Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2019 09:24

Máte někdo psa na zahradě s ovocnými stromy? Prováděli jsme postřik Mospilanem a nikde nemůžu najít, za jak dlouho můžu pustit psa na zahradu. Občas spásá trávu, tak aby se mi z toho nepřiotrávil...
Ví někdo?

27.4.2019 10:16
TyVed

XXX.XXX.48.209

V technickém listu jsou uvedené ochranné lhůty pro zeleninu, které jsou poměrně krátké. Ale přesné pro Vás případ to určitě není, záleží na mobilitě těch látek v jednotlivých druzích rostlin. Když se podíváte na ty ochranné lhůty, tak uvidíte, že se u různých plodin liší, jelikož některé rostliny se dokážou na "bezpečnou" koncentraci těch látek v systému dostat rychleji a některé pomaleji, koncentrace v různých částech rostliny se může lišit a jde o to, co zrovna jíme. Bohužel trávy jsou na rozdíl od všech těch plodin uvedených v TL jednoděložné, takže to může být uplně jinak. Ideální by bylo napsat na nějakou podporu výrobce/ prodejce a zeptat se. Ona ta zvířátka už krom té expozice kumulativním jedům v životním prostředí, která je nám všem společná, dostávají ještě ta antiparazitika, což jsou látky často podobné a všechny ty látky můžou působit synergicky a to je něco, o čem se moc neví a je skoro nemožné tu konečnou toxicitu objektivně hodnotit, takže bych se vždycky snažil, aby ke zbytečné expozici nedocházelo.

27.4.2019 11:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Náš pes nejí jakoukoliv trávu, ale vybírá si jen pýr. Někdy mladé osení na poli. Váš pes fakt jí ,,normální" trávu v sadu? Sice stromy moc nestříkám, vyjímečně akorát meruňku proti monilioze a u toho postřiku si zrovna nemyslím, že by byl extra škodlivý a navíc jak píšu, pes jakoukoliv trávu nežere, tu pod stromy vůbec. Chodí na vyvezenou hlínu z kompostéru, kde má luxusní pýr

27.4.2019 11:59
Terven

XXX.XXX.103.178

lesnížínka napsal(a):
Náš pes nejí jakoukoliv trávu, ale vybírá si jen pýr. Někdy mladé osení na poli. Váš pes fakt jí ,,normální" trávu v sadu? Sice stromy moc nestříkám, vyjímečně akorát meruňku proti monilioze a u toho postřiku si zrovna nemyslím, že by byl extra škodlivý a navíc jak píšu, pes jakoukoliv trávu nežere, tu pod stromy vůbec. Chodí na vyvezenou hlínu z kompostéru, kde má luxusní pýr

Prave ty obycejne traviny mi psi zerou nejvic... jilek, srhu. A vubec to nemusi byt v pripade travicich obtizi, mam pocit, ze je to bavi anebo jim to chutna. Na ucinnou latku tohohle postriku jsem koukala a na zahradu bych to nebrala ani omylem. Neverim, ze
to neskodi ptakum, hmyzu... Nicmene ty ochranne lhuty by nekde mely byt uvedene.
Edit. pyr teda milujou taky.

27.4.2019 12:13
TyVed

XXX.XXX.48.209

Terven napsal(a):
Prave ty obycejne traviny mi psi zerou nejvic... jilek, srhu. A vubec to nemusi byt v pripade travicich obtizi, mam pocit, ze je to bavi anebo jim to chutna. Na ucinnou latku tohohle postriku jsem koukala a na zahradu bych to nebrala ani omylem. Neverim, ze
to neskodi ptakum, hmyzu... Nicmene ty ochranne lhuty by nekde mely byt uvedene.
Edit. pyr teda milujou taky.

No jo, to by bylo na uplně jinou a velice smutnou diskuzi o tom, jak by se dalo pěstovat bez všech těch věcí, ale jak ono se nechce. Tím nechci narážet na někoho konkrétně, ono se to dělá po generace a čím dál víc a když v tom někdo vyroste a vnímá to tak, že je to normální a že to bez toho nejde, tak se mu těžko dá něco vyčítat a je lepší se radovat nad tím, že se alespoň stará o to, aby neublížil svému psisku. Spoustu lidí by to ani nenapadlo.

27.4.2019 12:27
janaa

XXX.XXX.36.52

Obecně bych psa na postříkanou plochu nepustila do následného deště,který to smyje. Kamarádka ke mě takhle dává labinu na hlídání pokaždé,když hnojí nebo stříká zahradu. A plánujete podle deště

27.4.2019 14:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kdybych stříkala podle deště, nebude to nikdy. Protože každý den fouká a....neprší Většina běžných trávníkových hnojiv je poměrně neškodná. Pokud teda pes nejde a všechno to nevysaje. Mého by naštěstí nic takového nenapadlo ani omylem, i granule má v garáži volně ložené. Jinak zelovoc nestříkám na nic, to bych si to pak nemusela pěstovat, ale kupovat. Bohužel meruňku když u nás proti monilioze nepostříkám, tak o ni přijdu(přišla jsem během 10let už o dvě) Letos jsem ještě nestříkala a hypnotizuju ji, abych zachytila první příznaky...no a nebo nemusela vůbec

27.4.2019 14:33

janaa napsal(a):
Obecně bych psa na postříkanou plochu nepustila do následného deště,který to smyje. Kamarádka ke mě takhle dává labinu na hlídání pokaždé,když hnojí nebo stříká zahradu. A plánujete podle deště

Tak vás (resp. kamarádku) asi zklamu - účinná látka systémových postřiků se po pár hodinách dostává dovnitř rostlin a žádný déšť to nesmyje. Oprší maximálně tak kuprikol, to je tzv. kontaktní postřik. Nutno rozlišovat.

My jinak nestříkáme nic, kromě tedy kuprikolu na rajčata kvůli plísni. Ale měli jsme loni neskutečnou invazi mšic, tak letos už chemií zasáhnout musíme, jinak zlikvidují všechno.

27.4.2019 14:44
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak já mám bohužel odstrašující historku, syn mého přítele absolutní d*bil zředil Dominátor jednoho panáka do petky a polil s tím plevel mezi dlaždicemi. Pes to sežral, my nic netušili, dva dny byl s námi na víkendu, bylo mu blbě, krkal prděl my nevěděli z čeho to má. Až v pondělí se syn přiznal, napíchali mu injekce pro posílení jater a nevím jaké ještě a přežil......otázka je co to udělalo s jeho játry a ledvinami, umřel na selhání ledvin tři roky poté a já osobně si myslím že mu to určitě napomohlo k onemocnění

27.4.2019 14:57

Tak asi vytáneme sekačku a tu trávu posečeme. Nebude ho to tak lákat k pojídání.

27.4.2019 18:42
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak vás (resp. kamarádku) asi zklamu - účinná látka systémových postřiků se po pár hodinách dostává dovnitř rostlin a žádný déšť to nesmyje. Oprší maximálně tak kuprikol, to je tzv. kontaktní postřik. Nutno rozlišovat.

My jinak nestříkáme nic, kromě tedy kuprikolu na rajčata kvůli plísni. Ale měli jsme loni neskutečnou invazi mšic, tak letos už chemií zasáhnout musíme, jinak zlikvidují všechno.

Asi špatně pochopeno, nejde jen o to, že to pes sežere, on leckdo řeší i pouhý pohyb a válení na postříkané ploše. Já třeba psa nepouštím ani na pole, když vím, že stříkali sajrajtem, ačkoliv tam nic nežere.
A v tom případě to opršení pomůže.

27.4.2019 19:34

Terven napsal(a):
Asi špatně pochopeno, nejde jen o to, že to pes sežere, on leckdo řeší i pouhý pohyb a válení na postříkané ploše. Já třeba psa nepouštím ani na pole, když vím, že stříkali sajrajtem, ačkoliv tam nic nežere.
A v tom případě to opršení pomůže.

Aha, tak to jo, já od začátku mluvila o spásání trávy, tak jsem uvažovala jen v tomhle módu.

30.4.2019 14:00
Varaxi

XXX.XXX.1.226

GAELLE napsal(a):
tak já mám bohužel odstrašující historku, syn mého přítele absolutní d*bil zředil Dominátor jednoho panáka do petky a polil s tím plevel mezi dlaždicemi. Pes to sežral, my nic netušili, dva dny byl s námi na víkendu, bylo mu blbě, krkal prděl my nevěděli z čeho to má. Až v pondělí se syn přiznal, napíchali mu injekce pro posílení jater a nevím jaké ještě a přežil......otázka je co to udělalo s jeho játry a ledvinami, umřel na selhání ledvin tři roky poté a já osobně si myslím že mu to určitě napomohlo k onemocnění

Jo, to jsem taky četla - štěně sežralo Pepo, o sedm let později odešlo na játra. Prý to taky mohlo mít souvislost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík