AnonymG98

XXX.XXX.129.82
Dobrý den,
mám na vás takový dotaz. Máme s přítelem 2 křížence psy (staršímu je 1,5 roku a druhému 8 měsíců). Starší je smíšenec knírače s yorkšírem a mladší knírač s labradorem. Můj dotaz tedy zní, zda by šlo si pořídit třetího pejska a to fenečku. Bydlíme v domě, takže s oddělováním není problém, spíš se bojíme, že na ni budou neustále lézt a my budeme s přítelem ztrácet nervy. Proto bych potřebovala vědět jestli je to dobrý nápad nebo špatný . Rozhodně bychom fenečku kastrovaly, protože oba psy nechceme kastrovat.
(Naši pejsci na fotce )
Děkuji předem za odpovědi
AnonymG98

XXX.XXX.41.230
lupus4
napsal(a):
Proto bych potřebovala vědět jestli je to dobrý nápad nebo špatný
Špatný.
Nějak nechápu důvod
Proč fenu ? Navíc se záměrem ji zmrzačit a hned z ní udělat "čubopsa"...
Mohla byste trochu rozvést vaše myšlenkové pochody ?
Co děláte s těmi, co máte ?
asi zase troll
Proč fenu? Protože máme vybranou jakou a je hrozně podobná tomu staršímu, hned jsme se do ni zamilovali... proto uvažujeme... a reaguji i na ty ostatní příspěvky: to máte problém s křížencema nebo co? Ano fenka je stejný kříženec jako starší náš pejsek... a zmrzačit ji nechceme, jen nevíme co máme dělat, kdyby po ni lezly... určitě bych nešla hned ji vykastrovat, a tom je ta diskuze, že člověk chce poradit a vy hned z něj děláte špatnýho člověka...
AnonymG98
napsal(a):
Proč fenu? Protože máme vybranou jakou a je hrozně podobná tomu staršímu, hned jsme se do ni zamilovali... proto uvažujeme... a reaguji i na ty ostatní příspěvky: to máte problém s křížencema nebo co? Ano fenka je stejný kříženec jako starší náš pejsek... a zmrzačit ji nechceme, jen nevíme co máme dělat, kdyby po ni lezly... určitě bych nešla hned ji vykastrovat, a tom je ta diskuze, že člověk chce poradit a vy hned z něj děláte špatnýho člověka...
Když nebude hárat , tak po ní nepolezou.
AnonymG98
napsal(a):
Proč špatnýho člověka ? Jen se ptám, co vás k tomu vede, nic víc.
Jinak "podobnejch" bude mraky, tož budete mít asi brzy řádnou smečku.
Jinak s vestajema žiji průběžně již 24 let. No problém.
Dobrý večer,
Mame pejska a fenku.
Chápu co vás k tomu vede, taky jsem chtěla jeste fenku (jsou prostě jine, než samci)
Ale do třetího bych už nešla. ...
U nás hárání šlo uhlídat v pohodě (bylo tedy zatim jen jedno ) malé je 8 měsíců. Pes byl v pohodě (nevím, zda je to tím, že fenu nikdy neměl? ) - jen cca 3-4 dny byly nebezpečné. ..
U nás stačilo dát do jine místnosti (Máme mopsi) když jsme byli v práci.
Ale každý pes není tak v pohodě a dokáže udělat ze dveří kůlničku... výt celou noc a pěkně vám to znepříjemnit 😉
Proto zvažte :
- zda opravdu jste schopni v pohodě oddělit
- zda máte možnost třeba i odvozu fenky někam k rodičům - může se stát že psi budou fakt vyvádět Hodně
- zda máte možnost hlídání 3 psu (pokud jezdíte na dovolenou ) případně i v době hárání?
- to, že psi budou po ni lézt je asi 100% , tak zda na to máte nervy - když pochybujete už ted - psi jsou v te době opravdu neposlušní a dobre chování jde stranou
- u feny může nastat falešná březost - taky asi nic moc
Samozřejmě nic z toho se stát nemusí, ,,, to , ale nezjistíte nikdy dopredu...
popřemýšlejte , ať pak nejste nemile zaskočeni
Samozřejmě jde vyřěšit kastrací. .. neberu to jako zmrzačení.
Sama nad ni uvažuji hlavně kvůli zdravotním rizikům ( kdy nám na ni jedna cubina nehezky umřela)...
Ale zatím v tom nemám stále jasno - zda to preventivne dokážu udělat 😕 ale vim, že když to neudělám a nedej bože by onemocněla vyčítala bych si to. .. ovsem i na druhou stranu - KDYBY ji kastrace ublížila
Přeji Vám hlavně dobré rozhodnuti a radost s pejsky 🐕🐶 či 🐩🐶🐕 ? 😇
Uživatel s deaktivovaným účtem

AnonymG98
napsal(a):
Dobrý den,
mám na vás takový dotaz. Máme s přítelem 2 křížence psy (staršímu je 1,5 roku a druhému 8 měsíců). Starší je smíšenec knírače s yorkšírem a mladší knírač s labradorem. Můj dotaz tedy zní, zda by šlo si pořídit třetího pejska a to fenečku. Bydlíme v domě, takže s oddělováním není problém, spíš se bojíme, že na ni budou neustále lézt a my budeme s přítelem ztrácet nervy. Proto bych potřebovala vědět jestli je to dobrý nápad nebo špatný . Rozhodně bychom fenečku kastrovaly, protože oba psy nechceme kastrovat.
(Naši pejsci na fotce )
Děkuji předem za odpovědi
Máte dva psy, jednoho mladého, druhého puberťáka. Buďte rádi, že se zatím snáší, v budoucnu to tak být nemusí. Nehažte do jejich soužití vidle tím, že pořídíte fenu. Važte si klidu.
Nešla bych do třetího psa, alespoň né do té doby, než bude ten mladší dospělý a vychovaný. Je mu 8 měsíců, dospívá, třeba se zachvíli nesnese ani s tím druhým psem doma a ještě do toho fenu? Opravdu pořádně zvažte, jestli je to dobrý nápad.
Já mám psa 3,5 roku, fenu 6 měsíců a teď jsem tady měla na hlídání mladou fenku na pár dní. Sice se všichni snesli, ale když fena odjížděla, tak se mi celkem ulevilo . Mezi jedním a dvěma psy jsem neviděla takový rozdíl, to bylo celkem v pohodě. Ale mezi dvěma a třemi psy už ten rozdíl je - máte jen dvě ruce. Pokud jsou alespoň dva z nich vychovaní, tak to jde. Ale když si vezmu, že 8mi měsíční pes je ještě puberťák a do toho nová fenka, která bude asi taky výchovou nepolíbená - no je to na vás, ale já osobně bych do toho nešla.