Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Abousvspvduo

14.4.2019 18:51
Abousvspvduo

XXX.XXX.92.122

Dobrý den,
mám půlročního labradora. Doteď problémy neměl, ale poslední dobou se mu takto loupe čumák (doufám, že je to na fotografii alespoň trochu vidět). Loupe se jen při okrajích. Neporadil by mi někdo co s tím? Omlouvám se pokud to někomu přijde zbytečné, je to můj první pes, nerada bych něco zanedbala. Děkuji moc za rady.

14.4.2019 19:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Abousvspvduo napsal(a):
Dobrý den,
mám půlročního labradora. Doteď problémy neměl, ale poslední dobou se mu takto loupe čumák (doufám, že je to na fotografii alespoň trochu vidět). Loupe se jen při okrajích. Neporadil by mi někdo co s tím? Omlouvám se pokud to někomu přijde zbytečné, je to můj první pes, nerada bych něco zanedbala. Děkuji moc za rady.

Asi blbost - ale nemůže mít pes čumák jen špinavý? . Takhle nějak vypadají moji psi po tom, co někde hrabou. A nebo to teda nemusí být špinavé, ale od toho hrabání odřené.

Abousvspvduo

14.4.2019 19:26
Abousvspvduo

XXX.XXX.92.122

Špinavý není, zkoušeli jsme to dát dolů :). To je možné, ale spíše se bojím aby se mu to nerozlezlo třeba.

14.4.2019 19:32
janaa

XXX.XXX.36.52

Pokud neměli rodiče testy na HNPK, je to stoprocentně toto. Bohužel tohle je jen začátek. Pokud by byl 100% na HNPK čistý (takže testovaní rodiče nebo on sám), pak nějaká plíseň. Ale toto je typický příznak

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2019 19:53

souhlasím, vypadá to jako parakeratóza. důvod proč mít labradora s PP.

Protože jinak celý život mažete indulonou volezlý nosy

14.4.2019 19:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Těď na to HNPK koukám, vůbec jsem nevěděla, že něco takového existuje a že se na to labradoři testují .

katerinakloudna

14.4.2019 20:00
katerinakloudna

XXX.XXX.92.122

Děkuji za rady, labrador i jeho rodiče mají papíry.

14.4.2019 20:03

katerinakloudna napsal(a):
Děkuji za rady, labrador i jeho rodiče mají papíry.

A je aspoň jeden z nich otestovaný jako čistý?

14.4.2019 20:03
janaa

XXX.XXX.36.52

marcelaamax napsal(a):
Těď na to HNPK koukám, vůbec jsem nevěděla, že něco takového existuje a že se na to labradoři testují .

Každý slušný chovatel by měl mít u psů genetické testy na PRA, EIC, HNPK (pokud nejsou psi geneticky čistí po rodičích), to je základ, pak je samozřejmě x dalších testů, které jsou ideálně alespoň u krycího psa. Ale tohle je základ, nemoci nejvíce rozšířené a pro plemeno typické. Lze jim snad předcházet krytím čistých rodičů nebo spojení čistý x přenašeč. Ona to bohužel není jen estetická záležitost, ti psi s tím mají opravdu problém, popraskanou tkání se dovnitř může dostat infekce atd. To,že zrovna takový hnědý labroš bude mít časem nos a jeho okolí světle růžové je už taková sranda, pokud se to podaří udržet mazáním a ošetřováním v normě

Přidejte reakci

Přidat smajlík