austalan

XXX.XXX.243.2
Dobrý den,
hodně si tady pročítám příspěvky, ale nenarazila jsem na nějakou všeobecnou diskuzi ohledně ochrany proti klíšťatům. Chtěla bych se zeptat na Vaše osobní preference, protože na trhu je strašně moc věcí přes obojky, po spreje a vodičky. Náš pes se bude pohybovat hodně v lese, na loukách, občas s námi bude spát venku, tak jsem si to zkoušela prostudovat, ale stejně jsem se nedobrala závěru, co je teda nejúčinnější. Taky mě napadlo, že třeba každému psovi nemusí sedět všechno, ale to už jsou jen moje domněnky. Takže Vás prosím o radu, co používáte a jak moc jste s tím spokojení.
Děkuji moc
Uživatel s deaktivovaným účtem

nejúčinnější jsou tablety, tečka.
foresto taky není špatná věc, nebo i ten kiltix, to funkční je v obou případech flumethrin
fungují obecně pyrethroidy, je jedno, jestli obojek spot on nebo spreje, akorát spreje mají nevýhodu aplikace, no. ty fungují i jako repelent
ale účinek už není 99% jako u tablet, občas klíště bude
fipronil nefunguje.
napsal(a):
nejúčinnější jsou tablety, tečka.
foresto taky není špatná věc, nebo i ten kiltix, to funkční je v obou případech flumethrin
fungují obecně pyrethroidy, je jedno, jestli obojek spot on nebo spreje, akorát spreje mají nevýhodu aplikace, no. ty fungují i jako repelent
ale účinek už není 99% jako u tablet, občas klíště bude
fipronil nefunguje.
Bodlinko a jak chránit štěňata? Od kdy mohou mít obojek nebo tabletu?

GAELLE
napsal(a):
Bodlinko a jak chránit štěňata? Od kdy mohou mít obojek nebo tabletu?
většinou je tam omezení na dvě kila a osm týdnů věku.
austalan

XXX.XXX.243.2
Ano to jsem přesně chtěla vědět .. díky díky moc
GAELLE
napsal(a):
používali jsme obojek Kiltix. Ale Foresto je prý lepší
foresto používáme na flata celý jeho život a opravdu to funguje super a to máme u nás hodně klíšťat a ještě se to psisko dost často namočí. Na kavkaziska jsme teď vyzkoušeli advantix a nějak nic moc. Oba měli čerstvé klíště ještě týden po aplikaci.
Za nás také Foresto.
Výrobce deklaruje ochranu po dobu 8 měsíců, ale jednou jsem jej po jedné celé sezoně nevyhodila a uzavřela zpět do kovové plechovky. Následující sezonu ještě stále fungoval.
Jinak za nefunkční považuji Frontline pipety a poslední zkušenost s Kiltixem byla též špatná.
Tichošlápek

XXX.XXX.173.3
Obojky proti klíšťatům moc nezabírají navíc jsou dost cítit. Pipetu jsme nezkoušeli nám totiž stačí nastříkat sprej na nohy a nic na něj neleze - arpalit neo 😉

Taky jsem dlouhodobě spokojena s Arpalitem, ale stříkám celého psa, nejen nohy. Ochrana vydrží cca 3 týdny, pak to chce aplikaci opakovat.

Přidám dotaz, dlouhosrste štěně, 13 týdnu, 18 kg, údajně foresto ještě ne, navíc by prý neměl účinek skrz chlupy.
Tabletky mi vetka vymlouvala že jsou drahé (nevím proč, na peníze v tomto nehledím), že mám počkat do půl roku na to foresto a vyholit mu krk. Ale klíšťata už jsme tahali, tak se zeptám na zkušenosti vaše..

Vyholený krk? Vždyť by vypadal jak blbec.
Tablety nejsou jen tříměsíční, ale i s působením jeden měsíc. Pro rostoucí štěně ideál.

marushka
napsal(a):
Tabletám jsem vzdorovala několik let, letos jsem podlehla a zatím tedy Jen ta cena je skutečně vyšší..
Radsi dám pár stovek za tabletu než mít psa zničeného klíštecimi chorobami.
bodlinka, taky mi to přišlo divné ale s doktorkou jsem se nehadala, třeba má nějaké zkušenosti...
Foresto obojek u koček super, u psa s dlouhou hustou srstí k ničemu. Loni jsme kapali Frontline Combo a účinkovalo, letos ani ň, klíšťata tahám furt. Koupila jsem Bravecto, tak doufám, že bude všechno v pořádku.
K tomu obojku - ten na větší psy je zároveň znatelně širší, nejen delší.
Jen dotaz - Frontline dostal nakapáno před týdnem, můžu dát tabletu už teď nebo počkat?
napsal(a):
Přidám dotaz, dlouhosrste štěně, 13 týdnu, 18 kg, údajně foresto ještě ne, navíc by prý neměl účinek skrz chlupy.
Tabletky mi vetka vymlouvala že jsou drahé (nevím proč, na peníze v tomto nehledím), že mám počkat do půl roku na to foresto a vyholit mu krk. Ale klíšťata už jsme tahali, tak se zeptám na zkušenosti vaše..
Foresto je od 7 týdnů, viz jejich FAQ:
Je Foresto® bezpečné i pro štěňata?
O: Foresto® je bezpečné pro štěňata od 7 týdnů věku.
A tedy s tím vyholováním mi to přijde jako blbost. Jen je potřeba u dlouhosrstého psa rozhrnout chlupy a utáhnout obojek vážně natěsno, aby se účinná látka dostala skrz kůži do oběhového systému.
Po pár týdnech jsem ho už vždy měla volněji a fungoval po celou sezonu.

My dáváme Pangamin a stále Top spot on stronger, štěněti nejspíš budu dávat jen nějaký sprej, jako jsem měla minule z DM. Tabletám stále odolávám, zkusím je, až je budou brát i lidi :-)
napsal(a):
My dáváme Pangamin a stále Top spot on stronger, štěněti nejspíš budu dávat jen nějaký sprej, jako jsem měla minule z DM. Tabletám stále odolávám, zkusím je, až je budou brát i lidi :-)
Dejte bonbon bezdomovci s blechami a vešmi. Pokud odpadnou a chlápek ne, zvládne to i pes.
saola
napsal(a):
Zkuste, jestli to jde vytočit tím krokodýlkem, pokud ho máte, dokáže zachytit i jen část klíštěte. pokud se vám to nepodaří, tak to holt nechte, jen kontrolujte ranku, aby to zbytečně nehnisalo.
Díky moc, jsem momentálně na nemocenské, doma ty krokodýlky nemáme. Uschopněna, když vše dobře půjde, budu za pár dní. Uvidím, zda to do té doby nezačne hnisat.

fíkovnice, tělo se toho zbaví samo
napsal(a):
fíkovnice, tělo se toho zbaví samo
To já vím - za ty desítky let, však víte, že nejsem začátečnice a u venkovských kocourů jsem v minulosti byla třeba i ráda za to, že jsem to "aspoň" přetrhla - nechtěli se sebou nechat manipulovat. Ale zajímal mě názor i ostatních - zda to tedy nechávají "vyhnít" - ono to pak odpadne, nebo se snaží dostat ven i hlavičku.

pokud to jde, tak hlavičku rýpu černou jehlou, když pacient nespolupracuje, tak to nelámu přes koleno.
Čajda
napsal(a):
Foresto obojek u koček super, u psa s dlouhou hustou srstí k ničemu. Loni jsme kapali Frontline Combo a účinkovalo, letos ani ň, klíšťata tahám furt. Koupila jsem Bravecto, tak doufám, že bude všechno v pořádku.
K tomu obojku - ten na větší psy je zároveň znatelně širší, nejen delší.
Jen dotaz - Frontline dostal nakapáno před týdnem, můžu dát tabletu už teď nebo počkat?
S těmi obojky je to divné. U našeho staříka flata používáme obojek celý jeho život s naprostou spokojeností. A to lezl do vody pořád. U kavkazana byl účinek taky super. Nemůže ta účinnost být dána prostě nějakou rezistencí populace klíšťat na některé látky v určitých oblastech? U nás je tedy klíšťat opravdu hodně a s obojkem měl prostě pes třeba 2 klíšťata za sezónu. Teď jsme dali Advantix v obavě, že si psiska navzájem obojky servou a týden po aplikaci měl dospělák jedno a štěně dvě klíšťata. A to při pečlivé aplikaci na několik míst a do vody nelezou.
TyVed: odolná klíšťata bych neřekla, protože kočky londající po půlce vesnice nemají klíště jediné už kolik let za sebou (obojky Foresto). Na psa jsme ho zkoušeli 2x a pokaždé úplně k ničemu, bohužel Ovšem je možné, že jsem obojek na psovi málo utáhla - má mohutný "lalok" a už tak, jak ho měl utažený, jsem měla pocit, že mu to vadí. Takže klidně může být chyba na mojí straně. A druhá věc - za barákem máme soustavu rybníků a celoročně nechodím venčit, ale plavit. Je ve vodě furt (+ náš bazén na zahradě). Takže možná součet dlouhé chlupy+málo utažený+voda a je z toho nefunkční obojek.
U toho kapání jsem mu sice klíšťata občas vytáhla, ale scvrklá, chcíplá.
Zkusíme tu tabletu.
Čajda
napsal(a):
TyVed: odolná klíšťata bych neřekla, protože kočky londající po půlce vesnice nemají klíště jediné už kolik let za sebou (obojky Foresto). Na psa jsme ho zkoušeli 2x a pokaždé úplně k ničemu, bohužel Ovšem je možné, že jsem obojek na psovi málo utáhla - má mohutný "lalok" a už tak, jak ho měl utažený, jsem měla pocit, že mu to vadí. Takže klidně může být chyba na mojí straně. A druhá věc - za barákem máme soustavu rybníků a celoročně nechodím venčit, ale plavit. Je ve vodě furt (+ náš bazén na zahradě). Takže možná součet dlouhé chlupy+málo utažený+voda a je z toho nefunkční obojek.
U toho kapání jsem mu sice klíšťata občas vytáhla, ale scvrklá, chcíplá.
Zkusíme tu tabletu.
Já jsem zásadně proti obojkům u koček. Půjdu letos do nějakého spot-onu.