Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karolína1234

14.4.2019 10:34
Karolína1234

XXX.XXX.251.207

Ahoj, jsem na intru a budu borderku, myslíte ze to v kotci zvládne denně tak 9 hodin? Po škole bych mu věnovala celé odpoledne. Bojím se, ze se tam bude trápit. Všichni mi říkají ze když tam bude odmala tak si zvykne. Ráno před školou bych za ní také šla aspoň na hodku ven. Co si o tom myslíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2019 10:36

No tak nebude to jen devět hodin, že. Ještě taky v noci.

Ale unavenýmu psovi je jedno, jestli spí v kotci nebo doma na gauči.

14.4.2019 11:10
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

Zvládne to.
Je blbost ji rušit, budit a tahat ven a snad dokonce k ovcím.
Nejraději je v kleci!
A to furt fix.
To mají psi rádi a borderky úplně nejvíc.

14.4.2019 15:15
karo2702

XXX.XXX.162.156

9 hodin je podle mě horní hranice pro všechny psy a border kolie by to nemusela zvládat. Je pravda, že je jedno, jestli je pes zavřený v zahradním kotci nebo v chodbě v baráku, ale je to dlouhá doba o samotě. Nejde o to, že by ses jí pak věnovala 4 hodiny v kuse, ale prostě je rozdíl mezi 9 h sama a 4 s pánem a třeba 2 h s pánem 4 h sama 2 h s pánem a 5 h sama, chápeš? Zvolila bych méně závislého psa a nebo lépe bych počkala až po škole.

14.4.2019 15:50
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Karolína1234 napsal(a):
Ahoj, jsem na intru a budu borderku, myslíte ze to v kotci zvládne denně tak 9 hodin? Po škole bych mu věnovala celé odpoledne. Bojím se, ze se tam bude trápit. Všichni mi říkají ze když tam bude odmala tak si zvykne. Ráno před školou bych za ní také šla aspoň na hodku ven. Co si o tom myslíte?

Bordera - takovej akčňák! A zároveň takovej nervák a labil! A Vy chcete vyrobit labila na entou!!! Hlavně, že "všichni říkají..."

14.4.2019 16:40
Markéta80

XXX.XXX.176.4

a ted ten pes žije kde nebo plánujete pořizovat štěně?

Karolína1234

15.4.2019 16:02
Karolína1234

XXX.XXX.251.207

Plánujeme

Karolína1234

15.4.2019 16:17
Karolína1234

XXX.XXX.251.207

lupus4 napsal(a):
http://www.psiskolafalco.cz/pribehy.htm#kotec

🤔😥. Smutný příběh, ale kotec by byl ve vnitř, ne venku.

15.4.2019 16:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Karolína1234 napsal(a):
🤔😥. Smutný příběh, ale kotec by byl ve vnitř, ne venku.

A to si myslíte, že tam jde o to, jestli psu náhodou nebude zima? Vzhledem k tomu že: nic jsi nepochopil Ivane na psa urychleně zapomeňte. Vůbec si nedovedu představit plánovat si psa...do kotce. Vždycky, když takto psy vidím, říkám si: co komu udělali, museli přinejmenším někoho zabít, když dostali doživotí

Karolína1234

15.4.2019 17:58
Karolína1234

XXX.XXX.251.207

lesnížínka napsal(a):
A to si myslíte, že tam jde o to, jestli psu náhodou nebude zima? Vzhledem k tomu že: nic jsi nepochopil Ivane na psa urychleně zapomeňte. Vůbec si nedovedu představit plánovat si psa...do kotce. Vždycky, když takto psy vidím, říkám si: co komu udělali, museli přinejmenším někoho zabít, když dostali doživotí

Ne to si opravdu nemyslím, ale psovi nebude zima bude tam jen když bude opravdu pořádně unavený, takže bude spát. Nikdo ani nic ho tam nebude rušit. 🙂

15.4.2019 18:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

bude tam jen když bude opravdu pořádně unavený, takže bude spát.

na to stačí gauč

15.4.2019 18:14
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Karolína1234 napsal(a):
Plánujeme

a proč zrovna borderu, proč vůbec psa když na něj není čas? Potom bude u pozdě cokoliv řešit Bude to chudák, celé roky v kleci a sám

15.4.2019 18:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

myslíte ze to v kotci zvládne denně tak 9 hodin?

ale kotec by byl ve vnitř, ne venku.

nějak se v tom ztrácím

tak jak, vy na intru, pes v kotci vevnitř...KDE VEVNITŘ ?

úplně vidím, jak vstáváte za každého počasí v 05:00 abyste v 07:00 dala "unaveného" psa do kotce (vevnitř)

Karolína1234

15.4.2019 18:33
Karolína1234

XXX.XXX.251.207

lupus4 napsal(a):

na to stačí gauč

ano,ale jsem na intru! a na pokoj ho proste nemuzu vzit

15.4.2019 18:42
lupus4

XXX.XXX.205.61

Karolína1234 napsal(a):
ano,ale jsem na intru! a na pokoj ho proste nemuzu vzit

děvče, ještě to promyslete, co když pak bude VŠ nebo někam ven na zkušenou...
nebo si vás nabrnkne nějakej pan úžasný , ale "nepsomil"... co chudák psina

Na vašem místě bych počkal až bude o dalším životě jasno.
Známkou dospělosti není prosadit si : chci a chci a chci...
Ale...

Karolína1234

15.4.2019 18:49
Karolína1234

XXX.XXX.251.207

lupus4 napsal(a):
myslíte ze to v kotci zvládne denně tak 9 hodin?

ale kotec by byl ve vnitř, ne venku.

nějak se v tom ztrácím

tak jak, vy na intru, pes v kotci vevnitř...KDE VEVNITŘ ?

úplně vidím, jak vstáváte za každého počasí v 05:00 abyste v 07:00 dala "unaveného" psa do kotce (vevnitř)

Klidně takhle vstavat budu. Kotce jsou umístěny ve vnitř budovy. V domově Mládeže

Karolína1234

15.4.2019 19:06
Karolína1234

XXX.XXX.251.207

lupus4 napsal(a):
děvče, ještě to promyslete, co když pak bude VŠ nebo někam ven na zkušenou...
nebo si vás nabrnkne nějakej pan úžasný , ale "nepsomil"... co chudák psina

Na vašem místě bych počkal až bude o dalším životě jasno.
Známkou dospělosti není prosadit si : chci a chci a chci...
Ale...

Asi máte pravdu no.
Ale nikdy bych se ho za nic nevzdala😥

15.4.2019 19:25
L(phi)

XXX.XXX.114.133

Markéta80 napsal(a):
a proč zrovna borderu, proč vůbec psa když na něj není čas? Potom bude u pozdě cokoliv řešit Bude to chudák, celé roky v kleci a sám

Neni cas? Na skole som mala najviac casu v zivote. To ten pes u normalneho dospeleho zamestnaneho cloveka trpi potom ovela viac, chudak.

Karolína1234

15.4.2019 19:42
Karolína1234

XXX.XXX.251.207

L(phi) napsal(a):
Neni cas? Na skole som mala najviac casu v zivote. To ten pes u normalneho dospeleho zamestnaneho cloveka trpi potom ovela viac, chudak.

Také si myslím 🙂

15.4.2019 20:18
PumaCZ

XXX.XXX.255.5

Karolína1234 napsal(a):
Také si myslím 🙂

Jenže "mít čas" je zde myšleno opravdu mít čas, ne mít psa zavřeného 9 hodin denně v kotci. To není pro žádného psa, natož společenskou borderu, která by se z toho akorát tak zbláznila (bez nadsázky).

Psa si pořiď, až budeš mít po střední, a budeš na něj mít vhodnější podmínky. Do té doby se můžeš s někým domluvit a venčit a cvičit mu jeho psa. Spoustu lidí toto ocení.

15.4.2019 20:35
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Karolína1234 napsal(a):
Také si myslím 🙂

jo? Tak kolik času bude pro psa? Jak ten pes žít bude? Celou noc v kleci, přes den v lepšim případě taky 9h, v blbém počasí mnohem víc. To je pro jakéhokoliv psa super život, bordera se jen tak neunaví . Je to fakt blbost plánovat jakéhokoliv psa že bude většinu dne trávit sám v kleci, co to je za život a proč borderu, na intru asi ovce pást nebude Borderku má od dcery školnice ze školky a tu vidím skoro furt venku a sama říká že veškerý čas mu věnuje a nejen ona ale celá rodina, mají ho v bytě ale jsou plno hodin venku.

Karolína1234

15.4.2019 20:42
Karolína1234

XXX.XXX.91.191

Markéta80 napsal(a):
jo? Tak kolik času bude pro psa? Jak ten pes žít bude? Celou noc v kleci, přes den v lepšim případě taky 9h, v blbém počasí mnohem víc. To je pro jakéhokoliv psa super život, bordera se jen tak neunaví . Je to fakt blbost plánovat jakéhokoliv psa že bude většinu dne trávit sám v kleci, co to je za život a proč borderu, na intru asi ovce pást nebude Borderku má od dcery školnice ze školky a tu vidím skoro furt venku a sama říká že veškerý čas mu věnuje a nejen ona ale celá rodina, mají ho v bytě ale jsou plno hodin venku.

Tak jaké plemeno by to těch 8-9 hodin vydrželo? Myslím si, ze když tenhle režim bude mít od mala, zvykne si na to, ne?

15.4.2019 21:21

Karolína1234 napsal(a):
Tak jaké plemeno by to těch 8-9 hodin vydrželo? Myslím si, ze když tenhle režim bude mít od mala, zvykne si na to, ne?

Fakt by bylo dobré, abyste si něco o psech přečetla, žádné pracovní plemeno a nejen pracovní si na “nedostanu to, k čemu jsem byl vyšlechtěn nebo obdobu” nezvykle.
Psa pořiďte, až opravdu budete vědět, co se životem.

15.4.2019 22:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Karolína1234 napsal(a):

Králík.

15.4.2019 22:11
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Karolína1234 napsal(a):

jakých 9h, vdyt ten pes tam bude mnohem delší čas, není to prase aby bylo pořád v chlívku. Proč borderka? Jen proto že je to ten chytrý pes? Víte vůbec co ten pes potřebuje? Proč si pořizovat psa a mít ho v kleci? K čemu? Touhu po psovi chápu,ale jde přece i o to zvíře, to fakt v kleci štastné nebude

16.4.2019 07:27
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

Proč si pořizovat psa a mít ho v kleci? K čemu?
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Nevím.
Jak jinak si vylepšit imič?
(jediné bordérou! a třeba v kleci)

16.4.2019 10:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
Proč si pořizovat psa a mít ho v kleci? K čemu?
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Nevím.
Jak jinak si vylepšit imič?
(jediné bordérou! a třeba v kleci)

Jako dítě jsem taky moc neuvažovala nad tím, jak se cítí pes, když za ním několik dní nejdu. Nesnesla jsem, aby byl na řetězu a díky tomu, už ho pak děda nikdy neuvazoval, ale prostě mne zajímalo tisíc jiných věcí než to, co zrovna dělá pes. To jsou prostě děcka. Pejska chtějí, nejlíp hned, ale za dva měsíce už je zase baví in-liny. Slečna už je na intru, tam už by se to mohlo sejít s rozumem a mohla by začít víc myslet na toho psa, než na sebe a tudíž přijít na to, že z něho udělá nešťastného tvora. A proč?!? Protože si usmyslela, že zrovinka teďka chce psa. A hotovo.

16.4.2019 11:03
fikovnice

XXX.XXX.135.155

lupus4 napsal(a):

na to stačí gauč

16.4.2019 14:22
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

lesnížínka napsal(a):
Jako dítě jsem taky moc neuvažovala nad tím, jak se cítí pes, když za ním několik dní nejdu. Nesnesla jsem, aby byl na řetězu a díky tomu, už ho pak děda nikdy neuvazoval, ale prostě mne zajímalo tisíc jiných věcí než to, co zrovna dělá pes. To jsou prostě děcka. Pejska chtějí, nejlíp hned, ale za dva měsíce už je zase baví in-liny. Slečna už je na intru, tam už by se to mohlo sejít s rozumem a mohla by začít víc myslet na toho psa, než na sebe a tudíž přijít na to, že z něho udělá nešťastného tvora. A proč?!? Protože si usmyslela, že zrovinka teďka chce psa. A hotovo.

Jako dítě jsem taky moc neuvažovala nad tím, jak se cítí pes ....
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
To je jasný,
ale tady to má vysvětlené a nezabere a nezabere . . .
Leda snad ji do toho kotce na těch " 9 hod" strčit.
Ale už je pozdě. Chtělo to začít odmala. . .

16.4.2019 14:39
Markéta80

XXX.XXX.176.4

jenže těch 9h je to co počítá kvůli škole, takže tam bude skoro celý den mimo procházek

16.4.2019 17:02

Karolína1234 napsal(a):
Klidně takhle vstavat budu. Kotce jsou umístěny ve vnitř budovy. V domově Mládeže

Takže to je nějaká ta kynologická střední škola?

16.4.2019 17:15

Jeden můj známý si borderu do kotce pořídil. Cca 5let zpět. Měl k tomu i zahrádku, jenže pes se z nedostatku činnosti podhrabával, rozkousával pletivo atd...tak jej zavřel do kotce a 2 denně s ním šel na procházku. Pes postupně šílel. Furt v kotci štěkal, klepal se jak osika, po nějaké době se záhadně ztratil.....takže ne, není to dobrý nápad

Karolína1234

16.4.2019 17:58
Karolína1234

XXX.XXX.162.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže to je nějaká ta kynologická střední škola?

