Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Elayla

17.4.2019 10:55
Elayla

XXX.XXX.124.162

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mam doma borderku, na kolik pánů se může upnout. Zda pouze na jednoho nebo bude oddaná oběma. Zatím mi přijde že spíše se mazlí s přítelem ale mě má pouze jako rohožku na dupání. :D

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2019 11:10

Teoreticky by borderky měly být z podstaty věci schopny pracovat s vícero lidma, jelikož ovčáci si svoje psy běžně na farmách navzájem půjčují. Tj. neměl by to být pes jednoho pána, ale je to i dost individuální. Mám bocky dvě, jedna by odešla s kýmkoliv, kdo jí dá žrádlo, s druhou můžu manipulovat jen já, s ostatními (ani s páníčkem) prostě nefunguje, je schopná být i agresivní. Upřímně mi to celkem komplikuje život :-), rozhodně je pro mě jednodušší ta první, kterou může obsloužit kdokoli, kdo má "v kapse piškot", i když mě její prodejnost někdy štve :-). Kamarádka má taky borderáka mamánka, taky nefunguje s nikým jiným, cizí je schopný i pokousat. No a druhá kámoška zas borderku, co půjde s každým za kus žvance :). Takže je to dost individuální.

Elayla

17.4.2019 15:28
Elayla

XXX.XXX.124.162

taky ta naše by šla za kus žvance ale lidí se bojí nenechá se pohladit to hned prchá. :D což i mě vyhovuje že se nenechá od cizích lidí hladit. Ale jde mi jen o to že mi přijde, že se těší více na ostatní než na mě když přijdu z práce. :D

17.4.2019 16:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Elayla napsal(a):
taky ta naše by šla za kus žvance ale lidí se bojí nenechá se pohladit to hned prchá. :D což i mě vyhovuje že se nenechá od cizích lidí hladit. Ale jde mi jen o to že mi přijde, že se těší více na ostatní než na mě když přijdu z práce. :D

Jen takový dotaz, protože mne to zajímá. Co vám vyhovuje na tom, že se nenechá od cizích lidí hladit? Bojíte se, že by jí chtěl někdo ublížit, nebo ji něčím nakazit, když ji pohladí, nebo?

17.4.2019 17:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Jen takový dotaz, protože mne to zajímá. Co vám vyhovuje na tom, že se nenechá od cizích lidí hladit? Bojíte se, že by jí chtěl někdo ublížit, nebo ji něčím nakazit, když ji pohladí, nebo?

Tak každému vyhovuje jiná povaha psa, že. Nejsou všichni takoví, že chtějí za každou cenu psa, který se bude mazlit s každým a bude z toho nadšený.

Já mám srovnání obou - psa, který nemusí cizí lidi a od většiny se pohladit nenechá a fenu, která by se přetrhla pro to, aby mohla jít za někým a nechat se hladit, drbat a vítat. A upřímně nedokážu říct, co z toho mi vyhovuje víc. Možná spíš něco mezi.

Znám hodně lidí, kteří záměrně hledají plemeno nebo jedince k cizím lidem rezervovaného, protože jim to prostě vyhovuje. Na tom snad není nic špatného, ne?

17.4.2019 21:08

marcelaamax napsal(a):
Tak každému vyhovuje jiná povaha psa, že. Nejsou všichni takoví, že chtějí za každou cenu psa, který se bude mazlit s každým a bude z toho nadšený.

Já mám srovnání obou - psa, který nemusí cizí lidi a od většiny se pohladit nenechá a fenu, která by se přetrhla pro to, aby mohla jít za někým a nechat se hladit, drbat a vítat. A upřímně nedokážu říct, co z toho mi vyhovuje víc. Možná spíš něco mezi.

Znám hodně lidí, kteří záměrně hledají plemeno nebo jedince k cizím lidem rezervovaného, protože jim to prostě vyhovuje. Na tom snad není nic špatného, ne?

Přesně tak, není na tom nic špatného. Mně taky vyhovuje pes, který je k cizím nevšímavý a nenechá se od každého hladit. A spíš lidi vzhledem a chováním odrazuje.

17.4.2019 21:20
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přesně tak, není na tom nic špatného. Mně taky vyhovuje pes, který je k cizím nevšímavý a nenechá se od každého hladit. A spíš lidi vzhledem a chováním odrazuje.

mám to stejně

18.4.2019 04:41

lesnížínka napsal(a):

Sice to není dotaz na mě, ale taky mi vyhovuje tento "typ" psa, hlavne proto, že pes je během naší nepřítomnosti venku na zahrade a hlídá dům a pozemky. A vítaci typ pro toto není žádaný, k tomu potřebujeme psa, který je k cizím prostě obezřetny.

18.4.2019 07:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jo díky. Ale chtěla jsem slyšet důvod zadavatelky, protože už podle dotazu je to prostě jen její žárlení. A s prominutím, žárlit na psa, to už mi přijde úplně mimo. Pochopím žárlení na nějakou ,,liánu", co se mi bude plazit po partnerovi, ale tohle mi prostě hlava nebere.

Přidejte reakci

Přidat smajlík