Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Veruš110

3.5.2019 08:31
Veruš110

XXX.XXX.79.67

Dobrý den, chtěla bych ke své skoro tříleté křížence menšího vzrůstu ( pod kolena) nějakou větší parťačku. Jsme nadšenci do turistiky a začínáme poznávat krásy vícedenních treků, takže bych chtěla poradit větší plemeno které by to zvládlo a nevadilo mu bydlení v bytě. Děkuji za odpovědi.
Na fotce moje fenka.

3.5.2019 08:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Veruš110 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych ke své skoro tříleté křížence menšího vzrůstu ( pod kolena) nějakou větší parťačku. Jsme nadšenci do turistiky a začínáme poznávat krásy vícedenních treků, takže bych chtěla poradit větší plemeno které by to zvládlo a nevadilo mu bydlení v bytě. Děkuji za odpovědi.
Na fotce moje fenka.

Já si myslím, že krom severských plemen a pastevců nebude vadit bydlení v bytě žádnému velkému psovi, za předpokladu, že bude mít pes dost pohybu :-) .

Chce to si spíš projet plemena a vybrat ta, která se vám líbí. A až budete mít nějaký užší výběr, tak už vám sem lidi můžou napsat zkušenosti s konkrétními plemeny a můžete postupně vyřazovat, nebo naopak přidávat do výběru další . Ale požadavek velký pes na treky je opravdu široký pojem.

Veruš110

3.5.2019 08:50
Veruš110

XXX.XXX.79.67

Přemýšlela jsem nad labradorem, zlatým retrívrem a poté z trošku jiného soudku o BOM, německém pinčovi.

3.5.2019 08:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Veruš110 napsal(a):
Přemýšlela jsem nad labradorem, zlatým retrívrem a poté z trošku jiného soudku o BOM, německém pinčovi.

No osbně bych si "těžká" plemena jako je labrador a zlaťák primárně na treky nepořídila, bála bych se problémů s přetěžováním kloubů.

Pak BOM - tomu "jen" treky stačit nebudou, to je opravdu aktivní pes a není vhodný pro každého. Na maliňáka si netroufají většinou ani lidi, kteří pracují se psy spoustu let. Je to opravdu taková "formule" mezi psy.

A k pinčovi se snad vyjádří někdo jiný, já bych řekla, že ten by mohl být vhodný, ale osobně žádného neznám..

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2019 09:29

"No osbně bych si "těžká" plemena jako je labrador a zlaťák primárně na treky nepořídila"

me je docela smutno z tohohle - však to mají porad byt lovecka plemena, ne?
a rekre trek snad není nic, co by zdravy pes nemel dat...

3.5.2019 09:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"No osbně bych si "těžká" plemena jako je labrador a zlaťák primárně na treky nepořídila"

me je docela smutno z tohohle - však to mají porad byt lovecka plemena, ne?
a rekre trek snad není nic, co by zdravy pes nemel dat...

Jo lovecká plemena to jsou, to určitě. Ale prostě mi volný přirozený pohyb při "lovu" a pohyb při treku nepřijde jako to samé. Ale je to jen můj názor...

Edit.: a jinak netvrdím, že by to ti retrívři neměli dát, to vůbec ne. Dají to v pohodě. Jen kdybych věděla, že chci primárně psa na vícedenní několika kilometrové treky, tak bych si osobně vybrala plemeno "lehčí"...

Veruš110

3.5.2019 09:35
Veruš110

XXX.XXX.79.67

marcelaamax napsal(a):
No osbně bych si "těžká" plemena jako je labrador a zlaťák primárně na treky nepořídila, bála bych se problémů s přetěžováním kloubů.

Pak BOM - tomu "jen" treky stačit nebudou, to je opravdu aktivní pes a není vhodný pro každého. Na maliňáka si netroufají většinou ani lidi, kteří pracují se psy spoustu let. Je to opravdu taková "formule" mezi psy.

A k pinčovi se snad vyjádří někdo jiný, já bych řekla, že ten by mohl být vhodný, ale osobně žádného neznám..

Děkuji, ten BOM se mi jen líbí ale asi bych se neodvážila do něj jít, stejně jako border kolie, ta mě vyhovuje jak velikostí tak typem srsti, ale jsem dost soudná na to abych si řekla že na tohohle psa já nemám. :) Dobrý by byl asi i český strakatý pes ale ještě jsem neměla to štěstí ho potkat.

3.5.2019 09:54

Veruš110 napsal(a):
Děkuji, ten BOM se mi jen líbí ale asi bych se neodvážila do něj jít, stejně jako border kolie, ta mě vyhovuje jak velikostí tak typem srsti, ale jsem dost soudná na to abych si řekla že na tohohle psa já nemám. :) Dobrý by byl asi i český strakatý pes ale ještě jsem neměla to štěstí ho potkat.

Pořiďte si ke svému psu velkého knírače. Bude vypadat jako jeho maminka a navíc vás na treku ohlídá - to taky není k zahození. Německý pinč není úplně velký pes - cca 50 cm v kohoutku. Kdyby vám ta velikost stačila - střední knírač je podle mě lepší volba.
A určitě vám někdo poradí chodského psa - taky dobrá volba.

3.5.2019 10:00

marcelaamax napsal(a):
Jo lovecká plemena to jsou, to určitě. Ale prostě mi volný přirozený pohyb při "lovu" a pohyb při treku nepřijde jako to samé. Ale je to jen můj názor...

Edit.: a jinak netvrdím, že by to ti retrívři neměli dát, to vůbec ne. Dají to v pohodě. Jen kdybych věděla, že chci primárně psa na vícedenní několika kilometrové treky, tak bych si osobně vybrala plemeno "lehčí"...

" chci primárně psa na vícedenní několika kilometrové treky"

jenze ja si myslim, ze tohle musí dat prave uplne každý pes

dobre - krom uplnych exterierovych extremu.

3.5.2019 10:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo, já si taky myslím, že tohle dá každý pes. Ale když už bych si ho přímo na to pořizovala, tak bych si vybrala lehčího psa . Ne proto, že ten těžší by to nedal, ale proto, že si myslím, že ten lehčí je na to prostě vhodnější...

Asi tak - kdybych doma měla labradora a v tu dobu začala chodit na dlouhé vícedenní treky - tak bych labradora brala sebou, zvládnul by to. Ale kdybych psa neměla a chtěla si ho pořídit, právě pro ty treky - tak bych volila lehčí plemeno...

Edit.: A ono pak taky záleží na tom, co přesně je těmi "treky" myšleno. Protože pro někoho to může být víkendová 20 km procházka - což je pro mě prostě procházka a ne nějaký trek... No a pak mám třeba známou, která se s přítelem na měsíc sbalí a měsíc prostě jenom chodí - od rána do večera, pak přijedou na víkend domů a zase jednou jinam.. A to už je něco jiného.

3.5.2019 10:11

"chtěla si ho pořídit, právě pro ty treky"

na tom posledním, kde jsem byla -bylo přes 300 psu - a rasy i nerasy - na jake si jen vzpomenete nebo dokážete predstavit.

spis co ten pes bude delat mimo ty treky?

3.5.2019 10:12

"na měsíc sbalí a měsíc prostě jenom chodí - od rána do večera, pak přijedou na víkend domů a zase jednou jinam.. A to už je něco jiného. "

v cem?

však to je raj na zemi pro kazdeho psa...

3.5.2019 10:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, já jen říkám, jak bych vybírala já osobně. Prostě bych se u těch těžších psů bála kloubů. Pak bych třeba na to asi taky vybírala spíš psa bez loveckého pudu.

3.5.2019 10:21

krátkosrstá kolie
český horký pes
tervueren

3.5.2019 10:29

Krátkosrstá kolie :-)

3.5.2019 10:32

marcelaamax napsal(a):
No, já jen říkám, jak bych vybírala já osobně. Prostě bych se u těch těžších psů bála kloubů. Pak bych třeba na to asi taky vybírala spíš psa bez loveckého pudu.

"Prostě bych se u těch těžších psů bála kloubů"

o jedine klouby o které se bojim, jsou ty moje
psum není nikdy nic.

CC + BOM

Veruš110

3.5.2019 10:52
Veruš110

XXX.XXX.79.67

Pořiďte si ke svému psu velkého knírače. Bude vypadat jako jeho maminka a navíc vás na treku ohlídá - to taky není k zahození. Německý pinč není úplně velký pes - cca 50 cm v kohoutku. Kdyby vám ta velikost stačila - střední knírač je podle mě lepší volba.
A určitě vám někdo poradí chodského psa - taky dobrá volba.

Jo to by vypadala, můj strejda má velkou kníračku a to vždycky že moje fenka je jak její štěně a navíc knírač se mi i líbí, ale u toho velkýho si nejsem jistá s tím bytem a jestli bych mu nepřetěžovala klouby...

3.5.2019 10:54
PumaCZ

XXX.XXX.255.5

Pokud se vám líbí labrador, tak bych do něj klidně šla, ale do pracovní linie, ne do těch soudků na krátkých nohách, co jsou běžně k vidění. Posílám fotky kamarádky čokoládové PP labradorky a na jedné fotce ještě další černý labrador s PP z pracovní linie.

Jinak zde zmiňovaný čechohorák je fajn pes, pokud natrefíte na dobrou povahu, což je dnes extrémní problém.

Ale jak už tu bylo řečeno, několikadenní trek by měl zvládnout skoro každý pes, pokud toho nenachodíte nějak extrémně hodně. Ale lehčí pes bude vždy lepší volbou. Také to chce promyslet, zda plánujete chodit i v zimě. V takovém případě bych rozhodně nezvolila třeba hladkosrsté plemeno.

Hodně štěstí při výběru :)

3.5.2019 11:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PumaCZ napsal(a):
Pokud se vám líbí labrador, tak bych do něj klidně šla, ale do pracovní linie, ne do těch soudků na krátkých nohách, co jsou běžně k vidění. Posílám fotky kamarádky čokoládové PP labradorky a na jedné fotce ještě další černý labrador s PP z pracovní linie.

Jinak zde zmiňovaný čechohorák je fajn pes, pokud natrefíte na dobrou povahu, což je dnes extrémní problém.

Ale jak už tu bylo řečeno, několikadenní trek by měl zvládnout skoro každý pes, pokud toho nenachodíte nějak extrémně hodně. Ale lehčí pes bude vždy lepší volbou. Také to chce promyslet, zda plánujete chodit i v zimě. V takovém případě bych rozhodně nezvolila třeba hladkosrsté plemeno.

A budou labradorovi z pracovní linie stačit "jen" treky? 🤔

Veruš110

3.5.2019 11:22
Veruš110

XXX.XXX.79.67

Moje fenka je kříženec pudla, a srst má po něm, takže je bez podsady, tudíž do zimních treků se nějak hnát nechci, u nás to je další způsob jak vybít fence energii což je i tak dost těžký, i proto sháním parťačku k ní, přece jen ve dvou se to lépe táhne a i na obyčejný procházce se vyblbnou víc než když s ní jdu sama :)

3.5.2019 11:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Krátkosrstá kolie mne taky zrovna napadla, co znám jednoho kluka, je to pohodový, nekonfliktní pes. Sestřenka má českou strakandu a ta s náma léta taky na výšlapy chodila. Je v pohodě, jen trochu silnější lovecký pud(u té kolie vlastně netuším)

3.5.2019 11:45
PumaCZ

XXX.XXX.255.5

marcelaamax napsal(a):
A budou labradorovi z pracovní linie stačit "jen" treky? 🤔

Určitě. Alespoň ty dva labíci, co znám, jsou kliďasové. Pohodoví psi, akčnější než "výstaváci", ale ne žádný akční poděsové. Srovnala bych je s mým klidným NO. Kamarádka chodí jen na procházky, jinak s fenkou nic speciálního nepodniká :)

3.5.2019 11:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PumaCZ napsal(a):
Určitě. Alespoň ty dva labíci, co znám, jsou kliďasové. Pohodoví psi, akčnější než "výstaváci", ale ne žádný akční poděsové. Srovnala bych je s mým klidným NO. Kamarádka chodí jen na procházky, jinak s fenkou nic speciálního nepodniká :)

Jasně. Já totiž znám pár lovecky vedených labíků a ti prostě potřebují pracovat hlavou. Ale to je zase asi o tom, že jsou na to zvyklí :-) .

Veruš110

3.5.2019 11:59
Veruš110

XXX.XXX.79.67

Samozřejmě že záleží jakýho psa bych si nakonec vybrala a nebyli by to jenom treky, ale ptala jsem na ně především protože se mi líbí boxer ale nedokážu si představit že bych s ním v létě měla čtyři dny po sobě ujít každý den 30-40 km, mám obavy že by mi to nemusel udýchat. Další sportovní aktivitě bych se přizpůsobila podle plemene, s labradorem asi těžko budu dělat obrany na který by byl německý pinč třeba vhodný ale jak říkám tomu se přizpůsobím podle toho k jakému plemenu se nakonec přikloním.

3.5.2019 12:08

Veruš110 napsal(a):
Samozřejmě že záleží jakýho psa bych si nakonec vybrala a nebyli by to jenom treky, ale ptala jsem na ně především protože se mi líbí boxer ale nedokážu si představit že bych s ním v létě měla čtyři dny po sobě ujít každý den 30-40 km, mám obavy že by mi to nemusel udýchat. Další sportovní aktivitě bych se přizpůsobila podle plemene, s labradorem asi těžko budu dělat obrany na který by byl německý pinč třeba vhodný ale jak říkám tomu se přizpůsobím podle toho k jakému plemenu se nakonec přikloním.

"ale nedokážu si představit že bych s ním v létě měla čtyři dny po sobě ujít každý den 30-40 km, mám obavy že by mi to nemusel udýchat. "

volba to asi nebude idealni -ale za me teda ne nemozna. ujde to i boxer...

ale nemeckeho pince na obranach jsem nikdy nevidela.

3.5.2019 12:11

Veruš110 napsal(a):
Jo to by vypadala, můj strejda má velkou kníračku a to vždycky že moje fenka je jak její štěně a navíc knírač se mi i líbí, ale u toho velkýho si nejsem jistá s tím bytem a jestli bych mu nepřetěžovala klouby...

Velký knírač byt v pohodě zvládne ( střední taky ). Obě varianty mají výhodu v tom, že když je držíte upravené, nemáte doma chlupy.
Ale zas úprava cca 3-4x za rok je nutná.

3.5.2019 12:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"ale nedokážu si představit že bych s ním v létě měla čtyři dny po sobě ujít každý den 30-40 km, mám obavy že by mi to nemusel udýchat. "

volba to asi nebude idealni -ale za me teda ne nemozna. ujde to i boxer...

ale nemeckeho pince na obranach jsem nikdy nevidela.

No, ono asi jak který boxer. Měli jsme mezi "psími kamarády" dva boxery - a když bylo nad 20 stupňů tak po 5 km chůze odpadávali a vypadali na infarkt... Majitelky říkali, že v létě jsou naprosto "nepoužitelní". A nedovedu si představit, že by v létě ušli 30 km, ani 20 km.. To už by bylo snad od zdraví. Jinak se mi boxeři líbí, ale tohle by mi dost vadilo.

A pinče na obranách jsem tedy taky neviděla.

3.5.2019 12:16

marcelaamax napsal(a):
No, ono asi jak který boxer. Měli jsme mezi "psími kamarády" dva boxery - a když bylo nad 20 stupňů tak po 5 km chůze odpadávali a vypadali na infarkt... Majitelky říkali, že v létě jsou naprosto "nepoužitelní". A nedovedu si představit, že by v létě ušli 30 km, ani 20 km.. To už by bylo snad od zdraví. Jinak se mi boxeři líbí, ale tohle by mi dost vadilo.

No, ono asi jak který boxer

Do výběrového chovu delaji boxeri i vytrvalostku -20km za 3 hodiny s povinyma prestavkama.
nesmí se to poradat v uplnem vedru, to je pravda - ale bezne ji behaji na taborech v cervenci po ranu.

takze ano - asi jak ktery boxer

3.5.2019 12:18
GAELLE

XXX.XXX.55.67

knírač by byl dobrá volba jak na treky tak na obrany. Co klasický NO? pracovní !

3.5.2019 12:23

Německý pinč má cca 50 cm v kohoutku, stejně jako střední knírač ( stájový pinč ) a s oběma plemeny lze dělat obrany - a taky se dělaly i když ne na vrcholové úrovni, jako třeba s BOM.

3.5.2019 12:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Německý pinč má cca 50 cm v kohoutku, stejně jako střední knírač ( stájový pinč ) a s oběma plemeny lze dělat obrany - a taky se dělaly i když ne na vrcholové úrovni, jako třeba s BOM.

Já neříkám, že to nejde .

Veruš110

3.5.2019 13:14
Veruš110

XXX.XXX.79.67

S těma obranama jsem to jen plácla, nemám s nimi žádné zkušenosti natož o vhodnosti jakého plemene, vím jen o takových těch klasických pracovních psech jako NO, BOM, rotvajler a co jsem viděla na videích tak dobrmana a právě ta kníračka od strejdy je taky dělá ale jen tak okrajově pro zábavu. A co se týče knírače tak úprava srsti by mě nijak nevadila, svojí fenku taky musím upravovat, protože ji neustále srst dorůstá

3.5.2019 18:07
TyVed

XXX.XXX.51.89

Ale ono taky spíš aby ho to bavilo, ne? Náš pes by něco takového miloval, ten prostě za brankou nasadí úsměv a klus a jediný způsob jak mu to zkazit je otočit to směrem domů. Fena je postižená čmucháním a prostě pohybovat se rychle terénem (tedy naší chůzí) jí nudí a neustále se někde zapomíná s čenichem zaraženým do země, naprosto nechápe, proč bychom chtěli v kuse někam jít a pes se po nás všech neustále ohlíží, jelikož z jeho pohledu zdržujeme všichni.

3.5.2019 18:20
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

No, ono asi jak který boxer. Měli jsme mezi "psími kamarády" dva boxery - a když bylo nad 20 stupňů tak po 5 km chůze odpadávali a vypadali na infarkt... Majitelky říkali, že v létě jsou naprosto "nepoužitelní". A nedovedu si představit, že by v létě ušli 30 km, ani 20 km.. To už by bylo snad od zdraví.

NAPROSTY SOUHLAS. NEJSEM ODBORNÍK NA PSÍ PLEMENA. ALE MELI JSME 2 BOXERY A ANI JEDEN NEBYL VYTRVALEC NA CHŮZI A UŽ VŮBEC NE V LÉTĚ!
PO PÁR KM DÝCHALI JAK ASTMATICI, A POTŘEBOVALI ODPOČINEK

5.5.2019 05:35
fikovnice

XXX.XXX.135.179

PumaCZ napsal(a):

To jsou nádherní psi! Ta labradorka - krásná!

Přidejte reakci

Přidat smajlík