Ano
🙂

16.4.2019 18:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Trochu mimo,ale tak mi přišlo na um, proč kynologická střední škola podporuje pořizování si vlastních psů a nepodporuje třeba péči o psy v útulcích. Bylo by to prospěšné, pro všechny.

16.4.2019 18:12
karo2702

XXX.XXX.162.156

Znám taky jeden smutný případ. Je to 8 let stará bordera, takže pořízená ještě před touto "módou". Pes byl na dvoře, ale měl dost velký prostor. Jenže se mu nikdo nevěnoval. Měl jí jeden rok kluk, který s ní chodil ven tak první 3 měsíce a pak ho to přestalo bavit. Tak dal ročního psa své sestře. Ta s ní možná ze začátku ven chodila, ale pak přišla střední a vysoká, zábava s kamarády a pes trčel na dvoře, paničku viděl tak hodinu denně, při krmení a tréninku. Jo, pes cvičí už roky frisbee a rekreačně agi, ale to je naprosto vše k čemu se dostane. Nesnese žádného psa, sežrala by ho zaživa. Lidi ještě dává. Teď chodí ven tak 3x do týdne a musím říct, že takového tahače jsem ještě neviděla. Šourá bradou po zemi a kdyby neměla postroj, tak už je asi oběšená. Na volno poslouchá, ale nedej bože když k ní přiletí něco navolno. Teď chodí od vánoc běhat s koloběžkou, ale jinak je to chudák pes, absolutně zničený, agresivní, nevybitý.

Karolína1234

16.4.2019 18:14
Karolína1234

XXX.XXX.162.168

lesnížínka napsal(a):

Dělám to co Vy tvrdíte ze nedělám 🤔
Sbírám informace a kdybych na toho psa nemyslela, asi bych se ani neptala, ne?
Samozřejmě ze jste me skoro všichni přesvědčili ze je to špatný nápad dát borderku do kotce, tak to také neudělám

16.4.2019 18:16

Je prima, že jsi se nad tím zamyslela. Mě by spíš zajímalo, co je to za intr? Můžou tam psi, takže veterina? Kolik mládežníků tam má psy těch 9hod po dobu vyučování? Díky

16.4.2019 18:19
karo2702

XXX.XXX.162.156

Mě spíš napadá, střední kynologie nepovoluje psy do hodin? Veterina totiž ano....
Nebo by mohli udělat aspoň uzpůsobený rozvrh, třeba hodinu a pul volno v půlce dne.

Karolína1234

16.4.2019 18:29
Karolína1234

XXX.XXX.12.221

Je prima, že jsi se nad tím zamyslela. Mě by spíš zajímalo, co je to za intr? Můžou tam psi, takže veterina? Kolik mládežníků tam má psy těch 9hod po dobu vyučování? Díky

Je tu šest kotcu a jsou všechny plné

Karolína1234

16.4.2019 19:40
Karolína1234

XXX.XXX.251.207

karo2702 napsal(a):
Mě spíš napadá, střední kynologie nepovoluje psy do hodin? Veterina totiž ano....
Nebo by mohli udělat aspoň uzpůsobený rozvrh, třeba hodinu a pul volno v půlce dne.

Je to veterinokynologická škola, ale psi bohužel nedovolují

17.4.2019 10:20

Já vám nevím, ale třeba na farmách pracovní borderky jsou chované v malých kotcích či přímo v bedničkách. Vytahováni jen na práci - někdy denně, někdy nedělají nic i několik dnů po sobě a prostě čekají až na ně přijde řada. Znám řadu lidí, co mají bocku v kotci, chodí do práce a věnují jim denně pár hodin nějaké činnosti, kde si vybijí svou energii a pak prostě odpočívají. Já mám sice bocky v bytě (z toho jednu dokonce v posteli :-)), chodím normálně do práce na těch 9 hodin a psíci jsou zavření v bytě. Podobně jako v tom kotci - a to si myslím, že venku v kotci má ten pes i víc vzruchů než doma. Oni prostě spí, ani jedna nic neničí a rozhodně se z toho ještě nezbláznili :-). Přijdu domů a jdeme na dvě hoďky ven, nebo na agility. O víkendu máme zpravidla spoustu akcí a pak jsou kolikrát rádi, že to v týdnu můžou doma dospat, když já sem v práci :-). Takže za mě, já bych sice psa do kotce nedala (páč hlavně nemám ani tu možnost), ale pokud vlastnictví borderky slečna uchopí zodpovědně a bude se jí fakt věnovat, tak bych to zas jako tak strašnou tragédii neviděla. Já sem třeba taky v práci v kanclu zavřená značně nedobrovolně na ploše 2x3 metry se třema lidma, kde se sotva pohnu za těch 8 a půl hodin. A jinou možnost volby práce na malém městě fakt nemám, holt to musím přežít a čekám, až budu moct jít ven s těma psama a trochu se protáhnout. A máte v tom analogii k tomu kotci. Nikdy nic není ideální, ale to neznamená, že slečna nemůže být fajn majitelem pro bocku.

17.4.2019 10:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já vám nevím, ale třeba na farmách pracovní borderky jsou chované v malých kotcích či přímo v bedničkách. Vytahováni jen na práci - někdy denně, někdy nedělají nic i několik dnů po sobě a prostě čekají až na ně přijde řada. Znám řadu lidí, co mají bocku v kotci, chodí do práce a věnují jim denně pár hodin nějaké činnosti, kde si vybijí svou energii a pak prostě odpočívají. Já mám sice bocky v bytě (z toho jednu dokonce v posteli :-)), chodím normálně do práce na těch 9 hodin a psíci jsou zavření v bytě. Podobně jako v tom kotci - a to si myslím, že venku v kotci má ten pes i víc vzruchů než doma. Oni prostě spí, ani jedna nic neničí a rozhodně se z toho ještě nezbláznili :-). Přijdu domů a jdeme na dvě hoďky ven, nebo na agility. O víkendu máme zpravidla spoustu akcí a pak jsou kolikrát rádi, že to v týdnu můžou doma dospat, když já sem v práci :-). Takže za mě, já bych sice psa do kotce nedala (páč hlavně nemám ani tu možnost), ale pokud vlastnictví borderky slečna uchopí zodpovědně a bude se jí fakt věnovat, tak bych to zas jako tak strašnou tragédii neviděla. Já sem třeba taky v práci v kanclu zavřená značně nedobrovolně na ploše 2x3 metry se třema lidma, kde se sotva pohnu za těch 8 a půl hodin. A jinou možnost volby práce na malém městě fakt nemám, holt to musím přežít a čekám, až budu moct jít ven s těma psama a trochu se protáhnout. A máte v tom analogii k tomu kotci. Nikdy nic není ideální, ale to neznamená, že slečna nemůže být fajn majitelem pro bocku.

No, já myslím, že problém není v tom, že by pes byl 8 nebo 9 hodin v kotci. U vás je pes ty hodiny v bytě, pak jdete ven a pak sice pes aktivně nic nedělá, ale je pořád s vámi, není sám. Až do rána. Kdežto ten pes v tom kotci by tam byl 9 hodin přes den, pak by šel řekněme na 3 hodiny ven a pak by tam byl zase celý zbytek dne a noci sám. V tom vidím rozdíl. Zatímco váš pes je sám 9 hodin, tak pes zadavatelky by byl sám možná dvakrát tolik hodin.

A to proti kotcům (používaným rozumně) nic nemám. Taky je teď doma stavíme - protože psi volně na zahradě v mé nepřítomnosti nenechám, a když je hezky tak pro ně lepší být venku v kotci, než v baráku. Ale u mě je to právě tak, že psi v tom kotci budou max. 8 hodin denně a pak jsou po celý den s námi...

17.4.2019 16:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Není to analogie ke kotci. Vy si svůj život řídíte sama, můžete se s borderama odstěhovat do hor, pást ovce(v nadsázce) Ale pes si vás nevybral, jste si ho pořídila a dle mne je to povinost, udělat mu ten život se mnou, co nejpříjemnější. Jinak nevidím důvod, ho mít. Vlastně ano, být sobec a tetelit se nad tím, jak já se mám, že mám toho vysněného psa, ale kašlat na to, že pro psa to zrovna výhra v loterii není. A pak také můžu psa pojmout jako pracovní nástroj(což také zmiňujete) a dávat přednost dobytku před psem. Ten dostane nažrat a místo na spaní. Ale většina lidí si už psa pořizuje jako parťáka a proto jim není to jak žije...lhostejné.

17.4.2019 17:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Není to analogie ke kotci. Vy si svůj život řídíte sama, můžete se s borderama odstěhovat do hor, pást ovce(v nadsázce) Ale pes si vás nevybral, jste si ho pořídila a dle mne je to povinost, udělat mu ten život se mnou, co nejpříjemnější. Jinak nevidím důvod, ho mít. Vlastně ano, být sobec a tetelit se nad tím, jak já se mám, že mám toho vysněného psa, ale kašlat na to, že pro psa to zrovna výhra v loterii není. A pak také můžu psa pojmout jako pracovní nástroj(což také zmiňujete) a dávat přednost dobytku před psem. Ten dostane nažrat a místo na spaní. Ale většina lidí si už psa pořizuje jako parťáka a proto jim není to jak žije...lhostejné.

