Daruji fenku Jacka Russela

Daruji fenku Jacka Russela. Je zvyklá být venku na zahradě v boudě. Nevhodn...
Kmajík
XXX.XXX.110.136
Dobrý den,
Máme problém. Nedávno jsme si přivezli domů štěňátko JRT , je to největší zlatíčko,ale co se týče venčení , snažím se jí naučit vyprazdňovat venku na zahrádce, ale jak si se mi to nevede. Když jí nachytám jak se připravuje na čurání, hned ji popadnu a běžíme ven, ale tady nastává kámen úrazu . Venku jsme klidně 20min a nic!! Nestihnu otevřít dveře dovnitř tak už je loužička na zemi. Vůbec nevim co mám dělat.Ven jí beru klidně 5krát Když jsme ji přivezli nebyla moc naučená čistotě. Teď u mě více méně chodí na pleny, ale ráda bych kdyby chodila ven, když máme tu možnost. Máte nějaké typy, jak by se problém mohl vyřešit? Ono je taky blbé ,když jsme na zahrádce dlouho, že začne jíst trávu, hlínu, atd. Prosím poraďte
Kmajík
napsal(a):
Dobrý den,
Máme problém. Nedávno jsme si přivezli domů štěňátko JRT , je to největší zlatíčko,ale co se týče venčení , snažím se jí naučit vyprazdňovat venku na zahrádce, ale jak si se mi to nevede. Když jí nachytám jak se připravuje na čurání, hned ji popadnu a běžíme ven, ale tady nastává kámen úrazu . Venku jsme klidně 20min a nic!! Nestihnu otevřít dveře dovnitř tak už je loužička na zemi. Vůbec nevim co mám dělat.Ven jí beru klidně 5krát Když jsme ji přivezli nebyla moc naučená čistotě. Teď u mě více méně chodí na pleny, ale ráda bych kdyby chodila ven, když máme tu možnost. Máte nějaké typy, jak by se problém mohl vyřešit? Ono je taky blbé ,když jsme na zahrádce dlouho, že začne jíst trávu, hlínu, atd. Prosím poraďte
V první řadě se zbavte plen. Díky nim totiž pes nemůže pochopit, že se nemá venčit doma. Naopak jí tím říkáte, že záchod je uvnitř, nikoli venku. Pak se nemůžete divit, že je zmatená a nechápe, proč by se měla venčit venku, když má přeci záchod doma.
Následně jí berte ven. 5x denně je málo, pokud jde o menší štěně. Berte ji ven každou hodinu, po každém jídle a ihned po probuzení a buďte tam s ní tak dlouho, dokud se nevyvenčí. Následně chválit - přehnaně! Noste u sebe pamlsky a vždy, když vykoná potřebu, tak nejen chválit, ale i dát pamlsek, ať má motivaci.
Chce to jednoduše trpělivost :)
A že žere trávu a v jisté míře i hlínu je v pořádku, jen jí nenechte žrát kameny, na to pozor.
Měl jsem s jedním psem něco podobného, ten se zas jako štěně venčil jen u nás na zahradě a ne mimo. Byl schopen vydržet několik hodin venku a pak se s velkou úlevou a slastným výrazem vymočil až zase doma na zahradě.
Chce to ale vydržet až do doby, kdy to štěně neudrží a vymočí se. Mějte nachystané odměny, hodně chvalte, veliké divadýlko. Choďte ven tak často, jak to jen půjde. A plíny samozřejmě vyhoďte.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Náš skorojezevčík a erdela na zahradě nečurali, jen venku mimo, musela jsem s ními chodit mimo zahradu ač byli venku celý den (zahrada v zahrádkářské kolonii ne u baráku)
tu plínu z bytu bych dala na tu vaší zahradu nebo chodila ven mimo zahradu.....