloukánek"...to by ho totiž pan nabručenej a namachrovanej musel nejdřív chytit a pokud se mu povedlo takovýho psa přinutit k tomu, aby se za ním rozběhl, tak hurá...mise splněna.....chrťák vyřechtanej a ten co ho honil za chvilku vychladnul resp. ho přestalo bavit snažit se hupsnout na psa, kterýho nemůže za boha chytit a chrt v dobrém rozmaru probíhá okolo něj, obíhá kolem něj kolečka atd atd, za celý svůj život neměl žádný fyzický incident se psem.......ale takových psů moc není.
Myslím, že každýho psa socializuju a vychovávám ve vztahu ke psům velmi podobně, přesto každý z mých psů má naprosto jiný přístup k cizím psům...od přátelského, přes ignoraci až po nesnášim skoro všechny psy na světě.....když tedy nebudu brát v potaz nesocializované psy, tak si myslím, že je to prostě dáno hodně povahou......jako u lidí....taky jsem chodila do mateřský školky a do školy, takže socializace u mě proběhla a přesto lidi nemusim..některým bych s gustem svalila na záda a držela je pod krkem, některý bych úplně s klidem zakousla
sardullah: Má pravdu, předsedo Vidím to stejně.
Můj pes si jako štěndo hrával se stejně starým pitem. Dneska je to náš úhlavní nepřítel č. 1. Pit vyrostl v nádherného psa s uhrančivým pohledem, který si říká o bitku a můj pes by mu hrozně rád vyhověl, kdybych mu to dovolila Prostě kamarádšofty z dětství zapomenuty, jsou tu dva dospělí psi a ani jeden necítí důvod se s tím druhým kamarádit.
Na ostatní psy samce nevyjíždí, jen je kontroluje pohledem, ovšem kamarádit se s nimi opravdu nepotřebuje. Fenečky má rád
P.S. S tou socializací lidí to je vtipné a trefné Ale zatímco já jsem do školky nechodila, protože jsem dělala (prý) šílené scény, že tam nechci, než abych šla do lyžařského oddílu, tak jsem radši utekla do lesa a ve škole jsem stála spíš stranou, tak dneska organizuju akce pro lidi a pořád mám pocit, že musím někomu pomáhat Ale pár adeptů na zákus taky mám