Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Odkudmaso

21.4.2019 21:47
Odkudmaso

XXX.XXX.79.15

Dobrý den. Mám doma štěňátko a jakmile si u mě navykne začnu přecházet na barf. Chci se zeptat od koho berete maso? Nechci riskovat že dám psovi něco závadného. Na firmy jako Vetamix, Falco a pošváře jsem četla hodně negativních recenzí tak mám trochu strach. Koukla jsem se na internet a kvalitně vypadají dopsimisky, barfme, tutani, krmiva litice, masozravci. Máte s nimi zkušenosti? Znáte nějákýho fajn dodavatele? Budu ráda za každou informaci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2019 22:41

V LOVE Barf od Maso Amos, AgroBio, někdy Litice. Jednou jsem vzala od Vetamixu sardinky a hrůza - krvavý šrot, lehce zasmrádlý. Levnější šproty od AgroBio mají po rozmražení jasné oči, vypadají nádherně stejně jako na fotkách, jen je hodit na gril.

21.4.2019 22:58

Jo a ještě hovězí od Barf Me. Takový základní test na maso - po rozmražení "voní" jako čerstvé i třetí den v lednici. Resp. já rozmražuji na 3 dny, protože nejběžněji míchám mletiny s kostmi kachna nebo krůta, hovězí s droby a chrupavkami a ryby. Za večerní čištění zubů kachní běhák z Litic. Doporučuji spíš rozvozy (pokud nejste z Prahy a nemáte prodejnu v dosahu) od firem, které berou od více dodavatelů. Cenový rozdíl pár korun, doslova, nicméně větší výběr.

21.4.2019 23:13

No a co celkove zkusit mistniho reznika (od ktereho chutna i lidem). Domluvit se na dnech a objemech a brat jen cerstve (zamrazit jde prip. kde co).
To by neslo?

Odkudmaso

21.4.2019 23:34
Odkudmaso

XXX.XXX.79.15

Jako šlo ale u řezníka je podstatně nižší výběr. Krmit jen hovězím, vepřovým a kuřecím není úplně velká pestrost. :D Z obchodů pro lidi navíc nemám moc šanci sehnat třeba nepraný dršťky, jednodenní kuřata, lososí ořezy a podobné pochutiny.

21.4.2019 23:45

...tak to zalezi, kdo je mistni reznik. Kazdopadne cerstvost a kvalita je vzdycky plus.
Lepsi koupit ruzove a vonave na krame (nudne kureci, hovezi, veprove...), nez si nechat dovezt zamrazene cosi.

22.4.2019 00:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...tak to zalezi, kdo je mistni reznik. Kazdopadne cerstvost a kvalita je vzdycky plus.
Lepsi koupit ruzove a vonave na krame (nudne kureci, hovezi, veprove...), nez si nechat dovezt zamrazene cosi.

Budete se divit, ale i barf maso může být čerstvé a kvalitní, zvlášť když je hluboce zamražené ihned. Jednou jsem udělala tu blbost, že jsem nakrájela kližku a hodila do mrazáku. Pak jsem vyndala sáček z lednice, rozmrazila a chystala se maso hodit na cibuli. Kdybych se nepozastavila nad jedním kouskem s čímsi bílým a tuhým, tak jsme měli guláš s čistých ořezů pro mazlíka.

22.4.2019 01:54

Ale to je pořád dokola...aby měl psík pestrost, já mám lososa taky jen dvakrát do měsíce......a to ještě v gramech.... Pes to možná ocení ale nutné to není, vystačí si i s "nudným" základem. Asi jsem barbar, ale včera jsem psovi nakoupila v Kaufu- výprodej kuřecích prsou na tácku(Slovensko) - půl kila okolo 30kč. Oproti vietnamským spoluobčanům jsem byla břídil. Prostě koupím u řezníka v obchoďáku co je kolem max . 70kč za kilo....

Odkudmaso

22.4.2019 09:02
Odkudmaso

XXX.XXX.79.15

Neříkám že to není možné. Zvažovala jsem krmením masa pro lidi ale po nějákých úvahách jsem došla k tomu že chci krmit masem z obchodů pro psíky. Je fakt že maso od řezníka bude kvalitní ale maso pro psy může být taky takže proč nemít obojí - kvalitu i pestrost. Což je právě důvod proč píšu sem abych se zeptala kdo z barf shopů má takové maso. Takže bych se ráda vrátila k původnímu tématu. :D

22.4.2019 09:26

Za sebe mohu doporučit Tutany a Masožravce, vždy super kvalita.

22.4.2019 09:28
Terven

XXX.XXX.110.147

Kupuju to pro prcky, takže v obchodech pro lidi. V běžném hypermarketu seženu králičí, kuřecí, hovězí, vepřový, krůtí, kachní...asi bych ještě mohla pokračovat.
Nicméně, že pes potřebuje pestrost (tj. více než tři druhy zvířat) je blbost. V přírodě šelma taky loví stále dokola 2-3 druhy. Navíc, pokud se nedejbože objeví alergie a máte tolik druhů v repertoáru, můžete mít celkem honičku zjistit příčinu. A pak není ani na čem postavit eliminační dietu, protože těžko budete hledat druh, kterej pes ještě nežral. To pak lidi shánějí na netu koninu, klokana, krokodýla a kdovíci ještě.
Brala jsem i z Do psí misky a ano...tam mi vyhovuje pestrost, ale ve smyslu, že tam seženu víc druhů vnitřností a částí zvířat než v obchodě pro lidi. Kvalita dobrá, žádné zamražené páchnoucí cosi. Samozřejmě, že se zasmrádlý kousek může vyskytnout - jednou se mi to stalo, to se vám stane i u masa pro lidi. Nebyl problém s reklamací, přislíbili mi na příště slevu.

22.4.2019 10:51

Část masa-hovězí beru od masožravců, nikdy nebyl žádný problém.
Kuřecí beru od místního chovatele a zpracovatele v "lidské kvalitě", hlavně teda proto, že cena je skoro stejná u něčeho i levnější.

23.4.2019 11:24
noemi

XXX.XXX.208.40

Záleží odkud jste.
My si jezdíme osobně do rybaspol.cz - dělají vlastní mletiny, mají i klasiku od jiných dodavatelů. U nás hodně frčí nejrůznější kombinace s kachními krky, které kupujeme normálně v lidských obchodech .

Dobrou chuť štěndu.

23.4.2019 13:36
inusanka

XXX.XXX.98.58

Tradičně jsem kupovala na Krmme, ale nakonec jsem zjistila, že abych měla alespoň dopravu zdarma, zbytečně kupuju velká kvanta. A to mám masožravé tři kocoury a mamutka. Ovšem cena na klasickém obchodu s KUSOVÝM masem pro zvířata a lidským u řezníka je stejná. Takže srdce, jazyky, žaludky, ledviny, játra u řezníka, nejlepší ceny u Rabitu. Krůtí paličky za 62, v Dianě kuřecí čtvrtky za 29,90 a rybky v akci či ve slevě. Kdykoli vidím třeba v Lidlu slevu na mase, vezmu. Mletiny jsem už dlouho nekupovala, ani jeden pes z nich nebyl odvázaný (já taky ne) a kocouři se k něčemu takovému nesníží

24.4.2019 09:26

Můžu doporučit Masožravci.cz - beru od nich už hodně let a nikdy jsem neměla jediný problém, naopak maso je krásné, voňavé a jako bonus mi to dovezou až domů chlaďákem.

25.4.2019 13:33
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Kupujeme masové zmražené kilové balíčky Axel a jsme spokojení.

25.4.2019 14:24
kiko

XXX.XXX.168.91

Já teda teď vzala asi po 3-4 letech Vetamix a musím říct,že jsem byla mile překvapena.Maso pěkné,závoz v rozumnou hodinu (dřív se tu objevili třeba v 6:30 ráno),napsali v kolik bude závoz(přijeli sice o půl hođky dřív,ale řidič včas zavolal jestli to nebude vadit),řidič taky fajn (oproti těm nas... klukům co jezdili dřív),takže za mě teď spokojenost i s Vetamixem.Ale jinak beru Tutani a Do psí misky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík