Arson Old Game Park

Prodám Australského honáckého psa - Chovatelská stanice Old Game Park nabíz...
25000 KčZdravím, potřebuju radu. Mám 11ti měsíční štěně acd a poslední čtyři měsíce se u něj vyvinula agresivita na psy (když je na vodítku). To jsem konzultovala s mou cvičitelkou a pracujeme na tom, malé pokroky už jdou vidět. Jenže za poslední měsíc se spustila agrese i na lidi. Od některých se nechá hladit, vrtí u toho ocasem a nikdo by nikdy neřekl, že se může chovat i jinak. Jenže se mi několikrát stalo, že jsme šli po ulici a po někom začal fakt vrčet, štěkat na něho. Včera jsem s ním byla v lese a naproti nám šel člověk. Měla jsem ho na volno a na povel ať čeká vůbec nereagoval. Šel k němu, chvíli stál u něho a pak skočil a roztrhl mu bundu na rameně. Přitom socializaci má dobrou, dá se říct že vyrůstal stale mezi lidma a psama, brala jsem ho všude sebou, opravdu vsude. Co delat ted, jak to odbourat? da se tohle vubec odbourat? chci z nej mit pohodoveho psa a jsem ochotna na tom pracovat. Nechci aby byl neustale na voditku a s nahubkem.
rapotacka11
napsal(a):
Nechci aby byl neustale na voditku a s nahubkem.
Né ?
To prostě jinak nejde.
Je přepsováno a přelidníno.
Kamarádit s každým nebude, musí mít poslušnost !
A košík !
Na některých místech je přepsováno, jinde ne. Určitě nemusí pejsek strávit zbytek života na vodítku.
A určitě ničemu nepomůžete, když budete na dotaz o radu odpovídat takto. To se naježí i velmi milý člověk a propříště se na to vyprdne a psa sešikanuje, místo výchovy.
Uživatel s deaktivovaným účtem
zsvetla, samozřejmě je třeba intenzivně pracovat na poslušnosti, obecně.
Volnost musí být přiměřená ovladatelnosti......mám psa, který je spolehlivý na vzdálenost od podnětu dejme tomu cca 30m, tak pokud nemám rozhled na dvojnásobek, tak ho musím mít jištěného (třeba tou stopovačkou na dosah).
A nauč ho, co má dělat na daný podnět (v tomto případě tedy člověka) - nabízí se "k noze" a projít (nebo zůstat na místě) se psem u nohy, odměna, uvolnění. Víc než velmi doporučuji přidat "povel" pán/paní (neboli pojmenovat podnět) - ¨pak povel "k noze" (tím psu říkám, co má na daný podnět dělat) - odměna (kterou psu říkám, že tak to bylo dobře). A velmi dobrý je povel "v pořádku", který se hodí obecně v různých situacích, kdy si pes není jistý, a tím povelem říkám "nic se neděje", což se pes učí přesně tak, že řeknu "v pořádku" - nic se psu nestane - odměna, uvolnění/hra....
A - je třeba si uvědomit, že australák je tvrdý pracovní pes, a ona ta pracovní plemena tu práci/činnost i potřebují, abych tak řekla, k duševní rovnováze.......(samozřejmě dle povahy jednotlivce)
zsvetla
napsal(a):
Zdravím, potřebuju radu. Mám 11ti měsíční štěně acd a poslední čtyři měsíce se u něj vyvinula agresivita na psy (když je na vodítku). To jsem konzultovala s mou cvičitelkou a pracujeme na tom, malé pokroky už jdou vidět. Jenže za poslední měsíc se spustila agrese i na lidi. Od některých se nechá hladit, vrtí u toho ocasem a nikdo by nikdy neřekl, že se může chovat i jinak. Jenže se mi několikrát stalo, že jsme šli po ulici a po někom začal fakt vrčet, štěkat na něho. Včera jsem s ním byla v lese a naproti nám šel člověk. Měla jsem ho na volno a na povel ať čeká vůbec nereagoval. Šel k němu, chvíli stál u něho a pak skočil a roztrhl mu bundu na rameně. Přitom socializaci má dobrou, dá se říct že vyrůstal stale mezi lidma a psama, brala jsem ho všude sebou, opravdu vsude. Co delat ted, jak to odbourat? da se tohle vubec odbourat? chci z nej mit pohodoveho psa a jsem ochotna na tom pracovat. Nechci aby byl neustale na voditku a s nahubkem.
Nepomůže vám něco, z tohoto článku?
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/8436/ten-pes-je-hluchy/
hmn: Děkuji za rady, zkusím to s těmi povelami :) do té doby asi zvolím stopovačku, pokud zrona nebudeme opravdu hluboko v lese. Jinak se psem pracuju pravidelně, děláme frisbee a chci to s ním zkusit i u ovcí. Jen tohle mě opravdu rozhodilo, nemůžu si dovolit mít agresivního a nespolehlivého psa.
bych u těch ovcí začala co nejdřív....
on je teď v "decentním" věku, už ne štěně, ještě ne dospělý, nemá zkušenosti, "rozum", je třeba mu pomoci a vést ho...
ačkoliv nejsem příznivec Cesara Millana, většinou umí hezky analyzovat problém....a vzpomenu si na díl s australským honáckým, problém s agresí, žádné zaměstnání neměl - pustil ho ke zvířatům, pes perfektně pracoval (poprvé v životě).....prostě naordinoval jim nějakou činnost a pes se fakt hezky vyklidnil.....oni tou prací jakoby dospějí, na blbiny nemají čas...
napsal(a):
bych u těch ovcí začala co nejdřív....
on je teď v "decentním" věku, už ne štěně, ještě ne dospělý, nemá zkušenosti, "rozum", je třeba mu pomoci a vést ho...
ačkoliv nejsem příznivec Cesara Millana, většinou umí hezky analyzovat problém....a vzpomenu si na díl s australským honáckým, problém s agresí, žádné zaměstnání neměl - pustil ho ke zvířatům, pes perfektně pracoval (poprvé v životě).....prostě naordinoval jim nějakou činnost a pes se fakt hezky vyklidnil.....oni tou prací jakoby dospějí, na blbiny nemají čas...
Jen dotaz. Je běžné, že může australský honácký pes pracovat s ovcema? Myslel sem, že je to pes na krávy a že právě z toho důvodu, aby ty krávy dokázal hnát, je v té práci hodně tvrdý a nekompromisní. To je k těm ovcím pustí? Jako někde kam se jezdí pást s borderkama a s nějakými standardními ovčími plemeny? Jinak držím palce ať se to podaří zvládnout, moc se mi to plemeno líbí.
TyVed
napsal(a):
Jen dotaz. Je běžné, že může australský honácký pes pracovat s ovcema? Myslel sem, že je to pes na krávy a že právě z toho důvodu, aby ty krávy dokázal hnát, je v té práci hodně tvrdý a nekompromisní. To je k těm ovcím pustí? Jako někde kam se jezdí pást s borderkama a s nějakými standardními ovčími plemeny? Jinak držím palce ať se to podaří zvládnout, moc se mi to plemeno líbí.
Většinou záleží na jedinci... někteří psi jsou tvrdší, někteří zase jemnější... mně doporučovali ať to zkusím a uvidí se, jak bude pracovat
zsvetla
napsal(a):
Zdravím, potřebuju radu. Mám 11ti měsíční štěně acd a poslední čtyři měsíce se u něj vyvinula agresivita na psy (když je na vodítku). To jsem konzultovala s mou cvičitelkou a pracujeme na tom, malé pokroky už jdou vidět. Jenže za poslední měsíc se spustila agrese i na lidi. Od některých se nechá hladit, vrtí u toho ocasem a nikdo by nikdy neřekl, že se může chovat i jinak. Jenže se mi několikrát stalo, že jsme šli po ulici a po někom začal fakt vrčet, štěkat na něho. Včera jsem s ním byla v lese a naproti nám šel člověk. Měla jsem ho na volno a na povel ať čeká vůbec nereagoval. Šel k němu, chvíli stál u něho a pak skočil a roztrhl mu bundu na rameně. Přitom socializaci má dobrou, dá se říct že vyrůstal stale mezi lidma a psama, brala jsem ho všude sebou, opravdu vsude. Co delat ted, jak to odbourat? da se tohle vubec odbourat? chci z nej mit pohodoveho psa a jsem ochotna na tom pracovat. Nechci aby byl neustale na voditku a s nahubkem.
Psík práve dospieva, prebudil sa u neho obranný pud a on ešte nevie v ktorých situáciách ho má použiť a kedy nie. A taký samostatný človek idúci oproti v lese je rozhodne podozrivý, v strede námestia plného ľudí by si toho istého človeka najskôr ani nevšimol.
Košíku sa nebojte, keď si naňho pes zvykne tak mu nijak neprekáža (samozrejme treba dobre padnuci kovový). A košík neni znamenie zlého psa - skôr ohladuplneho majiteľa.
Zvyšok napísala hmn, keď budete pracovať poctivo na poslušnosti, pes časom pochopí pravidlá.