Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2019 11:18
roxy123

XXX.XXX.152.146

Zdravím všechny pejskaře.

Moje 2 letá fenka (kříženec jorkšíra prý s boloňským psíkem) si agresi a když se jí něco nelíbí, vybíjí na svém ocasu.. pozoruje ho a začne hrozně vrčet a agresivně kousat a hrozně štěkat...Když Má na ocasu dlouhé chlupy a vždycky je pozoruje a začne na ně útočit.. Pak je absolutně mimo kontrolu. Když se např. přijde pomazlit, tak jí můžu hladit pouze na hlavě, krku nebo nahoře na zádech. Jakmile sjedu dolů, tak začne vrčet, naježí se a je z ní úplně jiný pes..

Je to hodná, poslušný fenka, ale když se jí něco nelíbí, tak to vyjadřuje tímto způsobem. Jako štěně nebyla plně socializovaná a byla týraná. Vzali jsme si jí, když jí bylo cca třičtvrtě roku. Ač jsme se snažili, jak jsme chtěli, tak se na ní minulost stejně projevila...

Může mi někdo poradit?
Děkuji

9.4.2019 11:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

roxy123 napsal(a):
Zdravím všechny pejskaře.

Moje 2 letá fenka (kříženec jorkšíra prý s boloňským psíkem) si agresi a když se jí něco nelíbí, vybíjí na svém ocasu.. pozoruje ho a začne hrozně vrčet a agresivně kousat a hrozně štěkat...Když Má na ocasu dlouhé chlupy a vždycky je pozoruje a začne na ně útočit.. Pak je absolutně mimo kontrolu. Když se např. přijde pomazlit, tak jí můžu hladit pouze na hlavě, krku nebo nahoře na zádech. Jakmile sjedu dolů, tak začne vrčet, naježí se a je z ní úplně jiný pes..

Je to hodná, poslušný fenka, ale když se jí něco nelíbí, tak to vyjadřuje tímto způsobem. Jako štěně nebyla plně socializovaná a byla týraná. Vzali jsme si jí, když jí bylo cca třičtvrtě roku. Ač jsme se snažili, jak jsme chtěli, tak se na ní minulost stejně projevila...

Může mi někdo poradit?
Děkuji

Napadá mě - nemůže být nějaký zdravotní problém? Na ocasu nebo poblíž? To, že si psi "honí" ocas většinou znamená spíše psychický problém. Ale když píšete, že jí tam nemůžete ani pohladit, tak mě napadá, jestli ji tam nemůže něco bolet?

9.4.2019 11:48
roxy123

XXX.XXX.152.146

Někdy se pohladit nechá, není to pořád, ale jakmile si uvědomí, že jí tam šahám, tak začne bláznit..

9.4.2019 15:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

roxy123 napsal(a):
Někdy se pohladit nechá, není to pořád, ale jakmile si uvědomí, že jí tam šahám, tak začne bláznit..

Jak píše Marcela, udělala si z ocásku obsesi a je to případ spíš pro psychologa Nevím, jak se tohle řeší. Náš pes si tam opíral smeták(o záda, zadek) jen to chlupaté, ne celý a vrčel na něj, útočil, když smeták spadnul, tak ho ,,zamordoval" Dělal to vyloženě z nudy, byl to zahradní pes a často tam býval sám

9.4.2019 16:41
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Kořen ocasu je obecně jedno z nejcitlivějších míst psa. Jsou psi, kteří nemají rádi sahání na toto místo, včetně našeho.

9.4.2019 16:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
Kořen ocasu je obecně jedno z nejcitlivějších míst psa. Jsou psi, kteří nemají rádi sahání na toto místo, včetně našeho.

a náš naopak miloval drbání na tomto místě. Jak je vidět co pes to originál

9.4.2019 16:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
a náš naopak miloval drbání na tomto místě. Jak je vidět co pes to originál

Naši snad všichni psi (z celé rodiny) milují a milovali drbání nad ocasem (u kořene ocasu), vždycky se úplně nastavují a užívají si to

10.4.2019 00:27
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Možná jsem to blbě napsala. Náš to má taky rád, všichni předchozí též, kočky némlich to stejné....ale když třeba drbu toto místo déle, tak kočka se ožene, pes buď zdrhne nebo se taky "ožene" - a už víckrát jsem četla, že je to jejich velmi citlivé místo.
Jinak náš pes si to místo i drbe o různé "pomůcky" jako trnože u židle, apod. a u toho vyluzuje zvuky extáze. Takže já to myslela takto - předtím jsem to fakt blbě napsala. Ale to, že to nesmím přehnat na tomto místě, tak to platí. Pod krkem můžu drbat třeba hodinu a jakoukoli intenzitou, kořen ocasu to je jiná!

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2019 06:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

jojo, je to jak píše fíkovnice

10.4.2019 08:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No asi taky jak u kterého psa. Naše psy můžu na kořenu ocasu drbat hodinu a jakoukoli intenzitou a oni si to budou pořád užívat a budou se u toho kroutit blahem .

10.4.2019 09:25
Dasvo

XXX.XXX.101.12

marcelaamax napsal(a):
No asi taky jak u kterého psa. Naše psy můžu na kořenu ocasu drbat hodinu a jakoukoli intenzitou a oni si to budou pořád užívat a budou se u toho kroutit blahem .

Jo, jo, psí erotogenní zóna. :-)

Podle mého názoru jde u zadavatelčina psa o obsesivní chování - psychickou poruchu. Obávám se, že na to není žádné účinné řešení. Možná jedině farmakologické. Zadavatelko, dělá to fena i v případě, že je vyřáděná a unavená? Nemůže se na tom z velké části podílet nuda? Nebylo by možné ji toho aspoň částečně zbavit pořádným unavením (hlavně psychickým)? Přece jen, má v sobě teriéra, takže nějaká cílená aktivita by byla na místě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík