Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2019 14:21
Ferdaasek

XXX.XXX.11.200

Dobrý den,
mám zatím mlaďučkou 8mi měsíční fenu křížence, matka NO. Ven chodíme na volno, poslouchá na povel, do teď poslouchala i když kolem běžela zvěř - občas se za ní rozeběhla, ale jak jsem zavolala, okamžitě se zastavila a vrátila, jinak se většinou za tou zvěří ani nerozeběhla. V poslední době za ní už 2x utekla, posledně jen chytla stopu a byla fuč. Vůbec nereagovala, jako by byla v transu.
Zatím se to pokouším řěšit trénováním a stopovačkou, ale nerada bych přišla o naše volné procházky, protože jinak je užásná a i když jde kolem pes, kolo, cokoliv, tak se nechá přivolat a je u nohy. Jen ta zvěř nás trápí.
Kamarádka má ze stejného důvodu tento elektronický obojek s tím, že už ani nepoužívá impuls, když se její pes dostane do transu nebo by rád běžel za zvěří, stačí jí dát mu upozornění (vibrace, zvuk).
Takže nad tím taky uvažuji, ale třeba až bude starší, kdyby se nám to nepodařilo odbourat výcvikem..
Chtěla jsem se je zeptat, jestli se někomu povedlo to nějak odbourat, budu ráda za jakýkoliv typ
A taky jesttli máte někdo tento typ EO na chlupatého psa.

14.4.2019 14:55
L(phi)

XXX.XXX.114.133

Ked uz chcete pouzit EO, tak aspon nejaky kvalitny a nie cinsky smejd za 25 dolarov. Staci si mrknut hodnotenia na heureke:
https://vycvik-psa.heureka.cz/patpet-776-1-psa/recenze/?s=6#reviews

Nekvalitny EO moze narobit velke problemy
- ked nema vyrovnanu silu impulzov, mozete psa bud prehnane smazit alebo naopak davat moc nizke
- smejd ktory ma ovela mensi dosah nez udavany vam pes skor prebehne a nauci sa ze po rane staci utekat a uz mu nic nemozete
- niektore lacne peklostroje nedaju impulz vtedy ked stlacite (takze nemozne spravne casovat, co je u EO to najpodstatnejsie) alebo este horsie, prebijaju psa aj bez zmacknutia tlacitka

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2019 15:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

no a není lepší prostě vydržet?

ono je docela škoda dávat na puberťáka hned elektriku, když je to dá překonat se stopovačkou a k procházkám na volno se člověk vrátí až pes dospěje.

14.4.2019 18:27
karo2702

XXX.XXX.162.156

8 měsíců je štěně a navíc v pubertě. Chce to cvičit a cvičit. Máte podle mě štěstí, mě fena v 8 měsících absolutně ignorovala
Ale musím říct, že mám loveckého psa a můžu ho nechat v lese bez vodítka, ví že za zvěří nesmí. (I když během střelby s ní do lesa raději nelezu.) Když jí vezmu ke koním a 50 m před námi přeběhne srna, ani to s ní nehne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík