Sousedův pes napadá toho našeho

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2019 10:05
xsalinax

XXX.XXX.132.240

Dobrý den, už asi měsíc řešíme problém se sousedovým psem. 4x během měsíce se ocitl na naší oplocené zahradě a agresivně napadl našeho psa. Šel mu po krku. Naštěstí byl vždy někdo doma, kdo psy od sebe odehnal. Dvakrát se dokonce stalo, že pes vběhl až k nám do domu (když je teplo, necháváme dveře do domu otevřené). Včera dokonce doběhl až do obýváku a rozbil nám květináč. Problém není v tom, že by sousedům utíkal. Problém vzniká tehdy, když se psem jdou na procházku, bez vodítka a náhubku a on jim uteče k nám. Se sousedy to nejde řešit, vždy řeknou, že už se to nastane a nebo že si máme zabezpečit NÁŠ plot, aby JEJICH pes k nám neutíkal. No jo, ale jak, když nevíme, kudy k nám zdrhá? Prosím jak toto řešit? Mám strach jak o psa, tak o rodinu, jelikož pes je agresivní.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2019 10:12

Soused je povinen si svého psa zabezpečit, ne vy svůj dům. Pokud k vám zase vběhne, volala bych PČR a to ihned s tím, že se cítíte velmi ohroženi.

2.5.2019 10:46

Při nejbližší příležitosti bych volala policii s tím, že pes napadl vás (popř. členy rodiny).

2.5.2019 15:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

xsalinax napsal(a):
Dobrý den, už asi měsíc řešíme problém se sousedovým psem. 4x během měsíce se ocitl na naší oplocené zahradě a agresivně napadl našeho psa. Šel mu po krku. Naštěstí byl vždy někdo doma, kdo psy od sebe odehnal. Dvakrát se dokonce stalo, že pes vběhl až k nám do domu (když je teplo, necháváme dveře do domu otevřené). Včera dokonce doběhl až do obýváku a rozbil nám květináč. Problém není v tom, že by sousedům utíkal. Problém vzniká tehdy, když se psem jdou na procházku, bez vodítka a náhubku a on jim uteče k nám. Se sousedy to nejde řešit, vždy řeknou, že už se to nastane a nebo že si máme zabezpečit NÁŠ plot, aby JEJICH pes k nám neutíkal. No jo, ale jak, když nevíme, kudy k nám zdrhá? Prosím jak toto řešit? Mám strach jak o psa, tak o rodinu, jelikož pes je agresivní.

Můžete to trochu rozvést?Jak to, že nevíte kudy k vám leze? To je tak jednoduché k vám na pozemek vlézt? Chodí nám okolo desítky psů, ale nikdy se nestalo, že by vlezli na pozemek s úmyslem napadnout mé psy (já mám velké) Ale třeba moje máma má plot na dvě věci věčně otevřenou branku ven, přesto její feňuli nechodí žádní psi napadat a to většina chodí na volno. Jak velký je to pes?(rasa?) Jinak...vaši sousedi jsou ,,divní" Udělat to můj pes, omlouvám se i ušima a příště si dám setsakra pozor. Pokud to opravdu z jejich strany nehodlají řešit, tak bych postupovala, jak radí holky. Jestli to tedy není čivava

2.5.2019 15:54
xsalinax

XXX.XXX.132.240

lesnížínka napsal(a):
Můžete to trochu rozvést?Jak to, že nevíte kudy k vám leze? To je tak jednoduché k vám na pozemek vlézt? Chodí nám okolo desítky psů, ale nikdy se nestalo, že by vlezli na pozemek s úmyslem napadnout mé psy (já mám velké) Ale třeba moje máma má plot na dvě věci věčně otevřenou branku ven, přesto její feňuli nechodí žádní psi napadat a to většina chodí na volno. Jak velký je to pes?(rasa?) Jinak...vaši sousedi jsou ,,divní" Udělat to můj pes, omlouvám se i ušima a příště si dám setsakra pozor. Pokud to opravdu z jejich strany nehodlají řešit, tak bych postupovala, jak radí holky. Jestli to tedy není čivava

No právě, že branka je zamčená, brána zavřená, leda by přeskočil plot, ale nikdy jsme ho neviděli. Nevím, proč si vybral zrovna našeho psa. K ostatním sousedům nechodí. Asi konkurence :) Mají pitbulla právě.

2.5.2019 16:17
L(phi)

XXX.XXX.41.130

To je blbe, normalneho psa by slo nejakym tvrdsim zasahom od toho "odnaucit", ale pita asi nie. Ten pojde aj za cenu vlastneho sebaposkodenia.
Policajti a stazovat sa na obci, s takym psom je odveci uz len to ze s nim vyjdu s nezabezpecenym na ulicu

2.5.2019 17:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

L(phi) napsal(a):
To je blbe, normalneho psa by slo nejakym tvrdsim zasahom od toho "odnaucit", ale pita asi nie. Ten pojde aj za cenu vlastneho sebaposkodenia.
Policajti a stazovat sa na obci, s takym psom je odveci uz len to ze s nim vyjdu s nezabezpecenym na ulicu

No ono kdyby to byl opravdu pit a agresivně se pustil do psa zadavatele - tak je jen tak někdo od sebe neodežene, tak jak psal zadavatel.

Ale to není podstatné a rozhodně se psa nijak nezastávám. To jen taková poznámka... Jinak Když není se sousedem domluva - řešila bych to přes policii, jak už tu holky psali. A po tom "útoku" bych vzala psa na veterinu,i kdyby měl jen malý škrábanec - může se mu tam udělat "kapsa", tak ať to pro jistotu máte někde na papíře. Sousedům bych asi rovnou při tom incidentu řekla, že jestli se to stane ještě jednou, tak okamžitě volám policii - někdy pomůže i to...

2.5.2019 18:30
xsalinax

XXX.XXX.132.240

marcelaamax napsal(a):
No ono kdyby to byl opravdu pit a agresivně se pustil do psa zadavatele - tak je jen tak někdo od sebe neodežene, tak jak psal zadavatel.

Ale to není podstatné a rozhodně se psa nijak nezastávám. To jen taková poznámka... Jinak Když není se sousedem domluva - řešila bych to přes policii, jak už tu holky psali. A po tom "útoku" bych vzala psa na veterinu,i kdyby měl jen malý škrábanec - může se mu tam udělat "kapsa", tak ať to pro jistotu máte někde na papíře. Sousedům bych asi rovnou při tom incidentu řekla, že jestli se to stane ještě jednou, tak okamžitě volám policii - někdy pomůže i to...

Ne že by se snad dal odehnat, ale aspoň má na sobě vždy obojek, za který ho soused chytne a odvede. Až ho teda ráčí doběhnout :) nebo mezi něj a našeho psa strčíme, co je zrovna po ruce

3.5.2019 09:03

Jestli je to na vesnici, tak bych radila, fotit. Třeba u nás máme policajty cca 30 km daleko na jednu i na druhou stranu. Nejdřív by se museli dohodnout, kdo tedy ? Než by dojeli, bude pes za horama.
Když to zadavatel stihne, tak fotit, aby měl pro policii něco v ruce.

3.5.2019 09:05

Ještě dodám, že od majitelů ohrožujících psů, je rada "postavte si pořádný plot", docela běžná.

3.5.2019 09:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ještě dodám, že od majitelů ohrožujících psů, je rada "postavte si pořádný plot", docela běžná.

Já se tedy běžně nesetkávám s tím, že by psi z procházek přeskakovali plot k sousedům nebo dalším občanům a napadali jim psy .

3.5.2019 09:12

Já bych se tedy zamyslela i nad tím plotem. Jak se dostane cizí pes poměrně rychle - při procházce - na váš oplocený pozemek? Díra v plotě? Otevřená branka?

3.5.2019 09:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, vídám čím dál tím častěji ploty, které jsou nižší než já (měřím cca 165 cm). A za nimi i poměrně velké psy - jsou zvyklí a nemají potřebu utíkat. Pak si dokážu představit, že pes typu pitbul plot v pohodě přeskočí...

3.5.2019 09:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

xsalinax napsal(a):
Ne že by se snad dal odehnat, ale aspoň má na sobě vždy obojek, za který ho soused chytne a odvede. Až ho teda ráčí doběhnout :) nebo mezi něj a našeho psa strčíme, co je zrovna po ruce

Když k vám zase uteče, tak buď zavolejte rovnou odchytovku, nebo čokla naložte do auta, a odvezte do nějakého útulku s tím, že jste ho našli a nevíte čí je ...

... anebo vemte lopatu, a vysvětlete mu po lopatě tak, že si do smrti zapamatuje, čí je tohle teritorium!

Tohle nikdy nepochopím - člověk se doma nechá opakovaně terorizovat cizím agresivním psem, a místo toho, aby to hned za tepla vyřešil, tak vypisuje na diskuzi ...

3.5.2019 09:47

marcelaamax napsal(a):
Já se tedy běžně nesetkávám s tím, že by psi z procházek přeskakovali plot k sousedům nebo dalším občanům a napadali jim psy .

Jsme podhorská vesnice, kde chalupáři mají kolem pozemků třeba jen nízké živé ploty, kolem potoka žádné.
Psi vypuštěni do luk, to pochopitelně nerespektují ( jejich majitelé nepochopitelně taky ). Když několik velkých psů přeběhne přes pískoviště s tříletým dítětem....jejich majitelé poradí - postavte si plot.
Divím se trpělivosti lidí, že není daleko víc mrtvých psů.

3.5.2019 10:36

ono to zas tak není od věci, viz:

"Vlastník chráněného pozemku má ovšem možnost použít svépomoci. Jestliže vniknutí teprve hrozí, může je podle § 14 o. z. přiměřeným způsobem sám odvrátit (např. na svém pozemku zařídit zábranu, vidí-li otvor v plotu, kde by mohlo některé zvíře ze sousedního pozemku vniknout). To tím spíše, hrozí-li škoda od vniknuvšího zvířete (§ 2903 odst. 1 o. z.)." (+ další text v odkazu)

http://www.bulletin-advokacie.cz/sousedska-prava-imise?browser=mobi

samozřejmě to nijak nezbavuje povinnosti majitele psa...

3.5.2019 12:18

ono to zas tak není od věci, viz:

"Vlastník chráněného pozemku má ovšem možnost použít svépomoci. Jestliže vniknutí teprve hrozí, může je podle § 14 o. z. přiměřeným způsobem sám odvrátit (např. na svém pozemku zařídit zábranu, vidí-li otvor v plotu, kde by mohlo některé zvíře ze sousedního pozemku vniknout). To tím spíše, hrozí-li škoda od vniknuvšího zvířete (§ 2903 odst. 1 o. z.)." (+ další text v odkazu)

http://www.bulletin-advokacie.cz/sousedska-prava-imise?browser=mobi

samozřejmě to nijak nezbavuje povinnosti majitele psa...

Mě už asi nic nepřekvapí....
Takže malebné chaloupky v horské louce zadrátujeme, aby se pejsci jednoho neukázněného majitele mohli volně probíhat.
A my podle potoka si postavíme na břehy ploty, aby nám je jarní voda mohla zanášet a odnášet.....
A pejsci budou happy.
Moje fena má přesně stejné podmínky jako ta sousedova a nikdy na cizí zahradě nebyla.

3.5.2019 12:39
inusanka

XXX.XXX.98.58

Pokud není se sousedy domluva, volat vždy policii. Mám strach o sebe, pes vletěl do domu, skočil na mne..... To zvíře pochopitelně nemůže za blba, co si ho pořídil, ale jinak to nelze.

3.5.2019 12:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já hlavně nechápu myšlení toho majitele psa, který k vám leze. Stát se to normálnímu člověku, tak se přeci za to stydí a omlouvá a zajistí, aby se to víckrát nestalo. A ne, že vám bude říkat, ať si uděláte nový plot. Že to vůbec někoho napadne. No jo, lidi jsou různí .

Přidejte reakci

Přidat smajlík