Časté močení štěněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pom

17.4.2019 14:54
Pom

XXX.XXX.59.73

Dobrý den,
Mám 7 měsíční fenku Pomeraniana. Od chovatelky byla naučena vykonávat potřebu na plínku. Čekali jsme s venčením dokud nebude mít všechna potřebná očkování. Chodíme pravidelně venčit ráno v 7, odpoledne ve 2 a večer v 19:30. Ale i přesto v těch pauzách máme doma loužičky. Někdy i do deseti minut potom co jsme byly venku. Někdy je to větší louže někdy i třeba jen pár kapek. Pokaždé na místa kde bývala její plenka. Myslíte že by to mohl být zvyk po těch plínkách nebo může mít zdravotní problém?
Předem děkuji za odpovědi

17.4.2019 15:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pom napsal(a):
Dobrý den,
Mám 7 měsíční fenku Pomeraniana. Od chovatelky byla naučena vykonávat potřebu na plínku. Čekali jsme s venčením dokud nebude mít všechna potřebná očkování. Chodíme pravidelně venčit ráno v 7, odpoledne ve 2 a večer v 19:30. Ale i přesto v těch pauzách máme doma loužičky. Někdy i do deseti minut potom co jsme byly venku. Někdy je to větší louže někdy i třeba jen pár kapek. Pokaždé na místa kde bývala její plenka. Myslíte že by to mohl být zvyk po těch plínkách nebo může mít zdravotní problém?
Předem děkuji za odpovědi

Za prvé bych řekla, že je to kvůli plence. Nevím jak je to dlouho, co jste ji odstranily, ale fena teď asi nechápe, že předtím tam čůrat mohla a najednou nemůže. Začala bych venku za čůrání zase chválit, jako kdyby byla úplně malé štěně. Brala bych ji ven po jídle, po hře, po napití, po probuzení.

A za druhé - venčení v 7, ve 14 a v 19:30 - tj. třikrát - to mi přijde málo i pro dospělého psa, natož pro 7mi měsíční štěně. Pokud teda v těch 14 neodejdete a nevrátíte se navečer, ale vzhledem k tomu, že píšete jen o venčení tak to nepředpokládám. Poslední venčení v 19:30 a ráno až v 7 - to je 11,5 hodin! bez venčení, to je hrozně moc. Dospělý pes to sice vydrží, hlavně když v noci spí, ale já bych z toho měla blbý pocit. Jo, občas se stane, že si člověk přispí třeba o víkendu a pes spí spokojeně s ním. Ale aby byl pravidelně pes každou noc 11,5 hodin bez venčení, tak to mi přijde dost.

Edit.: Jinak pro jistotu můžete donést k veterináři moč. Ale vzhledem k tomu, že se venčí tam kde byla plenka, tak si myslím, že to souvisí právě s tou plenou.

17.4.2019 18:55
Ebi

XXX.XXX.104.139

Souhlasím, venčit třikrát denně dospívající štěně, je fakt hrozně málo - mně se to zdá málo i na dospělého psa.

17.4.2019 19:22
Markéta80

XXX.XXX.176.4

venčíte málo, já i dospělou a ted roční venčím 4x denně. To nevydrž í, navíc ta plena to si jen blbě zvykne,ale rozhodně se musí venčit častěji. To s ní jdete naposled v 19:30 a pak až v 7 ráno?. My venčíme ráno jak kdy, pak ve 14h, cca v 18:30 a pak jdou ještě kolem 23h,ale kdy byla mladší tak byla ráno mezi 6-7, 11,14,18,20 a 23

Pom

17.4.2019 19:50
Pom

XXX.XXX.59.73

Dnes jsem s ni zatím byla 4 a ještě půjdeme, jenže pokaždé co jsme přišly domů se mi do půl hodiny vyčůrala doma. Tak nevím jestli je to tím, že byla zvyklá si jít na plínku kdykoliv chce a nebo to prostě nevydrží.

17.4.2019 20:05
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Ta plena je fakt blba věc. Naší Rozi taky učila chovatelka na plenu. Doma jsme ji tedy chvíli meli (asi 2 tydny) a byla z toho zblbla. Venku nic a pak čůrala hned doma - na vše co leželo na zemi 😑

Souhlas ,chodit 3 x denně je fakt málo! S pejskem co se učí teprve čůrat ven to chce co 2 hodiny (po jídle, spaní, hrani)...

Tj u vás 7, 14, 16,18, 20 a pak aspoň v 22-23
Sledujte chování - neklid, běhání, točení se do kolečka je známka, že malá potřebuje.

Samozřejmě zatím a loužičkou kdy jste heslo práci počítat musíte.

Ono si to časem sedne 😊 jen musí pochopit a naučit se, kde se čůrat má - doted to byla plenka

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2019 20:21

Pom napsal(a):
Dnes jsem s ni zatím byla 4 a ještě půjdeme, jenže pokaždé co jsme přišly domů se mi do půl hodiny vyčůrala doma. Tak nevím jestli je to tím, že byla zvyklá si jít na plínku kdykoliv chce a nebo to prostě nevydrží.

a jak dlouho jste venku?

Pom

17.4.2019 20:31
Pom

XXX.XXX.59.73

Půl hodiny až hodinu, dokud se pořádně nevyběhá.

17.4.2019 21:02

Pom napsal(a):
Půl hodiny až hodinu, dokud se pořádně nevyběhá.

Takhle krátce jen 3 krát denně? To by mi můj dospělý pes pomalu prasknul a zadělala bych mu na problémy. Nebo by musel doma pořád spát, což je nesmysl.

18.4.2019 09:19
assil

XXX.XXX.84.76

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Ta plena je fakt blba věc. Naší Rozi taky učila chovatelka na plenu. Doma jsme ji tedy chvíli meli (asi 2 tydny) a byla z toho zblbla. Venku nic a pak čůrala hned doma - na vše co leželo na zemi 😑

Souhlas ,chodit 3 x denně je fakt málo! S pejskem co se učí teprve čůrat ven to chce co 2 hodiny (po jídle, spaní, hrani)...

Tj u vás 7, 14, 16,18, 20 a pak aspoň v 22-23
Sledujte chování - neklid, běhání, točení se do kolečka je známka, že malá potřebuje.

Samozřejmě zatím a loužičkou kdy jste heslo práci počítat musíte.

Ono si to časem sedne 😊 jen musí pochopit a naučit se, kde se čůrat má - doted to byla plenka

Ale tady není problém, že štěně bylo naučené na plínu od chovatelky, ale to, že zadavatelka to štěně nevenčila až do ukončení očkování, což je dost dlouhá doba, kterou štěně chodilo na plínu. Přeučit to bude trvat ještě dýl.

18.4.2019 09:22
janaa

XXX.XXX.36.52

Určitě je to tou plínkou a bude to chtít trpělivost. Pamatuju, jak jsme v mém dětství psa naučili chodit se venčit na balkon. V tý době byla v Praze epidemii parvy a veterinář to tak doporučil. Když byla očkovaná,začali jsme chodit ven, dvě tři hodinky to na procházce držela a doma metelila k balkonovejm dveřím :-))))) Vydržte, je to běh na dlouhou trať,ale povede se

18.4.2019 09:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

assil napsal(a):
Ale tady není problém, že štěně bylo naučené na plínu od chovatelky, ale to, že zadavatelka to štěně nevenčila až do ukončení očkování, což je dost dlouhá doba, kterou štěně chodilo na plínu. Přeučit to bude trvat ještě dýl.

Souhlasím, že je blbost nevenčit až do očkování. Ale ono stačí ta plena u chovatelky a pak se to taky těžko odnaučuje. Odchov ze kterého mám štěně nebyl odchovaný sice na plenách, ale štěnda byla na "vetbet" a trošku s tím bojujeme ještě teď - v 6ti měsících. Ze začátku fena pořád vyhledávala něco na čůrání - ať už to byl pelech druhého psa, deka kterou mají za kamny a nebo rohožka venku. Naštěstí nemáme nikde koberce - jen jeden malý v obýváku a ten jsme museli dát na ty začátky pryč. Teď už se tedy několik měsíců doma nevenčí. Ale ten blbý "návyk" má pořád. Kobereček už jsme vrátili do obýváku - a během posledních tří dní mi ho přišla dvakrát z venku ze zahrady počůrat. Takže vůbec ne proto, že by to nevydržela, že by potřebovala - ale jen proto, že ten koberec ji připomíná vetbed - i když bych ani neřekla, že to štěně bude mít takhle moc "vryté", ale asi jo, protože nevidím jiný důvod, proč by se jinak přišla vyčůrat domů (protože když tam koberec není tak to neudělá).

