Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2019 22:26
Kessie

XXX.XXX.248.31

Zdravím, jsem s přítelem dva měsíce a mám pejska, kterému se opravdu hodně věnuju. Přítel mi tvrdil, jak psy miluje, jak mu to nevadí.. ale poslední dobou si stěžuje, že jsem pořád někde s ním a že ho nebaví chodit pořád se mnou. Co mám dělat? Ani nevím, jestli už ho miluju, asi ano, ale tohle mě opravdu hodně trápí. Mám kamarádku, která rezignovala a už hledá jen chlapa pejskaře, tak se rovnou zeptám, kde takového najít?

24.4.2019 23:00
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

Sem asi žádný nechodí.
Zkuste cvičák, výstavu, tábor nebo nějakou jinou psí akci .
Ale moc jich není.
Opravdu to tak chcete ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2019 23:20

No tak já to mám jednodušší...po těch 30-ti letech, co jsem s manželem a s mojí povahou, jsem naopak ráda, že můj manžel je nepejskař........nechodí se mnou a se psy ven, nekecá mi do výchovy, do toho čím krmím, toleruje že pesany rozmazluju...nevadí mu psi na gauči, v posteli...zkousne i ty všudy přítomný chlupy a hlavně když vypadnu se psy ven, vyčistit si hlavu, tak ho nemám za zadkem...
Já jsem na psy dost majetnická...pesani jsou MOJI...a po rodině chci jediné, aby pesany vyvenčili a nakrmili, když jsem v práci a hlavně aby mazlili a rozmazlovali a hlavně milovali.......
Při představě, jak doma oznamuju, že jdu naložit psy do auta a jedu "do hor" a jak mi manžel říká...vydrž, oblíknu se a jedu s tebou...mi vstávají vlasy na hlavě...

24.4.2019 23:22

Z věty "asi už ho miluju" mi to trochu připomíná jak jsme si jako děti psali vzkazy "budeš se mnou chodit? Ano-ne zakrouzkuj.
Jinak, pokud vám nedokáže tolerovat věc, se kterou si vás už našel, nechte ho plavat. Chlapů po světě běhá, a omezovat se kvůli někoho třeba celý život, to asi nechcete. Nejste spolu až tak dlouho, aby vás pak mrzel ztracený čas.
Prostě máte psa, věnujete se mu, chlap to buď zkousne nebo si může najít nějakou bez psa. Ale tahle tolerance koníčku musí být oboustranná.

Možná by pomohlo občas trávit čas i podle jeho gusta, nejen procházkami se psem. Kino, večeře, divadlo, aquapark, nicméně musíte sama vědět, jestli to má smysl nebo ne..

25.4.2019 08:46

Dva měsíce asi ještě není moc dlouhá doba na to, aby jste se stihli poznat. Předpokládám, že oba jste hodně mladší ročníky, jinak by tu asi ten dotaz nebyl :-). Dejte tomu čas a uvidíte. U mě to bylo třeba tak, že bývalý hodně protestoval, když jsem si chtěla pořídit psa a ještě tak náročné plemeno jako je BOC. No ze začátku se štěňátkem byla sranda, pak ho to přestalo bavit. Psa vyvenčil, jen když to bylo nutné - vyloženě sem musela požádat a i tak mě milion keců. Přitom to byl aktivní sportovec, fena to samé, mohl jí brát běhat ke kolu, na lyže, na skály. Ale nechtěl. Chodil na ní akorát tak balit cizí holky do parku, ale to sem zjistila až později. Na to mu byla "atraktivní" borderka dobrá :-). Ale jinak ani ťuk. No, rozešli jsme se (ne kvůli psovi). No a můj současný přítel fenku naprosto zbožňuje, nevenčí moc často kvůli pracovnímu vytížení (a já to po něm ani moc nechci), ale miluje jí, rozmazluje, nemá problém se postarat. A svolil bez problémů i k dalšímu přírůstku, po štěňátku bez keců uklízel loužičky, bobečky, aniž bych to nějak vyžadovala. Nemá problém je obě pohlídat, když potřebuju. Ta mladší fena má takovou komplikovanou povahu a občas na něj dovede být pěkně hnusná (má problém s chlapama, který si přivezla už od chovatele), přítel se ale odradit nenechá, což obdivuju, starší fena, ta ho strašně zbožňuje. Občas se mnou jezdí dokonce i na závody (i když já mu to zatrhla, protože se pak nesoustředím :-)) a občas jdeme s pesanama na dlouhý výlet. Takže nelituju, že jsem ho "vyměnila za bývalého". A to nejen kvůli psům :-).

