Jak postupovat, štěně-strach

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2019 15:49
amonet

XXX.XXX.97.109

Zdravím, mám 6 měsíců starou fenku kavalíra. I přes dostatečnou socializaci a denní chození mezi psy, se jich celkem bojí. Sice vítá všechny psy co potkáme, táhne mě k nim (na tom pracujeme) ale jakmile se nějaký začne zajímat o ní, tak stáhne ocas, utíká se ke mě schovat a nehne se, jen vyplašeně kouká. Potřebovala bych poradit, jak se k ní mám chovat na psím hřišti.Přijde mi jako že neví, že si se psy může hrát.. Jak mám postupovat? Jak jí ukázat, že jí nic nehrozí? Případně jak dlouho a často jí mám "vystavovat" pro ní téhle nepříjemné situaci na tom hřišti? Byly jsme tam 2x a jen se za mě schovává, a to tam nebyl ani žádný velký pes. Nikdy jí žádný pes neublížil. Naopak, od malička navštěvuje pejsky v rodině ( ridgeback 9 let, špic 12 let a jezevčík 8 let) a na ty je zvyklá, ale bohužel si s ní nikdy nehráli vzhledem k jejich věku. Jinak zvládá už spoustu věcí, i jízdu dopravou, miluje lidi i děti, je to jinak veselý pejsek Chtěla bych, aby řádila s ostatními! :-) Budu ráda pokud někdo poradí.

5.4.2019 16:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A zkoušeli jste s pejskem její velikosti či menším a mladým, hravým? Či štěndem? Jak se chová s nima? Pochopitelně myslím hodného pejska, socializovaného. Ale co tak pozoruju, hodně fenek(malých) se chová podobně, bohužel. Třeba my máme nové sousedky, dvě fenky JRT mámu s dcerou. Když vidí mého, poměrně velkého psa, letí za ním jak divé, ale majznou sebou od zem, dělají podřízené grimasy(aniž by musely) olizují mu hubu atd, ocásky, jak píšete, až málem u hlavy Druhou dceru má tady sousedka nedaleko a to je totéž. Myslím, že toto chování je dědičné, úplně se toho asi nezbavíte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2019 16:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste školku.

5.4.2019 22:24
karo2702

XXX.XXX.162.156

Měla jsem stejný problém s kokršpanělkou. Snažila jsem se jí brát ke všem psům co jsme cestou potkaly a pak podle ní. Buď jen čuchnout a jdeme, dřív než jí napadne se schovávat. A nebo si se psem sedli, tak jsme odepli vodítka a šlo se běhat.
Teď po kastraci je háklivější na zadek, takže si některé dotěrné srovná, ale jinak se psy vychází dobře a s většinou řádí

7.4.2019 20:38
amonet

XXX.XXX.97.109

Bohužel to dělá u všech psů co potkáme, i u štěňat.. Všichni psi ji zajímají ale jak si někdo čuchne k ní, tak přesně, podřízené grimasy a nic, nebo strach.. Je pravda že nemáme žádného štěníka na pravidelné procházky, no.. Psí školka mě nenapadla, děkuji za tip

Přidejte reakci

Přidat smajlík