Vím, že nesnášíte kotce - ale 9 hodin v kotci pro psa, kterému se jinak věnuji opravdu není tragédie a není to nijak v rozporu s tím, že mám psa jako parťáka. Těch 9 hodin pes bude stejně spát (bavíme se normálně o psovi, který má procházky a vzhledem k povaze jedince a plemene i vyžití) takže je jedno, zda bude spát na gauči, v kotci a nebo na hektarové zahradě. Jsem se psy od prosince doma, 24 hodin denně. Jsou to aktivní psy, mají každodenní aktivity ale i tak těch 9 hodin prospí - když je nechám. Teď co je tepleji tak mám od rána otevřené dveře - psy tedy můžou jít na velkou zahradu kdy chtějí, můžou si hrát spolu kdy chtějí, můžou si vybrat co chtějí a co si vyberou? Většinou spánek. Dopoledne jsou úplně mrtví a když je "vyženu" ven, tak si tam lehnou na pelíšek a spí venku.

Tedy pokud jste neměla na mysli režim přímo zadavatelky - protože tam ten pes by byl v kotci spíš více hodin než mimo něj - to potom souhlasím.

17.4.2019 19:14

"Tedy pokud jste neměla na mysli režim přímo zadavatelky - protože tam ten pes by byl v kotci spíš více hodin než mimo něj - to potom souhlasím."

Pes by byl venku cca hodinu ráno a 3 hodiny odpoledne. On by nebyl v kleci 9 hodin, ale 24-4= 20. I když je to hezky nazýváno kotec, jsou to vlastně klece, kdesi v suterénu budovy.
Možná by se tam měly podívat ochranářky-záchranářky.
Dost nechápu, jak tohle může fungovat na kynologické škole.

17.4.2019 21:18
b.k

XXX.XXX.210.246

"Tedy pokud jste neměla na mysli režim přímo zadavatelky - protože tam ten pes by byl v kotci spíš více hodin než mimo něj - to potom souhlasím."

Pes by byl venku cca hodinu ráno a 3 hodiny odpoledne. On by nebyl v kleci 9 hodin, ale 24-4= 20. I když je to hezky nazýváno kotec, jsou to vlastně klece, kdesi v suterénu budovy.
Možná by se tam měly podívat ochranářky-záchranářky.
Dost nechápu, jak tohle může fungovat na kynologické škole.

Jéžišmarja nedělejte z toho takové drama.
Pokud bude mít pes vyžití, plně odpovídající péči tak nechápu,proč je kotec problém .
A někam posílat pseudozachranáře ? No tý jo..
S takovým přístupem zakažme chov.stanice.. Blbost,že jo ? Bo by nebylo z čeho vybírat.. A ti psi v těch chovkách takhle běžně žijí a fungují.Sorry jako..

17.4.2019 21:43
Terven

XXX.XXX.110.147

b.k napsal(a):
Pokud bude mít pes vyžití, plně odpovídající péči tak nechápu,proč je kotec problém .
S takovým přístupem zakažme chov.stanice.. Blbost,že jo ? Bo by nebylo z čeho vybírat.. A ti psi v těch chovkách takhle běžně žijí a fungují.Sorry jako..

Chovatelská stanice znamená, že psi žijou v klecích?
Že se něco běžně děje, ještě neznamená, že je to v pořádku...to je takovej oblíbenej omyl.
A ti psi žijou a fungujou...no, co jim taky zbejvá, žejo.

17.4.2019 22:55

b.k napsal(a):

A co to je za život - pár hodin denně nějaká aktivita a zbytek dne plus celou noc zavřený někde v kotci, kleci?
To je jak odbavení kufru na letišti. Jak nějaký nástroj pro práci - odpracuje si svou dobu a odložíme ho do skříně. Prostě pokud nemám podmínky psa si nepořizuju. Nemusí mít nutně psa každý za každou cenu.

Mimo jiné, psa z chovky kde by žili psi trvale v klecích bych si nevzala ani kdybych měla být celoživotně bez psa, hnus.

18.4.2019 07:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Vím, že nesnášíte kotce - ale 9 hodin v kotci pro psa, kterému se jinak věnuji opravdu není tragédie a není to nijak v rozporu s tím, že mám psa jako parťáka. Těch 9 hodin pes bude stejně spát (bavíme se normálně o psovi, který má procházky a vzhledem k povaze jedince a plemene i vyžití) takže je jedno, zda bude spát na gauči, v kotci a nebo na hektarové zahradě. Jsem se psy od prosince doma, 24 hodin denně. Jsou to aktivní psy, mají každodenní aktivity ale i tak těch 9 hodin prospí - když je nechám. Teď co je tepleji tak mám od rána otevřené dveře - psy tedy můžou jít na velkou zahradu kdy chtějí, můžou si hrát spolu kdy chtějí, můžou si vybrat co chtějí a co si vyberou? Většinou spánek. Dopoledne jsou úplně mrtví a když je "vyženu" ven, tak si tam lehnou na pelíšek a spí venku.

Tedy pokud jste neměla na mysli režim přímo zadavatelky - protože tam ten pes by byl v kotci spíš více hodin než mimo něj - to potom souhlasím.

Ne, chtěla jsem tam připsat na začátku, že Marcela už jí to vysvětlila, ale jsem zapomněla. je to tak, jak píšete.

18.4.2019 14:56

A co to je za život - pár hodin denně nějaká aktivita a zbytek dne plus celou noc zavřený někde v kotci, kleci?
To je jak odbavení kufru na letišti. Jak nějaký nástroj pro práci - odpracuje si svou dobu a odložíme ho do skříně. Prostě pokud nemám podmínky psa si nepořizuju. Nemusí mít nutně psa každý za každou cenu.

Mimo jiné, psa z chovky kde by žili psi trvale v klecích bych si nevzala ani kdybych měla být celoživotně bez psa, hnus.

Taková technická a jak asi žije život obyčejný pracující člověk? Taky má pár hodin nějaké aktivity, která ho baví, nicméně většina z nás tráví většinu dne v práci, která mnohé ani nebaví, často zavření v kanclu (za pultem, za pasem, za kasou doplňte sami) pomalu bez možnosti jít na záchod. Pak ještě povinnosti doma a zbylou třetinu dne kupodivu tráví spánkem v posteli v bytě velikosti, že by se naše babičky kolikrát divili, kde jsme schopni žít. A upřímně, ne každý má na výběr a žít takhle prostě musí. Taky bych radši bydlela někde na statku, obklopená lesy a dělala smysluplnější činnost než ťukala do klávesnice. A ne fakt na výběr nemám a nemám pár potřebných milionů na to se odstěhovat za lepším. Tím chci říct, že pokud zadavatelka zváží všechny možnosti a psovi se bude opravdu věnovat ve volném čase opravdu každý den (ne že ho vytáhne z kotce jednou za týden, to fakt nemyslím), tak za mě proč ne, prostorný kotec zas takovou překážkou není. A budete se divit, většina domestikovaných plemen vznikla kvůli tomu, aby se používala na práci, nikoliv jako mazlíček na gauč. Za mě lepší bordera v kotci s denním pracovním vyžitím (je jedno zda ovce nebo agility) než bordera na gauči, se kterou nikdo nic nedělá.

18.4.2019 15:25
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

Ó, jak moudrý elaborát.

18.4.2019 15:50

Taková technická a jak asi žije život obyčejný pracující člověk? Taky má pár hodin nějaké aktivity, která ho baví, nicméně většina z nás tráví většinu dne v práci, která mnohé ani nebaví, často zavření v kanclu (za pultem, za pasem, za kasou doplňte sami) pomalu bez možnosti jít na záchod. Pak ještě povinnosti doma a zbylou třetinu dne kupodivu tráví spánkem v posteli v bytě velikosti, že by se naše babičky kolikrát divili, kde jsme schopni žít. A upřímně, ne každý má na výběr a žít takhle prostě musí. Taky bych radši bydlela někde na statku, obklopená lesy a dělala smysluplnější činnost než ťukala do klávesnice. A ne fakt na výběr nemám a nemám pár potřebných milionů na to se odstěhovat za lepším. Tím chci říct, že pokud zadavatelka zváží všechny možnosti a psovi se bude opravdu věnovat ve volném čase opravdu každý den (ne že ho vytáhne z kotce jednou za týden, to fakt nemyslím), tak za mě proč ne, prostorný kotec zas takovou překážkou není. A budete se divit, většina domestikovaných plemen vznikla kvůli tomu, aby se používala na práci, nikoliv jako mazlíček na gauč. Za mě lepší bordera v kotci s denním pracovním vyžitím (je jedno zda ovce nebo agility) než bordera na gauči, se kterou nikdo nic nedělá.

Ne, nemusí být doma na gauči. Klidně může být venku na zahradě - ale volně na zahradě. Ne v kotci, ne v kleci !

Neřešte lidi, bavíme se zde o psech. Pes si svůj život vybrat nemůže, nemůže udělat změnu když se mu jeho současný nelíbí, je závislý na myšlení svého pána. To co píšete je jako byste řekla že jste měla špatné dětství tak vaše děti nemusí mít taky nic extra život.
Ikdybych měla sebehorší život tak pro svého psa chci ten nejlepší možný život (co je v mých možnostech).