25.4.2019 09:39
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

Zdravím, jsem s přítelem dva měsíce a mám pejska, kterému se opravdu hodně věnuju.
"""""""""
Pes je štěně ?
Muselo to být ?
Začínat vztah a hned štěně ?

25.4.2019 10:12

rapotacka11 napsal(a):
Zdravím, jsem s přítelem dva měsíce a mám pejska, kterému se opravdu hodně věnuju.
"""""""""
Pes je štěně ?
Muselo to být ?
Začínat vztah a hned štěně ?

Není to spíš tak, že paní má pejska delší dobu a našla si přítele?
Copak se vzájemně vylučuje vztah a pes?

25.4.2019 10:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Když jsem měla chlapa dva měsíce, byla jsem tak zamilovaná, že bych skočila pod vlak, kdyby řekl. Pokud už teď přemýšlíte, jestli přítele milujete, tak si buďte jistá, že ne. Mimochodem....jsem s ním 34let

25.4.2019 13:10

I s pejskařem můžete narazit.
Znala jsem pejskaře :
Měl krásného novofundláka. Mládenec v hospodě, pes před hospodou, na dešti, v chumelenici.....
Pán vyšel, kopnul do psa, pes vstal, pán se ho chytil za "hřívu" a šli domů. Ten pes byl obdivuhodný. Z jeho místa ho nikdo neodlákal a kdyby na toho kluka někdo vztáhnul ruku, pes by ho sežral. Toho svého nezřízeného majitele miloval nade vše.

25.4.2019 13:57
kiko

XXX.XXX.168.91

To není o tom jestli je chlap pejskař/nepejskař,ale o toleranci a chuti chtít být spolu u obouch stran.Já v 21 náhodou potkala kluka,od mala zarytý bytovkář,zvíře znal tak z televize.Odešla jsem tenkrát kvůli němu po 7 letech od jiného.Chtěl být se mnou...musel zkousnout mé 2 koně a králíka ☺O rok později jsme se rozhodli koupit vlastní domek,ještě jsme ani nepodepsali smlouvy a už jsem příteli oznámila,že si jedeme pro štěně /velkè plemeno/.No netvářil se,ale ani neprotestoval.Z jednoho pejska byli časem 4 a chovatelská stanice.Do mých záležitostí se psy se neplete,vlastně kolikrát anineví jak se jmenují štěňátka natož které je které, ale na druhou stranu,jede se mnou na výstavu,na krytí na druhý konec světa /kdybych tam našla psa😃/,psí holky miluje a my s holkama zase holt občas překousneme jít, místo prochajdy do lesů,sednout si s ním na ryby a zírat do vody.Že je doma pořád mrďas,protože holky jsou postelačky /3x50 kg😉/,všude chlupy-dlouhosrsté plemeno a od chlapa ani slovo,to už je jen taková třešinka na dortu pro mě.Ksme spolu 12 let.Takže chlap se určitě najít dá a nemusí to být ten první,kterého potkáte.

25.4.2019 13:58
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není to spíš tak, že paní má pejska delší dobu a našla si přítele?
Copak se vzájemně vylučuje vztah a pes?

a) řekla bych že ne
b) asi ne, nezralost to komplikuje

25.4.2019 14:40
Anatolka

XXX.XXX.76.227

Nechala bych ho plavat. Představa, že se to časem změní je mylná. Po rozvodu jsem byla dlouho sama. Ale asi to tak mělo být, protože jsem potkala mého skvělého manžela. Čistý panelákový odchovanec 😃. Zahrádku a hosp zvířata viděl tak leda někdy u babičky na venkově. Nyní je nadšený doma v malé vesničce. Máme malé hospodářství, doma psy s režimem venku/doma kdy a jak chtějí, kocouři totéž. Chtěla jsem tím říct, že pokud to v tom člověku není, nikdo a nic ho nepredela.

25.4.2019 15:19

Hlavně chlap co žárlí na psa je ubožák. Stejným způsobem pak žárlí i na kamarádky, maminku, děti...

Nejde o to, jestli je sám pejskař nebo ne, ale jestli je jeho ego schopné přežít to, že partnerka má i jiné zájmy než jeho.

25.4.2019 15:34
manitschka

XXX.XXX.203.152

A přítel nemá své vlastní zájmy, že by byly nějaké kompromisy? Psíka s sebou máte pořád a všude? Jsem koňák, mám psa a dvě kočky, přítelové bývalí ani ten současný nebyli zvířecí, nemám ani moc zvířecích kamarádů. Všichni to ale berou a brali tak, že zvířata jsou mojí součástí a vždycky to tak bude. Zvířeně se věnuju myslím dostatečně, spousta věcí se jim přizpůsobuje, na druhou stranu ale mám i hodně jiných zájmů, kterými se zabývám, a představa, že budu každý den volný čas trávit pouze věnováním se zvěři mě opravdu neláká. A koňáka či intenzivního pejskaře bych domů nechtěla, já radši variabilitu zájmů a muzikanta. :-)

Pokud spolu s přítelem trávíte čas pouze přizpůsobený pesovi, nedělala bych z něj hned netolerantního chudáka, ja se třeba nedivím, že ho to nebaví. Jestli vás ale ano a chcete to tak, poohlédla bych se jinde.

26.4.2019 00:18
Amak

XXX.XXX.28.102

Jedna osobní. Manžel max koně, v době setkání ani to a zvíře doma no vůbec. Dnes : 3 kočky, 3 psy, 3 pavouky, 5 hadů, chov potkanů a myší. Určitě budeme rozšiřovat. Naučil se. Trpělivost , nebo výměna

26.4.2019 14:23
noemi

XXX.XXX.208.28

Dcera má přítele - panelákový typ.
Při prvním společném venčení - prý ...tak to nikdy sbírat nebudu .

Po roce...chodí se 2 psy, ráno vybíhá na venčení ....a samozřejmě sbírá .
Fenka ho miluje, uplácí ji tajně, ona ho jako jediného vítá pusinkama
....a on je šťastný .

26.4.2019 21:35
dark

XXX.XXX.26.87

Taky mám za sebou chlapa co žárlil na psa. Připravovala jsem ho na výstavu, upozorňovala jsem, že se budu více věnovat psovi, ale žárlivá scéna stejně přišla. Rozchod byl neodvratitelný, ale výstava se povedla 😆.
Nynější přítel remcá, ale psa miluje a už mnohokrát pomohl s financemi na veterinu, dělá mu místo v posteli, nosí mu dárky.

26.4.2019 23:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

Žárlivost je vlastnost ohavná, život s žárlivcem nesnesitelný. Pod odborným dohledem ji lze léčit. Je ale těžké přimět takto duševně nemocného k léčbě. Takže nejlepší je včas vzít nohy na ramena a tradá pryč

27.4.2019 08:58
Čajda

XXX.XXX.44.117

V době seznámení s mým chlapem jsem měla "jen" koňa a jezdila jsem závody na terénní motorce. On jezdil a servisoval motorky a záhy "dotáhl" domů psa velikosti poníka . Vzdala jsem se závodění a doprovázím moje chlapy (jezdí i můj syn) po závodech a trénincích jako psovod (tratě jsou vždy v báječně venčící lokalitě ). Můj chlap mi na oplátku pomáhá s koněm a ve stáji, když je cokoli potřeba a nezřídka s námi jede na vyjížďku na kole.
Bez oboustranné tolerance bychom tři takto časově a finančně náročné koníčky provozovat nemohli.
Tolerance, tolerance, tolerance. Oboustranná. Bez ní to nejde. Nic bez ní nejde.
Bohužel v dnešní době se tolerance považuje snad za projev slabosti nebo co. Málokde ji vidím

Takže pokud má zadavatelka oči a uši pouze pro psa, pak přítele chápu. Pokud příteli vadí holý fakt, že zadavatelka má psa a on není jediná bytost v jejím životě, pak pryč od takového chlapa

27.4.2019 11:31

Tak normální situace u nás doma...večer ležím na gauči, pes se přijde přitulit, pomazlit...a já mu říkám "ty ses přišel pomazlindovat ty moje zlatíčko...tobě se dole samotinkýmu stejskalo, viď....tak pojď k mamince...ty jsi moje nynaný štěňátko a máš malý pacičky a ouška....."
A manžel.."no, pak ten pes nemá bejt rozmazlenej, když na něj furt takhle mluvíš"
Pak se zvednu, jdu něco dělat do kuchyně a slyším "no ty jsi takovej Mimíšek malej...a kde máš to břišánko?? podrblinkujeme, jo?"

Takže asi tak....a to je defakto všechno, co po svým chlapovi chci, aby byl na psy hodnej, měl je rád a pokud možno rozmazloval co nejvíc. A na to, že můj manžel by úplně v pohodě dokázal žít doma bez zvířat (i když teď po těch 30-ti letech co máme psy, tak si myslím, že už by mu doma pes chyběl), tak mi toleroval i daleko rozsáhlejší zvěřince než máme teď (teď už jen psy a rybičky)
Na druhou stranu má manžel pocit, že dokonalej pes vyroste tak nějak sám od sebe...je z těch, kteří se asi domnívají, že když se narodí štěně, tak ví, co to je sedni, lehni atd....nevidí tu práci okolo s výchovou, přijde mu, že když nelítám někde po cvičácích, takže se žádnej výcvik nekoná. Navíc tím, že na psy doma tak nějak normálně mluvim (třeba povel "místo" je nahrazen mým "běž udělat hajinky na pelíšek", tak mu přijde, že ani povely nepoužívám a když je nutné na psy houknout...třeba když vyváděj před krmením a já rázně řeknu "sednout a ticho!!!" tak ještě dostanu vynadáno, že jsem na ně jak na cizí a pokud nějakej pes sedí v jeho blízkosti, tak ho ještě začne utěšovat, že to ta panička tak určitě nemyslela...a pojď se schovat k tatínkovi, tatínek tě nedá...když je panička tak zlá..
Můj chlap není dokonalej, v mnoha ohledech hroznej, někdy na zabití, někdy na rozvod....ale za tohle jsem mu neskonale vděčná, v tomhle je můj nepejskař pro mě dokonalej.

27.4.2019 12:49
Malkina

XXX.XXX.23.208

Já bych asi nedokázala žít s člověkem,kterej by dokázal žít bez zvířat Naštěstí manžel je koňař a pejskař a má rád všechna zvířata.Nedávno jsem se dost nasmála,protože jsem poznala že mluví s naším jezevčíkem-tenhle tón je vyhrazen pouze jemu-ani mně ani dceři ani nikomu jinýmu-kdybych byla žárlivá,bylo by to na pořádnou scénu

27.4.2019 20:09

Malkina napsal(a):
Já bych asi nedokázala žít s člověkem,kterej by dokázal žít bez zvířat Naštěstí manžel je koňař a pejskař a má rád všechna zvířata.Nedávno jsem se dost nasmála,protože jsem poznala že mluví s naším jezevčíkem-tenhle tón je vyhrazen pouze jemu-ani mně ani dceři ani nikomu jinýmu-kdybych byla žárlivá,bylo by to na pořádnou scénu

Můj manžel by asi dokázal žít bez zvířat... vlastně docela určitě.

Ale je hodně tolerantní, neremcá ať si domů přitáhnu cokoliv, a když třeba kobyla s kolikou skončila na operaci na klinice a bylo třeba zacvakat šestimístnou částku, z peněz určených na budoucí bydlení... neřekl ani slovo, nikdy... a vím že kdyby bylo potřeba znova, tak by znova neřekl ani slovo.
Když jsem jednou sebrala odvahu a zeptala se ho PROČ vlastně mi to nikdy nevyčetl , řekl že proto, že ví jak důležitý je to pro mně...

Takže myslím že to aby drahá polovička nutně "byla na zvířata" není podmínkou... naopak znám spoustu koňáků, co by v dané situaci chladně kalkulovali cenu jedince, jestli se to jako vyplatí...

Se psy to hádám bude obdobné...

28.4.2019 07:49
Malkina

XXX.XXX.23.208

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můj manžel by asi dokázal žít bez zvířat... vlastně docela určitě.

Ale je hodně tolerantní, neremcá ať si domů přitáhnu cokoliv, a když třeba kobyla s kolikou skončila na operaci na klinice a bylo třeba zacvakat šestimístnou částku, z peněz určených na budoucí bydlení... neřekl ani slovo, nikdy... a vím že kdyby bylo potřeba znova, tak by znova neřekl ani slovo.
Když jsem jednou sebrala odvahu a zeptala se ho PROČ vlastně mi to nikdy nevyčetl , řekl že proto, že ví jak důležitý je to pro mně...

Takže myslím že to aby drahá polovička nutně "byla na zvířata" není podmínkou... naopak znám spoustu koňáků, co by v dané situaci chladně kalkulovali cenu jedince, jestli se to jako vyplatí...

Se psy to hádám bude obdobné...

Jasně,tolerance je strašně důležitá i v našem případě.Manželovi roky stačili ke štěstí dva hřebci a pes.Já si přistěhovala dvě kobyly,valacha,psa,dva kocoury a jako bonus dvě děti z prvního manželství.Dneska máme ještě krávy,býky,prasata,králíky a několik desítek vodní a hrabavý drůbeže.Tohle líp zvládá tolerantní zvířatomil,protože tolik zvířat už je pořádná kotva a já kvůli dojení třeba nemůžu odjet na dýl než dvanáct hodin takže žádná dovolená a tak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík