Stanblahus

XXX.XXX.101.10
Dobry den, mam dotaz, ohledne krmeni stenatka francouzskeho buldocka, ma 2 mesice a 2 kila. V patek jsme byli u veterinare, ktery nam doporucil granule Royal Canin puppy a rekl, ze davkovani na den je necelych 50g. Kdyz to pejskovi nasypu a rozvrhnu, pripada mi, ze mu davam malo. Nemate nekdo zkusenosti? Dekuj8
A čím krmil chovatel? Jinak jsou na trhu daleko kvalitnější granule. Ale co jsem se dívala tak třeba :
Doporučené dávkování v g/den podle výrobce:
Royal Canin Mini Puppy 33 je kompletní krmivo pro dospívající psy.
Věk v měsících Konečná váha 2 kg Konečná váha 6 kg Konečná váha 10 kg
2 48 g 102 g 145 g
3 54 g 118 g 170 g
4 55 g 124 g 181 g
5 55 g 125 g 184 g
6 47 g 124 g 183 g
7 40 g 112 g 166 g
8 39 g 100 g 148 g
9 39 g 89 g 132 g
10 39 g 88 g 131 g
Tak že, pokud váš buldoček bude mít konečnou váhu 10 kg, tak teď by měl dostávat 145 g. granulí na den, ale jsou to jenom tabulky, musíte krmit podle toho jak bude štěně prospívat, buď mu bude tato dávka vyhovovat nebo budete muset přidat nebo něco ubrat.To uvidíte. Ale jak jsem psala víše poohlédla bych se po jiných kvalitnějších granulích.Jinak co se týče toho, že tuto značku doporučil veterinář, tak to neberte v potaz, protože zrovna tuhle značku prodávají v ordinacích a mají z toho marži, proto vám ji doporučil.
Stanblahus

XXX.XXX.101.10
Prestige
napsal(a):
A čím krmil chovatel? Jinak jsou na trhu daleko kvalitnější granule. Ale co jsem se dívala tak třeba :
Doporučené dávkování v g/den podle výrobce:
Royal Canin Mini Puppy 33 je kompletní krmivo pro dospívající psy.
Věk v měsících Konečná váha 2 kg Konečná váha 6 kg Konečná váha 10 kg
2 48 g 102 g 145 g
3 54 g 118 g 170 g
4 55 g 124 g 181 g
5 55 g 125 g 184 g
6 47 g 124 g 183 g
7 40 g 112 g 166 g
8 39 g 100 g 148 g
9 39 g 89 g 132 g
10 39 g 88 g 131 g
Tak že, pokud váš buldoček bude mít konečnou váhu 10 kg, tak teď by měl dostávat 145 g. granulí na den, ale jsou to jenom tabulky, musíte krmit podle toho jak bude štěně prospívat, buď mu bude tato dávka vyhovovat nebo budete muset přidat nebo něco ubrat.To uvidíte. Ale jak jsem psala víše poohlédla bych se po jiných kvalitnějších granulích.Jinak co se týče toho, že tuto značku doporučil veterinář, tak to neberte v potaz, protože zrovna tuhle značku prodávají v ordinacích a mají z toho marži, proto vám ji doporučil.
Chovatel krmil značkou Star Vita, divné je, že mi opravdu řekl ať mu dávám na den 50g, že to mám brát podle toho, kolik má pes zrovna kilo teď takže tam bral tu konečnou váhu 2kg, Pejskovi to nasypu do misky a je to hned pryč a má ihned hlad, chápu že to dělá asi takhle každé štěně. Prý francouz. buldoček trpí nadváhou, tak abychom ho zase nepřežírali.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Stanblahus
napsal(a):
Chovatel krmil značkou Star Vita, divné je, že mi opravdu řekl ať mu dávám na den 50g, že to mám brát podle toho, kolik má pes zrovna kilo teď takže tam bral tu konečnou váhu 2kg, Pejskovi to nasypu do misky a je to hned pryč a má ihned hlad, chápu že to dělá asi takhle každé štěně. Prý francouz. buldoček trpí nadváhou, tak abychom ho zase nepřežírali.
Granule z Mountfieldu a ještě vám poradí týrat štěně hlady, protože nemá ponětí o dávkování. To není chovatel, to je i*iot.
na milionté opakování stejných dotazů už jen kopíruji staré odpovědi
Určitě chcete pro svého psa to nejlepší, že ? Tak přestaňte řešit % mouček a jinejch srágor a zde máte námět k zamyšlení
citace Saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.
dopátrat se (každý jinak) tomu, že granule ve skutečnosti nestačí pro žádného psa, že si tak odbývat nezaslouží, a už vůbec nejsou lék, ...
krmte maso
https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.
a citace rajka
info zde http://manwe.eu celý pravý sloupec.