18.4.2019 23:45
b.k

XXX.XXX.210.147

No tak to fakt nemá cenu. Totálně mimo mísu vás tady pár je. Bohužel.

19.4.2019 09:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

b.k napsal(a):
No tak to fakt nemá cenu. Totálně mimo mísu vás tady pár je. Bohužel.

Takže podle vás je naprosto v pořádku, když je pes 20 hodin denně v kotci? To by se měl člověk opravdu zamyslet, jestli toho psa musí mít, protože jako na co? To udělám líp, když každý den zajedu do útulku a vezmu na tři hodiny na procházku nějakého psa tam. To má alespoň smysl.

19.4.2019 10:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Takže podle vás je naprosto v pořádku, když je pes 20 hodin denně v kotci? To by se měl člověk opravdu zamyslet, jestli toho psa musí mít, protože jako na co? To udělám líp, když každý den zajedu do útulku a vezmu na tři hodiny na procházku nějakého psa tam. To má alespoň smysl.

19.4.2019 13:08

Nemám nic proti kotci.....když jsme měli ovčandu-původně měla být venkovní pes a šli jsme všichni pryč, tak jsme jí taky zavřeli do kotce, protože jsme se báli, aby si jako štěně volně sama na zahradě třeba nějak neublížila a další věc, že se v té době ztratilo několik štěňat "vlčáků" ze zahrad, někdo je ukradl a kotec nebyl z ulice vidět....ale tak nějak si neumím představit, že bych tam štěndo nechala opravdu třeba těch devět hodin...byť by bylo předtím vyprocházkované...a co potom???...štěně asi nebude v činnosti 3-4 hodiny v kuse...štěňátko většinou funguje v kratších intervalech činností....jsem to viděla na našich štěňatech.....byli jsme třeba půl hoďky venku, pak jsme si dvacet minut hráli doma, blbli jsme, prali jsme se, přetahovali a najednou štěně odpadlo-usnulo uprostřed obýváku...ale za další hodinku už mělo zase vyspáno a tradá jdeme zase něco dělat...je to něco jinýho než dospělý pes......a předpokládám, že by si zadavatelka štěndo pořídila........
Někde jsem četla, že dospělý pes je aktivní pouze 8 hodin denně, zbytek prospí, štěndo toho asi prospí ještě víc, ale ne v kuse......tak nějak si neumím představit, jak si buduju vztah se štěnětem 3-4 hodiny denně a zbytek dne ho nevidím.....asi jsem strašná cíťa, ale když si představim psí miminko samotinké, někde zavřené, tak je mi z toho mdlo........
Psi jsou můj život, jsou pro mě to nej, co mě v životě potkalo.....ale pokud bych měla mít psa v takovém režimu, tak raději mít žádného nebudu.

A když si kolikrát představím....v zimě už je brzo tma, může být hnusný počasí, vítr, plískanice, mráz...prostě počasí, že by psa nevyhnal, navíc člověk může do toho všeho chytit nějakej moribundus, takže je mu ještě zle a už vidím, jak někde trdluje se psem třeba 4 hodiny venku....a co potom, to bude pes zavřenej v kotci třeba týden??

Vracím se ke starému známému....psa ano, ale ne za každou cenu.

19.4.2019 14:33
Terven

XXX.XXX.110.147

Krásné, ale úplně mimo.
Pracující člověk chodit do práce nemusí, je to jeho volba a volí tak zejména proto, že mu mzda přináší jisté benefity.
Máte volbu být nezaměstnaná, pak budete moct spát a chodit na záchod jak je libo. Případně být bezdomovec a pak budete mít nekonečnou volnost a nebe nad hlavou 24 hodin denně.
Toužíte-li žít na statku uprostřed lesů, můžete si dát inzerát, že hledáte osamělého statkáře Samozřejmě, že to celé zní paradoxně, ale je to pravda. Pokud ťukáte do klávesnice, bude to tím, že do ní ťukat chcete. Nic vám nebrání např. rozjet podnikání anebo si najít práci v zahradnictví.
Člověk může o svém životě rozhodovat, není ničím majetkem. Na rozdíl od zvířete v kleci může naplňovat své potřeby i v garsonce - může poslouchat hudbu, číst si, sledovat tv, cvičit jógu,psát na ifaunu.
Pes je společenské smečkové zvíře, obvykle i milující pohyb, určitě by si pobyt v kleci s výjimkou pár hodin zaměstnání dobrovolně nevybral. A na tom gauči aspoň může být se svým majitelem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík