Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2019 11:48
Staff99

XXX.XXX.128.73

Zdravím, potřeboval bych nějaké rady jak meho SBT naučit se nebát v kamionu?! Auto je v pohodě, ale kamion je přece jen vysokej a hlavně je na vzduchu, tak se to naklani a houpe. Díky

30.4.2019 12:51
TyVed

XXX.XXX.51.14

Tak jestli jezdí v pohodě v autě, tak bych ho vzal někam na nějakou lesní nebo polní cestu, kde to bude houpat v tom autě. Samozřejmě pomalu, postupně. Tam si myslím, že to zvládne, prostě akceptuje že i tak se auto chová a následně bych ho zkusil nejdřív na místě a bez ježdění přivyknout v kamionu, nejdřív jen kvůli vejšce a jakmile bude v pohodě a klidu, tak zase pomaličku a v klidu někde popoject kamionem tak, aby to houpalo co nejmíň a postupně zvyknout. Asi to nepůjde rychle, ale když se tomu psisku neznechutí, že by se tlačilo na pilu, tak bych v tom neviděl problém.

30.4.2019 12:58
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Náš v 9 letech výchovou a výcvikem nepolíbený prostě na povel "hop" vyskočil do kamionu (Iveco) a bylo. Šel za námi všude - i na policejní člun, lanovku apod. Byl to úžasný pes. .......

30.4.2019 13:09
Staff99

XXX.XXX.150.238

Je to těžké, ale tak snad ho naučím, že je to v pohodě. Říkal jsem mu že je to lepší jak v osobaku, že v kamionu je postel, ale nepřesvědčil jsem ho

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2019 13:27

Staff99 napsal(a):
Je to těžké, ale tak snad ho naučím, že je to v pohodě. Říkal jsem mu že je to lepší jak v osobaku, že v kamionu je postel, ale nepřesvědčil jsem ho

Přijde mi kruté tahat sebou psa na cesty. I pro člověka je náročné být na prostoru dva krát dva metry týden dva tři, natoz pro psa, který sice je s panem rád, ale pochybuji, že ocení neustále se kolibajici kabinu a zastávky na 45 min na proch*anem betonovem parkovišti u dalnice. A teda, člověk je po 13 - 15 hodinách práce tak zbity, že věnovat se dalších několik hodin psovi procházkou apod...
Příležitostně to asi přežije, ale jak vidím některé, co sebou tahají psy nonstop...

30.4.2019 13:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přijde mi kruté tahat sebou psa na cesty. I pro člověka je náročné být na prostoru dva krát dva metry týden dva tři, natoz pro psa, který sice je s panem rád, ale pochybuji, že ocení neustále se kolibajici kabinu a zastávky na 45 min na proch*anem betonovem parkovišti u dalnice. A teda, člověk je po 13 - 15 hodinách práce tak zbity, že věnovat se dalších několik hodin psovi procházkou apod...
Příležitostně to asi přežije, ale jak vidím některé, co sebou tahají psy nonstop...

Souhlasím, přijde mi to hrozné a viz. jiná diskuse, kdy pes vyskočil z kamionu rovnou pod auto
Mého psa bychnavíc do toho nikdy nedostala, nemá cestování autem rád(je mu blbě) a po divných schůdkách do takové výšky...ani omylem. Myslím si, že stejně jak se z každého nestane šofér(byť se snaží) ani z každého psa nebude milovník jízdy autem. Pokud mu to ale v osobáku nevadí, či naopak ho to baví, tak by se snad i na ten kamion naučil.

30.4.2019 13:45

lesnížínka napsal(a):
Souhlasím, přijde mi to hrozné a viz. jiná diskuse, kdy pes vyskočil z kamionu rovnou pod auto
Mého psa bychnavíc do toho nikdy nedostala, nemá cestování autem rád(je mu blbě) a po divných schůdkách do takové výšky...ani omylem. Myslím si, že stejně jak se z každého nestane šofér(byť se snaží) ani z každého psa nebude milovník jízdy autem. Pokud mu to ale v osobáku nevadí, či naopak ho to baví, tak by se snad i na ten kamion naučil.

Pes se naučí cokoliv, ale ruku na srdce, musi mít nutné psa každý i přes to že žije většinu času v kabině? Nehledě na to ze žádný pes se do kabiny sám nevyskrabe, schodky jsou svisle k zemi. Uvnitř prostoru taky fakt nic moc, mezi sedadly, pak postel, fajn, Tot vše. Jsou větší kabiny a menší kabiny ale prostor je vesměs všude stejný (mercedes actros nebo starý magnum jsou asi největší).
Další vec,vsichni víme jak rychle se umí auto v lete rozpalit. Ano, sice chladí klima ale když pak zastaví? Například červenec, denní odpočinek začne dělat v 17 večer, kdy je venku klidně pořád 35, na betonovém parkovišti klidně 40 a kabina se rozpali během deseti minut k nesneseni. Představa mít tu ještě psa... A nezávislá klima je pořád ještě nadstandardní výbava.

30.4.2019 13:49
Staff99

XXX.XXX.150.238

Ježis tady jsou lidé opravdu ufoni. Jezdím takzvaně kolem komína. Začínám kolem 5-6 ráno a doma jsem nejpozději do 14h.nejdriv se zeptám než kritizuji

30.4.2019 14:03

Staff99 napsal(a):
Ježis tady jsou lidé opravdu ufoni. Jezdím takzvaně kolem komína. Začínám kolem 5-6 ráno a doma jsem nejpozději do 14h.nejdriv se zeptám než kritizuji

Tak proč s sebou chcete vozit psa?

30.4.2019 14:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem občas s sebou psa do kamionu brala - když jsem měla volno a jezdila s přítelem. Ale on s tím neměl vůbec problém - on se sám cpe do auta, do vlaku, do autobusu, do kamionu a jízda mu nijak nevadila. Buď to prospal a nebo pozoroval z okna.

Já myslím, že pes si na to v pohodě zvykne - teda jak který, každej je jinej. Neměla bych problém s tím vzít psa občas, ale pravidelně denně bych ho asi taky nebrala, to bych ho nechala v klidu doma spát. Ale to je samozřejmě každého věc.

30.4.2019 14:11
Staff99

XXX.XXX.150.238

Tak proč s sebou chcete vozit psa?

Jezdím skoro každý týden to stejne a v té jedné lince někdy čekám až 3 hodiny(jednou týdně, takže bych ho bral taky jednou týdně) Hned vedle tě firmy je les a park. A tak si myslím, že by mu bylo ten den lépe se mnou v práci než aby byl sám doma. A kvůli tomu jsem špatný člověk a nebo hned dělám špatně věci a pes trpí? Nemyslím si

30.4.2019 14:17
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Staff99 napsal(a):

Já neporadím jak tomu psa naučit. Ale mám takovou věcnou poznámku. Minulý týden jsem v práci absolvovala školení pro řízení referenčních vozidel...no a dala jsem samozřejmě dotaz jak je to s převozem psů a koček (i když asi na konferenci si psa brát nebudu:)). Bylo mi zodpovězeno, že by měl být "připásán" - asi jsou speciální kšíry, toto já nevím, no anebo v převozní bedně, ale to by pro psa asi na delší trasy bylo nic moc.
Btw, ten dotaz jsem dala mimo moji práci, ale čistě ze soukromí, ptž našeho vestaje převážím autem z vesnice do vesnice - cca 2,5km. Přiznávám, že připoután není, ale nikdy s ním nejedu sama, vždy jej někdo drží...ale i to je špatně. I když event. pokuta by záležela na libovůli a naladění příslušného cajta. Jednou mě právě zastavili a to jsem dokonce zcela výjimečně s ním byla v autě sama a policajt se naklonil do auta (náš pes je přátelský, tak jen zavrtěl ohonem) a policajt poznamenal:"Koukám, že s sebou máte hlídače!" Asi narážel na fakt mírumilovnou povahu toho našeho pesana a v podstatě i přátelský vzhled. No a cajt mi nedal ani napomenutí. Případné káraly chci ubezpečit, že vím, že toto není bezpečná přeprava psů.

30.4.2019 14:21
TyVed

XXX.XXX.51.14

fikovnice napsal(a):
Já neporadím jak tomu psa naučit. Ale mám takovou věcnou poznámku. Minulý týden jsem v práci absolvovala školení pro řízení referenčních vozidel...no a dala jsem samozřejmě dotaz jak je to s převozem psů a koček (i když asi na konferenci si psa brát nebudu:)). Bylo mi zodpovězeno, že by měl být "připásán" - asi jsou speciální kšíry, toto já nevím, no anebo v převozní bedně, ale to by pro psa asi na delší trasy bylo nic moc.
Btw, ten dotaz jsem dala mimo moji práci, ale čistě ze soukromí, ptž našeho vestaje převážím autem z vesnice do vesnice - cca 2,5km. Přiznávám, že připoután není, ale nikdy s ním nejedu sama, vždy jej někdo drží...ale i to je špatně. I když event. pokuta by záležela na libovůli a naladění příslušného cajta. Jednou mě právě zastavili a to jsem dokonce zcela výjimečně s ním byla v autě sama a policajt se naklonil do auta (náš pes je přátelský, tak jen zavrtěl ohonem) a policajt poznamenal:"Koukám, že s sebou máte hlídače!" Asi narážel na fakt mírumilovnou povahu toho našeho pesana a v podstatě i přátelský vzhled. No a cajt mi nedal ani napomenutí. Případné káraly chci ubezpečit, že vím, že toto není bezpečná přeprava psů.

Nás ještě nikdy nezastavili, ale bude to asi bugr bez ohledu na předpisovou přepravu. Se neuslyšíme a doufám, že to auto vydrží po hromadě do konce kontroly

30.4.2019 14:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fikovnice napsal(a):

Tohle záleží fakt na tom, na koho narazíte. Někdo nebude řešit psa ani vepředu na sedačce a někdo ho může řešit i v kufru - pokud tam není mříž, přepravka, nebo není pes zabezpečený jinak.

Známá takhle jela s jorkšírem - jela s ní příbuzná a jorkšíra držela na zadních sedačkách na klíně - dostala tenkrát myslím 3000 pokutu.

30.4.2019 14:23
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):

ano pes by měl být v autě buď ve schránce nebo na bezpečnostním páse a to asi i v kamionu. Moje fotka je pouze ilustrační pro legraci pořízená, pes samozřejmě v poštovním autě necestoval (kromě pár převozů jen po městě) zato já načerno ano .........

30.4.2019 14:28
fikovnice

XXX.XXX.135.179

marcelaamax napsal(a):
Tohle záleží fakt na tom, na koho narazíte. Někdo nebude řešit psa ani vepředu na sedačce a někdo ho může řešit i v kufru - pokud tam není mříž, přepravka, nebo není pes zabezpečený jinak.

Známá takhle jela s jorkšírem - jela s ní příbuzná a jorkšíra držela na zadních sedačkách na klíně - dostala tenkrát myslím 3000 pokutu.

Tři litry??? To je tedy síla! Ale máte pravdu, že je tady asi řešení individuální podle toho, na koho natrefíte. Ono je ve vyhlášce, že má být převážené zvíře řádně zabezpečeno nebo tak nějak, ale není tam specifikováno jak (alespoň jsem to tak pochopila). A samozřejmě vožení se na klíně bezpečná přeprava není...

30.4.2019 14:31
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Staff99 napsal(a):

Omlouvám se, ale co to znamená "tzv.kolem komína"?

30.4.2019 14:32
TyVed

XXX.XXX.51.14

fikovnice napsal(a):
Tři litry??? To je tedy síla! Ale máte pravdu, že je tady asi řešení individuální podle toho, na koho natrefíte. Ono je ve vyhlášce, že má být převážené zvíře řádně zabezpečeno nebo tak nějak, ale není tam specifikováno jak (alespoň jsem to tak pochopila). A samozřejmě vožení se na klíně bezpečná přeprava není...

No při nárazu neudržíte rukama ani malého psa a stejně jako nezajištěné předměty pak může ještě někoho trefit. Spíš mi přijde nefér, že se neřeší bezpečnost těch zvířat samotných, zdá se mi, že se to bere jen z ohledu lidské posádky. Aby pes nemohl šplhat řidiči po hlavě, to samozřejmě, ale jinak aby se nepotloukl pes, to nikoho moc nezajímá a bez nějakých pásů je to skoro jisté.

30.4.2019 14:34

marcelaamax napsal(a):

Asi proto, že při nehodě, při nárazu, psa nikdo neudrží a ten poletí násobnou silou nekontrolovatelně dopředu - do čelního skla, pokud je vezen na předním sedadle, nebo přes hlavové opěrky na hlavu řidiče či spolujezdce a může snadno zlomit vaz.

30.4.2019 14:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

TyVed napsal(a):
No při nárazu neudržíte rukama ani malého psa a stejně jako nezajištěné předměty pak může ještě někoho trefit. Spíš mi přijde nefér, že se neřeší bezpečnost těch zvířat samotných, zdá se mi, že se to bere jen z ohledu lidské posádky. Aby pes nemohl šplhat řidiči po hlavě, to samozřejmě, ale jinak aby se nepotloukl pes, to nikoho moc nezajímá a bez nějakých pásů je to skoro jisté.

No co si budeme povídat - ten "pás", taková ta spojka co se zacvakne do auta - mají to v každém zverimexu - to je úplně k ničemu. Dřív jsem na tom občas psa vozila a tam stačí trochu víc zabrzdit a ten pás se může "vycvaknout". To samé pak postroj. Vím, že je dělaný přímo jeden postroj, bezpečný, s atestama. Ale ten si koupí málokdo, většinou lidi koupí něco "obyč" ve zverimexu.

30.4.2019 14:35
fikovnice

XXX.XXX.135.179

TyVed napsal(a):

Ano ano, vím, že v podstatě COKOLI se při nárazu stává "projektily" a pes letící odstředivou silou může třeba člověku zlomit vaz. Ale máte pravdu, že i bezpečnost zvířat by se měla řešit. Mně je vždy jaksi nedobře, když vidím převoz drůbeže v těch klíckách...i když je to to nejbezpečnější, co pro ně můžou udělat. Ale vždy si představím stres těch převážených zvířat...v podstatě jakýchkoli.

30.4.2019 14:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Asi proto, že při nehodě, při nárazu, psa nikdo neudrží a ten poletí násobnou silou nekontrolovatelně dopředu - do čelního skla, pokud je vezen na předním sedadle, nebo přes hlavové opěrky na hlavu řidiče či spolujezdce a může snadno zlomit vaz.

Však jo. Já neříkám, že je to špatně, že byla pokutována. Já jen chtěla říct, že záleží na koho narazíte, protože některý policista vám nedá pokutu ani za to, že pes sedí vedle vás na sedačce...

Staff99

XXX.XXX.150.238

fikovnice napsal(a):
Omlouvám se, ale co to znamená "tzv.kolem komína"?

Převážně pravidelná linka, nikam extra daleko. Mezi kamionaky se tomu říká kolem komína (baráku) a nebo taky linkový autobus Naložím, vylozim jedu domu a někdy jen naložím a vykládám az další den..

fikovnice

XXX.XXX.135.179

Aha, byla jste rychlejší a psaly jsme v podstatě totéž.

30.4.2019 14:37
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Staff99 napsal(a):
Převážně pravidelná linka, nikam extra daleko. Mezi kamionaky se tomu říká kolem komína (baráku) a nebo taky linkový autobus Naložím, vylozim jedu domu a někdy jen naložím a vykládám az další den..

Opět díky za rychlou odpověď.

30.4.2019 14:37

marcelaamax napsal(a):
No co si budeme povídat - ten "pás", taková ta spojka co se zacvakne do auta - mají to v každém zverimexu - to je úplně k ničemu. Dřív jsem na tom občas psa vozila a tam stačí trochu víc zabrzdit a ten pás se může "vycvaknout". To samé pak postroj. Vím, že je dělaný přímo jeden postroj, bezpečný, s atestama. Ale ten si koupí málokdo, většinou lidi koupí něco "obyč" ve zverimexu.

Proto je bezpečnější mříž. Ne nějaké fórová ze zveráku, ale pořádná, nejlépe originál od výrobce auta.

30.4.2019 14:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Proto je bezpečnější mříž. Ne nějaké fórová ze zveráku, ale pořádná, nejlépe originál od výrobce auta.

Jojo. Já teď řeším co do nového auta. Mříž tam sice je, ale potřebuju ještě klec a nebo taková ty dvířka do kufru. Mám to vyhlídnuté tady http://klecepropsy.cz/ , ale ty ceny....

fikovnice

XXX.XXX.135.179

marcelaamax napsal(a):
Však jo. Já neříkám, že je to špatně, že byla pokutována. Já jen chtěla říct, že záleží na koho narazíte, protože některý policista vám nedá pokutu ani za to, že pes sedí vedle vás na sedačce...

Potvrzuji, já to opravdu zažila...a na pokutu jsem přitom byla připravená, resp. jsem ji předpokládala. Ale také by mě zajímalo, jak by se to řešilo, kdyby se to stalo někde "mezi poli" 100km od domova třeba o víkendu. To by pak měl policajt asi i právo dát zákaz dál pokračovat v jízdě...?

Staff99

XXX.XXX.150.238

fikovnice napsal(a):
Opět díky za rychlou odpověď.

Rádo se stalo

30.4.2019 14:40
TyVed

XXX.XXX.51.14

marcelaamax napsal(a):

No my jsme došli k variantě pořádný postroj + kus horolozeckého lana + horolezecká karabina. On ten díl, který se prodává k zapnutí místo bezpečnostního pásu je myslím jen k tomu, aby se pes nepohyboval po vozidle. Rozhodně se nepočítá s tím, že by ho měl udržet při nárazu.

30.4.2019 14:41
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Jo a ten školitel - byl to samozřejmě oficiální instruktor z autoškoly - též říkal, že je jistá benevolence třeba, když se převáží kozel na připuštění třeba do sousední vesnice v OA.

30.4.2019 14:43
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Staff99 napsal(a):
Rádo se stalo

A Vy, pokud jste tedy kamioňák, budete mít bulíka kde?
Vlastně je to i dotaz pro ostatní - pokud je pes připásán, může tedy být vpředu?

30.4.2019 14:45
Staff99

XXX.XXX.150.238

fikovnice napsal(a):
Jo a ten školitel - byl to samozřejmě oficiální instruktor z autoškoly - též říkal, že je jistá benevolence třeba, když se převáží kozel na připuštění třeba do sousední vesnice v OA.

na to bych taky nespolehal. Záleží fakt na policajtovi. Např. Jeden mi chtěl dát pokutu za voňavý stromeček, že mi brání ve výhledu.

30.4.2019 14:47
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Staff99 napsal(a):
na to bych taky nespolehal. Záleží fakt na policajtovi. Např. Jeden mi chtěl dát pokutu za voňavý stromeček, že mi brání ve výhledu.

Já vím, s tím naším vestajem jsem tehdy měla kliku...

30.4.2019 14:48
Staff99

XXX.XXX.150.238

fikovnice napsal(a):

A Vy, pokud jste tedy kamioňák, budete mít bulíka kde?
Vlastně je to i dotaz pro ostatní - pokud je pes připásán, může tedy být vpředu?

Dvě možnosti pripoutany na sedačce spolujezdce a ta druhá je postel kde je zábrana která když se vyklopi, tak tam může ležet i člověk ta jízdy.

30.4.2019 17:11

Staff99 napsal(a):
Dvě možnosti pripoutany na sedačce spolujezdce a ta druhá je postel kde je zábrana která když se vyklopi, tak tam může ležet i člověk ta jízdy.

Máte TGX? V jiném tahači jsem zabranu na posteli nezažila🤔 a ani ta dvakrát spolehlivá není.

Přidejte reakci

Přidat smajlík