Negguuska35

XXX.XXX.110.136
Zdravím,
Máme doma dvouměsíční štěně, je úžasná, ale až na jednu vec. Má svůj pelíček hned u mojí postele. Když ráno vstanu—no hrůza— samozřejmě jsme přes noc s loužičkama a bobkama počítali, ale TOLIK. Mám pos*anej kompletně celý pokoj, neuvěřitelně to tam smrdí. Loužiček je nespočet a bobků okolo 5. Je to normální? Ale kdyby to bylo jen to, nechce se vůbec vyprázdnit venku. Venčíme jí často, ale to ona venku trpí, když se vejde dovnitř, hurá se vyčůrat. Nevíte někdo co s tím, jak jí vysvětlit, že se bobek dělá venku??
Uživatel s deaktivovaným účtem

Negguuska35
napsal(a):
Zdravím,
Máme doma dvouměsíční štěně, je úžasná, ale až na jednu vec. Má svůj pelíček hned u mojí postele. Když ráno vstanu—no hrůza— samozřejmě jsme přes noc s loužičkama a bobkama počítali, ale TOLIK. Mám pos*anej kompletně celý pokoj, neuvěřitelně to tam smrdí. Loužiček je nespočet a bobků okolo 5. Je to normální? Ale kdyby to bylo jen to, nechce se vůbec vyprázdnit venku. Venčíme jí často, ale to ona venku trpí, když se vejde dovnitř, hurá se vyčůrat. Nevíte někdo co s tím, jak jí vysvětlit, že se bobek dělá venku??
V noci mi štěně chodilo průměrné jednou za dvě hodiny a to se občas nehoda doma stala. Jinak klasika, venku přehnané chválit, vevnitř když pristihnete, pokarat, potom už to nemá smysl. Jít po jídle, po hraní, po spaní, kdykoliv máte pocit že cenicha a hledá. Holt buď budete v noci vstávat nebo se musíte s loužickama smířit. Můj 12 týdenní smeták už zvládá prakticky celou noc spát, občas jednou dvakrát si o venčení sám řekne, vyběhnem ven, vycurame, pochvalime a jdeme zase spát.
Jinak přehnané "bobkovani" může být způsobeno stresem z nového prostředí, bez maminky bez sourozencu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zvláštní....nikdy jsem neměla štěně, co se venku odmítá vyprázdnit, které čeká až dorazí zpátky domů, aby vykonalo potřebu. Přemýšlím o tom, čím to je......a napadá mě jediné...všichna moje štěňata znala venkovní prostředí ještě u chovatele, chodila po zahradě s maminkou nebo s oběma psími rodiči, tak asi s venkovním prostorem nemají problém.......třeba některá ze štěňat, která znají jen byt a venčit se chodí jen na plínu a ven se prakticky dostanou až u nového majitele s tím můžou mít problém - to je alespoň můj názor, třeba bude mít někdo jiný.
Venčíme jí často, ale to ona venku trpí, když se vejde dovnitř, hurá se vyčůrat.
Proč venku trpí??...bojí se???....no tak to bych v tom případě byla venku co nejvíc....i kdybych si měla sednout na lavičku a štěně vzít do klína, ať z bezpečí mé náruče pozoruje...ať kouká.....nebo bych si roztáhla na trávě deku a prostě bychom tam vegetili....vzali bychom klidně hračky, papáníčko, prostě aby to štěndo začalo brát jako samozřejmost.......
PS: nechci se opakovat, ale kdyby štěně spalo v posteli s páníkem, tak se taková spoušť konat nebude.