Pes a fena společně v domácnosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AnonymG98

4.4.2019 14:53
AnonymG98

XXX.XXX.129.82

Dobrý den,

mám na vás takový dotaz. Máme s přítelem 2 křížence psy (staršímu je 1,5 roku a druhému 8 měsíců). Starší je smíšenec knírače s yorkšírem a mladší knírač s labradorem. Můj dotaz tedy zní, zda by šlo si pořídit třetího pejska a to fenečku. Bydlíme v domě, takže s oddělováním není problém, spíš se bojíme, že na ni budou neustále lézt a my budeme s přítelem ztrácet nervy. Proto bych potřebovala vědět jestli je to dobrý nápad nebo špatný . Rozhodně bychom fenečku kastrovaly, protože oba psy nechceme kastrovat.
(Naši pejsci na fotce )

Děkuji předem za odpovědi

4.4.2019 16:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

Proto bych potřebovala vědět jestli je to dobrý nápad nebo špatný

Špatný.

Nějak nechápu důvod

Proč fenu ? Navíc se záměrem ji zmrzačit a hned z ní udělat "čubopsa"...

Mohla byste trochu rozvést vaše myšlenkové pochody ?

Co děláte s těmi, co máte ?

asi zase troll

4.4.2019 16:25
Markéta80

XXX.XXX.176.1

tak si pořidte dalšího psa. Psy kastrovat nechcete ale fenu ano? proč? My máme doma dvě fenky a ted je v plánu opět fenka, psa bych k nim nepořídila.

4.4.2019 17:44
conie

XXX.XXX.206.202

Nějak v příspěvku postrádám důvod pro pořízení dalšího psa, tedy feny. A bez toho se těžko odpovídá. Znám plno chovatelů, kteří mají psa i fenu a zvládnou je uhlídat, i když nejsou kastrovaní. Ale ke dvěma psům křížencům pořizovat fenku - křížence? s PP? Proč ne psa?

AnonymG98

4.4.2019 18:29
AnonymG98

XXX.XXX.41.230

lupus4 napsal(a):
Proto bych potřebovala vědět jestli je to dobrý nápad nebo špatný

Špatný.

Nějak nechápu důvod

Proč fenu ? Navíc se záměrem ji zmrzačit a hned z ní udělat "čubopsa"...

Mohla byste trochu rozvést vaše myšlenkové pochody ?

Co děláte s těmi, co máte ?

asi zase troll

Proč fenu? Protože máme vybranou jakou a je hrozně podobná tomu staršímu, hned jsme se do ni zamilovali... proto uvažujeme... a reaguji i na ty ostatní příspěvky: to máte problém s křížencema nebo co? Ano fenka je stejný kříženec jako starší náš pejsek... a zmrzačit ji nechceme, jen nevíme co máme dělat, kdyby po ni lezly... určitě bych nešla hned ji vykastrovat, a tom je ta diskuze, že člověk chce poradit a vy hned z něj děláte špatnýho člověka...

4.4.2019 18:34
bobina65

XXX.XXX.124.148

AnonymG98 napsal(a):
Proč fenu? Protože máme vybranou jakou a je hrozně podobná tomu staršímu, hned jsme se do ni zamilovali... proto uvažujeme... a reaguji i na ty ostatní příspěvky: to máte problém s křížencema nebo co? Ano fenka je stejný kříženec jako starší náš pejsek... a zmrzačit ji nechceme, jen nevíme co máme dělat, kdyby po ni lezly... určitě bych nešla hned ji vykastrovat, a tom je ta diskuze, že člověk chce poradit a vy hned z něj děláte špatnýho člověka...

Když nebude hárat , tak po ní nepolezou.

4.4.2019 18:48
lupus4

XXX.XXX.205.61

AnonymG98 napsal(a):

Proč špatnýho člověka ? Jen se ptám, co vás k tomu vede, nic víc.
Jinak "podobnejch" bude mraky, tož budete mít asi brzy řádnou smečku.
Jinak s vestajema žiji průběžně již 24 let. No problém.

4.4.2019 22:15
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Dobrý večer,
Mame pejska a fenku.
Chápu co vás k tomu vede, taky jsem chtěla jeste fenku (jsou prostě jine, než samci)

Ale do třetího bych už nešla. ...

U nás hárání šlo uhlídat v pohodě (bylo tedy zatim jen jedno ) malé je 8 měsíců. Pes byl v pohodě (nevím, zda je to tím, že fenu nikdy neměl? ) - jen cca 3-4 dny byly nebezpečné. ..
U nás stačilo dát do jine místnosti (Máme mopsi) když jsme byli v práci.

Ale každý pes není tak v pohodě a dokáže udělat ze dveří kůlničku... výt celou noc a pěkně vám to znepříjemnit 😉

Proto zvažte :
- zda opravdu jste schopni v pohodě oddělit
- zda máte možnost třeba i odvozu fenky někam k rodičům - může se stát že psi budou fakt vyvádět Hodně
- zda máte možnost hlídání 3 psu (pokud jezdíte na dovolenou ) případně i v době hárání?
- to, že psi budou po ni lézt je asi 100% , tak zda na to máte nervy - když pochybujete už ted - psi jsou v te době opravdu neposlušní a dobre chování jde stranou
- u feny může nastat falešná březost - taky asi nic moc

Samozřejmě nic z toho se stát nemusí, ,,, to , ale nezjistíte nikdy dopredu...

popřemýšlejte , ať pak nejste nemile zaskočeni

Samozřejmě jde vyřěšit kastrací. .. neberu to jako zmrzačení.
Sama nad ni uvažuji hlavně kvůli zdravotním rizikům ( kdy nám na ni jedna cubina nehezky umřela)...
Ale zatím v tom nemám stále jasno - zda to preventivne dokážu udělat 😕 ale vim, že když to neudělám a nedej bože by onemocněla vyčítala bych si to. .. ovsem i na druhou stranu - KDYBY ji kastrace ublížila

Přeji Vám hlavně dobré rozhodnuti a radost s pejsky 🐕🐶 či 🐩🐶🐕 ? 😇

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2019 22:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

AnonymG98 napsal(a):
Dobrý den,

mám na vás takový dotaz. Máme s přítelem 2 křížence psy (staršímu je 1,5 roku a druhému 8 měsíců). Starší je smíšenec knírače s yorkšírem a mladší knírač s labradorem. Můj dotaz tedy zní, zda by šlo si pořídit třetího pejska a to fenečku. Bydlíme v domě, takže s oddělováním není problém, spíš se bojíme, že na ni budou neustále lézt a my budeme s přítelem ztrácet nervy. Proto bych potřebovala vědět jestli je to dobrý nápad nebo špatný . Rozhodně bychom fenečku kastrovaly, protože oba psy nechceme kastrovat.
(Naši pejsci na fotce )

Děkuji předem za odpovědi

Máte dva psy, jednoho mladého, druhého puberťáka. Buďte rádi, že se zatím snáší, v budoucnu to tak být nemusí. Nehažte do jejich soužití vidle tím, že pořídíte fenu. Važte si klidu.

5.4.2019 08:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nešla bych do třetího psa, alespoň né do té doby, než bude ten mladší dospělý a vychovaný. Je mu 8 měsíců, dospívá, třeba se zachvíli nesnese ani s tím druhým psem doma a ještě do toho fenu? Opravdu pořádně zvažte, jestli je to dobrý nápad.

Já mám psa 3,5 roku, fenu 6 měsíců a teď jsem tady měla na hlídání mladou fenku na pár dní. Sice se všichni snesli, ale když fena odjížděla, tak se mi celkem ulevilo . Mezi jedním a dvěma psy jsem neviděla takový rozdíl, to bylo celkem v pohodě. Ale mezi dvěma a třemi psy už ten rozdíl je - máte jen dvě ruce. Pokud jsou alespoň dva z nich vychovaní, tak to jde. Ale když si vezmu, že 8mi měsíční pes je ještě puberťák a do toho nová fenka, která bude asi taky výchovou nepolíbená - no je to na vás, ale já osobně bych do toho nešla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík