Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2019 17:29

Ahoj. Diskusí o výběru plemene je tu mnoho, ale já jsem stále na vážkách.Proto prosím o radu.
Takže. Bydlíme v rodinném domu. Mám dvě děti (7 a 1,5). Pejska bych si chtěla pořídit do půl roku. Pejska chci max. střední velikosti a nejvíce bych chtěla psa co se trimuje. Sice s tímto typem psů nemám zkušenosti, ale většinou tito psi línají minimálně (při správné údržbě). Mám na svém seznamu knírače. Buď středního nebo malého. Neznám nikoho kdo by je měl, proto čerpám z netu. O těch malých koluje, že mají slabší nervovou soustavu, jsou uštěkaní apod. O těch středních, že jsou tvrdohlaví a že k dětem se taky moc nehodí. Našla jsem pár pozitivních hodnocení na oba, ale je jich spíše méně. Chci psa aktivního, ale ne zase přemrštěně akčního. Jsme procházkáři, občas sportovci, ale také gaučáci. Bavil by mě výcvik poslušnosti. Vyrůstala jsem v dětství s boxerem a rotvajlerem. Já si v dospělosti pořídila ridgebacka-psa, ale ten mi dal fyzicky zabrat. Rodiče měli jack russela a ten byl sice chytrý, ale z dětí nebyl vůbec nadšený.
U každého psa je důležitá socializace a u toho středního knírače velká důslednost. Ale je rozdíl vědět a pak konat.
Další plemena, která se trimují jsou už většinou teriéři. A to jsou většinou lovci a já jim neumožním adekvátní výcvik a taky jsou hodně nároční na pohyb.
Děkuji za názory. Lenka

3.5.2019 18:27

Střední knírač rozhodně není špatná volba. Ani malý. Já trpím na pepř a sůl. Hlavně u malých mám pocit, že jsou v povaze pevnější než ostatní barevné rázy. Nakonec i v kostře.
Děti dovedou tolerovat a hlídat.
( Rozhodně s PP. Aby to nebyl jakoknírač )

3.5.2019 18:27
GAELLE

XXX.XXX.55.67

co pudl? taky moc nelíná a na sporty dobrý

3.5.2019 18:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

Co takhle Kerry blue teriér ? Už x generací lovecky nepoužíván. Znám osobně teda jen jednoho a je to kliďas .

https://www.youtube.com/results?search_query=Kerry+Blue+Terrier&search_type=&aq=f

3.5.2019 18:48

lupus4 napsal(a):
Co takhle Kerry blue teriér ? Už x generací lovecky nepoužíván. Znám osobně teda jen jednoho a je to kliďas .

https://www.youtube.com/results?search_query=Kerry+Blue+Terrier&search_type=&aq=f

Jsou to krásní psi, ale podle mě, co pes to originál. Když velkého teriera, tak za mě erdela.

3.5.2019 19:32

Pudl se mi líbí s normálním střihem. Manžel má ale zafixované, že pudlíci jsou pouze bambulkovatí. Ten Kerry blue teriér je hezký, ale také je to teriér, tak tam trochu může být dominantnější chování. Já chci fenku. Já vzhled psa moc neřeším. Chlupy ano.

3.5.2019 19:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pudl se mi líbí s normálním střihem. Manžel má ale zafixované, že pudlíci jsou pouze bambulkovatí. Ten Kerry blue teriér je hezký, ale také je to teriér, tak tam trochu může být dominantnější chování. Já chci fenku. Já vzhled psa moc neřeším. Chlupy ano.

pudla si můžete ostříhat podle svého. Třeba i vyholit strojkem. Nadšeně aportuje, turistuje, plave. A je několik velikostí.

3.5.2019 22:19

Malé knírače můj pes zpravidla "nežere", takže kromě holek známe i kluky. Dohromady 5 kousků. Kromě toho, že jsou to míčkaři, jsou všichni oproti obecným představám o uštěkaných potvorách v pohodě.

3.5.2019 23:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Malé knírače znám také pohodové :-). A ještě me napadá s podobným typem srsti grifonek.

4.5.2019 10:07

Děkuji všem za příspěvky. Příští týden jedu za jednou chovatelkou se středními knírači. Tak si to tam očíhnu, pobavíme se. Grifonek je taky pěkný. Taky předhodím při rodinné radě.

4.5.2019 10:13
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Děkuji všem za příspěvky. Příští týden jedu za jednou chovatelkou se středními knírači. Tak si to tam očíhnu, pobavíme se. Grifonek je taky pěkný. Taky předhodím při rodinné radě.

ty máme doma 2 Ale na výcvik asi ne. Ale chlupy nikde žádné

4.5.2019 10:24
juhaj

XXX.XXX.11.219

Měla jsem dva středňáky (postupně) a malého knírače. Je to delší doba, ještě s kupírovanými oušky. Povahově asi nejlepší byl malý knírač, to byla psí osobnost. Středňáka jsem měla ve 13 letech, jezdila jsem i na cvičák, ale byl to silně dominantní pes, takže žádná bomba to nebyla. Druhý byl naprostý pohodář, pravá kníračí povaha, ideální rodinný pes. Možná, vzhledem k dětem, bych spíš šla do fenky, ale to záleží na vás. Pokud máte alespoň nějaké zkušenosti se psy, tak knírač pro vás bude dobrá volba.

4.5.2019 11:20

juhaj napsal(a):
Měla jsem dva středňáky (postupně) a malého knírače. Je to delší doba, ještě s kupírovanými oušky. Povahově asi nejlepší byl malý knírač, to byla psí osobnost. Středňáka jsem měla ve 13 letech, jezdila jsem i na cvičák, ale byl to silně dominantní pes, takže žádná bomba to nebyla. Druhý byl naprostý pohodář, pravá kníračí povaha, ideální rodinný pes. Možná, vzhledem k dětem, bych spíš šla do fenky, ale to záleží na vás. Pokud máte alespoň nějaké zkušenosti se psy, tak knírač pro vás bude dobrá volba.

Chci fenku s PP. Je to fakt, že co pes to originál. Sice jsem s pejskama vyrůstala a měla v dospělosti ridgebacka. Ale nemůžu tvrdit, že jsem zkušená. Ridgeback mi dal zabrat. Hlavně měl fyzicky navrch, což se nejvíce projevovalo, když jsme míjeli cizí psy. Postavil se na zadní a já jsem krotila divokého koně. Byl na mě neuvěřitelně fixovaný. Manžel o něm říkal, že je psí autista. Měl ale opravdu takové projevy. Ale jinak byl strašně hodný.

4.5.2019 23:34

Vypadá to na toho knírače. Teď ještě rozhodnout, jestli malý nebo střední.

4.5.2019 23:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Vypadá to na toho knírače. Teď ještě rozhodnout, jestli malý nebo střední.

střední

5.5.2019 08:11
janaa

XXX.XXX.59.135

Měli jsme v rodině středního knírače sůl a pepř a byl to super pes, k dětem mazel, aktivní, poslušný, k ostatním psů nekonfliktní. Bohužel umřel v devíti letech na rakovinu, a co jsem zjišťovala a potvrdila mi to i vetka,která taky knírače měla, dost na to v poměrně brzkém věku odcházejí. Ale jinak do rodiny k dětem můžu doporučit, samozřejmě vždycky pak záleží na majiteli a rodině konkrétně

5.5.2019 08:55

..osobně bych šla do grifona........ono prostě knírač je pro mně osobně pořád pracovní plemeno a je škoda mu nedat co potřebuje, pokud neplánujete zaměstnat psa výcvikem, ale pouze plánujete psa rodinného na občasné sportovní vyžití je grifon naprosto ideální a pokud vás chytnou časem nějaké psí aktivity, tak s ním to jde také...........

5.5.2019 10:06
Terven

XXX.XXX.110.147

Kamarádka má střední kníračku pepř a sůl jako rodinného turistického psa a je nadšená. Naprosto super povaha, pes za odměnu.

5.5.2019 11:03

Nemám přemrštěné ambice ve výcviku, ale chci s ním něco dělat. S ridgebackem jsem taky chodila na cvičák, ale zkoušku jsem nezvládla ani jednu. Ztroskotalo to na tom, že jak byl na mě tak fixovaný, tak nezvládl odložení. Takže jsem bavila celý cvičák.

5.5.2019 11:23
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Nemám přemrštěné ambice ve výcviku, ale chci s ním něco dělat. S ridgebackem jsem taky chodila na cvičák, ale zkoušku jsem nezvládla ani jednu. Ztroskotalo to na tom, že jak byl na mě tak fixovaný, tak nezvládl odložení. Takže jsem bavila celý cvičák.

i kvůli dětem bych šla do malého. Úplně malinký zase není Grifonci jsou super psi, k dětem taky super,ale ten výcvik bych tam neviděla Ale knírače bych prostě vzala malého, vycvičit se dá a děti ho taky lépe zvládnou. U dětí ten čas na práci se psem už je prostě omezený a to starší dítě malého zvládne, střední spíš odtáhne jeho

5.5.2019 11:29
Markéta80

XXX.XXX.176.4

i kvůli dětem bych šla do malého. Úplně malinký zase není Grifonci jsou super psi, k dětem taky super,ale ten výcvik bych tam neviděla Ale knírače bych prostě vzala malého, vycvičit se dá a děti ho taky lépe zvládnou. U dětí ten čas na práci se psem už je prostě omezený a to starší dítě malého zvládne, střední spíš odtáhne jeho

5.5.2019 12:35

Markéta80 napsal(a):

Taky si spíš představuji k dětem malého. Je i skladnější. Úplně si jej dokážu představit vzadu v autě mezi sedačkami a měl by tam dostatek místa. Taky s nimi lidi cvičí na cvičáku a co čtu, tak jsou s jejich výkonem velmi spokojení. Chci, aby s námi chodil téměř všude. Ale trochu se bojím, že mi jej může zakousnout větší pes. Tady ve vesnici vidím dost velkých tuláků. Střeďák by kladl větší odpor. Sice proti velkým plemenům moc šancí taky nemá, ale...Ridgebacka mi jednou napadl velký pes a bylo to vyrovnané a útočník to vzdal. Manžel bývá často pryč na delší dobu a já bych s ním měla možná větší pocit bezpečí, ale tomu nepřikládám tak velkou důležitost.

5.5.2019 15:11

Jako dítě (cca 20 let zpět) jsem měla knírače - malého, černého.

Měl opravdu tendence být uštěkanější a choleričtější, nic nezvládnutelného, ale chtělo to hodně důslednosti.
přijde mi že tehdy bylo kníračů celkově víc k vidění na ulicích než je dnes, a ti střední co jsem tehdy potkávala na procházkách mi přišli klidnější než ten můj i další malí co jsem taky potkávala.
Ale jak píšu, je to hodně let zpět, za tu dobu je třea plemeno někde úplně jinde?

Na požadavky co zadavatelka popisuje by mi ale stejně nejspíš seděl pudl :-)

5.5.2019 15:25
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Taky si spíš představuji k dětem malého. Je i skladnější. Úplně si jej dokážu představit vzadu v autě mezi sedačkami a měl by tam dostatek místa. Taky s nimi lidi cvičí na cvičáku a co čtu, tak jsou s jejich výkonem velmi spokojení. Chci, aby s námi chodil téměř všude. Ale trochu se bojím, že mi jej může zakousnout větší pes. Tady ve vesnici vidím dost velkých tuláků. Střeďák by kladl větší odpor. Sice proti velkým plemenům moc šancí taky nemá, ale...Ridgebacka mi jednou napadl velký pes a bylo to vyrovnané a útočník to vzdal. Manžel bývá často pryč na delší dobu a já bych s ním měla možná větší pocit bezpečí, ale tomu nepřikládám tak velkou důležitost.

to zakousne klidně i středního Pro mne by byl lepší ten malý. těch je tady v okolí víc. Je fakt že už ne tolik jako před lety. Ale bude i skladnější . Pracovat se s ním dá a myslela bych i na děti. středního hned tak dítě neudrží. Ale já jsme spíš na ty menší psy.

5.5.2019 15:26

Jako dítě (cca 20 let zpět) jsem měla knírače - malého, černého.

Měl opravdu tendence být uštěkanější a choleričtější, nic nezvládnutelného, ale chtělo to hodně důslednosti.
přijde mi že tehdy bylo kníračů celkově víc k vidění na ulicích než je dnes, a ti střední co jsem tehdy potkávala na procházkách mi přišli klidnější než ten můj i další malí co jsem taky potkávala.
Ale jak píšu, je to hodně let zpět, za tu dobu je třea plemeno někde úplně jinde?

Na požadavky co zadavatelka popisuje by mi ale stejně nejspíš seděl pudl :-)

Pudla nechce manžel a syn samozřejmě převzal stejný názor. Tak už pudla nepředhazuji. Jsem ráda, že neměl velké námitky na psa, kterého chci mít v domě a ne venku.Líbila se mu hodně šeltie, ale úklid těch chlupů se zase nelíbil mě. Sice úklid po těch krátkosrstých je horší, zapichuje se to, ale i přesto.

5.5.2019 15:34
Markéta80

XXX.XXX.176.4

z šeltie bych se těch chlupů dost bála U těch hrubosrstých po trimování paráda. mladší ted na mne leží a nikde ani chlup . Je to prostě rozdíl mít všude a ve všem chlupy

5.5.2019 16:42

Markéta80 napsal(a):
z šeltie bych se těch chlupů dost bála U těch hrubosrstých po trimování paráda. mladší ted na mne leží a nikde ani chlup . Je to prostě rozdíl mít všude a ve všem chlupy

Přijde mi ten typ srsti pohodlnější. Ale šeltie jsou nádherné.

5.5.2019 17:56

Markéta80 napsal(a):
to zakousne klidně i středního Pro mne by byl lepší ten malý. těch je tady v okolí víc. Je fakt že už ne tolik jako před lety. Ale bude i skladnější . Pracovat se s ním dá a myslela bych i na děti. středního hned tak dítě neudrží. Ale já jsme spíš na ty menší psy.

Tak mám domluvenou návštěvu v CHS se středními a pak i s malými. Momentálně jsem nakloněna k malému :-) a třeba časem bude i prostřední, ale to je pouze v mé hlavě a nahlas to nevyslovuji.

5.5.2019 19:16

Tak mám domluvenou návštěvu v CHS se středními a pak i s malými. Momentálně jsem nakloněna k malému :-) a třeba časem bude i prostřední, ale to je pouze v mé hlavě a nahlas to nevyslovuji.

Super :-) a jakou barvu?

5.5.2019 22:11

Super :-) a jakou barvu?

Pepř a sůl.

5.5.2019 22:22
Markéta80

XXX.XXX.176.4

já taky říkala že jen jednoho grifona , ted máme dvě a chceme ještě brabantičku . Manžel říkal že tímhle tempem budu mít všechny barvy grifonů a brabantíků . Mně se líbí knírač ten černostříbrný . Kdysi mne zarazilo že existuje i bílý , to jsme vůbec netušila takže je taky z čeho vybírat

6.5.2019 12:54
juhaj

XXX.XXX.11.45

Jen tak pro zajímavost. Náš první středňák, černý se dožil 9 let- rakovina. Ale druhý pepřák krásných 16 let. A malý také 16 let, ten byl tedy černostříbrný. Říkalo se, že jak tady byla móda malých kníračů, že jsou to americké typy plemene, že povaha je jinde. Nevím, ale mluvila jsem teď s chovatelem kníračů a tvrdil mi, že se zas vrací klasický malý knírač. Opravdu to byl úžasný pes. A uřvaný byl, ale jen pokud o něco šlo. Měla jsem ho v paneláku, spal v létě na chodbě u vstupních dveří a ačkoli chodili okolo lidé na výtah i do sousedních bytů, nikdy neštěkal. Ale jen někdo zazvonil...

6.5.2019 13:07

juhaj napsal(a):
Jen tak pro zajímavost. Náš první středňák, černý se dožil 9 let- rakovina. Ale druhý pepřák krásných 16 let. A malý také 16 let, ten byl tedy černostříbrný. Říkalo se, že jak tady byla móda malých kníračů, že jsou to americké typy plemene, že povaha je jinde. Nevím, ale mluvila jsem teď s chovatelem kníračů a tvrdil mi, že se zas vrací klasický malý knírač. Opravdu to byl úžasný pes. A uřvaný byl, ale jen pokud o něco šlo. Měla jsem ho v paneláku, spal v létě na chodbě u vstupních dveří a ačkoli chodili okolo lidé na výtah i do sousedních bytů, nikdy neštěkal. Ale jen někdo zazvonil...

Po sametu se sem opravdu začali importovat knírači amerického typu, kteří byli líbivější a s jinou srstí - delší, jemnější - než tehdejší naši. S tím šla i poněkud jiná povaha. Tady byli tehdy malí knírači služebním plemenem, k uchovnění potřebovali zkoušku. Sledovala jsem plemeno do devadesátých let, s příchodem "američanů" a zákazem kupírování uší jsem přestala.

6.5.2019 13:14
juhaj

XXX.XXX.11.45

Po sametu se sem opravdu začali importovat knírači amerického typu, kteří byli líbivější a s jinou srstí - delší, jemnější - než tehdejší naši. S tím šla i poněkud jiná povaha. Tady byli tehdy malí knírači služebním plemenem, k uchovnění potřebovali zkoušku. Sledovala jsem plemeno do devadesátých let, s příchodem "američanů" a zákazem kupírování uší jsem přestala.

Přesně tak, měla jsem kníra ještě ,,předrevolučního", chodilo se na Svazarmovský cvičák, tehdy byl jeden speciálně pro knírače (ale cvičil tam kdekdo). Poslední, malý knírač, se narodil roku 1994. Jako asi američani byli líbivější, zvláště černostříbřití, ale mě se nezdáli jako praví knírači, ale napodobeniny, prostě méně hezcí pro mně.

6.5.2019 13:51

Markéta80 napsal(a):
já taky říkala že jen jednoho grifona , ted máme dvě a chceme ještě brabantičku . Manžel říkal že tímhle tempem budu mít všechny barvy grifonů a brabantíků . Mně se líbí knírač ten černostříbrný . Kdysi mne zarazilo že existuje i bílý , to jsme vůbec netušila takže je taky z čeho vybírat

Neumím si život bez psa představit. A chci aby děti vyrůstali s pejskem taky. Pro mě nej společník. Takže jeden pes je začátek

6.5.2019 14:54
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Neumím si život bez psa představit. A chci aby děti vyrůstali s pejskem taky. Pro mě nej společník. Takže jeden pes je začátek

já taky a dvě si spolu parádně vyhrají a zase menší pes zabere málo místa, méně toho sežere

6.5.2019 15:11

Markéta80 napsal(a):
já taky a dvě si spolu parádně vyhrají a zase menší pes zabere málo místa, méně toho sežere

Je to fakt. Je rozdíl krmit superprémiovými granulkami velké nebo malé plemeno, ale je i rozdíl sbírat exkrementy. Na ridgebacka jsem tahala jeden sáček za druhým

6.5.2019 19:57
janaa

XXX.XXX.50.79

Markéta80 napsal(a):

Nooo,si dovolím nesouhlasit. Dospělé feny labradora mají dávku masa v rozmezí 400-500 g, malej spratek mops 250. Takže na počty ten drzek prťavec vychází daleko dráž

15.5.2019 11:47
SWD

XXX.XXX.37.119

Doporučila bych Vám Španělského vodního psa. Nelíná, myslím si že je vhodný k Vašim představám a požadavkům.

Přidejte reakci

Přidat smajlík