18.4.2019 09:48

také jsem měla naučeno na plínu a problém s čistotností 0. Ale plína byla pro stav nouze(a sláva za to při průjmu), ne MÍSTO venčení, to bylo od vždy ven, ven a ven.

Také vidím hlavní problém v tom, že je naučená se venčit doma jako normál, a ruku v ruce s tím jdoucí zcela nedostatečné venčení a nácvik venčení venku - jak už výše psáno - ven po jídle, probuzení, hře, když člověk vidí, že se chystá - hned reagovat a hned se štěnětem vystřelit ven, tam počkat, až potřebu fakt vykoná, přidat slovo(povel) pochválit.....doma nenechat potřebu vykonat

o to to bude těžší, protože nepůjde jenom o učení, ale odnaučení zlozvyku

18.4.2019 10:55
assil

XXX.XXX.84.76

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
také jsem měla naučeno na plínu a problém s čistotností 0. Ale plína byla pro stav nouze(a sláva za to při průjmu), ne MÍSTO venčení, to bylo od vždy ven, ven a ven.

Také vidím hlavní problém v tom, že je naučená se venčit doma jako normál, a ruku v ruce s tím jdoucí zcela nedostatečné venčení a nácvik venčení venku - jak už výše psáno - ven po jídle, probuzení, hře, když člověk vidí, že se chystá - hned reagovat a hned se štěnětem vystřelit ven, tam počkat, až potřebu fakt vykoná, přidat slovo(povel) pochválit.....doma nenechat potřebu vykonat

o to to bude těžší, protože nepůjde jenom o učení, ale odnaučení zlozvyku

Navíc s tím, že špic má fakt dlouhou paměť, takže přeučování je opravdu na dlouho s nejistým výsledkem.
Stejně nechápu tyhle lidi, co si psa nechaj čůrat v bytě, úplně stačí ty nehody, co se štěněti stanou, aby to zasmradilo celý byt, ale dělat to cíleně a žít v tom? Fakt mimo moje chápání.

20.4.2019 15:55
fikovnice

XXX.XXX.135.131

marcelaamax napsal(a):
Souhlasím, že je blbost nevenčit až do očkování. Ale ono stačí ta plena u chovatelky a pak se to taky těžko odnaučuje. Odchov ze kterého mám štěně nebyl odchovaný sice na plenách, ale štěnda byla na "vetbet" a trošku s tím bojujeme ještě teď - v 6ti měsících. Ze začátku fena pořád vyhledávala něco na čůrání - ať už to byl pelech druhého psa, deka kterou mají za kamny a nebo rohožka venku. Naštěstí nemáme nikde koberce - jen jeden malý v obýváku a ten jsme museli dát na ty začátky pryč. Teď už se tedy několik měsíců doma nevenčí. Ale ten blbý "návyk" má pořád. Kobereček už jsme vrátili do obýváku - a během posledních tří dní mi ho přišla dvakrát z venku ze zahrady počůrat. Takže vůbec ne proto, že by to nevydržela, že by potřebovala - ale jen proto, že ten koberec ji připomíná vetbed - i když bych ani neřekla, že to štěně bude mít takhle moc "vryté", ale asi jo, protože nevidím jiný důvod, proč by se jinak přišla vyčůrat domů (protože když tam koberec není tak to neudělá).

Já taky souhlasím. Ale přitom mám úplně v paměti, jak nám vetka, když ten pes, co jej mám v profilu, byl malé štěndo, zakázala chodit ven - že tam chytne kdovíco než bude doočkován. Tak jsme s ním chodili venčit jen pod schody na zahradu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík